Тумбакът тежи, мама пуфти, АПРИЛче на топло танцува и спи - тема 11

• 41 144
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Браво за хубавите резултати от прегледите  Hug
Все така да си караме до термин Simple Smile
Аз съм при Чавеева след 1 седмица - тогава ще си видим бебешока  Heart Eyes Гледахме го преди 2-3 седмици, ама ми се ще ако може по-честичко да си го гледаме Mr. Green
Днес бях на лекциите в Mall of Sofia. Интересно ми беше, но се изморих - много информация и практични съвети имаше. Не съм ходила на други такива лекции, но очаквах и се бях настроила да е по-комерсиална и с по-вече рекламна цел. Е, имаше си реклама, но за моя приятна изненада, имаше и много ценни съвети за кърмене на бебето и неговата хигиена.  Ако имам възможност мисля и други посещения да имам.
Напазарувах от Пикадили  и като се прибрах ударих му един сън Simple Smile

# 136
Като говорим за болници, аз съм доволна от Тина Киркова (1АГ болница Св. София). Раждала съм там без избор на екип и с усложнения по време на раждането и смея да кажа че доктор, акушерки, неонатолози - всички си свършиха работата с нужното уважение и отношение към мен (май само тази дето ме приемаше се опита леко да се заяжда, но и аз и скръцнах със зъби и тя се усети че е желателно да смекчи тона). Вътре е прилично, има персонални ТВ и Интернет към всяко легло (с/у заплащане разбира се, освен ако не си във ВИП стая.....там мисля че влиза в цената). Бяхме 2-3 момичета в стая, а банята е обща за 2 стаи, което не е чак такъв проблем за няколко дни....... С две думи ако е рекъл Господ всичко да е наред, така и ще бъде  Praynig

# 137
Ние също имаме куче и с малката са големи приятелки:-) доколкото може, защото в един момент такъв тормоз започва над кучето ,мисли го за бебе - завива го с одеяло, иска да му слага шапка. Милото не знам как издържа, а сега като си представя че идва бебе номер 2  Shocked

# 138
Здравейте мами. Отдавна не съм влизала във форума и докато наваксам с четенето мина почти седмица Grinning С бебката бяхме на ФМ миналата седмица. Всичко е наред, в 29+4 тежи 1348 Simple Smile Килограмите са ми +8 за момента.
За покупките: аз поръчах дрешки за изписването, пелена си имам. Дрешките ще ги изпера и изгладя края на февруари, началото на март т.е като влезна в 9-я месец. Тогава ще напазарувам и нещата за болницата ,праха за пране и т.н дреболии. От големите покупки ни остава да вземем гардероб за стаята на каката и да купим количка. Чаршафи трябва да вземем пак за каката, бебешки си имам.
Момичетата, които обмислят Майчин дом за раждане споделете кога ще ходите на отворените врати да се запиша и аз с вас Simple Smile

# 139
Браво за хубавите резултати момичета  Hug Все така да е до април!И аз утре съм на преглед,нямам търпение да си го видя бебко и дано всичко е наред  Praynig За кучето съм с две ръце  Peace Какво толкова,че имало някой друг косъм?Според мен колкото по-стерилна е средата толкова по-зле (разбира се в границите на нормалното Mr. Green ),не можем да опазим децата от всички бактерии на света  Mr. Green А и какво по-сладко от това дечко да израстне с приятелче  Heart Eyes Ние даже мислим какво куче ще вземем на бебко живот и здраве  Heart Eyes Да правят бели на воля  hahaha
Момичета,какво ще кажете за домашната майонеза?  Thinking Много ли е вредна?Направих си тези дни едно малко бурканче,изядох  го и после се сетих,че суровите яйца не са добра идея  newsm78

