Безумно кръщаване

• 55 973
  • 1 155
  •   1
Отговори
# 780
  • София
...или изоставяни от майките си.

# 781
На какво ни учи библията ?
Направен е статистически анализ на думите в Библията, като те са разпределени в две групи: с отицателен и положителен смисъл.

Отрицателни думи    :                                               Положителни думи :
Смърт (убийство,страх, кръв) -6954              Живот -584      
Робство (роб,слуга) -2288                              Любов- 560
Грях (блудство,съблазън) - 1339                    Добро -361
Пари(злато,сребро,богатство) - 1284           Радост-239

Изводите всеки да си прави сам . С хладен ум и чисто сърце .

# 782
  • Ямбол
Тази статистика е интересна и много показателна.

# 783
Любимият ми пасаж, изпълнен едновременно с любов и мъдрост Praynig Praynig

"Лот излезе от Сигор и живееше в планината, и с него двете му дъщери, понеже се боеше да остане в Сигор; затова живееше в една пещера, той и двете му дъщери. 31Тогава по-старата рече на по-младата: Баща ни е стар, и няма мъж на земята да влезе при нас, според обичая на цялата земя. 32Ела, да упоим баща си с вино и да преспим с него, за да запазим потомството от баща си. 33И тъй, оная нощ упоиха баща си с вино; и по-старата влезе та преспа с баща си; а той не усети, нито кога легна тя, нито кога влезе. 34На другия ден по-старата рече на по-младата: Виж, миналата нощ аз преспах с баща си; да го упоим с вино и тая нощ, та влез ти и преспи с него, за да запазим потомство от баща си. 35И тъй, и оная нощ упоиха баща си с вино, и по-младата влезе та преспа с него; а той не усети нито кога легна тя, нито кога стана. 36Така и двете Лотови дъщери заченаха от баща си."

"Когато израилтяните бяха в пустинята, намериха един човек, който събираше дърва в съботен ден. И ония, които го намериха като събираше дърва, доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество. И туриха го под стража, понеже не беше още изявено що трябваше да сторят с него. И Господ каза на Моисея: Човекът непременно трябва да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни вън от стана. И тъй, цялото общество го изведе вън от стана и го уби с камъни, та умря, според както Господ заповяда на Моисея."

Искам да попитам вярващите, на какво точно са метафора двата цитата ?

# 784
Аз пък да попитам откъде е тази статистика и кои точно думи са анализирани. Понеже в Библията са използвани няколко думи за живот, няколко за любов и т. н.
Имам програма за изучаване на Библията, която ми изкарва съвсем различни резултати.

# 785
Пълни глупости. Какви дарове на олтара на църквата, като по времето, по което е писана Библията не е имало църква (в смисъл на църковна сграда с олтар)!?
Като ще оборвате християнството, поне се постарайте малко повече да се запознаете с него. Че малко смешно изглежда отстрани.  Simple Smile

# 786
  • София
Е, ти пък сега, искаш да накараш невежите да се образоват.
Имат си по-приятни занимания.  Wink

# 787
Всички знаем, че Библията е променяна, за това е изпратен Коран- последно напътствие до Съдния Ден. Просто на повечето хора днес им е вменено, че от религията може да избираш и да ползваш това, което ти харесва и да отхвърлиш това, което не ти харесва т.е. Въобще не спазваш пости, нито се държиш по християнски, но празнуваш Коледа- празник не съответствващ дори на рождения ден на Иса/Исус. Подобно е и при мюсюлманите, религията се дава от Господ в сърцето и без да имаш вяра в Единосъщщието му, цял живот ще си живееш в унес. Религия без вяра е като човек с камък вместо сърце.

# 788
Кой е невежата само неразбрах ? Библията е писана още много векове след смърта на Исус, когато вече е имало църква и олтар .

# 789
 Grinning Моля, сподели пасажа в Библията, където се казва да се принасят жертви на "олтара на Църквата" и кажи кога според теб е написан.

# 790
Grinning Моля, сподели пасажа в Библията, където се казва да се принасят жертви на "олтара на Църквата" и кажи кога според теб е написан.
Това което ме караш да цитирам , дори не е мое мнение, просто го копирах от един блог . Но по пътя на логиката, ако мислиш малко с главата си, може да се сетиш че всяка религия си има "църква"-храмове, олтари и божи служители съответно , но дори и да предположим че ги е нямало по онова време, е било ясно че рано или късно ще възникнат такива .
Интересното обаче е че се хващаш за това, а не коментираш горните факти  Wink

# 791
  • София
Кой е невежата само неразбрах ? Библията е писана още много векове след смърта на Исус, когато вече е имало църква и олтар .

Ти и това ли не разбра бе мило?  Mr. Green
Старият завет е писан много векове преди Христос, а Новият завет - няколко десетилетия след смъртта му - през втората половина на I в.  Grinning

# 792

Ти и това ли не разбра бе мило?  Mr. Green
Старият завет е писан много векове преди Христос, а Новият завет - няколко десетилетия след смъртта му - през втората половина на I в.  Grinning
Че не говорим за Стария завет в момента е ясно, но все пак щом си зачекнала темата- стария завет е свещената книга на евреите, които мило, са имали и храмове и свещеници, чаткаш ли ? После е дошла сектата на Христос, присвоила си е Стария завет и е имала претенции да е словото на Бог .
А като говорим за новия завет, искам да те питам на какъв език е писан той ? Аз ще ти отговоря- на старгръцки . Откъде рибари и фермери са знаели старогръцки ? Има сведения , че само апостол Павел е владеел старогръцки, но той не е бил ученик на Христос, дори не го е познавал .

# 793
Аз пък ти се чудя, Yellllow, защо влагаш толкова време и енергия да изучаваш нещо, което според теб е безумно.

# 794
Аз пък ти се чудя, Yellllow, защо влагаш толкова време и енергия да изучаваш нещо, което според теб е безумно.

Мани, мани. И аз това се питам. Тя направо я изчете цялата библия  Laughing
Накрая да  не вземе да повярва  Joy

Общи условия

Активация на акаунт