Тумбакът тежи, мама пуфти, АПРИЛче на топло танцува и спи - тема 11

• 41 159
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Мече, добре си помисли дали искаш толкова хора вкъщи, особено пък първия ден. Аз не бих си го причинила.

# 166
Аз съм щастлива, че нашите живеят на 1-ви етаж. Когато имам мужда  от майка ми само ще я повикам, а когато ме дразни винаги мога да си я пратя долу..  Mr. Green Друго си е майката, винаги можеш да си и кажеш всичко  hahaha

# 167
Здравейте момичета Hug
Тъкмо се върнах от ЖК,бебко вече е 1.200   Crazy ще го изпапкам  Heart Eyes Още си е с главата надолу,което ме радва.Иска ми се да родя нормално.
Аз също не знаех,че се глади от двете страни  Rolling Eyes Ние нямаме сушилня и мисля да гладя за дезинфекция от вътрешната страна само както казва Викси (2-3 месеца макс.)

# 168
Мече, добре си помисли дали искаш толкова хора вкъщи, особено пък първия ден. Аз не бих си го причинила.
Точно това ме притеснява, но да се до влачи свекърва ми на изписването на бебето, няма да го понеса  Mr. Green
Май всичко това си го причинявам заради свекървата. Ще помисля още,  може да измисля и друг вариант . Да минат да видят бебка за някоя и друга минута и после в близкото заведение да отидат да се почерпят с ММ.

# 169
Мече и аз не бих си причинила гости в деня на изписването. Моят спомен е че на този ден исках всички колкото се може по-бързо да си тръгнат, за да си отпочина и да остана насаме с най-скъпото ми. Освен това бях безумно изтощена и нямах сили за каквото и да било, освен да гушкам бебчо.

# 170
Аз също много мразя да гладя,но за бебчо някак с кеф го правя.  Heart Eyes Сигурно като се роди и имам един куп задължения ще ми дотегне.  Laughing
Аз снощи в 1и30 се събудих и един час не можах да си намеря удобна поза за сън.Бебчо почна да хълца и аз със слушалката от апарата се мъчих да чуя нещо.Получи се де,чува се все едно сърце бие бавно. Crazy Моята ЖК е чак на 8 ..нямам търпение,а ФМ на 17 направо ще откача.  Heart Eyes

# 171
Аз още не съм мислила за изписването, но каквото дойде.
Тя и моята хълца сигурно, но още не мога да схвана кога. На моменти имам чувството, че се опъва и с ръчички и с крачета и като че подскача, може и това да е. А може и просто да й е скучно и да си се весели. Забелязвам я, че от няколко дни като се събудя и след това закусвам и тя се раздвижва, все едно ме поздравява за добро утро.

# 172
  • Бургас
Майка ми сигурно ще дойде да ми помага. Поне има опит покрай племенниците ми и ако ми изникнат някои въпроси, може да е от полза. А и доколкото я познавам, не е от хората, които досаждат и се натрапват.
Днес такъв сън му дръпнах. Станах в 10.30 и после пак си легнах и спах до 13.30  Laughing

# 173
Каква е разликата между тези бархетни и тензухени пелени и въобще ще ми трябват ли и за какво служат newsm78? Я кажете мамите с опит, ползвали ли сте?

# 174
Каква е разликата между тези бархетни и тензухени пелени и въобще ще ми трябват ли и за какво служат newsm78? Я кажете мамите с опит, ползвали ли сте?

Тензухени пелени ползвам когато си цедя кисело мляко за салата Снежанка напр.  Joy Joy Joy, но бархетните са безценни за бебо. Ползвам ги за да постеля под него след баня, за да си сложа на рамото когато го държа за да се оригне (по някой път връщат и предпочитам да изпера пелена вместо да се преобличам), постилала съм и в количката, а също съм ползвала и за завивка през лятото когато сме на разходка навън и ми трябва нещо леко и тъничко. Да ви кажа моята майка е запазила пелените които е ползвала за мен и аз съм много доволна поне 20-тина са и са два различни размера........Някой тук беше споменал че свекървата е запазила разни неща и иска да ги даде за новия член на семейството.......е, моята майка е същата - освен пелените ми даде дори възглавнички, чаршафчета, дори няколко мои бебешки одеалца......много е мило , поне за мен Simple Smile

# 175
Дими, тези пелени са ми една от най-успешните покупки. Ползвах ги за 100 неща. Бархетните са плътни и мекички. Тензуха е по-рехав - едно време се ползваше за цедене на мляко примерно. Бархетните за постилане на повивалника, количката, за повиване на ръчичките, за завиване. Тензухените пък за подсушаване на дупето след миене, защото са тънички и бързо съхнат, може да се ползва няколко пъти за един ден. Аз дори си купих бархетен плат и дадох на шивачка да ми ушие пелени, че много ми хареса десена.
Ето по тези картинки ако можеш да се ориентираш какво са.
http://minene.bg/416-2-%D0%B1%D1%80-%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D1% … %D0%BD%D0%B0.html
http://teddybg.com/barhetna-bebeshka-pelena

# 176
Вчера на лекцията за хигиена на бебето, ни казаха, че памучните пелени са необходими за подсушаване на гънките при бебето и дупето. Бархетните не вършат работа и трябва много да внимаваме памучната пелена да е от мек памук. Бархетните може да се ползват за всичко друго, но не и за подсушаване. Тензухените за били удобни да се ползват през лятото.
Съвета беше - да се снабдим с по-вече памучни пелени, и с по-малко бархетни и тензухени.
Мамите с опит да кажат, практичен ли е този съвет Simple Smile
Аз гледах по магазините за платове - бархет не видях, но тензух има. А за памучните пелени, нищо не ми хареса за бебешока, струва ми се не толкова меки.
Мисля да отида в Джъмбо, да проверя там какво има и на какви цени.

# 177
Мече, хвърли ме в джаза Simple Smile За мен и бархета, и тензуха е памук. Просто са различно тъкани. В този смисъл не знам кои пелени са памучни, но не бархетни или тензухени  #Crazy Joy
Да, не е удобно да подсушаваш с бархетни, аз затова ползвах тензухени. То има нужда да подсушиш не само гънките, но и цялата долна половина на бебето след миене на дупе. И точно бархета е мекичък памук, идеално е за постилане.

# 178
Тотално се обърках сега с тези пелени. 😁 Последно?
Вие какъв повивалник ще купувате?Твърд или мек.

# 179
Аз не знам кой е мек и кой твърд Simple Smile Ето такъв ще ползвам:
http://www.hippoland.net/chipolino-podlozhka-za-povivane-komfort-peperuda
Отдолу е твърд, отгоре мек.

Общи условия

Активация на акаунт