# 140
  • София
Мразя да гладя. Точно пък бебешките дрешки изобщо нямат нужда. Купуваш хубави материи, сушиш в сушилня, излизат си изгладени. Дезинфекцията не ме интересува, нямам намерение на минавам бебето с белина преди лягане Laughing
Меченка, по принцип си правя за яйцата, ама хайде, чак пък толкова...Пресни проверени яйца и няма проблеми Peace
Ужасно съм гладна. Два дни ям само кисело мляко и пасирани банани, че не можех да дъвча и днес се престраших да хапна мъъничко супа - боже, то нормалната храна много вкусна била бе! Такъв апетит ми се отвори...а все още не мога да дъвча добре и направо не знам - само обикалям около тавите и тенджерите вкъщи и се чудя да се престраша ли или да си седна на задника и да изчакам раната в устата ми да заздравее.
Аз съм чак след седмица на консултация. Матката ми е доста по-високо, но на обиколка сякаш съм си същата, дано и моят бебко да е пораснал Praynig

# 141
Белинда и аз така си казах,ама ми направиха забележка  Mr. Green пък така ми се яде  Laughing
Дано по скоро да минава този мъдрец,много гадно  Confused Някоя мама беше споменала за Генгигел.Аз имам проблеми с венците и като ме заболи се мажа с него,много помага!Провай ако искаш,пък дано помогне!  bouquet

# 142
  • София
Аз си имам вече назначено лечение, цял ден с него се разправям - промивки, мазаници...

# 143
Ех колко си е хубаво да си имаш разбиране и за куче и за гладене. Тя сестра ми много ме упреква това за гладенето, трябвало поне шест месеца и айде в един момент можело и само от външната страна.То аз дори не знаех, че трябвало и от вътрешната страна. Ама занапред ще ползвам отговора на Белинда за белината Simple Smile
Unchita, аз мисля да ходя на отворените врати в Майчин дом. От вчера имам бележки да си напомня да се обадя, но те това бележките за какво пък да си свършат работата. Утре белким звънна и ще ви кажа, ако на някой му се ходи също. 

# 144
Аз утре съм в Шейново (със записване), другата сряда съм в МД (със записване), следващата - в Окръжна (без записване) и накрая, на 21.02 във Втора градска (със записване). Съмнявам се да не си избера измежду тези и затова ще пропусна Тина Киркова, че и без друго до нея най-бавно ще стигна. Гледам да не се водя само по чужди мнения, че то навсякъде може да случиш както на Хора, така и на идиоти. Пример: днес отидох да си взема микробиологията от МД, която ми пуснаха при изписването преди 2 месеца. 1) В стаята на администраторките на 5-ия етаж се пуши; 2) Голям проблем, че съм дошла. За к'во ми било това изследване, като то за два месеца ми се била променила 100 пъти средата; 3) Докато чаках все пак да ми го принтнат беше голям зор да се запали още една цигара. То що да изчакаш поне от възпитание още 2 минути?! Думи нямам!  #2gunfire Една приятелка роди в петък, та минах и нея да видя. Каза, че и се е паднал фантастичен екип в родилно. Но после тия на 7-ия етаж... Да не разправям! За ВИП стаите (на 12-ти етаж били) каза, че случи ли се да е петък/събота/неделя, свободни стаи надали ще има. Всичко се пълни (дълго да обяснявам защо). Та тя на 7-ия етаж е настанена. Там ремонтират едното крило и уж щяло да стане април, но не изглежда като да е готово до 2 месеца. Толкоз засега от разузнаването там.
За гладенето, абсолютно ви разбирам. И аз мразя. Зимата го преживявам, но лятото в жегата... ooooh! Май и аз от мерак ще изгладя дрешките като ги приготвям март месец, а за после не знам. Лятото като си ги напича и слънцето съвсем пък съм пас. А и аз съм против супер стерилните среди. Даже се чудя дали стерилизатор ще ползвам тоя път или само на бебешко веро ще се спра.   

# 145
  • Пловдив
Пърпъл, добре, че каза за бележките, че и аз си написах една бележка и я прибрах без да си свърша написаното ooooh!

Вече редовно подпирам с корема разни неща - предимно плота в кухнята и някои от шкафовете ни. Не мога да привикна към новите габарити и това е. Ама кога е станал толкова обемен?! Не мога да си представя още колко по-напред ще достигне за оставащите седмици Laughing
И аз не обичам да гладя. Не мисля, че ще го правя дълго. Като си купя дрешките от мерак да си ги подреждам ще ги изгладя със сигурност, но не мисля, че ще практикувам дълго.
Доктор, още не съм си признала на никой, ама и аз нямам намерение да вземам стерилизатор. Бих взела, само ако не успея да се справя с кърменето.

# 146
  • Варна
Браво за хубавите прегледи момичета  Heart Eyes Само такива да имаме до края  Peace
И аз днес бях на преглед, но не за бебо, а за бъбреците. Много, много съм доволна от нефроложката! Някой от Варна ако му се наложи, с удоволствие ще я препоръчам  Simple Smile чакахме към 2,30 часа... но си заслужаваше  Rolling Eyes  Разпита ме подробно, отидохме в др. стая да ми прегледа бъбреците на ехограф, Видя в десния бъбрек нещо като камък, но няма как да се види със сигурност без рентген, който за момента няма как да го направим. Видя че имам задържане в същия тоя бъбрек - хидронефроза 2 степен. Бебето притискало каналчетата и на 2-та бъбрека, но каза че няма да му се сърдим  Laughing  За това и имам леки болки от време на време. Даде ми 2 направления за стерилна и нормална урина  и за ПКК, които ще направя след седмица когато ще съм се изчистила от антибиотика  Simple Smile и една бележка за АГ, да ми се вземе секрет за микробиология  Simple Smile Ще ходя на вторичен преглед на 9.02, и ще следим положението с бъбреците, като след като родя ще видим това нещо (камък) дали е още там.
Сега ... и аз се чудя с тези яйца, правя супа, а аз я обичам застроена с яйце и мляко ... дали да го слагам това яйце ... то почти сурово ще е, нали е само застройка  newsm78
Дрешките и аз ще ги изгладя от мерак 1вия път. Мислим да си купим сушилня така че няма нужда да стерилизирам и с ютията, с която гладя ли нещо, му треперя да не го изгоря , деформирам и т.н.

# 147
teddyblue  с първата бременност и аз имах подобни на твойте проблеми с бъбреците.....страшна болка и камък който се видя на ултразвук. За щастие след като родих нещата се нормализираха и повече от 5 години бъбреците въобще не се обаждаха. Пожелавам ти ипри теб да е провокирано от бременноста и след раждането нещата да се оправят.
А за застройката на супата е добре леко да темперираш яйцето - или с топлата супа, или отделно да си свариш застройката за няколко минути. Така яйцето ще е минало термична обработка и няма от какво да се притесняваш  Peace

# 148
  • Варна
teddyblue  с първата бременност и аз имах подобни на твойте проблеми с бъбреците.....страшна болка и камък който се видя на ултразвук. За щастие след като родих нещата се нормализираха и повече от 5 години бъбреците въобще не се обаждаха. Пожелавам ти ипри теб да е провокирано от бременноста и след раждането нещата да се оправят.
А за застройката на супата е добре леко да темперираш яйцето - или с топлата супа, или отделно да си свариш застройката за няколко минути. Така яйцето ще е минало термична обработка и няма от какво да се притесняваш  Peace
И аз на това се надявам, ама и да има проблем, ще го оправя аз тоя камък  Twisted Evil Не ми е и за 1-ви път. Със супата така и направих, сложих застройката и я върнах за 10 мин, да заври на котлона  Simple Smile

# 149
  • София
Теди, хубаво е да свикнеш да правиш варена застройка - така или иначе супите на бебето, които ще правиш един ден, няма как да застройваш със сурови яйца. В нета има десетки обяснения за това как се прави, ако има нещо неясно, пиши, ще ти обясня. Да вариш супата вече застроена, не е правилно, предполагам че ти се е пресякла вече застройката.

На отворени врати аз ще ходя другия месец, но само в болницата, която съм си избрала. Не че не я знам наизуст Laughing , ама да видя дали как са ремонтирали родилно и дали най-сетне има нормална тоалетна в приемната!

Общи условия

Активация на акаунт