Отговори
# 480

Инак, като цяло съм съгласна с постовете на Сирената. За мен оптимума е 4 часов работен ден на майката. Има хора, постигат го, не мисля, че е невъзможно.

Може, но това вече не е кариера, а просто работа. Няма как да се задълбочиш, нито ще е нещо твърде сложно, нито ще си незаменима.

Като казахте комуникация...смея се, защото не знам дали знаете какво значи телефонен разговор с малки деца наоколо. Особено ако трябва да се концентрираш и да си запомниш мисълта. Така че тая идилия как ти си управляваш проспериращия бизнес по телефона и същевременно се радваш на децата...малко е нереална.

# 481
Определено е в плюс да има някой който да 'внимава в картинката' с децата.

Да, аз говоря за просто работа, но все пак, да имаш с какво да се занимаваш и след като децата пораснат, да не си извън пазара на труда, както и план Б, за ако останеш без мъж по някаква причина. Не знам защо стигнахте до кариера изобщо, темата е съвсем за друго.

По темата - авторът да гледа да има доход да си издържа семейството, както и някакви спестявания, за да може жена му известно време да си стои вкъщи и да си гледа децата. Сумата - според собствените възможности /област на развитие/ и претенции.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 11:22 от Анонимен

# 482
Познавам собственичка на фирма, която се развива на няколко континента, с три деца. В страхотна психо-физическа форма!
Добрият мениджър умее да разпределя работата между добрите си експерти, които поемат доста тежка част от задачата.

# 483
Може, но това вече не е кариера, а просто работа. Няма как да се задълбочиш, нито ще е нещо твърде сложно, нито ще си незаменима.
Но разбира се, че е просто работа. А, ако е работа, която ти носи достатъчно прилични пари, за да не останете на сух хляб, ако внезано нещо се случи със съпружеското тяло, си е идеално. Тогава хем имаш финанси, хем не циклиш само и единствено около децата, хем ти е достатъчно лежерно, за да си живееш приятно. Целта не е да си незаменима, а да живеш както ти е кеф- ти и близките ти.

Междувпрочем, Гугълчето е само на 24- забележитено по-млада от теб, когато си родила първото си дете. Малко поизбърза да я сложиш в групата на застаряващите.

# 484
Аз съм сигурна, че имам тая опция и че мога да се впиша в повечето нормални позиции, с две седмици за свикване. Като бях млада, и на мен ми се струваха космически, но с натрупването на опит- повечето могат да се научат в движение. А на дърти години пак ще стана журналист, докато пукна...

Много трябва да се внимава да не ти изчезне професията. Днес всеки може да публикува. Чела съм текстове от непрофесионалисти, които надвишават в пъти постиженията на обявените за официални журналисти. Сещам се за писачи от старото поколение, които са имали огромното предимство да има сериозна бариера пред публикациите. Живеят със самочувствие за невероятно постижение, но ако трябваше днес да стават журналисти, едва ли щяха да пробият лесно. Като им зачетеш старите творения, се чудиш какво толкова...но за тия текстове са им плащали прилични пари и са си градили живота. Днес хората си пишат по-хубави неща по блоговете за без пари, снимат, има и видео. Та така с таланта, продаването и условията, в които живееш. Да не говорим, че без грантове в момента останките от професията са живи загинали.

Не знам на кое му викате "циклене около децата". Децата не циклят, движат се само напред. Внимаването в картинката не е циклене- обратното обаче може да се нарече неглижиране. А в България има доста неща, които са си обществено прието неглижиране. На повърхността всичко наред, но си личи, че имат родители, които не внимават на по-дълбоко ниво. Оттам и много детски отклонения се приемат за "нормално, то си е дете".

24...това обяснява доста неща. Да видим накъде ще се развие и как ще е себеусещането след първото дете.

# 485
Google76, а защо не го направиш ти вместо мен? Аз си имам талант в определени области, не съм казала, че имам талант или знания и умения за бизнес собственик. Не всеки има желание за мениджърска позиция, някои залагат на експертното развитие. Няма как всички да са мениджъри, нали? Не излиза сметката.

Иначе просто работех в област, която 1. не е чак толкова платена; 2. на практика изчезна и се трансформира до неузнаваемост.

Колкото до съчетаване на работа с три деца- както вече писах, не я разбирам тази работа с "техническо родителство". Също така знам, че човек не може да си разтрои вниманието и да е едновременно в час и с децата, и с бизнеса- гарантирано ще изпусне някое малко камъче, което ще обърне колата. Така че има моменти, в които е или едното, или другото. Колкото и да тренираш, няма как да си еднакво ангажиран в два противоположни свята.

Сега, не че няма родители-непукисти, които не забелязват дори очевидни неща и все са изненадани и в небрано лозе, но това не е моят стил. Просто защото оттам идват драмите "аз правех всичко най-добро, ко стана в тийн годините". Ми не, не си правила най-доброто, не си внимавала в картинката достатъчно, не си чела за детското развитие, акълът ти е бил другаде.

Така че си говориш наизуст, защото още си без деца. Да те видим как ще комуникираш и управляваш, а едновременно с това ще направиш така, че денят да протече гладко и без тръшкане. Давай, че с тоя набор вече одъртяваш...за мен ти си в голямата грешка, защото нямаш практически опит. Нищо, дано да го придобиеш и тогава ще си говорим.

Aз не окупирам цялото форумно пространство в хвалби за уменията си и едноименната правота на изборите си. Ти дори не си наясно каква ми е професията, за да прехвърляш топката в моето поле.

Противоречиш си сама. Говориш за 8-часов работен ден, а децата на ясла. НО хората с професии, свързани с езици, писане на смислен текст и тн. могат да работят и от вкъщи. Е, децата те занимавали и не можело да се съсредоточиш. Това добре, но после обясняваш как децата ти се занимават сами и гледаш да не ги приучваш на постоянно внимание.

А набора ми е 92 - на 24 години не смятам, че съм одъртяла за деца още.  hahaha

# 486
  • Пловдив
И извън темата – наистина намирам цинични теми като тази. Продължавам да се питам самоизтъкването от типа на "ах, аз колко много пари имам, вашето не е живот", просто са ми непонятни като човешка патология. ...
Донякъде го разбирам, за хора, които са тръгнали и сами са постигнали такъв стандарт, без помощ от родители, без наследствен имот, без да са се родили деца на султана на Бруней, защото именно те доказват какво може да постигне един човек. Такива хора може би за някого звучат арогантно, но за мен са стимул с това, което са постигнали. ...
Дори и такива хора не би трябвало да смятат, че животът на средностатистическия индивид не е живот, а мъка и мизерия. Да си средностатистически индивид не е нещо ужасно. Нямам предвид да са съгласни непременно да живеят като средностатистически индивиди, а да смятат, че последните се чувстват нещастни или би трябвало да се чувстват нещастни, ако не бяха заблудени. Wink
Ако пък го мислят искрено, значи повредата е в техния телевизор (нищо, че явно имат качества, за които евала). Ако не го мислят искрено, а целта е самоизтъкване и потискане на самочувствието на другия, добре.

# 487
  • София
Мамасито, ти смяташ, че имаш талант за журналист ли   Shocked ooooh!
Та ти не можеш изобщо да пишеш. Под нулевото ниво си.

И понеже смяташ, че стоейки си вкъщи, няма да имаш проблеми с децата, много искам да те видя след някакъв брой години, когато пубертетът на отрочетата ти ще те прегази като парния влак.

# 488
  • Пловдив
Абе, не е така. Мамасита е досадна, но според мен пише добре (айде, пак успя да накара форума да се занимава с нея  Laughing).

# 489
  • София
Абе, не е така. Мамасита е досадна, но според мен пише добре (айде, пак успя да накара форума да се занимава с нея  Laughing).

Журналистическото писане си има правила, които нямат нищо общо с нейното писане.
Това, че пише грамотно, не означава, че е достатъчно, за да бъде добър журналист.

Факт е, че нивото на журналистиката пада, но нейното (на Мамасита) в никакъв случай не е високо.

# 490
Това, че една досадна леля, дремеща на компютъра по цял ден, докато децата и се гледат сами и бълва помия под всяка тема, не значи нито, че може да пише добре, нито че някой иска да се занимава с нея. Тя занимава другите със себе си, което е различно!  ooooh!

# 491
  • Варна
Абе, не е така. Мамасита е досадна, но според мен пише добре (айде, пак успя да накара форума да се занимава с нея  Laughing).

Пише добре да,много думи и накрая нищо конкретно.През 3 страници си преобръща мнението на 180*.

# 492
Писането във форума, докато хвърляш едно око на децата е съвсем различно от писането срещу заплащане, за което трябва да се концентрираш.

Защо очаквате да пиша журналистически във форум? Като бях журналист, пишех журналистически. Обърната пирамида и всичко останало.

Дори и сега го правя, който има набито око, ще забележи, че пиша отделни параграфи, че може да спреш да четеш по всяко време. Всеки абзац коментира отделна идея.

А най-смешното е, че всъщност съм работила и като журналист, и на български, и на английски.

# 493
  • Пловдив
Цитат
Това, че пише грамотно, не означава, че е достатъчно, за да бъде добър журналист.
Има си хас да означава. То и аз пиша грамотно, но не мога "да пиша" в оня смисъл или в частност да пиша като журналист.
Естествено, нямам претенции да разбирам от журналистика, оценявам начина и на писане в качеството си на любител читател. Wink Както и да е.

Цитат
...накрая нищо конкретно.През 3 страници си преобръща мнението на 360*.
Нямах предвид, че казва непременно верни или конкретни неща. Не знам дали дори си вярва. Коментирах повече формата, отколкото същината на казаното.

# 494
Това, че една досадна леля, дремеща на компютъра по цял ден, докато децата и се гледат сами и бълва помия под всяка тема, не значи нито, че може да пише добре, нито че някой иска да се занимава с нея. Тя занимава другите със себе си, което е различно!  ooooh!

А това е едно мнение с отличен стил. Не бълва помия, добронамерено е, личи си, че авторката си е направила труда да помисли, да даде хубави примери, да допринесе с нещо в темата, по възможност различно от "Мамасита е досадна"...

А, не, всъщност не...

Общи условия

Активация на акаунт