Отговори
# 210
Нивото на английски също помага и в това, че вместо да изкусуряваш нещо 30 минути, можеш за 30 секунди или още в движение да си сигурен, че е написано правилно. С Advanced това не може да стане. Така че всяка малко по-сложна задача ще удължи с много времето на изпълнение.

Това не само за английския, и за други неща е хубаво да си на ниво, когато за секунди правиш нещо, отнемащо на редовия работеш часове.

# 211
Еми нека съм далеч от реалността, дори с моята нереалност като гледам съм успявала години наред да накарам все някой да ми плаща нереално високи по форумските стандарти заплати...
Не съм се и съмнявала!
Ако не бях виждала твоя снимка щях да си помисля, че Чък Норис пише  Simple Smile

# 212
Не съм се и съмнявала!
Ако не бях виждала твоя снимка щях да си помисля, че Чък Норис пише  Simple Smile

супер  Laughing Joy
много добро, много  Laughing

# 213
Тhe Siren of Titan, ще ме извиняваш ама мисля, че прекаляваш. Аз съм с Cambridge advanced, няма да ти казвам заплатата си, но чудесно си изкарвам прехраната с това ниво на английски в клиничната сфера, където комуникацията е изцяло на английски . Мениджмънт кадрите не говорят Шекспиров английски, какво да говорим за другите. Ама се оправят. Че и доста пари изкарват. Това, че ти хипотетично можеш да напишеш книга на английски, не ти носи нищо, освен едно форумно празнословие..

# 214
Siren of Titan, не казваш каква ти е професията, но говориш за невероятно високи суми над форумните, които взимаш. Би ли споделила в какви нива са поне, че да добием представа какво наричаш ти нереално високо.  Simple Smile

# 215
  • София
Нивото на английски също помага и в това, че вместо да изкусуряваш нещо 30 минути, можеш за 30 секунди или още в движение да си сигурен, че е написано правилно. С Advanced това не може да стане. Така че всяка малко по-сложна задача ще удължи с много времето на изпълнение.

Това не само за английския, и за други неща е хубаво да си на ниво, когато за секунди правиш нещо, отнемащо на редовия работеш часове.
И в медиите на кого ще пишеш това нещо, та и толкова бързо? Освен ако не си кореспондета на Би Би Си в Пловдив...

Хубаво е човек да знае език, но най-често това се гони без причина. Малко позиции и в не много компании изискват превъзходно владеене на един език, да не говорим за два. И разбира се, повечето хора не знаят добре никакъв език, но това не мисля, че е драма ако не работиш с чужденци.

Има свръхнадценени професии и занимания, и това дразни, но какво да се прави. Една чистачка в София средно чисти за 10 лв на час по домовете. Излиза, че ако си чистачка ще взимаш към 2000 лв на месец, естествено и без да плащаш данъци, защото на повечето се плаща на черно. Та не винаги е важно да знаеш нещо, важно е добре да продадеш онова, което умееш или да умееш онова, което в момента се продава добре.

# 216
Работя във фирма, в която сме 40+ националности, говори се само на английски и нашите нейтив колеги се разбират чудесно с останалите, дори тези, чиято граматика не е на ниво. Защото ползваме езика за комуникация, не за да си мерим САТ думите. Simple Smile Никога не съм чула подобна арогантност, че някой го боляла главата.  ooooh!
Споко. Мамасита има нулев опит в тази сфера и говори само за спорта. И не е попадала на кореспонденция с турски или френски екип, които са страхотни професионалисти, но английският им не надхвърля А2. Не, че това пречи на работата. Само смях образува.

# 217
хихихих, ама това Мамасита ли е?! Това обяснява нещата!
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ключовото е точно това, което написа Бояна. Как ще се продадеш!!!
В настоящата ни фирма познавам човек, със сто образования, ама различни, разнообразни, помпозни, с няколко езика и много претенции. Ама ...работим едно и също!! Сещ'се!  Crazy
Аз с моя тъп, базов и не нейтив английски!! И един като теб, който, хипотетично, може да напише и книга. Ама ей на...още не е!

# 218
Siren of Titan, не казваш каква ти е професията, но говориш за невероятно високи суми над форумните, които взимаш. Би ли споделила в какви нива са поне, че да добием представа какво наричаш ти нереално високо.  Simple Smile

Преди няколко страници имаше постинг, в който 1000-2000 беше обявен за нереално висок доход. По тоя стандарт се вписвам.

Бояна...21 век сме. Туитър. Бързо. Кратко. Виртуозно. Резултатно. Но там, където всяка дума има значение, вече си личи дали знаеш езика

# 219
душо, ми значи аз взимам доста повече от теб. Ама не чета Шекспир в оригинал. Което идва да покаже, че си празнословна!

# 220
  • София
Просто знам езика. Мога да седна и да напиша цяла книга на английски. Рядкост е, защото креативното писане е рядкост, повечето хора блокират за мейл от 10 реда. Ако трябва да напишат нещо, не го правят достатъчно идиоматично и си личи, че са чужденци. Това не се учи по учебници и за него не дават сертификати. Просто няма кой да измисли толкова сложен изпит.

Изобщо не се занимавам с преводи, действам на съвсем друго ниво. Просто знам езика, нищо не може да ме изненада. Вече съм минала отвъд ниво филология, на ниво структура на езика и лингвистика.

Ако напишеш книга, то тя ще си остане само ръкопис. Няма да има кой да издаде глупостите ти. Съдейки по форумното ти писане, ти друго не умееш.

И кажи за какви 4-цифрени суми става дума. Защото 1000 и 9999 са все 4-цифрени.

# 221
душо, ми значи аз взимам доста повече от теб. Ама не чета Шекспир в оригинал. Което идва да покаже, че си празнословна!

Най-вероятно взимаш повече от мен, не се учудвам, звучиш като човек, на който в момента работата му е приоритет. Не знам на колко си години и с какви деца и на каква възраст.

А иначе нищо лошо няма да четеш Шекспир в оригинал. Не всичко е бизнес. Понякога трябва и да се наслаждаваш. Иначе ставаш като мацките от корпоративното видео на Виваком:)

Всъщност за какво ги вадим тия пари, ако не можем да си позволим да седнем и да мислим...

# 222
  • София
Аз пък стигнах до заключение,че половината БГ мами са домакини и лежат на мъжете си ИТ специалисти,но това изобщо не им пречи да се изхвърлят по форумите по цял ден(тъй де все пак си е постижение,ние какво сме спали).
Моят е IT специалист и вика, че е съгласен аз да съм домакиня, ама аз не съм навита да му искам пари всеки ден като Пеги Бънди (точно сега дръпнахме да гледаме филма). Иначе за лежане по цял ден пак като нея съм навита.

Да бе ще го молиш всеки ден или карта и за теб или се отчита всеки месец на определена дата  Crossing Arms

БНД много държеше да си остана вкъщи и да бъда домакиня. По независещи от мен обстоятелства ми се наложи да остана година и половина вкъщи и познай дали ми е дал нещо. Пазаруваше всичко той, а на мен за целия този период ми е дал два пъти по 10 лв джобни да си имам да пия едно кафе с приятелки  ooooh!
Сега пак съм домакиня, но след, като поговорихме и го решихме заедно със съпруга ми. Нещата, обаче са доста по-различни.
Така че се викай пу-пу и се радвай, че имаш добър мъж  Grinning Peace

# 223
  • София

Преди няколко страници имаше постинг, в който 1000-2000 беше обявен за нереално висок доход. По тоя стандарт се вписвам.

Бояна...21 век сме. Туитър. Бързо. Кратко. Виртуозно. Резултатно. Но там, където всяка дума има значение, вече си личи дали знаеш езика
На кого пишеш в Туитър, Мамасита? И от името на каква медия това се случва на английски?
Защото ти казваш, че в медиите си загубен без език, а аз ти казвам, че за да отразяваш театрални постановки или работата на Здравната каса не ти трябва никакъв език. Такъв е нужен на международниците и кореспондентите в чужбина. За останалите не се изисква и никога не се изисквало. Да не говорим за ниво.

Ей това е. Аз ползвам, не казвам знам, но ползвам свободно 5-6 езика. И ги ползвам за рецепти за храна в нета и четене на клюки. По работа не са ми служили особено. Както и почти всичко останало, което знам. Можех спокойно да не го знам, даже щеше да ми е по-лесно да работя, защото не е случаен израза "прекалено квалифициран". Няма нжда човек да се разпилява, а и да очаква, че всичко, което знае и умее ще му бъде наето и заплатено. Работодателите имат нжда от малко на брой и конкретни знания и умения. Мултикомпетенциите помагат ако работиш за себе си, но пак зависи в каква област.

# 224
Не знам, аз едно време се занимавах да пиша за ЕЦБ, а там се искаше чепкане на езика, за да се стигне до идеята.

Между другото, не знам вече има ли такова нещо като отразяване на театрални постановки- винаги може да фолоунеш някой във ФБ, който по-свежо от медията да ти каже какво се случва из града.

Иначе изпитвам органическа нетърпимост пред точно това подкастряне, учене само на прагматични способности. Пък нека не ставам за корпоративна пчеличка. Смятам, че някой ден подходът ми ще се отплати. Не смятам да се форматирам "правилно" за целите на бизнеса, щото не се знае утре ще го има ли тоя бизнес. Все някой ден стратегията ми ще се отплати.

Ползвам пет езика, в една от работите си ползвах три от тях.

По принцип като мислене съм от типа "синтезиращи", така че за мен няма излишна информация- всичко накрая се вплита в по-пълна картина.

Общи условия

Активация на акаунт