Безумно кръщаване

• 55 973
  • 1 155
  •   1
Отговори
# 765

Но напоследък на някои места са се навъдили гадни безбожници - предимно в Европа, Северна Америка и Австралия и на тия места хуманизма започва да изчезва, за разлика от останалата част от света.

Ти сериозно ли? В Азия са най-големите човешки извръщения, а за Африка да не говорим .

# 766
Ти че си трол, трол си, ама може да се опиташ да четеш поне собствената си тема.
Щеше да забележиж, че това е сарказъм, предвид предишните неща които съм писала.

Но пък като се замислих, може и аз да не съм се изразила добре.

Малко е цинично, да се обяснява, че хуманизъм има само там където има вяра в бог, предвид цялата човешка история и настоящото състояние на света.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 20:00 от Jennana

# 767
Ти че си трол, трол си, ама може да се опиташ да четеш поне собствената си тема.
Щеше да забележиж, че това е сарказъм, предвид предишните неща които съм писала.

Но пък като се замислих, може и аз да не съм се изразила добре.

Малко е цинично, да се обяснява, че хуманизъм има само там където има вяра в бог, предвид цялата човешка история и настоящото състояние на света.

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
Обзела ме е параноя, имам чувството че всички са срещу мен Simple Smile

# 768
  • Ямбол

Скрит текст:
...В името на какво да си добър и човечен, в името на самия човек ли? Това много трудно ще стане, защото хората не се ценят особено, да не кажа, че изобщо не се ценят. Корените на всеки морал са религиозни.
Хуманизмът винаги се изражда в анти-хуманизъм, ако няма Бог.
Естествено, че е заради самия човек. Даже поради чисто егоистични подбуди - по-добре е да си човечен, морален, чист, заради самия себе си, така ще ти е по-добре, ще имаш мир със себе си. Ако си морален и човечен заради страха, който ти налага религията, значи не си чист човек, лицемерник си, страхливец, който се смирява само заради страха от наказание божие. Пълен глупак. На такива не им трябва религия, а здрави ограничения, да го е страх от нещо реално.

Изобщо за никакъв страх не става въпрос. Само на глупаците им се привижда някакъв страх в религията. Става въпрос за ценности и че човек цени повече по-висшите ценности. Защото, ако човекът е само едно парче месо, и не виждаш в него и себе си нещо повече от парче месо, ако не виждаш Божия образ в него, ти не го цениш особено. И нямаш особени задръжки да направиш с него, а и със себе си, каквото си поискаш. Както е казал Достоевски: "Ако няма Бог, всичко е позволено".
Така е, на простите хора, които не могат да осъзнаят как да се държат в обществото, им трябва нещо, което да им е началник, който да ги управлява и да им казва как да се държат.

# 769
Да търсиш отговори на духовни въпроси в рамките на зримия свят е като да отидеш на зъболекар и той да ти направи пломбата с канго.

# 770
Да търсиш отговори на духовни въпроси в рамките на зримия свят е като да отидеш на зъболекар и той да ти направи пломбата с канго.
А кога и къде трябва да ги търсиш ?

# 771
Джодж Буш, казва в реч след 9/11, че всяка страна в която се помещават терористи е враг на Америка. Под този претекст и че Саддам има специални оръжия и е опасен за светът, но и собствените си хора- Ирак, бива нападнат и обезобразен, трупове на деца и жени по улиците, мъжете тероризирани до смърт в затворите. Снимки от Абу Гариб има в нета. Днес е наяве, че Саддам не е имал такива оръжия, а докладът на ЦРУ е манипулиран. В резултат на санкции от САЩ над Ирак умират 500 000 деца от глад, в интервю Маделин Олбрайт заявява, че цената си струва.Днес наяве излиза,че всъщност пряко участие имат Саудитска Арабия, но никой не ги напада,въпреки, че там е диктатура и ако говориш срещу властите биваш обезглавен, законите наречени шариа не са базирани на Коран и са в пълно противоречие с Ислям. Но САЩ и Саудитите са съюзници...Вижда се ясно, че държави се нападат и бива извършен геноцид на населението с цел преразпределение на ресурси и геополитически цели. Главно се избиват хора най- близко до исината, като сунити и православни християни, които не поддържат диктатори и отказват а се присъединят към армия или друга държавно спонсорирана терористична оганизация. Европа би трябвало първо да се бори със собствения си фашизъм, където с политически и икономически инструменти се извършва хроничен геноцид над населението. Българите са с много силен дух и са от преите наследници на Ной. Българите носят Господ и правдата в сърцата си, само въпрос на време е да се събуят.

