Дискова херния - 15

• 166 287
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • На планетата земя
Lemy,бързо възстановяване ти желая,то като е писано да става. ooooh! Жалко,че сега ще се обездвижиш с този гипс и после ще ти трябват много упражнения за възстановяване на мускулатурата.
Алфея,личния лекар може да ти даде направление за физиотерапия,няма смисъл да ходиш при невролог ако нямаш силни болки и нужда от силни лекарства.

# 391
Много неприятно това с падането! Бързо възстановяване!
Аз следващата седмица заминавам на Баня Карловско. В момента съм на инжекции дексофен и милгама заради болка в тазобедрена става и изтръпване в единия крак. Имам леко подобрение, в покой не ме боли и изтръпването не е постоянно. Продължавам и с иглотерапията и се надявам да отшуми възпалението преди санаторума.

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 21:29 от lucky duck

# 392
Lemy, бързо възстановяване  Hug

# 393
Момичета , прекрасно ви разбирам .
Пак пих около седмица обезболяващи  и  отново си разбутах стомаха , а и тези гадни тестени   истории около празниците  ooooh!

# 394
  • София
Lemy, какво направи бре, жена, как така се преби жестоко...  Сега ще си лежиш и няма да мърдаш, почивка. Ще се оправиш, ама е гадно. Баните ще почакат, спокойно време има.
 Подобно падане много, много по жестоко ми е направило хернията, но при мен беше жестоко претрепване... мда. Не жестоко, ама страшно. 
Някъде четох, че всяко изкълчване на глезен било, на коляно, падане, създавало предпоставки за образуване на херния, дали е вярно не знам, но ако е така, то аз си падам и на прав и гладък път. На дърти години ми правиха отново прощъпулник.. не ме спаси и той, пак си падам, а има ли някъде неравности по тротоарите, е вече съм на земята, това е сигурно. Хората не са и чували за метатарзални кости по пръстите на краката, но аз два пъти ги чупя...

# 395
  • тук, на мястото си
Lemy, пак ще си направиш балнеолечението,  дано се оправиш бързо!
lucky duck, имай в предвид, че първите дни в санаториума  ще имаш реакция от водата и от физиотерапията. Особено първите три дни ще са с гадни болки, но после всичко става ОК и накрая ще си много доволна.
marchеva14, може и да са прави, като си отпуснат всяко рязко движение се чувства на гръбнака, обърнала ли си внимание?

# 396
  • На планетата земя
Не е задължително да има реакция от водата,аз два пъти бях в Баня Карловско,последно миналия месец реакции не съм правила.Lucky duck,дано имаш късмета да са отремонтирали вече женския минерален басейн,тъй като беше затворен за ремонт и съответно жените използват мъжкия на смени където пък водата беше значително по-хладка.Тази болка в тазобедрената става не знам от какво ти е,но ако развиваш коксартроза имай в предвид,че в никакъв случай не трябва да правиш кал,ще  получиш обратен ефект.

# 397
  • София
.........................
marchеva14, може и да са прави, като си отпуснат всяко рязко движение се чувства на гръбнака, обърнала ли си внимание?
Има нещо такова, да.
....................Тази болка в тазобедрената става не знам от какво ти е,но ако развиваш коксартроза имай в предвид,че в никакъв случай не трябва да правиш кал,ще  получиш обратен ефект.
Тази болка в тазобедрената става се получава от възпалените нерви които минават и оттам. Каква коксартроза какви 5 лв търсиш. Нищо не развива, просто болката е гадна и се чувства навсякъде било в кръста, гърба горе високо и надолу, по бедрата външно,  странично и вътрешно, в ставите , в глезените също може да се почувства + подуване, в колената, и още и още. Тя да не е на 100 години че ще развива и коксартроза. ДХ е едно лукаво заболяване което дава изключително много болки на много места. В интерес на истината колкото и да ми е успешна операцията сутрин трудно ми е раздвижването, ту ме наболява от дясно, после отляво, после пък в единия крак, после минава и през бедрената става, пък малко ми дискомфортно докато се наместя, после хуквам като коза. Коксартроза....глупости. Тук не сме се събрали да се плашим от всичко което чуваме и четем. Недейте така да си приписваме и допълнителни ужасии...Не го казвам с лошо, ама нека и да почетем малко, пише го.

# 398
Аз си направих преди няколко дни снимка на въпросната тазобедрена става за всеки случай. Написали са начални артрозни промени. Говорих с лекарката, която я разчита. Според нея болката е от кръста, това, което видяла на ставата било много незначително. Миналата зима пак имах болки в същата става. Пак правих снимка и консултация с ортопед. Не помня какво е пишело на разчитането, но ортопеда каза, че нищо ми няма на ставата. Да правя ли кал при това положение, как мислите?
Последните дни проблемът е по-скоро в кракът, отколкото в ставата. Усещам нещо смесено между болка и изтръпване, понякога тежест в прасеца.
Преди се чувствах чудесно като вървях, сега като повървя известно време и започва тъпа болка в лявата става или в левия крак.При положение, че нямам коксартроза и предполагам болката е от ишиаса моята логика е въпреки болката да увеличавам малко по малко ходенето за да мога да вляза в по-добра форма и по-бързо да се възстановя. Вие как мислите?

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 13:02 от lucky duck

# 399
  • София
Аз си направих преди няколко дни снимка на въпросната тазобедрена става за всеки случай. Написали са начални артрозни промени. .......................артрозни промени всеки има, не е нищо особено.
Последните дни проблемът е по-скоро в кракът, отколкото в ставата. Усещам нещо смесено между болка и изтръпване, понякога тежест в прасеца.вече написах от къде идва болката и съответно тежестта..
Преди се чувствах чудесно като вървях, сега като повървя известно време и започва тъпа болка в лявата става или в левия крак.При положение, че нямам коксартроза и предполагам болката е от ишиаса моята логика е въпреки болката да увеличавам малко по малко ходенето за да мога да вляза в по-добра форма и по-бързо да се възстановя. Вие как мислите?
Коксартроза - нямаш. Спри се да мислиш глупости. Сега за ходенето, ходиш докато ти е приятно, така казват повечето лекари - невролози. Не се претоварвай.

# 400
  • На планетата земя
Най-добре се консултирай с доктора в санаториума,стига да попаднеш на читав,който да те прегледа,защото и там са малко на настроения.Аз нямам коксартроза,но баща ми има и професора-ортопед тук във Варна го посъветва да не прави кал в никакъв случай,тъй като се получавал обратен ефект,можело само минерална вода.При него е в по-напреднала фаза обаче и куца.Иначе преди 3 год.по това време имах болка в тазобедрената става,но и при мен се оказа,че нищо ми няма на ставата и болката идва от кръста,тогава съм правила кал в Поморие,нямах обратен ефект,но и полза нямах.По принцип така както отиваш с по-силни болки очаквай да имаш реакции и не е лошо да си вземеш НСПС и обезболяващи,пък ако се обостриш много винаги можеш да помолиш доктора да ти смени процедурите.

# 401
Lucky, аз имах същите оплаквания като твоите в крака. В студа зимата много се обостриха болките. Лекарите казаха, че това е от увреждането на коренчето на нерва. Дано нещо успее да ти помогне да се чувстваш по-добре.

# 402
  • Варна
Аз също понякога получавам болки в тазобедрената става и слизат по хода на нерва към крака. Оказа се, че съм с халтави стави и като се разместят притискат коренчета ... Решението е упражнения, заздравяване на мускулатурата, качествена храна и приемане на добавки, най вече колаген. Имам и проблем с кръста, шморлово телце, но според лекарите, тези болки нямат общо с болките в ставата ...
А да споделя и друго - с 2 - те ДХ на шията много ме беше страх, че като правя упражнения всичко изпуква, ами явно тогава се наместват, защото после спира да ме боли 😁

# 403
Много ви благодаря за куража и съветите  Hug
Аз ще покажа всичко което имам като изследвания на лекаря, дано е читав и ми обърне внимание. Ще продължавам с ходенето и гимнастиката. Както споменава Арвен и при мен на едно от упражненията изпука сериозно въпросната става и след ден два като че ли болката там почти изчезна. Аз от плуването също се повлиявам добре и се старая колкото мога по-често да го правя.
Относно храненето трети месец съм на един режим без млечни, глутен и доста други неща, автоимунен протокол се казва, изключени са възпалителните храни. Започнах го с идеята, ако има нещо навтоимунно в тези болки, напр. артрит да си помогна. В интерес на истината може и да е съвпадение, но от както съм на режима изчистих сковаността в кръста, болки почти не усещам там, но пък се задълбочиха в крака  Sad
Изпих една опаковка Анимал Флекс, ефект никакъв не видях, даже започнах повече да тракам  Grinning Какво мислите за Флекс код премиум, достатъчно ли е колагена в него? Мисля да взема да го пробвам.

# 404
Момичета, благодаря ви Hug
Буба, и аз като се замисля за възстановяването после и..спирам да мисля, че как ще се справя не знам, то кое по напред, крак ли, кръст ли, гъз ли, личната сигурно ще ме изгони вече  Sick
Смайли, Алфея  Hug
Ели-фен, не ти ли помага за стомаха Еманера-та, преди беше споменала, че я пиеш с нспв?
Аз почнах отново Етодин Форт, че преди само той ми помагаше за болките в кръста, но с Нексиум задължително.
Леле, Марчева, ние сме от една група значи  Hug Я кажи, после каква е рехабилитацията след чупенето на тези кости, упражнения ли?
Аз си изкълчих глезена на предпоследното стъпало, имам халтави стави, и редовно си ги кълча, но наравно, а сега понеже се пльоснах напред и върху крака, явно твърде много съм съм напънала връзките. А си мисля, че може и да ми се е привидяло предпоследното стъпало за последно, та и там съм се оплела нещо...и така. Най-голямата ирония е, че отидох да купя телешки желатин, да пия за стави, кости и сухожилия, и малко след това срещнах стълбите  ooooh! И сега имам огромна причина да си го пия  Confused

Марчева, разкажи какви деликатеси готви тези дни  Simple Smile
lucky duck, ортопеда ми изписа Реновакс, пия го там, но нямам някакви очаквания да ми помогне с нещо кой знае какво.
И се сетих,

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 16:33 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт