Дискова херния - 15

• 166 757
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • На планетата земя
Гала,какво се случва с теб?

# 166
Аз пак да ви питам, някой пил ли е ЛИРИКА, да даде отзив?
Продължават да ми го предлагат, понеже явно габа неврал не ми действа. Чувам и чета за ужасни странични ефекти, тук там има и някое положително мнение. Направих една извадка от листовката :
Объркване и умствено увреждане, загуба на съзнание, психични нарушения, халюцинации, деперсонализация, нарушения на паметта, нарушения на вниманието, нарушена походка, чувство за опиянение, интенционен тремор, когнитивно разстройство, говорно нарушениение, паническа атака, ангиоедем, алергична реакция и още и още все такива.....
Не зная какво да правя, чак пък да няма други алтернативи, та ми го предлагат това чудо  Confused  Thinking

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 14:26 от Lemy

# 167
  • Варна
Леми, не пий тези боклуци.

# 168
  • Няма такава държава!
Lemy, пила съм Лирика - наистина страничните ефекти звучат страшно, но не всички се проявяват. Ти ще си решиш, при мен има само нарушения на паметта - почнах да забравям разни неща, но не съм сигурна колко  от лекарството и колко от болката.

# 169
Запис,по-късно ще пиша.

# 170
  • На планетата земя
Lemy,пила съм лирика в периода на най-силните болки,беше ми изписана в комбинация с  3 инжекции дипрофос и индометацин.От цялата комбинация нямах странични ефекти,но и полза никаква не усетих за облекчаване на болките,след което ме минаха на Габаневрал.Съвета ми е да седиш по-далече от тези групи лекарства,още не съм чула на някой да са помогнали.

# 171
  • тук, на мястото си
Не съм влизала почти седмица и сега като четох назад искам да ви кажа нещо от опит, горчив опит. Мануални терапевти, дрън, дрън, самозвани чакръкчии. Не ходете при такива, точно от "отщипване" на нерва получих листезата.
На мен за дисковата Габаневрала не ми действа, аз го пих за полиневропатия, но много ми се вие свят от него. Гледам по всякакъв начин да избягвам лекарства.
Най-голяма полза винаги съм имала от мазила, най-вече червения Матсан.

# 172
Здравейте,не съм се включвала отдавна .Отново съм с поредната криза, минах курса с инжекциите и продължава да боли ужасно много. Почти няма нещо което да не съм пробвала и лекарство което да не съм пила.Реших да пробвам с инжекциите Дискус,но като съм със силни болки още дали е удачно да ги почвам.Изчетох доста неща за тях,има доволни и не доволни.

# 173
Ех, момичета, да ви разкажа за съдбата и какви шеги си прави понякога....Преди две-три години моя близка ми разказваше, как в не помня коя държава съдели фармацевтична компания, за лекарство от което халюцинираш, излизаш от тялото си и разни такива, но всичките тези неща не били упоменати в листовката. Чудехме се тогава, как може да се произвеждат такива лекарства, че и лекарите да ги изписват. Лекарството беше....Лирика... даже съм предупреждавала познати, изпишат ли им го, да не го пият. И, ето, сега съм в положение при което и на мен ми го изписват,че в един момент се и чудех дали да не го пробвам  Crazy  ooooh!  Laughing С тази разлика, че явно вече са ги осъдили Пфайзер, и са описали по-подробно страничните ефекти в упътването на лекарството.

Благодаря ви за включването! Домашните са категорични да не го почвам това чудо.  newsm78
След пазарлъци с доктора, ми изписаха...Прегагама...не по врат а по шия, то същото  Confused Започвам да подозирам, че на доктора му е омръзнало, и иска да се отърве от мен... Laughing  Rolling Eyes
А вие си пазите добрите невролози, и не препоръчвате никой  Wink

BUBA, от какво ти минаха болките тогава?
Цвете от луната, при теб имаше ли ефект, след като го пи, и колко време го пи?
Алфея, освен да пробвам и аз Матсан, а той да не е загряващ, че нали е противопоказано? До сега само с Диип Релииф съм се мазала, отдавна не съм, а пък и не ми действа вече, като, че ли.
Arven  bouquet

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 17:07 от Lemy

# 174
  • На планетата земя
Честит празник на любовта и виното! Simple Smile
Lemy,болките ми от нищо не минаха тогава,едва една година по-късно започнаха да намаляват къде от самосебе си,къде от санаториумите ,и аз не знам вече, и да мога да стоя права поне 1-2 часа, това беше преди 2-3 години ,на теб ти пожелавам да не чакаш толкова дълго.Похвалвам се,че идва ред за Баня Карловско и съм готова за  newsm37.
Ще пиша по-нататък  отзиви.
Бъдете здрави! Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 13:29 от BUBA_k

# 175
  • Няма такава държава!
Lemy,
около месец и половина, после минах на Бриека /българския вариант на това/ и съм по-доволна. Бриеката я пия и досега, това прави още 2 месеца. Ефект много от Лириката не усетих що се отнася до болките в гръбнака, но успокояваше психиката. Ефект намирам сега от гимнастика и изправено стоене, ама наистина прав гръбнак и рамена назад /звучи по-лесно, отколкото е/, ставане на всеки кръгъл час за радвижване и повече ходене пеша. Но това за дискова херния, при теб беше друго, нали?

# 176
Вчера минах ЯМР, резултата е не 1 а 2 дискови хернии, със стеноза на спиналните канали. Поне казаха, че операцията не е спешна. Всички оплаквания ми продължават, нито седнала, нито легнала, нито права мога. Днес трябваше да съм при доктора, но бях с толкова силен световъртеж, че не можах да се надигна. Естествено, пак съм сама. Трудно ми е да си представя, кое може да е чаак толкова важно, че да не може да си отмениш командировката, но мъжа ми така си реши-

Честит празник на всички! Бъдете здрави и много обичани!!!

# 177
Някой скоро попита и за новата "Американска клиника за гръбначни изкривявания" в Лозенец?! Аз бях писала в минала тема, а и "колежката" marchеva14 също! Хора не се лъжете! Супер луксозна обстановка, много мили рецепционистки, американски уж доктори... Безплатен първи преглед и задължителна снимка рентгенова(нея си я плащаш 40лв.). Говорят ти колко тежко е състоянието на гръбнака ти ( при мен нямаше нищо вярно). И как ще ти помогнат със специални методи и машинки,които ги няма никъде. Накрая цената - около 5000лв.   #Crazy Попитах:" На лизинг или кеш веднага, се плаща?". Веднага се плащало. Но в Америка, тези пари си ги взимали от здравните застраховки,а тук нямало как. Не се върнах ,разбира се ! ooooh!

Здравейте. Рядко съм във форума, може би основно защото не съм мама, а татко, но нямаше как да не реагирам в случая. Предварително да кажа, че съм част от компания, която работи с Американска клиника за гръбначни заболявания, за да няма неточности. За написаното по-горе: това не е вярно! Първият преглед не е преглед, а е само консултация на база това, което си носи пациента. Прегледът идва след това, ако пациентът реши да продължи. Задължителна рентгенова снимка няма! Как може някой да Ви задължи да се снимате, без да го искате? Да не говорим, че рентгеновите снимки са 7, а не една. И не струват 40 лв. Също така съм склонен да се съмнявам как някой от екипа им ще си измисля, но не съм бил там тогава и затова няма как да е нещо повече от твърдение от моя страна. За здравните застраховки - в България също има застрахователни компании, които покриват подобни процедури, затова може би е добра идея да разговаряте с Вашата.

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 19:19 от julian.eftimov

# 178
Гала,миличка системи манитол слагаха ли ти.Трябва ти ударна доза лечение и кортикостероиди. 

# 179
Хъм, ако не се съгласи някой на рентгенова снимка му отказвате процедури ли? Повечето ДХ се виждат само на ЯМР / говоря и от личен опит/. Това с рентгеновата снимка ми изглежда доста "лежерно" за диагностика.
В никакъв случай не искам да кажа нищо лошо за американската клиника, просто сега ми се е паднало да черпя информация от първоизточника, което ще е полезно за всички.

Общи условия

Активация на акаунт