ღ Poyraz Karayel ~ Пойраз Карайел (Тема 6) ღ

• 60 888
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Забравих да питам рускините превеждат ли Söz? Пепелче, ти до къде си с него? Изгледах първите два епизода след като изгледах това

и се сетих за това.Дори мястото е същото  Laughing

– и двете снимки са линк към клипчетата

Колкото повече гледам, толкова повече откривам, че Етхем също не се оттърсил от ПК още.Място за сравнения колкото щете.И като замисъл, и като реализация, и като реплики дори

В туитър видях това

r e f l e c t i o n. 💥💙 #söz #poyrazkarayel

Ради, превеждат го рускините. Признавам си, че не съм гледала изобщо от него, но и аз четох, че има много неща, които напомнят за По или са взаимствани от там. Бил хубав сериал и съм го добавила в листата "на изчакване", ама да видим кога Simple Smile

Ето тук в тази група погледни за руски превод
https://vk.com/gunesinkizlariofficial

# 661
Привет! Hug Нося ви много снимки от Истанбул. Успях да отида до домовете на нашите любимци, не е за вярване! Емоцията е уникална!

От Еминюню (пристанището на европейската част) се качихме на корабче от градския транспорт за квартал Кадъкьой (азиатската част), където се снимаше "Пойраз".

Това е гледка към пристанището на Кадъкьой малко преди да слезем. Червената сграда вляво е хотел "Дениз" и точно между него и ниската развалина, падаща му се вдясно, е уличката с дома на Пойраз. Слизайки от корабчето обаче не се отправихме натам, а към дома на Айшегюл, понеже знаех, че той ще бъде доста по-труден за откриване. И така се оказа. Първо вървяхме по крайбрежната, където май беше снимана раздялата на Ипек и Садо, обаче после заваля и се качихме нагоре, за да се скрием в едно кафене. Там питах сервитьора накъде е адресът на дома на Айшегюл и добре, че беше той. Като спря да вали, продължихме надолу, за да излезем пак на крайбрежната алея, обаче влязохме още по-навътре в квартала. Благодарение на един човек, който ни извади навигацията си и ни показа как точно да стигнем до дома на Айшегюл, продължихме.

Тази снимка е добре да си я имате, ако сте в Истанбул и решите да отидете до Айшето (въпреки че после установихме, че има далеч по-кратък маршрут през главната улица и площада на Кадъкьой (там, където е бикът).

Минахме през стадиона на Фенербахче.

И свивайки вдясно по уличката точно срещу него вървяхме около 15-20 минути и стигнахме до дома на Айшегюл!

Не беше затворено и влязох вътре, слизайки по стълбите, и даже надникнах вътре, където работеше телевизор и явно имаше някой. Ама не нахалствах повече, снимах и си тръгнахме.

После на връщане ядох менемен в едно заведение точно срещу стадиона. Мнооого беше вкусно!

И после вече минахме не през крайбрежната, а през главната улица и площада с бика (символът на Кадъкьой), което се оказа много по-бърз маршрут. Вървейки по нея надолу стигате до улицата на пристанището и оттам вдясно вървите още известно време, докато стигнете до червения хотел "Дениз".

След това откриването на дома на По беше много по-лесно, защото видях къде трябва да отидем още от корабчето. Уличката е много по-стръмна, отколкото изглежда.

Точно апартаментът на Пойраз се дава под наем. Представям си колко по-скъп е заради това.

Долу на стената с надписите беше сложена бележка, на която пишеше да не се пише повече на нея и да не се притесняват жителите на сградата, защото сериалът е свършил и всеки да си гледа работата. Иначе ако ги хванат драскачите, лошо им се пише! Laughing

Иначе ей това е хотелът "Дениз" на уличката на По, по който се ориентирах още от корабчето.

А като отидохме на Марамарай (метрото, минаващо под Босфора и свързващо европейската с азиатската част), за да стигнем от Еминюню до Девичата кула, вижте кой видях да се вози до нас по ескалатора:

Албиносът, който стреля по Синан в началото на втори сезон.

А на другия ден се качих на Галата кулеси, която доста често я даваха в Пойраз отвисоко.

Тъпото беше, че за чужденци входът беше 25 лири, а за местни 10. Confused Пробвах се да го преметна касиера, ама не ми се получи. Иначе гледката отгоре си заслужава. На залез сигурно е още по-впечатляваща, но тогава пък има много хора там.

Това е протока, разделят двата европейски бряга и пристанищата Еминюню и Каракьой.

В далечината вдясно е Азиатската част и ако се загледате, се вижда и първия въжен мост над Босфора.

А на път за Галата кулеси, а и след това виждах ей това:

Ради, дали има нещо общо с филма на Фунда, който си гледала? Thinking

Иначе си купих "Опасни игри" (Tehlike Oyunlar) за 25 лири. На другия ден я видях на едно друго място втора ръка и ме хвана яд, ама нищо.

И те това е! Ако някой има въпроси - да пита! Hug

# 662
Сериалче, прочетох те, попивайки всяка подробност. Постът ти си е направо един фото разказ. Мерси bouquet

А на път за Галата кулеси, а и след това виждах ей това:

Ради, дали има нещо общо с филма на Фунда, който си гледала? Thinking

Ами, не мисля. Освен, че заглавието на филма е същото като на книгата (или каквото е там) на този постер, друго общо не откривам.
Като казах книга, "Опасни игри" (Tehlikeli Oyunlar) на турски ли ще я четеш Simple Smile Аз я търсих на английски, но не открих да е превеждана на език, различен от турски.

