Тумбакът тежи, мама пуфти, АПРИЛче на топло танцува и спи - тема 11

• 41 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
И аз преди пресичах супата,но майка ме светна да слагам само жълтък и мляко и вече проблема беше решен Simple Smile

# 151
  • София
Аз изобщо не обичам застройки на супите, предпочитам ги бистри. Как се правят тези варени застройки?
Иначе и аз за начало ще изгладя бебето, но и аз имам сушилня и ще гледам да не му става дълъг навик да е все гладено Simple Smile
Честито на всички за хубавите новини от прегледите.
Записах си час за ФМ чак за 07.02. - не знам как ще дочакам. Бях се запътила за Марков, но се оказа, че тогава няма да го има и часове ми предложиха чак за март, когато ми е късно.
Не съм се настроила да ходя по дни на отворените врати - знам, че не искам да съм в Майчин дом, че имам кошмарни спомени оттам и за момента съм се настроила да раждам във Вита - и там съм лежала, знам как е, така че не изпитвам някаква нужда да обикалям болниците Simple Smile Ще видим, до края може и друг акъл да ми дойде в главата.
Да се оплача, че имам грешка в болничния, която чак HR забелязаха като тръгнали да го подават със седмица закъснение. Днес обикалях да си взема оригинала и да ходя да го поправят и май няма да дочакам обезщетение за този месец Sad

# 152
Здравейте, дами!За гладенето си говорите. Аз съм от лудите , които все още гладят всичко, дори и бельото й. Аз обаче обожавам да гладя.
Днес ме очаква дълъг ден. Сега отивам да подавам документи за детските, кой знае колко ще чакам. После на зъболекар, оказа се, че и малката има кариес и днес ще и правят зъбчето. Дано стои мирна.

# 153
  • Sofia, Младост 3
Добро утро  Hug
Тази нощ спах много добре, за разлика от миналите две, когато ми беше свръх тревожно, напрегнато, будех се и започваше мислене-какво имам да свърша, на кой доктор трябваше да се обадя и т.н. Поне стерилната ми урина се оказа чиста, явно е била замърсена обикновената. То и от това ми олекна, не исках антибиотици да пия.
Днес чакаме бебешкото легло и сърцето ми ще се пръсне от радост, някак това ме кара да виждам колко истински са нещата  Laughing
И аз не правя никога застройки, не обичам. Вкъщи заради мен майка ми се съобразяваше и до днес го прави, когато сме на гости.  Laughing
Моята трета ФМ ще е чаак на 7 март. Чавеева ми каза,че като седмица предпочита 32, не по-рано. Ще си почакам. А за гладенето-аз не гладя  Laughing С което побърквам майка ми. Сега за беба ще гладя в началото, за да усетя веднъж и аз тръпката, но след това през сушилнята и само разни неща, на които им личи.

# 154
добро утро и от мен.

това с гладенето - голяма досада 1ironing Първият път бях много стриктна, вечер заспивах с ютията, ама не! да изгладя на детето дрехите (като че ли кой знае какво като не са гладени). Добре че майка ми е по-трезвомислеща и ме отказа с доводите, че слънцето достатъчно ги дезинфекцира  Hug Сега едва ли ще гладя, може би като ги приготвя като за начало и това ще е.

застройки за супи - и аз много мразя и не правя. който иска да си слага допълнително.

бебето ме спуква от ритници. сигурно купон си прави, скача ли върти ли се  - не знам, ама не се спира.

да ви кажа да се посмеете и вие малко. вчера с ММ имахме голям спор как и дали бебето диша, защото му казах, че според мен хълца (подскачаше много ритмично около 5 мин, ама лекичко). после добре се посмяхме Joy

# 155
Здравейте, Дами Simple Smile
Много ми се искаше да дойда на срещата  ама се оказа, че съм забравила, че татко се прибира и каца по същото време  Laughing Laughing Laughing Мале хора, много почнах да забравям, само ходя и пиша като луда.

Исках да ви питам за след изписването, новите мами ще ви помага ли някой?!?! Аз имам страхове, че не знам и не мога всичко, успокоявам се че ще имам малко майчински инстинкт и той ще ми подсказва.
Някак си не ми се иска свеки или сестра ми да идват и да ми дишат във врата. Просто излишно ме напрягат и искам да си го спестя, но в следващия момент се чудя ще се справим ли с ММ?!?!
За гладенето - и от двете страни ли се гладят дрешките на бебо?!?! Аз съм категорична, че няма да гладя като ненормална за вечни времена. Сестра ми до ден днешен глади всичко до чорапи и гащи и така само племеникът ми си страда от това. Давам му макс 6 м и после да почне да се сблъсква с микробния свят.
Притеснена съм, че имам много цветя в хола, а не искам да се разделям с тях, вие имахте ли проблем с цветята?!?

Линдичка, ММ още не вярва, че бебето чува и отказва да спре да псува докато кара  Joy Joy Joy

# 156
Здравейте, момичета  Hug
Браво за ентусиазираните гладещи! Аз толкова мразя, че първия път бях оставила майка ми да изглади бебешките неща 1-2 пъти и това е. След това не съм гладила, не гладя и сега. Минавам през сушилня обаче. Иначе се гладят от двете страни за дезинфекция уж.
Нана, я се стегни, не ти трябва никой да ти дава акъл, това ще те изнерви 2 пъти повече. Най-много да ти дадат съвет, с който не си съгласна. Какво толкова има да му се шашкаш - трябва да е нахранено и сухо. Ако ще кърмиш и не се справяш има консултанти по кърмене, аз също мога да помагам виртуално, че през какво ли не минах. Ако не - още по-лесно. Къпането също не е страшно, памперс ще се научиш много бързо да сменяш Simple Smile Аз съм благодарна, че майка ми остана вкъщи в началото, за да чисти и готви. Иначе с бебето съм се занимавала изцяло сама, или с ММ, на никой не го давах.
Кате, за Вита мен ме притеснява, че нямат кой знае какви условия за евентуални (да не дава Господ) усложнения с бебето, неонатологията имам предвид. Но ако има нещо ще те транспортират някъде. Иначе са доволни мамите.
Варената застройка се прави така:
Скрит текст:
В тенджерка (може и в друг съд, какъвто имате, но да не е тиган) се разбива 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Загрява се на котлон, бърка се непрекъснато, докато се сгъсти - както се прави крем. Когато се сгъсти, се налива от супата в застройката, вари се около 1-2 мин. и се излива в готовата супа. Разбърква се и е готово.

# 157
Добро утро и от мен!
Аз също не знаех, че се глади от двете страни  Laughing
Нана, моят мъж мнооого псува като шофирА,даже понякога като викне и се стряскам..  Laughing Laughing Казвам му, че детето ще се плаши от него като се роди  Mr. Green
Аз също се притеснявам дали ще се справим с бебчо с ММ, но няма да викам майка ми.. тя е още по-голяма паника от мен и само ще ме напряга излишно.
Утре ще ходя на Джъмбо да купя каквото още трябва за дома и бебо  Mr. Green

# 158
ние нашите баби ги изтърпяхме 1 седмица - майка ми беше дошла да помага. готвеше, чистеше, както каза Манха и се грижеше аз да съм яла, спала и т.н. иначе бебето и аз не го давах на никой.

помощ ти трябва само за къщната работа, всичко останало около бебето ще се справите с мъжа ти, не е голяма философия. а родителите повече се шашкат и става голяма паника, така че прецени си - за няколко дни става, но за повече - не, благодаря Simple Smile

# 159
Аз мисля да гладя, само когато се налага от естетическа гледна а точка - не обичам смачкани дрехи,  не искам и бебето ми да е измачкано  bowuu За дезинфекция сушилнята ми се вижда напълно достатъчна. На същото мнение съм и за съдомиялната - четох, че след нея няма нужда от стерилизация.
Първите 2 седмици мъжа ми няма да ходи на работа и ще си помагаме. С него отдавна предупредихме бъдещите баби, че не искаме никой покрай нас отначало, да не ни изнервят. Ако искат да дойдат на изисването за 1-2 снимки и да си ходят. А свеки като зяпна учудено "Ма кой ще къпе бебето?Shocked" все едно абсурд да се справя аз... По-нататък може да извикам майка ми за малко и то само да се понаспя  Wink

# 160

Притеснена съм, че имам много цветя в хола, а не искам да се разделям с тях, вие имахте ли проблем с цветята?!?

Аз не съм имала проблем с цветята, а у дома е като ботаническа градина......включително и цъвтящи видове. Имам цветя не само в хола но и в спалнята и детската, просто нямах къде да ги сложи и ми беше жал да ги изхвърля. За щастие не е имало никакви проблеми досега, освен че често бяха късани, чупени и подобен обект на детски интерес  Joy

За гладенето - да не се заричам, но смятам в най-добрия случай да го правя не повече от 6 месеца. Аз гладя само от вътрешната страна.

Помощници не търпя никакви. По организирана съм когато съм сама. Максимум ММ да помага.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 11:32 от Викси

# 161
Това с наспиването е малко относително... Поне моето бебе не ми даваше такава възможност без значение кой е дошъл да помага  Laughing
Аз също имах много цветя вкъщи, особено зимата. Докато е бебе не е проблем, но като почне да ходи прави поразии Simple Smile

# 162
Нана, Дими как мислите ще можете ли да си отучите мъжете от псуването? Simple Smile Аз с моя отдавна съм се предала, даже това си разсъждавах, че късмет имам за първо дете момиченце. Представям си с две телета мъже сигурно щях да предам богу дух. Simple Smile
За мамите, които се интересуват. Записах се преди малко за 16.02 за отворените врати в майчин дом, това беше първата свободна дата. Около 45 мин продължавало.

# 163
Привет, момичета Simple Smile
Аз гладя, за да не ходя с намачкани дрехи, а за ужас на свекърва ми, научих и ММ да се глади Simple Smile
Та за бебока, първия път като изпера дрехите, ще ги изгладя, после да свиква с правилата на мама  Mr. Green
Ще разчитам на сушилната и на ММ да пуска пералната  Mr. Green Това е негово задължение.
За помагачи за бебето, мисля майка ми да е в къщи първите дни, докато с ММ се организираме. Не знам колко ще ми помага или колко ще ме изнерви. Може да си тръгне още на другия ден, ако не се спогодим Simple Smile  Ще действам според ситуацията.
Още е рано, но вече почнах да се чудя  newsm78 На изписването на бебето ще сме сами с ММ. Понеже със свекървата не съм в добри отношения (взаимно не се понасяме), но все пак трябва да й покажем бебето, мисля в къщи, същия ден, да поканим 2-3 приятелски семейства, та и родителското тяло на ММ. По този начин свекървата, няма да е център на вниманието и няма да има възможност да се изяви с ценните си съвети. Е, това ще го натяква на ММ, но той да се оправя с майка си  Mr. Green
Само се притеснявам, ще издържа ли аз и бебока този стрес  Thinking Холът ни е голям и не е проблем, да се съберат всичките поканени, а бебока да е в спалнята. С майка ми ще се редуваме да сме при него.
Вие как ще процедирате с представянето на бебката на роднините и приятелите?

# 164
Нана, Дими как мислите ще можете ли да си отучите мъжете от псуването? Simple Smile Аз с моя отдавна съм се предала, даже това си разсъждавах, че късмет имам за първо дете момиченце. Представям си с две телета мъже сигурно щях да предам богу дух. Simple Smile
За мамите, които се интересуват. Записах се преди малко за 16.02 за отворените врати в майчин дом, това беше първата свободна дата. Около 45 мин продължавало.
В моят мъж все едно живеят двама души..  Laughing Той е един тих, възпитан и мил, но качи ли се на колата все едно някой се вселява в него..  Joy Започват не само псувни, ами и едни обиди (ушко, посерко, селянин.. и тем подобни) Не знам какво толкова им се впечатлява, казах му, че и да се ядосва  няма смисъл.. не може да ги превъзпита как да карат. Иначе и аз съм се отказала.. 100 пъти съм му казвала, че ме стряска понякога, но файда няма..  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт