Дискова херния - 15

• 166 409
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте ,бихте ли ми дали актуални номера на санаториума в Павел баня ?
Че тези ,които са в интернет са изключени.

# 316
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Привет!
За санаториума в Павел баня колко време предварително правите резервация?

# 317
   Здравейте! Включвам се покрай съпругата, на която ЯМР показа три или почти четири хернии в шиен отдел. Тепърва започваме да четем по въпроса, ама сякаш нищо обнадеждяващо няма, дори и операцията... Тя няма болки, но и двете ръце са без сили, особено лявата. Ако има някой с подобен проблем, да ни обнадежди...Връщам се назад да чета.

# 318
мандарин, защо смятате, че няма нищо обнадеждаващо по темата? Консултирахте ли се с неврохирург? Херниите на какво място са, не могат ли да бъдат отстранени оперативно или да се облекчи състоянието с рехабилитация?

# 319
  • Варна
Мандарин, аз съм с 2 ДХ в шиен отдел. Върнете се в мои постове назад и прочетете, не веднъж съм писала как живея с това ... Ако имате въпроси пишете ми на лични, ще помогна с каквото мога! Не се отчайвайте Simple Smile

# 320
Скрит текст:
  Здравейте! Включвам се покрай съпругата, на която ЯМР показа три или почти четири хернии в шиен отдел. Тепърва започваме да четем по въпроса, ама сякаш нищо обнадеждяващо няма, дори и операцията... Тя няма болки, но и двете ръце са без сили, особено лявата. Ако има някой с подобен проблем, да ни обнадежди...Връщам се назад да чета.
Дъщеря ми е вече с две дискови хернии на шийните прешлени, само, че са придружени с доста болки, постоянно изтръпване вече и на двете ръце, а вече и с побеляване на пръстите. Не зная какво да ти кажа, предложението е същото - операция със смяна на прешлен, но аз не съм обнадеждена, хич.Всички медицински лица(не неврохирурзи) които познавам и съм питала, са на мнение, че такава операция е за в най най краен случай  Confused Физиотерапия, масажи, нспв, упражнения вече слабо помагат. Мисля да търся някой от Иван Рилски, за второ мнение, макар, че се съмнявам нещо по-различно да предложи.
Почвам да изпушвам вече от нашите проблеми вече, невролози и хирурзи ни станаха като семейни терапевти ooooh!

Гала, mylli, _Smile как сте?

Арвен, пиши моля те, като имаш време, как се справяш, какво правиш?

# 321
Значително по-добре съм аз. Възстановявам се.   Hug

Имам въпрос към тези, които са оперирани. Всички ли сте правили рехабилитация?  На мен и в отделението, и неврологът, и личната ми казаха, че НЕ трябва да правя. От другата седмица мога да въртя колело мин 15 мин на ден и да плувам, нищо повече. Е, как да заздравя тия гръбначни мускули тогава?

# 322
С плуване например

# 323
Да, ако можех  Laughing съвсем начинаеща съм в плуването.

# 324
Аз също не мога да плувам, но съм решила да ходя на водна аеробика.

# 325
Аз питах докторката във физиотерапията, препоръча ми първоначално да си взема инструктор, ако не мога да плувам.

# 326
  • Варна
Леми, зависи на кое ниво са херниите, как са разположени, на широка основа ли са, какви са ... Аз от 6 г. съм с тях или поне тогава ме диагностицираха. Намерете си добър кинезитерапевт, ако сте от Варна мога да препоръчам. Правя упражнения по час и половина на ден, карам велоаргометър, пия Магнезий, Колаген, храня се здравословно, избягвам червени меса и млечни продукти, защото засилват възпалителните процеси в организма. Ходя на физиотерапия, акупунктура, масажи само на гърба( не ми пипат шията ), правя скенар терапия, ултразвук, вървя пеша много, не нося токчета( ако се наложи слагам обувка с дебел 5 см ток), спя с анатомична възглавница. Пак имам болки, но мога да живея с тях без да пия лекарства, само в краен случай пия, ако не мога да понеса болката.

# 327
_Smile_, не съм правила нищо специално след операцията, освен че ми дадоха няколко упражнения, които почнах още първите дни. Пуснаха да се разхождам още из болницата, а после гледах да правя всекидневно поне 30 минутни разходки. Като минаха 2-3 седмици добавих още няколко упражнения и след това се стараех като цяло да съм по-активна - плуване, колело, ходене, при продължително седене да ставам на всеки час да се размърдвам за малко.

# 328
Значително по-добре съм аз. Възстановявам се.   Hug

Имам въпрос към тези, които са оперирани. Всички ли сте правили рехабилитация?  На мен и в отделението, и неврологът, и личната ми казаха, че НЕ трябва да правя. От другата седмица мога да въртя колело мин 15 мин на ден и да плувам, нищо повече. Е, как да заздравя тия гръбначни мускули тогава?

Не съм правила рехабилитация аз. В болницата физиотерапевтката, която ме раздвижи ми показа няколко прости упражнения, които да правя преди ставане от леглото. Неврохирургът каза много ходене и плуване. Около месец след операцията стартирах с ходене на пътечката. На втория месец-  леки упражнения - йога и пилатес. След време открих групата за водна аеробика - неземно ми действа на кръста.
Баща ми след последната операция ходи на Павел баня, един близък, който се оперира малко преди мен - също, след като зарасна раната. На мен вече ми беше писнало от болници и така и не отидох...

# 329
  • Няма такава държава!
Правя упражнения по час и половина на ден, карам велоаргометър, пия Магнезий, Колаген, храня се здравословно, избягвам червени меса и млечни продукти, защото засилват възпалителните процеси в организма. Ходя на физиотерапия, акупунктура, масажи само на гърба( не ми пипат шията ), правя скенар терапия, ултразвук, вървя пеша много, не нося токчета( ако се наложи слагам обувка с дебел 5 см ток), спя с анатомична възглавница. Пак имам болки, но мога да живея с тях без да пия лекарства, само в краен случай пия, ако не мога да понеса болката.

Леле, страшно много неща правиш. Какво е скенар терапия? А защо млечните продукти да засилват възпалителните процеси в организма? Къде го чете това? И аз използвам ходенето пеша - ходя много на удобни обувки, токчета не съм слагала не помня от кога, масажи, упражнения, колело също. Засега съм без лекарства - не искам и аз да пия повече, пия хранителни добавки и опитвам да се храня здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт