Безумно кръщаване

• 55 973
  • 1 155
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Къде го видя това мяткане?
Изгледай го пак и ако не си с увредено зрение ще видиш, че е манипулация в жанр - антирелигиозна пропаганда.

# 751
Всъщност сега изгледах видеото пак. Плаче бебето и още как. Не плаче, докато го мятка, защото няма кога. Ако заплаче, ще нагълта вода. И дори да е манипулиран клипът, бебето поне веднъж бива метнато надолу с главата, което пак си е опасно.
Обръщането на бебето надолу с главата и рязкото му изправяне какво е според теб? Люлеене? Колко пъти си мяткала бебето си надолу с главата по този начин?

# 752

Обръщането на бебето надолу с главата и рязкото му изправяне какво е според теб? Люлеене? Колко пъти си мяткала бебето си надолу с главата по този начин?
Престанете вече. Това се случва в Грузия. Тук, в България такава практика да се обръща и топи главата няма. Защо се поставя под въпрос кръщение на младенци в България с кадри на кръщене от Грузия? Каква е целта на това плямпане?
 Че и закона за детето взе да се размахва като Самарското знаме.
 В България църквата никога не е била водеща и българите никога не са били религиозни. Тук след всичката помия, изливана на главите ни е останала една чиста вяра.
 Не си бършете езиците в нея, че ставате противни.

# 753
  • Ямбол
Явно за Грузия това е масово разпространено:
http://www.btv.bg/video/videos/zabavlenie/masovo-krashtene-na-be … ta-v-gruziya.html
http://btvnovinite.bg/video/video/news/netraditsionen-podhod-za- … ta-v-gruziya.html

А ето това май е същото кръщене като в първия пост на темата: https://www.facebook.com/euronews/videos/10154596265933110/

# 754
http://www.dunavmost.bg/Fun/Video/74178-patriarh-krasti-novorode … po-bezumen-nachin

Попаднах случайно на тази новина и искам да я споделя с вас и да предизвикам една дискусия, която ме гложди отдавна, а именно- трябва ли да кръщаваме децата и да ги въвеждаме в каквато и да е религия противно на тяхната воля?
Не трябва ли това толкова съкровенно нещо като вярата, човек да го усети, преживее и осмисли индивидуално , да достигне до пътя и философията на живота сам?
В крайна сметка кое е по-важно, религията или свободната воля ?Аз мисля че второто...
Не знам дали трябва или не трябва да ги кръщаваме, но да им дадем избор е задължително.

За мен храмът Божи е навсякъде и не е съсреточен в определена църква/сграда.  Важна ми е вярата в доброто, в човешкото, в истината и морала. Другото са подробности.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 15:21 от Анонимен

# 755
Barefoot аз се чудя защо си мислите че за нас нерелигиозните не важат същите принципи . А именно доброта, любов, честност и справедливост . Не е нужно да си религиозен, за да бъдеш добър човек и полезна част от обществото .

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 10:15 от Yellllow

# 756
А, пак се върнахме на морала.

Та ако не вярвам в господ, нямам никакъв шанс да са ми важни "вярата в доброто, в човешкото, в истината и морала", тъй ли?

Няма нужда да се кръщават децата, за да са добри и човечни, няма нужда и да се възпитават в християнски принципи, за да са добри и човечни. Необходимо е само да се възпитават да са добри и човечни.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 13:56 от Jennana

# 757
А, пак се върнахме на морала.

Та ако не вярвам в господ, нямам никакъв шанс да са ми важни "вярата в доброто, в човешкото, в истината и морала", тъй ли?

Няма нужда да се кръщават децата, за да са добри и човечни, няма нужда и да се възпитават в християнски принципи, за да са добри и човечни. Необходимо е само да се възпитават да са добри и човечни.

Има едно нещо наречено съвест.
Лично аз смятам, че тя не зависи от това дали един човек е вярващ или не. Всеки я има, но друг е въпросът дали и се обръща внимание.

# 758
Абре грузинци са това-по-корави са им бебетата. Не са като нашите кекави.

# 759
  • София

Ами не е така, защото човек има нужда да вярва в някакъв по-висш авторитет от него самия. В името на какво да си добър и човечен, в името на самия човек ли? Това много трудно ще стане, защото хората не се ценят особено, да не кажа, че изобщо не се ценят. Корените на всеки морал са религиозни.
Хуманизмът винаги се изражда в анти-хуманизъм, ако няма Бог.

# 760
  • n/a
Целостта на вярата не може да се компенсира с никоя атеистична система.
Липсва канавата, липсва невидимата връзка между посланията.

# 761
  • Ямбол
...В името на какво да си добър и човечен, в името на самия човек ли? Това много трудно ще стане, защото хората не се ценят особено, да не кажа, че изобщо не се ценят. Корените на всеки морал са религиозни.
Естествено, че е заради самия човек. Даже поради чисто егоистични подбуди - по-добре е да си човечен, морален, чист, заради самия себе си, така ще ти е по-добре, ще имаш мир със себе си. Ако си морален и човечен заради страха, който ти налага религията, значи не си чист човек, лицемерник си, страхливец, който се смирява само заради страха от наказание божие. Пълен глупак. На такива не им трябва религия, а здрави ограничения, да го е страх от нещо реално.

# 762
Във филма "Страстите Христови" Мел Гибсън е режисьор и един от продуцентите. Не се появява зримо с изключение на ръката му, която забива първия пирон в Иисус на кръста. Естествено ако не знаеш чия е ръката, няма да разбереш. Защо му е било на Мел Гибсън да прави това? В евангелската история това е ръката на римски войник. Ако си отговорим на този въпрос, отговаряме и на всички останали от тази страница и не само.

# 763
  • София
...В името на какво да си добър и човечен, в името на самия човек ли? Това много трудно ще стане, защото хората не се ценят особено, да не кажа, че изобщо не се ценят. Корените на всеки морал са религиозни.
Естествено, че е заради самия човек. Даже поради чисто егоистични подбуди - по-добре е да си човечен, морален, чист, заради самия себе си, така ще ти е по-добре, ще имаш мир със себе си. Ако си морален и човечен заради страха, който ти налага религията, значи не си чист човек, лицемерник си, страхливец, който се смирява само заради страха от наказание божие. Пълен глупак. На такива не им трябва религия, а здрави ограничения, да го е страх от нещо реално.

Изобщо за никакъв страх не става въпрос. Само на глупаците им се привижда някакъв страх в религията. Става въпрос за ценности и че човек цени повече по-висшите ценности. Защото, ако човекът е само едно парче месо, и не виждаш в него и себе си нещо повече от парче месо, ако не виждаш Божия образ в него, ти не го цениш особено. И нямаш особени задръжки да направиш с него, а и със себе си, каквото си поискаш. Както е казал Достоевски: "Ако няма Бог, всичко е позволено".

# 764
Та значи викате, през цялата човешка история само хуманизъм е процъфтявал по Земята - никво робство, войни няма, жените и децата не са втора ръка хора, само хуманизъм на канавата свързваща посланията.

Но напоследък на някои места са се навъдили гадни безбожници - предимно в Европа, Северна Америка и Австралия и на тия места хуманизма започва да изчезва, за разлика от останалата част от света.

Общи условия

Активация на акаунт