Екзотични почивки /Тема 2/

• 72 444
  • 574
  •   1
Отговори
# 555
  • Melmak
Проверете как седи въпроса със здравеопазването. Особено в Занзибар.

# 556
За Мавриций не знам, не съм била там, но мои близки /възрастни+дете 9-10 г./ бяха и като се върнаха не бяха много доволни. Не от пребиваването, а като цяло за нещата около ризорта за разглеждане, за запълване на времето с нещо интересно. Не са акцентирали върху забавления за детето.

# 557
Да, по-скоро това търсим - не търсим аниматори, лунапаркове и подобни активности. Нито едно от децата не е по тях. Но с плитък плаж, рибки и разни зоокътове, аквариуми и тн би било перфектно. За момента май клоня към Занзибар или Мавриций.
На Занзибар не съм била, но на Мавриций беше една от най-хубавите ни почивки до сега. Релакс+ 2 екскурзии , с които разгледахме целия остров. Страхотна природа, ботаническа градина, костенурки. Макар, че бяхме без деца, може да изберете хотел с повече активности за деца. Само вижте месеците , които не е препоръчително да се ходи, защото вали. Ние бяхме началото на ноември и времето беше разкошно. Мога да сравня с Бали например, където изобщо не но хареса, може би защото не спря да вали.

# 558
Да, по-скоро това търсим - не търсим аниматори, лунапаркове и подобни активности. Нито едно от децата не е по тях. Но с плитък плаж, рибки и разни зоокътове, аквариуми и тн би било перфектно. За момента май клоня към Занзибар или Мавриций.
В Мавриций има интересен зоопарк , там може и зоо сафари да направите , има и какво да се разгледа като природни забележителности . За децата ще бъде по - интересно от Занзибар . И друг вариант са Сейшели , там ако направите обиколка на Пралин , Ла Диг и острова на костенурките , мисля че те ще бъдат доволни .

# 559
Аз съм била през април месец в Мавриций и не ми хареса, но предната година бяхме на Малдивите и очакванията ми бяха други. Сега след години вече го оценявам по друг начин и мисля, че не му дадох много шанс. Много ви благодаря за мненията, всички ги сърчвам в Гугъл и проверявам, обмислям 😀

# 560
На Мавриций може да намерите плажове, които са много подходящи за малки деца, защото заради рифа, който обгражда острова, морето винаги е спокойно. Там има и паркове, където могат да се хранят (от децата) огромни костенурки, май се казваше Ванила парк.
Ние бяхме втората половина на март и валеше доста, всеки ден имаше поне по 1 час дъжд, но не сме пропуснали ден без плаж. Доколкото си спомням силният сезон там е декември-февруари, което съвпада с дъждовния период.

# 561
И на Мавриций и на Занзибар има значение къде ще се отседне.
Занзибар е малко по-“екзотичен“ от Мавриций, но в зависимост от мястото са и приливите и отливите.
С една дума и за двете места ще трябва да проучите.
Бих препоръчала като за първо излизане от Европа да отидете в Египет и то в Шарм. Там гмуркането е интересно, защото има богати рифове, сравнително близо е - пътува се 3 часа със самолет, а може и да се направи и сафари в пустинята. Да, няма тигри и антилопи, ама това може да го видите и друг път. А и тигрите трудно се показват - казвам го от личен “сафарски“ опит Joy

# 562
С 3 годишно дете на сафари в Египет? Това сафари е всъщност каране на джипове с форсиране, спускане и изкачване по дюните на Сахара. За мен е определено неподходящо за малки деца /за 6-годишното може и да е интересно/. Като "сафари" не е нищо особено, в Тунис беше същото, но просто релефа на пустинята е по-добър.

# 563
Честно казано, за сафари и извън Египет има възрастово ограничение.
И още повече, че не е задължително да се отиде. Беше част от идеите. Предложението ми беше основно заради краткия полет. Знам какво е дете да пътува часове наред, закопчано на седалката или препускащо нервно между редовете. А и Занзибар и Мавриций /споменати като опции/, са на доста часове полет от България.
А Червено море е достатъчно богато на живот.

# 564
Благодаря на всички за включванията, спряхме се на Тайланд. Ще направим обиколка като пътуваме до Краби. Ще спим в 1-2 големи населени места и ще отскочим до някой по-отдалечен остров. Ще комбинираме плажове с разни посещения на слонове и други активности с животни. Предполагам, че има отделна тема за Тайланд, та отивам да я търся 😅

# 565
Привет, имайте едно на ум за Занзибар- има Малария , сблъсках се с нея точно там. И Да, шанса е малък но все пак го има, иначе Занзибар е прекрасен, изкарахме си чудесно като изключим Маларията и престоя в болница . Взимайте Маларон и репеленти ако решите да почивате там.

# 566
Здравейте! Искам да празнувам рожденият си ден на екзотичен резорт, като това ми желание се породи от тази годишното ни приключение в Доминиканска република. Видях как се организира някаква изненада за риожденик и много ми хареса идеята.
Уви, моят рожден ден е в края на октомври, 30 октомври а тогава на повечето места все още е влажен сезон. Бихте ли ми препоръчали място по това време на година в сухия сезон. Много благодаря предварително! 🥰🍀

# 567
Здравейте! Искам да празнувам рожденият си ден на екзотичен резорт, като това ми желание се породи от тази годишното ни приключение в Доминиканска република. Видях как се организира някаква изненада за риожденик и много ми хареса идеята.
Уви, моят рожден ден е в края на октомври, 30 октомври а тогава на повечето места все още е влажен сезон. Бихте ли ми препоръчали място по това време на година в сухия сезон. Много благодаря предварително! 🥰🍀

Октомври е идеално за Занзибар

# 568
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Малдиви

# 569
Здравейте, не мога да намеря тема за Аржентина и Бразилия, някой бил ли е с агенция?

Общи условия

Активация на акаунт