Февруари се задава, а МАРТенската мама все по-нетърпелива става!- тема 10

• 45 200
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ви.  bouquet Другия понеделник съм на въпросния доплер за мозъчето и пъпната връв и ще питам.

# 676
  • София
Здравейте момичета,
от скоро ми се появиха стрии от долната част на бюста и сега разучавам различни средства за справянето с тях. Препоръчаха ми КОНТРАКТУБЕКС гел, помагал при новопоявили се стрии. Четох листовката и пише "Няма данни за вредно въздействие на продукта по време на бременност и кърмене", но въпреки това не знам дали е редно да се мажа с него.
Вие какво смятате, някой да има инфо по въпроса?  newsm78

# 677
  • София
Здравей, няма проблеми да се ползва Контрактубекс, чувала съм и аз за подобно приложение, само не мога да кажа какъв е ефекта. Надявам се, да споделиш дали помага!  Peace

# 678
Зайче, те си го купуваха от аптеката и ходеха в манипулационна да им го сложат. Т.е. може да си го купиш от там и без да си пациент на клиниката, но мисля, че е само с рецепта.

А в това, че режимът на бебето последните месеци ще бъде такъв и когато се роди, май има нещо вярно. Поне това споделиха мои приятелки с бебчета.
Ние засега сме още на "нормален режим". Ако не се будех да ходя до тоалетна или защото ми е запушен носът сигурно цяла нощ щях да спя непробудно.

# 679
Аз днес бях на ЖК. Всичко ни е в норма. bowuu
Издадоха ми болничен със задна дата -начало 26.01. Нама проблем с това.
Плацента доктора я определи като I-ва степен. На 17.01 на ФМ ви казаха II-ра, а на епикризата от болницата на 03.01 пише "I-II степен". Така че явно си е субективно, доктора си я определя.  newsm78
С баткото перях с Persil sensitive не сме имали проблем. Имайте предвид, че на него пише, че е за бяло пране и има нещо избелващо вътре. Не съм имала избеляване на дрешки с него. Сега съм взела един Frosh baby, или както там точно му е името, с една жабка. Една приятелка го ползва и е доволна, но нейното дете е с изключително суха и проблемна кожа. По нататък ще взема пак Персил или на Бочко. Както и с козметиката мисля да мина на Бочко.
И ние си имаме режим. Сутрин в 9 се започват игри и танци. И вечер м/у 9 и 10 също голяма активност- скачане, премятане. През деня също имаме движения, но може би не ми правят чак толкова голямо движение. През нощта успявам да спя, но се будя към три и после само се въртя и придремвам до 6.

# 680
  • София
 Magi1024, наистина най-сигурно е да питаш в болницата. В Тина Киркова даже не те питат купувала ли си, просто влизат с инжекцията и ти я слагат. Поема се от касата. Но това последно видях да се случва преди три години, може и да има промени.

Аз с праховете винаги стартирам с някой органичен, може от био магазин, но ако детето няма реакции към обикновените (нали все пак го гушим с нашите си дрехи), като свърши бутилката, минавам на масов бебешки. Според на коя страна ми е накривена шапката, понякога цялото семейство минаваме на масов бебешки, а друг път само бебето остава малко по-дълго на такъв, преди да премине към нашия.

Моят режим също е нощем пъшкане, талцид и сода, а денем спане до обяд.
 Вече раждах няколко пъти на сън. А също тренирах какъв скандал вдигам на ММ, за това, че се офлянква с ремонта и аз тръгвам да раждам преди да сме приключили.

Количка умишлено не купувам, че в момента няма къде да седи. След това ще е в коридора. И когато е кално, ще трябва да чистя след нея. А заради нея ще минаваме ребром от стая в стая. Понякога я качвам в колата (когато не е кална, а бебето е будно, за да го сваля от нея).

# 681
  • Бургас
И аз от днес съм в болничен. Моята лекарка предния път ми каза, че ще  го пусне към 1-2 февруари, нищо че по сметки е 29.01. Днес й звъня, за да я питам кога да отида, "веднага идвай, днес задължително трябва да го пусна". Въздухът ми излезе да бързам, че и в мен нямах никакви документи, а й трябваше номер на амбулаторната карта.

С първи номер перях в началото със Сано Максима. Не може мамина златна да не е с него Simple Smile После бързо "изтрезнях" и до към 3тата година с Тео бебе. Козметика- Бочко. Проблем нулев.
Сега пак ще си карам с Тео и Бочко.
По същия начин и с памперсите. От Памперс, през Молфикс и Пуфис, та до едни турски.
Ето една смешка за първото, второто и третото дете:
Скрит текст:
Храненето:

Първото дете – всичко се стерилизира.

Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.

Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.

Дрехи:

Първото дете – купуваш си дрехи за бременни ден след като си видяла двете чертички.

Второто дете – носиш си ежедневните дрехи, докато не ти отеснеят.

Третото дете – дрехите за бременни са твоето ежедневно облекло от години.

Подготовка за раждането

Първото дете – през цялата бременност тренираш правилно дишане.

Второто дете – нищо не тренираш, защото отлично си спомняш, че предния път изобщо не помогна.

Третото дете – молиш за епидурална упойка още от 8-ия месец.

Обличане на детето:

Първото дете – переш, изваряваш и подреждаш в гардеробчето по цветове.

Второто дете – переш само дрехите с видими петна.

Третото дете – „Голяма работа, че момче носи розова блуза, нали?“.

Плачът:

Първото дете – само да изкриви устичка, и вече си го взела на ръце.

Второто дете – вземаш го на ръце само ако има опасност виковете му да разбудят първото дете.

Третото дете – учиш първото дете да приспива третото.

Ако биберонът падне:

Първото дете – ще го получи само след изваряване.

Второто дете – измиваш биберона с вода.

Третото дете – избърсваш биберона в полата си и го връщаш на детето.

Памперсите:

Първото дете – сменяш памперса на всеки час, независимо от нуждата.

Второто дете – сменяш на 2-3 часа, и то ако е необходимо.

Третото дете – сменяш, когато околните започнат да се оплакват от миризмата.

Твоето време с децата:

Първото дете – почти непрекъснато се занимаваш с него и следиш неговото развитие.

Второто дете – всеки ден отделяш известно време, за да наблюдаваш голямото дете да не блъска/бие/скубе малкото.

Третото дете – всеки ден отделяш известно време в издирване на тайно ъгълче в дома, в което можеш да се скриеш от децата.

Когато детето глътне монета:

Първото дете – втурваш се към спешното и изискваш незабавна рентгенова снимка.

Второто дете – следиш изпражненията, за да видиш кога ще излезе монетата.

Третото дете – удържаш му съответната сума от джобните пари.

Днес се уговорих и за подписването на договора за стволовите клтки. Отмятам задачите, че времето си тече.

Нашата количка я държахме в коридора, добре, че е широчък.

# 682
Selleste така ме разсмя  Joy

Аз за количката място вкъщи имам. Повече се притеснявам дали ще влезе в багажника на колата, че той е малък. Thinking
Нашите котки са навън, на двора и количката трябва задължително да е вътре. Аз баткото постоянно го вардех, когато спеше навън, защото котарака задължително се наместваше да спи при бебето.

# 683
Нашата количка ще стои в коридора. Даже в момента е там, защото ми я докараха свекърите. Чудя се да я пера или да я прибирам Simple Smile
Ама вие сте ми много чудни с котките. Хем да се гледате и с котка и с бебе, хем котката да не ходи при бебето. Ние имахме и котка, и куче като се роди дребния. Никога не съм ги затваряла в друга стая, нито пък съм завивала количката. Имам снимки как дребния и котарака спят един до друг. А количката преди употреба се минава с лепката за косми и толкова. Не може хем да е стерилно чисто, хем да се гледат животни. Ние и затова изпратихме животните "на село", в един момент на мен ми избиха балансите да чистя всеки ден и вкъщи постоянно да е мръсно. Но това беше предимно заради кучето - дългокосмест голдън ретривър.

За праха - предния път прах със сано максима до към 6тия месец и след това минах и бебешките дрехи с нашия прах. Сега ходих да купувам бебешки прах, ама ми досвидя да дам двойно пари за саното и може да взема или тео бебе, или бочко. Да се приплакнат с нещо дрехите, а като започне да се клепа ще мине на нашата артилерия.

# 684
Аз съм много за децата да израстнат с домашем любимец. Жалко, че за момента не мога да си взема една котка, иначе щях да го направя. Толкова са умни.
Намерихме жилище и сега ме очаква голямото местене и големия разход  ooooh!

# 685
  • София
H/I честита нова къща!  cheers
Дани, абсурд да е стерилно с котка и бебе, ама пък не трябва да се въргаляме в космарлаци, ако сега съм си позволявала по-космат диван, сега малко по-стриктно трябва да е. Бебе и котка ще са заедно в хола през деня, но спалнята засега е забранена защото котка ми скача на корема, а аз съм с болки и контракции и без 5 кила скачащи на корема ми  Laughing Освен това в началото докато се възстановя няма да мога да чистя перфектно предполагам, а с котка си има повече чистене. Това е, няма драма със стерилност.  Peace

# 686
Чак пък да сме интересни ние с котките,...Опасенята ми идват не само от хигиеничност, а и заради опасността котаракът да скъса количката, която не струва 100-200лв. А и не бих допуснала той да спи при новороденото ми бебе било то в количката или кошарата. Всеки сам си преценява.

# 687
Чак пък да сме интересни ние с котките,...Опасенята ми идват не само от хигиеничност, а и заради опасността котаракът да скъса количката, която не струва 100-200лв. А и не бих допуснала той да спи при новороденото ми бебе било то в количката или кошарата. Всеки сам си преценява.
Моите съображения и опасения са същите. Плюс това, че имам агресивна котка,която лично мен напада,както и всички останали.И върху корема ми скочи в 3-я месец, че търчах на лекар, но пък тогава имало защо да отида-научих пола  Joy
Всеки ден ми мрънкат нашите и разни лелки и съседки, да я хвръля на двора.
Обаче с ММ не поддаваме. Като съм я взела да я гледам, ще я гледам и толкоз, ми не сме единствените с котка.Като знам как се губят,бият ги и ги бутат колите не си я помислям за тоя вариант.Какъвто ще да е-моя котарак си е,ще си стои при нас. Последния път свекито се опита да изкаже мнение, набързо я контрирах.Който много знае и се бърка-да заповяда, ще му го дам, да го гледа,щом толкова се е загрижил.
 Simple Smile В стаята на бебето, в близост до вещи, дрехи, легло и количка обаче няма да припари.
Има достатъчно стаи, все нещо ще измислим. А в количката пък изобщо-въпрос на елементарна хигиена,не смятам да събриам космалаци нон стоп и да се чудя дали бебето лежи върху тях.
 А и си познавам стоката-ще я надере и скъса на мига.

# 688
Мястото в  апартамента ми е болна тема - няма никакво място  Sad , количката нямам представа къде ще я държим понеже коридора е много тесен а количката широка.Има един вариант и то е междуетажната стаичка , която в момента се използва от една съседка , ноооо много ме съмнява да я даде - ще пробваме да я вземем пък да видим как ще реагира.В момента количката е в хола на къщата на ММ (и там не е голямо жилището) и там си го ползваме като склад , макар че е обзаведено и може да се живее но си стоим в апартамента  Peace

Относно праха - аз използвах Тео бебе течния и съм изпрала всички дрешки , ухаят божествено  Grinning Grinning Grinning

Момичета днес започнах да стягам багажа за болницата , еми сака който предвидих не ми стигна доникъде  Sad , даже дрешките за изписването на бебето са неприбрани  Sad . В събота мисля да взема един сак от Джъмбо , отдавна бях си го набелязала  Rolling Eyes . Списъка от болницата е толкова съкратен че нямам думи , добре че аз бях  си изкарала от интернет списък с нужните неща за болницата и за бебето.

Да ви питам вие взехте ли четка за сресване на бебето ? днес гледах клипче в ютюб за къпане и грижи на бебето и се оказа че е нужна четката. Пък как се разчуствах като плаче бебо на клипчето , станала съм адски чуствителна Rolling Eyes .

Вчера показваха по телевизията някаква обновена АГ клиника в София и там имаше родилка секцио , показаха тъкмо извадено бебе от утробата на майката , ейййййй аз не издържах и се разчуствах много , разплаках се ........ и гледам ММ влиза в хола и ме вижда обляна в сълзи и се стресна а аз без да успея да му кажа какво става посочих телевизора. Много съм чуствителна тцтцтцтцт..........

# 689
H/I честита нова къща!  cheers

Благодаря ти Simple Smile дано имаме късмет, че не ми се търси и мести пак.

Общи условия

Активация на акаунт