Февруари се задава, а МАРТенската мама все по-нетърпелива става!- тема 10

• 45 192
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Според мен това за праха за пране си е индивидуално за всяко дете, всъщност. Ще видим ако не им понася на кожата с Тео бебе, ще го сменим, не е проблем. Аз го взех него точно защото моите приятелки с новородени го използват и са доволни и нямат проблеми.  Simple Smile

А снощи мм предложи да слагаме количката пред вратата на апартамента, за да не се занимаваме със свиване и разгъване всеки ден. Обаче аз нещо не съм съгласна - живеем на 1вия етаж и макар и в блока да се влиза само с чип, доста се притеснявам някой да не я гепи...

# 661
Ния,недейте така навънка на произвола.Колкото и да е,нямай вяра,крадци има всякакви хора,кучета минават,деца.
На Бочко нещата мн ми харесват как миришат.Ех,аз не знам кога да ги пера тия дрехи.То реално влезеш ли в 9-я вече може всеки момент да стане.😊Сигурно,най-добре средата на Февруари.
Аз снощи сънувах,че отивам да раждам.Приемат ме двама съмнителни доктори- мъже,слагат ме на леглото,корема ми с колани.Викам им ама аз съм си избрала екип.
Е,не родих-върнаха ме.Мойта докторка се появи,каза-няма да е днеска😃

# 662
  • Германия
И аз много се чудя къде ще държа количката, за сега си мисля че може да я оставям в багажника на колата и да качвам само столчето или ваната - тоест само долната част на количката, тя като се сгъне става доста компактна. Не знам иначе как сама ще смъквам по стълвите от втория етаж бебе и количка и столче наведнъж  newsm78

Относно праха за пране, аз съм взела на dm Denk mit (не знам дали го има в бг), не мирише на нищо, а как ще го понесе бебешката кожа не знам, ще видим.. Ако трябва ще го сменям. Но не искам нито Ариел, нито Персил да купувам - поне за Германия е доказано, че скъпите перилни препарати не изпират по-добре от по-евтините, само дето едно пране излиза двойно по-скъпо.

# 663
WhiteWabbit така е, нищо др не е по-важно- гушнеш ли го и забравяш за себе си и болежките ти!
С номер едно от ден първи до днес- използвам Тео бебе и нямаме проблем с него, въпреки че той е бял, рус и със сини очи и сме сменили ужасно много козметика, защото кожата му е много суха прави обриви. Не мисля, че бочко е по-висок клас от Тео бебе, при условие че са на една цена.
Искам да похваля моя младеж, който издържа 300км пътуване с кола в петък и вчера обратно още толкова без да се противи, а е 33-та седмица вече Simple Smile

# 664
Бочко е по-скъп от Тео бебе, ако изобщо това има някакво значение.

# 665
С каката съм ползвала всички, не е имала проблем. Харесвам Тео бебе, защото хубаво маха петната. Сега ще видим как, то си е до кожа. В къщи имам Персил, с него ще изпера, а после ще го мисля.
Не мога да намеря бяла, ама ярко бяла плюшена шапка за изписването. Купих, ама е едно бяло, което някак жълтее.
Снощи имах някаква зверска болка в сърцето, отпред и отзад на гърба, на пристъпи, много болезнени със задух и завиване на свят. Изтръпваше ми и лявата ръка, повръщах от болка, а кръвното ниско 100/70.  Shocked за кардиолог съм от предходната бременност, ама сега като родя ще отида. Мразя да ходя на лекар и като цяло не ходя, бременността ми е изключение.
Момичета днес няма как да стигна до АГ-то проблем ли е да издадат 45 дневния преди раждане по-късно? newsm78
Миналия път той каза, че няма проблем, но аз да питам.

# 666
Не би трябвало да е проблем. Аз по принцип си заявявам болничния по телефона на жк. Звъня им 2-3 дни по-рано. Те ми го подготвят и го взимам, когато съм в клиниката на преглед, дори да е по-късно не е проблем. Питах за 45-дневния дали се процедира по същия начин и ми казаха - да.

# 667
Не, не е проблем. Моят лекар ми каза, че ми се полага от държавата и може да се издаде с задна дата.

# 668
  • София
Добро "утро"  hahaha
Вече си имаме "ритъм" на спане и нощните часове са изпълени с ритане,анти-рефлукс таблетки и филми, затова пък заспивам в 8 сутринта и докъм 11-12 съм на Мелмак. Crazy Най-интересното е, че моята АГ твърди, че това са биоритмите на бебето и както будува в корема, така ще е и като се роди, при мен се очертава парти нощно време  Party
Количката засега е още в кашоните в един ъгъл в хола, но като влезе в употреба, ще бъде в коридора. Заради котката взех допълнителен дъждобран и количката ще стои в коридора с нахлузен дъждобран, защото котката не обича висящи твърди найлони и няма да я надере или да се настани вътре. Това е единственото коткоустойчиво нещо, което измислих засега. Иначе породата и е с много плътен пухкав под-косъм и едно лежане на котката прави мястото да изглежда като плетено с ангорска вълна  Laughing
ММ обаче много респектира котката и като й се скара на немски със сърдита интонация и тя горката замръзва hahaha
От няколко дена показвам корема на терасата, като излезе ярко слънце, и малкия шушон реагира. Сънувах, че го кърмя на една хубава тераса с цветя и изглед към моренце, и съм го гушнала, и има лек пролетен ветрец, а той си хапва.... Heart Eyes Ей такива сънища ми харесват, а не от ония, крокодилските, които ме филмират Simple Smile

# 669
Здравейте!  Hug моля за отговор от момичетата с отрицателна кръвна група. Чували ли сте нещо подобно за доплер на мозъчето на бебето в 34 г.с.?
И за въпросната ваксина Анти Д (не съм сигурна за името) имат ли си я в болницата или се закупува от нас и се носи в багажа?
Благодаря!  bouquet bouquet bouquet

# 670
  • София
И нашата котка обикаля количката. Влезна няколко пъти и сега откакто я държа в другата стая, стана още по интересна. Simple Smile Още не съм прала нищо от количката, така че може котката да има последен момент на близост. Grinning
Ние живеем на последен етаж (4-ти) и смятам да си нося вкъщи коша с бебето, а останалата част да оставям пред вратата. Те и гумите се свалят, но няма да ми е удобно тази гимнастика ежедневно.

# 671
Вече си имаме "ритъм" на спане и нощните часове са изпълени с ритане,анти-рефлукс таблетки и филми... Crazy Най-интересното е, че моята АГ твърди, че това са биоритмите на бебето и както будува в корема, така ще е и като се роди, при мен се очертава парти нощно време  Party
И при нас е по същия начин напоследък, само че не гледам филми, а чета книга. Дано АГ ти не познае, че иначе жална ни майка  Laughing

# 672
  • София
Здрасти Маги Simple Smile За Доплера не знам как се процедира, но относно анти-Д-Гама Глобулина,някои клиники в България го имат, някои искат от пациента да го закупи и мисля, че трябва да попиташ. В момента няма наличен продукт с точното име анти-Д Гама Глобулин, а еквивалента му (от друга фирма) с име Резонатив. Имай предвид, че не всички аптеки разполагат с него в наличност и обикновено трябва да се поръча. Ако трябва да поръчате от аптека е добре да отидете рано сутрин, за да може да хванете сутрешната/предиобедна поръчка  на фармацевтите и да пристигне в ранния следобяд в аптеката, ако отидете след обяд ще трябва да се чака доставка за другия ден, а за този медикамент времето е от значение. Може да опитате все пак в големи аптеки, които се намират непосредствено до болници, там може да го поддържат наличен Peace Питайте в болницата, където ще раждаш дали го има и до кой час след раждането се поставя (мисля, че беше до 72рия), за да знаете как да реагирате.

# 673
В аптеката на Надежда го има, съфорумки, които раждаха там с - РФ си го купиха от там.

# 674
  • София
Електра, то и при нас самата болница разполага с него, но голяма част от държавните болници го изискват от пациентите да се купи отделно и настава едно тичане и звънене по аптеки... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт