Отговори
# 195
Що да му искаш пари всеки ден- изкарва ти една пластика с пин и готово.

# 196
  • Сф
То че нивото е ОК, ок е, но това значи, че също така е достъпно и доста разпространено като способност. Съответно разбирам защо "един английски" се смята за нищо- защото всъщност не е някаква рядкост и си е просто език на работно ниво.

Оттук нататък вече идват хората, дето няма да се препотят, ако ще шефовете на ЕЦБ да им обясняват световната финансова криза, примерно.
Да, но аз не разбрах твоето ниво какво е по документи и защо е рядкост точно твоето владеене на английски?
Не си заклет преводач ?
Та дори и те ползват консултанти( превод на трилър със самолети)

# 197
Просто знам езика. Мога да седна и да напиша цяла книга на английски. Рядкост е, защото креативното писане е рядкост, повечето хора блокират за мейл от 10 реда. Ако трябва да напишат нещо, не го правят достатъчно идиоматично и си личи, че са чужденци. Това не се учи по учебници и за него не дават сертификати. Просто няма кой да измисли толкова сложен изпит.

Изобщо не се занимавам с преводи, действам на съвсем друго ниво. Просто знам езика, нищо не може да ме изненада. Вече съм минала отвъд ниво филология, на ниво структура на езика и лингвистика.

# 198
  • София
Не, просто искам да кажа, че това, на което в БГ му викат "знаене на езици" всъщност нищо не е, така че не е чудно ниското заплащане.
Интересно, дали като знае човек езика на твоето ниво, ще стане по- добър лекар, инженер, художник?
И дали ще почне да взима космични суми?
Хората ти обясняват, че си имат професии, а чуждия език им е за комуникация, ти пак си знаеш твоята. Mr. Green

# 199
Ами може и да стане, защото повечето ценна информация е на английски, за тия, дето могат да четат бързо и с разбиране. Езикът не е само за комуникация, а и за разбиране на света. Не е само за телеграфно изразяване, в което се губят важни нюанси.

Бареков можеше да има и по-успешна политическа кариера, ако говореше по-добър английски.

Четете ли западни медии? Всяка пета статия е как Тръмп не знае английски.

Просто гледам отстрани как стоят хората с нива и сертификати и си мислят, че говорят английски, а всъщност най-вероятно причиняват сериозно главоболие на всеки native speaker. Щом на мен ми причиняват главоболие...

# 200
ай ай, главоболие  сега Laughing
че ако събереш в една стая австралиец, англичанин и шотландец дето са все native speaker какво ще правиш? боли ме глава хора от Вас, аз съм лингвист  Joy

# 201
  • Варна
Аз пък стигнах до заключение,че половината БГ мами са домакини и лежат на мъжете си ИТ специалисти,но това изобщо не им пречи да се изхвърлят по форумите по цял ден(тъй де все пак си е постижение,ние какво сме спали).
Моят е IT специалист и вика, че е съгласен аз да съм домакиня, ама аз не съм навита да му искам пари всеки ден като Пеги Бънди (точно сега дръпнахме да гледаме филма). Иначе за лежане по цял ден пак като нея съм навита.

Да бе ще го молиш всеки ден или карта и за теб или се отчита всеки месец на определена дата  Crossing Arms

# 202
  • Пловдив
От къде ги вадите тия хилядарки,че не ми става ясно,я кажи сега за в Пловдив колко изкарваш ?
Изкарва каквото и аз - НИЩО. Пишем в бг-мамата и гледаме деца. Тя философства повече. И я издържа мъжа и, както и мен.

# 203
Когато не работя, изкарвам нищо. Ако работя, няма да падна под четирицифрена заплата, това е. Разликата е, че аз имам дете под 2г. и съм още в майчинство.

# 204
  • София
Ами може и да стане, защото повечето ценна информация е на английски, за тия, дето могат да четат бързо и с разбиране. Езикът не е само за комуникация, а и за разбиране на света. Не е само за телеграфно изразяване, в което се губят важни нюанси.

Бареков можеше да има и по-успешна политическа кариера, ако говореше по-добър английски.

Просто гледам отстрани как стоят хората с нива и сертификати и си мислят, че говорят английски, а всъщност най-вероятно причиняват сериозно главоболие на всеки native speaker. Щом на мен ми причиняват главоболие...
Ценната информация не е нужно да е на академично ниво винаги, нали?
А, дано и с Advance да може да се разбере света през призмата на професия, като изброените по- горе.
Що се отнася до Тръмп- той те опровергава напълно- на твоите години, не знаейки английски, вече е милионер, сега е милиардер, че взе и президент стана. Mr. Green

# 205
Работя във фирма, в която сме 40+ националности, говори се само на английски и нашите нейтив колеги се разбират чудесно с останалите, дори тези, чиято граматика не е на ниво. Защото ползваме езика за комуникация, не за да си мерим САТ думите. Simple Smile Никога не съм чула подобна арогантност, че някой го боляла главата.  ooooh!

# 206
  • Сф
Съжалявам Мамасита, за мен си просто един дървен философ.
Имах позната, която е семиотик, културолог , китарист с претенции и какво ли още не-композира дори и 1 -на  детска песничка! Разбира се е в пъти повече от цялата филхармония взета на куп!
Звучиш ми точно като нея, щом и лингвистиката в английския пребори с лекота и по лични критерии и вътрешни умения...вече ми идва байгън. Sick
Разбирам колко си далече от реалността.

# 207
Еми нека съм далеч от реалността, дори с моята нереалност като гледам съм успявала години наред да накарам все някой да ми плаща нереално високи по форумските стандарти заплати...

Ако си в медиите, с цигански английски няма да стигнеш далеч.

А иначе Тръмп много, много добре владее английския език. Само привидно говори просто. И не го казвам аз, а лингвистът George Lakoff, питайте Гугъл, ако не вярвате.

# 208

Ц-ц-ц-ц сигурно съм комуникирала с повече native speakers отколкото теб, имайки впредвид, че съм живяла 5 години в Англия и ти казвам, че хора с Advance си говорят нормално и не причиняват главоболие на никого. А и в въпрос до човек, интелигентните хора не се присмиват на другите, че не владеят езика толкова добре, а се опитват да ги насърчат да го учат. Това важи и за native speakers, драга!  Simple Smile

# 209
  • München, Deutschland
Бих казала, че за обикновения бизнес, дори в техническата сфера, Advanced е повече от достатъчно. И бих си пожелала някои хора да го достигнат, че понякога наистина не им се разбира какво искат да кажат. Не изключвам проблемът да е и в мен.
Не бих искала да си развявам нивата по който и да е език тук, записвам се в темата, защото ми е любопитна.

Общи условия

Активация на акаунт