# 772
...В името на какво да си добър и човечен, в името на самия човек ли? Това много трудно ще стане, защото хората не се ценят особено, да не кажа, че изобщо не се ценят. Корените на всеки морал са религиозни.
Естествено, че е заради самия човек. Даже поради чисто егоистични подбуди - по-добре е да си човечен, морален, чист, заради самия себе си, така ще ти е по-добре, ще имаш мир със себе си. Ако си морален и човечен заради страха, който ти налага религията, значи не си чист човек, лицемерник си, страхливец, който се смирява само заради страха от наказание божие. Пълен глупак. На такива не им трябва религия, а здрави ограничения, да го е страх от нещо реално.

Ако съм само аз и няма Бог, то ще съм ОК със себе си, дори да съм разбойник. Ще се приемам и ще се обичам, стига да ми е кеф: и пияна, и крадяща, и убиваща, и дебела, всякак, щом съм главния си идеал, ще си простя всичко и ще се харесвам, напук на всичко. Има и такива хора- нищо не им е наред, но за себе си са си супер.

Предпочитам да съм разбойник със страх от наказание, пред това да съм "добре адаптиран индивид", който се потупва сам по рамото колко е добричък...и пак не е решил основния въпрос, а именно- че все още е 1. смъртен 2. осъзнаващ това 3. и щеше да му е много готино, ако наистина имаше избор за безкраен живот и суперсили.

# 773

Ако съм само аз и няма Бог, то ще съм ОК със себе си, дори да съм разбойник. Ще се приемам и ще се обичам, стига да ми е кеф: и пияна, и крадяща, и убиваща, и дебела, всякак, щом съм главния си идеал, ще си простя всичко и ще се харесвам, напук на всичко. Има и такива хора- нищо не им е наред, но за себе си са си супер.

Ако нямаш собствени морални норми и съвест, и едниствено и само от страх от Бога си смирена и не правиш тези пакости, това е лицемерие. И да ти кажа, по принцип такива хора каквито си описала ,не са набожни , но не защото не са вярващи, а защото не са морални .

# 774
  • n/a
Хората са толкова слаби и нямащи воля да съответстват на морала,
който уж изповядват, че за всички е доста по-здравословно да има
някой горе, който да им дърпа ушите. Честичко. Постоянно. Не е
чак толкова могъща човешката природа, че да е божествена.

# 775
Чрез религията Господ учи хората, как да живеят  духовно в материалния свят. Когато Господ е забранил нещо Той го е забранил, защото вреди на хората и Сатаната го използва срещу тях , като например виното, хазарта, лихварство.. В този свят всеки се ражда с различна съдба и различни ресурси са му дадени от Господ, религията те учи как да поделяш ресурсите справедливо между роднините и тези, които имат по- малко от теб. Материалистите са предпочели този свят т.е. да живеят за себе си, Господ е Милостив и им е дал препитанието за което са дерзали, но за тях в отвъдния живот е Адът, защото сами виждте  материалистите до какво доведоха  светът .Уницеф, очакват 80 0000 деца да умрат в Нигерия от глад. Африка, която е хранителната кошница на света, изсмуквана ежедневно от Корпорации владени от единици хора, които трупат безмерни богатства на гърба на гладуващи бебета. За алчния безбожник това не е достатъчно. Ако задълбаеш ще откриеш все по- ужасяващи истини...А който им е позволил това сме ние, следвайки ги  в безумието...
Кой нормален човек, Кевин, би могъл да отрече, че ХХ век беше мой, целият Kevin ,  целият мой?- цитат от филмът Адвокат на дявола.

# 776
  • Ямбол
...
...
Да де, това са прости хора, които имат нужда от нещо, което да ги плаши, че да не се съобразяват с нормалните човешки норми. Останалите могат да бъдат морални и човечни и без да е необходимо да вярват, че само заради бог това трябва да се случва.

# 777
Сирен, по-добре ходи на психотерапевт за тревожността от смъртта.
Между другото раждането на деца на подсъзнателно ниво може да е опит на индивида за справяне с тази тревожност. Нещо, което го продължава, ще остане след него, ще изпълни заветите, мечтите му, ще живее чрез децата и т.н.
Има изследвания, че хора, които са живели пълноценно и са осъществили целите или мечтите си, изпитват по-малко тревожност от смъртта.

# 778
"Който вярва в Бог, не вярва в нищо."
                                                     Лени.
"The young Pope"

Когато я питали: "Кой е Бог?",блажената Хуана отвърнала:"Бог е линия, която се разтваря".
               Лени.
"The young Pope"

# 779
Има определени ситуации в живота, когато моралът е последното нещо за което чоек, който е невярващ би се сетил, като например, война, глад, природни бедствия и много други. Ако хората бяха толкова морално извисени, защо им е нужна полиция ? Човек има страх от Господ, само ако знае кой наистина е Той. И това е дар, който те прави човек в нечовешки ситуации.
Или пък колко морално е да се забавляваш без да помислиш, че окло теб деца биват убивани, изнасилвани, осакатявани от бомби.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 12:00 от Z

Общи условия

Активация на акаунт