Имат ли 10-годишните ви деца домашни задължения и какви са те?

• 32 212
  • 245
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 hahaha чак страха да сме им взели, май не, но се прежалват от време на време да свършат нещо.
или това или инстинктът им за самосъхранение сработва  Whistling

преди време моята законна радост обяви пред приятели, че като съм ядосана "енергично споделям състоянието си с околните"  Mr. Green

# 91
Така като се замисля, няма какви персонални дейности да им зачисля, освен да се грижат за стаята си и вещите си. Зареждане на пералня, след това прехвърляне на дрехите в сушилнята и после ваденето от там, са толкова дребни неща, че не ги броя за работа. Отнема ми по минута. Лятно време помагат с простирането, ако искат. Принципно ми е по-лесно и удобно, когато простирам сама. Миялната също не я броя за работа. Сервиране, отсервиране се прави от всички. Като по-малки все се натискаха да помагат за готвенето. Справят се с рязането на продукти. Това обаче е само през лятото. През учебно време се прибираме по едно и също време - аз от работа, те от тренировки. Не ходят на занималня и с пребирането се захващат с уроци, аз с вечерята, та и да имат желание няма как да се включат. Хвърлянето на боклука също не го броя за работа, който излиза го взема и го хвърля. Не се ходи някъде специално за това. Остава една прахосмукачка за зачисляване. Там са по график през ваканциите.

# 92
Бреййй как сте им взели страха на тия мъже...  newsm78 Аз и да крещя до нелесата мъжът не ми обръща никакво внимание. Само децата все още се впечатляват и то не винаги...  Rolling Eyes
Никога не крещя. Съскането е далеч по-ефективно.

# 93
  • Варна
Бреййй как сте им взели страха на тия мъже...  newsm78 Аз и да крещя до нелесата мъжът не ми обръща никакво внимание. Само децата все още се впечатляват и то не винаги...  Rolling Eyes

Ако често се вика,привикват и не им прави впечатление Mr. Green
Моя син е заявявал,че само от погледа ми се е плашил.Но това не му пречи да не ме отразява често.

# 94
  • Sofia
Вярно, че много викам. Много често не защото съм ядосана, а просто защото две 8 годишни момчета вдигат толкова шум, че няма никакъв шанс да ме чуят, ако не викам. На пак си е викане.

# 95
Щом вдигат шум, значи са здрави.  Laughing

# 96
  • Canada
Нашият син е на 15г и си има задължения от много малък. Отделно, когато е проявявал инициатива да свърши нещо, никога не съм го спирала.
Разтоварва съдомиялната, пуска прахосмукачка, поддържа си стаята чиста, прибира си изпраните дрехи, хвърля си мръсните за пране на обозначените места, помага при готвене, сервиране, отсервиране, чисти сняг около къщата, помага с прибирането на покупките и т.н.
Не бях се сещала да го накарам да си чисти банята, но май е време вече. Това ми е най-неприятното от домакинските задължения. Ще взема да пробвам някой еко-био препарат, че аз по принцип използвам силни и миризливи.

Това за смяната на спално бельо два, три пъти седмично и мен ме изненада. Аз си гладя всичко и просто няма начин да гладя чаршафи през ден... Това за любовния чаршаф е готино, но ще трябва и любовна завивка, абе дълга и широка  Joy

# 97
  • Down south
Ако два пъти седмично трябваше да се глади спалното бельо на трима души, сигурно щях да попрерзгледам начинанието.
Не гладя спално бельо, вади се от сушилната, сгъва се по определен начин и се прибира.
Преди години в България, тогава нямаше сушилни или ако е имало, не са били толкова разпространени, аз нямах. Та, имах чувството, че непрекъснато имам чаршафи на просторите Sad

# 98
  • Сливен
Това за смяната на спално бельо два, три пъти седмично и мен ме изненада. Аз си гладя всичко и просто няма начин да гладя чаршафи през ден...
И аз така, още повече че сме 5 души, сушилня нямам, та просто ми е мисията невъзможна да сменям чаршафи 2-3 пъти седмично. Аз и така съм всеки ден на ютията. Това обаче не означава, че ако имах възможност нямаше да го правя   Wink
Като една доказана се дева, за мен важи мотото : "по-добре извънредно чисто, отколкото извънредно мръсно".

# 99
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Tired може ли вече да оставим чаршафите на хората и да се върнем на темата?

Blush чаках съфорумката да сподели продължението   Blush

Днес сутринта
-" Утре ще ми помогнеш ли с чистенето за да се оправим по-бързо ?"
- " Да Мамо, аз ще забърша праха и ще пусна прахосмукачка , ще рециклирам боклука , вече съм написал половината си домашно . Друго какво мога да направя ? "

newsm78     Или иска нещо , или извънземните са ми сменили детето снощи  Thinking

# 100
  • Варна
Tired може ли вече да оставим чаршафите на хората и да се върнем на темата?

Blush чаках съфорумката да сподели продължението   Blush

Днес сутринта
-" Утре ще ми помогнеш ли с чистенето за да се оправим по-бързо ?"
- " Да Мамо, аз ще забърша праха и ще пусна прахосмукачка , ще рециклирам боклука , вече съм написал половината си домашно . Друго какво мога да направя ? "

newsm78     Или иска нещо , или извънземните са ми сменили детето снощи  Thinking

Най-вероятно детето иска Playstation 4  Joy

# 101
  • постоянно
Хаха

детето вече има Playstation 4  Peace

Мдааа,
избърса праха без проблем, изхвърли боклука , подреди си книгите , с прахосмъкачката се справи по-добре от преди , даже ми направи кафе  #Crazy

Докато си пиех кафето , само каза " Мамо , след един месец ставам на 10 " Аз " Мдаааа и  какво искаш за подарък? "  Той " Телефон ?" Аз " Ааааа Не ! "  Stop
Сега се замислям дали не  е време да му взема телефон  newsm78 Все си мисля ,че не му е нужен все още .....

# 102
  • Варна
Е как не е нужен?Не излиза ли на вън?Моя като излезе с някое приятелче и като се заплесне,може и 3 часа да не се прибере.Подивявам ако не го чуя.То и аз съм хахо ама ...

# 103
  • Бургас
Еее, много бързо си го отрязала. Утре да не чакаш кафе пак  Joy

Не е малък за телефон вече. Как се уговаря с приятели да се видят, на теб не се ли налага да звъни? Моята ходи сама на училище, на тренировка. Обажда ми се винаги като пристигне. Понякога и звъня да купи нещо на връщане.

# 104
  • Sofia
На 10 е крайно време да има телефон според мен. Не толкова, за да се обажда, колкото за това, че всички други на тази възраст имат телефони. Ползват ги много повече за игри, отколкото за разговори, но са им важни.

Общи условия

Активация на акаунт