Дискова херния - 15

• 166 127
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Относно Дискус композитум мит калмия, аз правих два курса по десет инжекции всеки ден. Странични ефекти нямаше, а по принцип съм хипертоник, за съжаление положителен ефект също нямаше. При всеки е различно!

# 496
Някой може ли да даде мнение за този   http://bg.hondrocream-pro.com/?utm_source=leadbit&utm_medium … 6007328A&c=bg   обезболяващ крем. Или това е поредната търговска уловка за такива като нас, търсещи ден без болка!

# 497
Joro77, на мъжа ми купих последно от магазин "Березка" - Сабельник с пчелна отрова и още със 17 съставки, включително хондроитин и глюкозамин, видях, че имаше и с 15 съставки, гел-балсам за тяло е това, пише си отгоре тези неща плюс още има Суставит надпис, маже се с масажни движения, докато попие. Само че от магазина на Борово го взех последния този със 17 съставки, но казаха, че редовно зареждат. Не мога да кажа за някакви големи отзиви и надежди, ползва го от няколко дни само, но засега малко по-добре се чувства, а той има доста засегната и периферна и вегетативна нервна система, плюс дископатия и стара тежка дискова херния. Ползва и други неща, напр. китайските лепенки с билки, които са загряващи, купуваме си ги от един китайски магазин в центъра и ги ползва като си слага по точките, където го боли, нещо като акупресура става така. Само че си ги реже на по-малки пластирчета, иначе са по-големи, колкото му е нужно. С тях изкара основно миналата и тази зима и досега ги ползва, лекар-иглотерапевт ни ги препоръча тях, защото на него иначе тя каза, че не омже повече да му влияе с иглотерапия, тъй като може вече да настъпи увреждане като обратен ефект и само в най-краен случай е сега отново за намеса с иглотерапия - има проблеми и с неврити и невралгии и на лицевите нерви.

И е евтин, малко над 5 лв дадох.
Ето го какво представлява иначе - http://www.newnutrients.ru/produkcziya/zdorove-bez-pereplatyi/sa … -dlya-tela-125-ml

Това е, което мога да кажа от опита с перипетиите с него и ходенето ни по какви ли не доктори.

# 498
 newsm78 Този "Сабельник с пчелна отрова"  май не е много подходящ за мазане на  възпален нерв , поне така са ми казвали всички лекари , при които съм ходила - обезболяващото кремче  за  ДХ трябва да е  охлаждащо , а не загряващо .
С някакво  подобно руско с пчелна отрова  си мазвам понякога  травмираните /стари  спортни травми/  колене , но не и кръста . След първоначалното подобрение  нервът ставал ленив  и не реагирал  добре .

# 499
Според мен на въпросът дали топло или студено помагат при дискова херния няма еднозначен отговор.

Топлото, може да влоши възпалението от една страна, но от друга отпуска стегнатите мускули, които може да са основен източник на силната болка, и също така подобрява кръвообращението локално, което може да помогне на тялото да се възстанови по-бързо.

Студеното, пък, може да донесе повече болка защото стяга вече схванатите мускули дори повече, но пък от друга страна може да отпусне леко възпалението.

А всякаквите мазила нямат особено проникване, и ефектът им - дали студен, или топъл, не е толкова съществен за самата херния, те само могат да отпуснат болката временно.

Лично моят опит е, че при първата ми херния топлото ме спасяваше много - компреси за кратко, затоплящи мазила, овързвах се с вълнени шалове, а студеното ми докарваше само болка. Сега при втората, пробвах да мажа или затоплям и само ме влошаваше, а за мое учудване, компрес с лед имаше лек положителен ефект.
Така че, дори само на един човек, един път помага едно, друг път друго - най-добре е да се пробва малко и да се решава според случая.

# 500
Не става въпрос за  брутално охлаждане , а за  обезболяващи  кремчета като Волтарен , Дийп Рилийф и т.н.
На мен до сега  абсолютно всички  лекари /невролози и неврохирурзи/ са ми препоръчвали  мазила от този тип , а не  от загряващите .
Намерих  картичката  с телефона , откъдето през есента си поръчах  Дискус - Румен Кръстев : 0884 938 045
/bg-fitness.com/.  Кутийката е абсолютно същата  с тази , която ми донесоха от Германия преди месец .

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 10:47 от Ели-фен

# 501
Само на мен ли Диип Релииф ми докарва горящи огньове  Crazy Изобщо не ме охлажда, а ме гори та знае ли се.... Laughing

# 502
На мъжа ми не трябва нищо студено не може да се слага, при отпадналите му нервни окончания, това ще му докара парализа. При него е само затоплянето помагащо. Той е с 3 вече прекарани фациалиси на лицето и още няколко на ръба спасени да не се влоши, и лично засега само с това се поддържа. Периферната система като цяло е засегната, това са силни болки по цялото тяло на мускулите и ставите.

Бг фитнес имат само Дискус композитум с калмия, нямат от другия. Но днес ни потвърдиха, че са пратили заявката ни в Москва и дано стане да ни купят от дискус композитум с многото съставки.

# 503
Ако стигнете да този Дискус , споделете  Peace , успех !

# 504
Дийп релиф и при мен има силно загряващо действие.

# 505
  • На планетата земя
Аз си купувам за физиотерапия Алгасан гел с охлаждащ ефект.

# 506
Алгезал крем и бебешко олио- смес, по финансови причини,
магнезиево олио- по същите причини, вендузи- домашна употреба,
това ми помага донякъде.
Да се бодъ или да пия безсмислено Апчета, да си причинявам допълнителни болежки,
аааа не, мерси  Naughty  Мен и така си ме боли.

# 507
Записвам се и започвам да чета.
В отбора съм вече и аз ..(

# 508
Здравейте на всички! Моята диагноза от скенер е : На ниво Тн12-Л3 -наличие на шморлови телца.На ниво Л5-Ес1- наличие на медианна ДХ проминираща на около 7мм. към медуларния канал.Останалите интервертебрални пространства са в норма! На 28 г. съм ! И малко пред история за моето състояние! Още от ученичка 17-18 годишна имам оплаквания,може би повече около гръбнака,но винаги пращана на ортопед и правен само рентген! Свикнах с болката,остри фази,отшумяване,работа в чужбина и без диагноза!През 2011 отново на лекар ортопед,личната се съмняваше за спина бефида,доктора отхвърли диагнозата,предписа ми хапчета,мазило,каза ми "така ще те боли цял живот,и уж няма нищо страшно! И аз нали си търпя на болка Sad Забременях с близнацииии ,урааа ,голямо щастие,но  на 2 пъти голямо схващане ,не мога да вървя,знаете как е ! Родих, започнаха се едни болки,аз си викам ще е от грижите,и така си откарах,миналата година след криза и най-накрая децата на детска,за да мога да отида на лекар!Казаха ми болест на ШуерМан,малко физиотерапия,казвам на ортопеда краката ме болят,той казва от това е няма лечение!Тази година по мое предложение,( отново криза,за да се реша да отида)за невролог се стигна до диагнозата,но по думите на лекарката,съм с нея от доооста години.Можеше и да не се стигне до тук,но и аз имам голяма вина!Търпя на болка!
  А в момента от 1 март ми започна лечението с мидокалм,милгамма Н  и болко успокояващи.след 4 дена десния крак  с много болка,от коляното не се сгъваше,защото болката преминаваше по целия крак.Минах на инжекции 3 дена и после месец и половина на хапчета.Спрях ги ,но болката пак се усили,пак понакуцвам плюс това ,че вече явно се изрази и в двата крака!Но десния прасец е видимо по-слаб.Препоръчаха ми балнеолечение,ако няма повлияване операция.
  Извинявам се за прекомерно дългия пост,но мисля , че всички тук биха разбрали емоцийте ми !
Изпитвам страх и ужас,какво би могло да ми се случи!А в същото време с 2 малки деца,не мога  да предприема стъпка за балнеолечение! Мислим за есен със съпругът ми и децата!Личната ми каза ,че може да се ходи при Д-р Гечеви по клинична пътека,бихте ли дали отзиви,който е ходил там!
  Лек ден от мен и по малко болка !

# 509
Ако стигнете да този Дискус , споделете  Peace , успех !

Дискус композитум с многото съставки потвърждавам го има в Русия, вече имаме при нас 1 кутийка от по 5 бр. и са ни поръчали от тук - http://www.eapteka.ru/goods/id225225/ на посочената цена и съответно срок на годност още 1 кутия от 100 вече броя, юли ще ги получим, ще идва човека и ще ги донесе лично.
От кутийката, която вече получихме си има подробно упътване на руски и на листовката е посочено най-отдолу дистрибутора за Русия, за тях са съвсем други опаковките по бройки, отколкото тези, които бяха за ЕС. В аптеки в Русия ги продават и по 1 бр. ампули.
Ето сайтове със списъци на аптеки, където ги има в Москва и Петербург и др. градове - http://www.webapteka.ru/drugs/name2160/
http://www.rigla.ru/shop/forms/diskus_kompozitum/
http://aptekamos.ru/apteka/price.html?id=15528, за Москва
http://www.medsovet.info/msk/herb-buy/5381 - в Москва

Общи условия

Активация на акаунт