Безумно кръщаване

• 54 012
  • 1 155
  •   1
Отговори
# 960
  • MI
Нели, никъде не съм писала нещо против кръщаването на деца. Едното кръщаване няма почти никакъв смисъл, защото не се помни от детето. Много повече зависи през годините какво ще се говори на детето по темата религия, отколкото еднократният акт на кръщаването в бебешка възраст.
По темата се изказах само за мяткането на бебето в конкретния клип, което за мен е опасно.
Също така никъде не съм говорила за ограничения. Всяко възпитание полага някакви граници.

Александриа, друг го твърдеше.
Дъждец, Кати твърдеше че е неморално че и жестоко. А за това от клипа съм съгласна. Peace

# 961
  • инфантилно и разглезено хлапе
Еми като няма доказателства, атеистите откъде знаят дали съществуват свръхестествени сили?
Значи и те вярват сляпо, следователно атеизмът им е религия. Точно това обясних на предната страница.
Незнанието не е равно на вяра. Аз не знам, но не съм казала, че вярвам, че няма. Няма нищо лошо да кажеш, че не знаеш. Лошото идва, когато започнеш да си измисляш, за да запълниш празнотата, породена от незнаенето.
Тогава атеистите защо лъжат, че Бог не съществува? Могат просто да си признаят, че не знаят и да  спрат да се произнасят по религиозни въпроси като последна инстанция. Ама не, според тях всички други били криви, само атеистите - прави. Това да ви прлича на религиозен фанатизъм? На мен ми прилича.

# 962
По време на ислямското владичество, андалуската култура и икономика процъфтяват. Построени са шедьоври на архитектурата, като джамията в Кордоба и дворецът-крепост Алхамбра в Гранада. Развиват се науката, изкуството, астрономията, математиката, медицината. Селското стопанство отбелязва значителен напредък с въвеждането на напоителни системи и нови култури, като например ориз. През 10 век със своите повече от 500 000 жители, Кордоба е най-големият град в Европа.https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Andalus
Постижения, които допринасят за развитието на  ислямската и западната наука идва от Ал-Андалус включително значителен напредък в тригонометрията (Гебер), астрономия (Aл Заркали), хирургия (Абу Ал Касис- Ал Захрауи), фармакология ( Ибн Зухр-Avenzoar), както и други области. Андалус се превръща в основен образователен център за Европа и земите около Средиземно море, както и канал за култура и наука между Ислямския и Християнски свят.
Пролетен дъждец, има доста хора със закичени златни кръстове, които тероризират хората, продават наркотици, занимават се с наемни убийства. Далеч съм от мисълта те да представляват християнството.

# 963
Двете бебета и Мама

Съвременна притча

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Н: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

B: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Н: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

B: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Н: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

B: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Н: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

B: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Н: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

B: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?

# 964

Лежиш на стари лаври. Ама много стари.  Joy

# 965
И в тази връзка, не е ли безумие да се обрязват малки бебенца, за да се спази мюсюлмански ритуал? Защо не ги оставят сами да си изберат религия? Обрязването (без да е по медицински показания) ми се струва доста по-варварско от потапянето във вода.

# 966
А де. Бог ако е искал хората да се обрязват - щяхме да се раждаме обрязани.

# 967
Както казах по- горе, обрязването не е ислямски ритуал- и е в пълно противоречие с Коран. Обрязването е културна традиция в някои региони.
Те и днешната медицина и  др. се основават на теории  от преди 1000 години.

# 968
Като противоречи, защо го правят?
Защото толкова им е акъла. Тоест никакъв нямат.
Иначе са много вярващи  Sick

# 969
Поради вмъкнатите хадити, които всъщност са дело на  хора мразещи Ислям, както са писали глупости за праведните хора на Господ в Библията, понеже не са могли да променят Коран, поради граматическата му структура, чрез псевдо проповедници са заблудили повечето хора да приемат хадитите, като част от Ислям, а те са писани от поклонници на Дявола.

# 970
  • София
В САЩ почти всички мъже са обрязани и без да са мюсюлмани.
Обрязват ги още в родилния дом, от хигиенични съображения.

# 971
  • София
Поради вмъкнатите хадити, които всъщност са дело на  хора мразещи Ислям, както са писали глупости за праведните хора на Господ в Библията, понеже не са могли да променят Коран, поради граматическата му структура, чрез псевдо проповедници са заблудили повечето хора да приемат хадитите, като част от Ислям, а те са писани от поклонници на Дявола.

Не знам за граматическата струкрура на корана-А, но твоите писания са със сбъркана такава.
На български се членува корана-А, исляма-А и пр. Grinning
Изключително ме дразни писането ти, най-вече, защото 1 изречение не можеш да вържеш на арабски, обаче българския ти вече е развален под негово влияние.  Mr. Green

# 972
Между другото Укипедия ми изтриха материал за Хадж поклонението според Коран и освен това ме и блокираха - по политически причини. Хадж поклонението в момента няма нищо общо с повелите на Господ.
Обрязването е осакатяване, както каза Елора, ако Господ искаше да са обрязани, щяха така да се раждат. Дайте да си режем носовете тогава, че и те мръсни.

# 973
Сравнението с носа беше тъпо .
Разбира се че обрязването е по хигиенни причини, както и неяденето на свинско няма общо с религията а по съвсем други причини .

# 974
Между другото Укипедия ми изтриха материал за Хадж поклонението според Коран и освен това ме и блокираха - по политически причини. Хадж поклонението в момента няма нищо общо с повелите на Господ.

Добре са направили . И тук голяма пропаганда наливаш с този Коран .
Пък и като вметнеш и Сатаната става мазало .
Понякога предпочитам атеисти (от тия дето не се подиграват) пред такъв фанатизъм .

Общи условия

Активация на акаунт