# 663
Noluyo‏Потвърден профил @noluyotv 11 чПреди 11 часа

Haftanın çiftini senin oylarınla seçiyoruz! #AzCev mi, #AyPoy mu? Yorumlara favori çiftini yaz, sevdiğin ikili haftanın çifti olsun! 😍

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 15:22 от _Radi

# 664
Сериалче , благодаря че сподели с нас тази красота , аз съм била там на същото място  преди 4 години , но кой тогава да предположи че след това ще стане толкова ценно за мен !!! От там и Хайдар паша гарата е много близо , и бика видях , но друго си е да спреш до къщата на Пойраз  !!! Красиво и екзотично е там , има една улица цялата в малки антикварни  магазинчета  !!!  Оххххххх де да можех сега да отида !!! Сериалче благодаря !!!

# 665
Едно попълнение към каста.Шукран Овалъ ще участва в игралния филм ПК

Sukran Ovali hangi iddiali filmin kadrosuna katildi

В статията доколкото схващам пише, че  историята ще е предистория на ПК, пак нещо за капитализма. Ще участват Джелил, (в главната роля ) Емел, и още много други актьори, но без  Илкер  и Бурчин newsm78 Шукран пък ще е в ролята на изненадващ персонаж Peace

# 666
Преди три месеца на днешната дата...

От утре книгата ще е на книжния пазар  Peace

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 21:13 от _Radi

# 667
Е няма да го гледам края , така ми е много добре , до бензиностанцията , весели и щастливи !!!   Чакам ги отново с хубави проекти   !!! Блестящи актьори !!! bouquet bouquet bouquet bouquet Ради , Сериалче  благодаря за новините !!!

# 668
Юле,   Hug ето ти един колаж от мен- щастливите и влюбени  Айшегюл и Пойраз  Heart Eyes

# 669
  • София
Здравейте момичета и момче  Hug Hug Hug

Ради, не само Ехтем не се е отърсил от Пойраз, ами като гледам феновете и те хич не могат - не се спират. Значи наистина не съм се повредила, направо се успокоявам Simple Smile

Един колаж, който ама много ми хареса

Книгата, купена отново от фен - не била толкова тънка, колкото я показвали първо.

И за фон ето тази мелодия, която беше нова в последната серия.

# 670
Как сте, момичета?  Hug Доста се шуми около Иклер и бъдещите му роли, а Бурчин малко остава на заден план.  newsm78 Аз откровено казано нямам търпение да я видя в нова роля.
Аз не разбрах Муса ще участва ли във филма?

# 671
  • София
Привет,  Neolita!

Ако питаш за игралния, на който започват снимките - да, ще участва.
За ролите какво да кажа - тя май по принцип си стои по в сянка, на пък сигурно изведнъж ще стане бум. Може да е решила малко да си почине, може пък да няма предложения, които да и допадат. Обаче да си призная аз също я чакам да я гледам в нов проект - фантазирам си някакви неща, пък да видим, може накрая да излязат и сбъднати желания Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 14:40 от Alexia_

# 672
Алекс, постоянно попадам на снимки от фенове, които са си купили книгата и се хвалят в социалната мрежа (и едни чаши си харесах). Laughing Сериозно си казвам, че пробвах да я поръчам през няколко сайта. Дори това, че е на турски не  е чак такъв проблем, от части разбирам, а и знам  даже диалога от снимката  от кой епизод е.Плюс това ние си имаме страхотен превод на сериала  Hug
Ако някой разбере сайт,  през който можеш да си я купиш и да я получиш извън Турция, да свирне Praynig

Етхем си е сложил книжката с неговото име редом до Орхан Памук и Огуз Атай  Peace

Ето от тази сцена e диалога, а след него последва изпълнение на Пойраз.Поздравче  Peace

Аз откровено казано нямам търпение да я видя в нова роля.
Аз не разбрах Муса ще участва ли във филма?

И аз също, но тя винаги прави пауза между проектите, в които участва.Затова си мисля, че няма да е този сезон.
Относно Муса- да, ще участва  Wink

Алекс, за фантазиите ти- ставаме две, ако си мислиш за същото Peace

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 14:36 от _Radi

# 673
Алекс, започнаха със снимките и цитатите в туитър  Peace

Айшегюл: Извинявай, не знаех, че е дневник.
Пойраз: Всъщност този тефтер, който започна кариерата си като дневник, после се превърна в тефтер за стихове.Накрая може да стане бакалийски тефтер и да дочака пенсия.Ако искаш, нека остане при теб.
Айшегюл:Но това не е ли нещо ценно?
Пойраз:Нее. Все някога ще го издадат. Да не даваш  пари напразно  Laughing  Laughing

Ayşegül: Nasılsın?
Poyraz: Bok gibi...
Ayşegül: Neden?
Poyraz:Çünkü bok gibi bir hayatım var.

Айшегюл:Как се чувстваш?
Пойраз: Като л**но
Айшегюл: Защо?
Пойраз: Защото имам л**нян живот  Joy

# 674
Привет, момичета,
Известно време ме нямаше и бях почти без нет, но сега с радост виждам, че разнищвате книгата и други новости.
Жалко, че не зная турски, иначе щях да обърна света, за да си я купя.
малко съм скептик за превод на бг. Simple Smile

И понеже ще съм известно време в отпуск, ще си поприпомня някоя и друга серия от моя любим 1 сезон на случаен принцип. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт