Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Екзотични почивки /Тема 2/

  • 58 207
  • 482
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 607
Върнахме се от Иран. Дали си струва, определено да. 99% от познатите ми се чудеха как така ще ходя там и защо.
 В момента има само 2-3 държави, където хората да се държат по подобен начин.


Разкажете малко повече, моля. Определено е непозната дестинация. Сами ли бяхте или организирано?

Реклама
# 481
  • Мнения: 2 470
Винаги ходя без агенции и организации навсякъде.
Хората са уникално добри и гостоприемни, в нито един момент не сме имали дори опит за някаква дребна измама, просене на пари, нахални  търговци, надуване на сметка и т.н.
Абсолютна сигурност усещаш дори нощем по празни улици.
По 100 пъти на ден ме поздравяват, питат откъде сме, радват ни се, помагат за всичко като си губят по 15 и повече минути понякога различни хора за различни неща.
Шафрана в зависимост от качеството е между 3-4 и 11 евро за грам.

Проблем е само карането на кола, много по-трудно е спрямо дори Турция или Истанбул.

# 482
  • Мнения: 1 067
Преди години придружавах ММ в командировките му до Иран и имах възможност да видя страната. Като изключим задължителното забулване на коса и задни части, ми останаха хубави спомени.
1. Хората там много страдат от изолацията. Всъщност до 1979 си е била светска държава и чак след революцията и идването на Комейни се превръща в ислямска република.Проявяват жив интерес към всякакъв вид чужденци. Когато се разхождахме с жената и дъщерята на колегата на ММ, непрекъснато се обръщаха да ни гледат. Най-вече заради сламено русата коса на детето. Те живееха там от няколо месеца и вече не им правеше впечатление.
2. Повечето жени учат по няколко специалности в университета, просто защото няма какво друго да правят, а и са си умни. Не бих казала, че са в подчинено положение на мъжа, просто режимът ги задушава.
3.Много са гостоприемни, всеки ни канеше у дома си. Ядохме седнали на килим, но си беше чисто. Храната беше вкусна, домакините много се стараеха. И в стъклената джамия ме заведоха, там пак ми предлагаха храна.
4. Загадъчна и много интересна природа имат - голи планини със снежни върхове, водопади, скали и пясък до края на хоризонта.
5. Персеполис и Исфахан  са наистина незабравими и величествени гледки. Жалко, че са недостъпни за повечето запалени туристи.
6.  (Смешно ми беше, че витрините в магазините за бельо бяха със завеса отпред, за да не се виждат сутиени и бикини.)
7. На първо място най-много мразят Америка и Израел, после арабите... исторически обусловено.
Като цяло добре се чувствахме с ММ, него много го уважаваха, че е рус и бял.

Общи условия

Активация на акаунт