Бебе издава странен звук

• 5 359
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, мамчета!
Бебето ми е на 7 месеца почти. От скоро издава всякакви звуци, но един от тях ме притеснява. Когато се вълнува и лигави издава един звук все едно не може да поеме дъх, но в следващия момент диша напълно нормално, докато го прави не изглежда да се мъчи, напротив усмихва се. Докато спи също си диша нормално. Също понякога прави нещо като кашляне, но пак ми се струва, че се лигави и го прави нарочно. Мисля си дали не му е сух въздуха или някаква алергия, но и навън се е случвало. Да не са някакви симптоми на нещо? На някой друг случвало ли се е?
Опитвам да запиша клипче, за да питам педиатърката. Хем ми е притеснено, хем интуицията ми подсказва, че се лигави и си прави експерименти..

# 1
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Напълно нормално е да издава странни звуци. Сама казвате, че интуицията Ви подсказва, че не е  нищо опасно. Близко на мен дете правеше странни звуци, подобни по описание на това, което вие описвате.

На тази възраст също много се задавят от собствените си лиги. Ако никнат и зъби пак е предпоставка да не може да си преглътне правилно слюнката... Има много обяснения и причини...
Това с клипчето е добра идея, може и просто звукозапис да направите, защото често телефоните  и техниката са им много интересни и като ги видят се зомбират и съсредоточават в тях и спират да правят каквото и да е...

Успех и дано не е нищо страшно! Здраво и щастливо бебе Ви желая bouquet

# 2
Здравейте, мамчета!
Бебето ми е на 7 месеца почти. От скоро издава всякакви звуци, но един от тях ме притеснява. Когато се вълнува и лигави издава един звук все едно не може да поеме дъх, но в следващия момент диша напълно нормално, докато го прави не изглежда да се мъчи, напротив усмихва се. Докато спи също си диша нормално. Също понякога прави нещо като кашляне, но пак ми се струва, че се лигави и го прави нарочно. Мисля си дали не му е сух въздуха или някаква алергия, но и навън се е случвало. Да не са някакви симптоми на нещо? На някой друг случвало ли се е?
Опитвам да запиша клипче, за да питам педиатърката. Хем ми е притеснено, хем интуицията ми подсказва, че се лигави и си прави експерименти..

И ние го правим - като не му се суче повече издава точно такъв звук, аз си викам задави се диването, какво ще правя - гледам го - той ми се смее. Не се дави, просто по някаква причина откриват и този звук на 6-7 месеца и на майка им - яко й дупе, докато разбере Simple Smile

# 3
Здравейте, мамчета!

Здравей,
Може ли да споделиш какво каза педиатърката относно тези звуци с дишането. Ние сме на 7 месеца и от няколко дни прави точно това, което вие сте описали. Надявам се, че не е нещо сериозно. Ще съм благодарна, ако отговорите. Благодаря Simple Smile

# 4
Синът ми и до ден днешен ги прави тези магарии. Спокойно, нищо му няма…

# 5
Случвало ми се е между 7 и 10ти месец някъде. Странни звуци като цвилене на магаре издаваше или все едно се дави. В началото беше адски стряскащо, в един момент се усетих, че го прави нарочно, защото открива гласа си.

# 6
Здравейте! Как се разви това със звука при вдишване при вас, понеже от няколко дни и ние го правим?

# 7
И моята дъщеря го прави. На 10 месеца е. Преди около 2 седмици започна и понякога е толкова често, че изпадам/х в паника.
Педиатърката й каза, че някои бебетата и деца до около 2 годишна възраст правели така от възбуда (по време на игра, която им харесва,, тъжни са, щастливи са и всички други подобни емоции). Бях решила да я заведа и на друг лекар, но реално когато я наблюдавам прави тези звуци, все едно не й стига въздуха, точно в моментите, в които е развълнувана от нещо.
Този тема тук също ме успокой.

# 8
Бебетата издават всякакви звучи. Дори понякога като заплачат силно спират да дишат за секунди, но всичко е нормално. Щом няма проблем когато е спокойно и когато спи, то няма място за притеснения.

# 9
Да, моето, като се развълнува много и правеше така. И аз се стрясках отначало, защото все едно не може да си поеме дъх звучи наистина. Период беше, за около месец спря да го прави. Преди това пък ръмжа... 😁

Общи условия

Активация на акаунт