Отговори
# 255
Аз пък стигнах до заключение,че половината БГ мами са домакини и лежат на мъжете си ИТ специалисти,но това изобщо не им пречи да се изхвърлят по форумите по цял ден(тъй де все пак си е постижение,ние какво сме спали).Другата половина сме ниско платени,но пък по цял ден дремим във форума и почесваме клавиатурата  Mr. Green
Whistling

Не, не сме Simple Smile
И с други професии може да се печели, но не за това е темата.

Валенцето,   Hug Hug bouquet

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 03:57 от Анонимен

# 256
В София наистина трябват малко повече пари, като цяло цените са по-високи за всичко, но съвсем спокойно може да се справяш и с общ доход под 3000 лв.
Нашия е малко над тази сума, плащаме наем и спестяваме доста като същевременно си правим редовно уикенди насам натам, а лятото си ходим на море.
Не ходим в 5-звездни СПА хотели, ходим в такива с по 2-3 звезди, лятото си умираме за палатка на някое връхче. Имаме добра екипировка, но не маркова тип Salomon дето един чифт чорапи ти е 45 лв. Ходим си добре облечени, аз обичам да се глезя с нови рокли и джунджурии, но не всеки месец и не от последната колекция на някой французин. Използвам качествена козметика, но основно си пазарувам от DM и lilly. Телефона ми е смартфон, но не последен модел, взех го за по-малко от 200 лв. Използваме метрото, а не кола и ни е бързо и удобно. Обичам да готвя и съм го разглезила моя та не иска на заведение - все му се струва солено, мазно и не знам си какво.  hahaha Ходим по поводи.

Сега за някои, както се видя в темата, това е съществуване на прага на мизерията, но нас ни устройва.

# 257
На мен ми се вижда съвсем нормално съществуване. От едно ниво на качество нагоре си мисля, че плащането за лукс запълва други празнини, защото разликите са минимални и най-вече в главата на потребителя.

# 258
  • гр.Пловдив
Естествено,че е нормално,Google 76 добре го е описала,че с тези заплати по 2,3 К в София направо е отчайващо положението Crazy

# 259

Сега за някои, както се видя в темата, това е съществуване на прага на мизерията, но нас ни устройва.

Не изтъкваш лошите неща и ежедневните "драми" значи си щастлива в кочинката ти  Mr. Green

# 260
В София наистина трябват малко повече пари, като цяло цените са по-високи за всичко, но съвсем спокойно може да се справяш и с общ доход под 3000 лв.
Нашия е малко над тази сума, плащаме наем и спестяваме доста като същевременно си правим редовно уикенди насам натам, а лятото си ходим на море.
Не ходим в 5-звездни СПА хотели, ходим в такива с по 2-3 звезди, лятото си умираме за палатка на някое връхче. Имаме добра екипировка, но не маркова тип Salomon дето един чифт чорапи ти е 45 лв. Ходим си добре облечени, аз обичам да се глезя с нови рокли и джунджурии, но не всеки месец и не от последната колекция на някой французин. Използвам качествена козметика, но основно си пазарувам от DM и lilly. Телефона ми е смартфон, но не последен модел, взех го за по-малко от 200 лв. Използваме метрото, а не кола и ни е бързо и удобно. Обичам да готвя и съм го разглезила моя та не иска на заведение - все му се струва солено, мазно и не знам си какво.  hahaha Ходим по поводи.

+1  Peace

И ние сме горе-долу в това положение. Нямаме дете все още, плащаме  сметки като всички хора. Живеем под наем в София, защото искаме да сме самостоятелни, без родители при нас. Позволяваме си поне 10 дни почивка лятото, когато имаме възможност си крадем и по някой уикенд. Имам си женски глезотийки, от които не се отказвам и не се лишавам.  Имахме планове за съвместно съжителство, както и за бебе, още преди 3 г, но както многократно беше споменато тук - човек предполага, Господ разполага и ни се случиха някои неприятни събития. Въпреки това и че заради тях сме в малко по-затруднено положение в момента, важното е, че сме заедно и мислим за общо бъдеще. Важното е хората да се подкрепят, обичат, уважават, да са здрави и да искат да се развиват. Останалото с общи усилия се постига. Съгласна съм, че човек никога не знае какво го очаква утре, но за мен това не е причина да остана без дете и да се сетя, че е дошъл момента, когато стана на 35 +.

# 261
Според мен авторът е на 32-35 и още живее с родителите си, затова и не счита разхода за жилището за проблем. Гадже най-вероятно няма, а сигурно няма и да има, защото жените надушват безперспективни мъже.
Темата я е пуснал, защото сега е осъзнал, че всичките му приятели имат деца и правят нещо в живота си , та иска да го надъхате, че ще успее до края на годината да :
1. се изнесе от маминка
2. си намери жена
3. заплатата му се вдигне 4 пъти
4. успее да създаде нероден Петко
5.купи 2 БМВ-та

# 262
По принцип не мога да повярвам, че някой измерва успеха си с наличието на БМВ, частна грдаина за детето, жената в Мола и заплата/общ доход от 2000+лв.

Това ще са или хора живели в нужда много години, или мутрагенски тип с други приоритети. Плебса не са категория за никого. И с АЕ и без него.

Според мен авторът е на 32-35 и още живее с родителите си, затова и не счита разхода за жилището за проблем. Гадже най-вероятно няма, а сигурно няма и да има, защото жените надушват безперспективни мъже.
Темата я е пуснал, защото сега е осъзнал, че всичките му приятели имат деца и правят нещо в живота си , та иска да го надъхате, че ще успее до края на годината да :
1. се изнесе от маминка
2. си намери жена
3. заплатата му се вдигне 4 пъти
4. успее да създаде нероден Петко
5.купи 2 БМВ-та
Simple Smile Това отнема години и не е от днес за утре. Трябва си цел, амбиция, поемане на рискове и поддържаща те жена, с което да споделиш успеха и неуспеха.  Peace

# 263
  • София
Не мисля, че е над 30 и толкова дебилен.
Прави си някакво проучване или анкетка.

# 264
  • София
Не мисля, че е над 30 и толкова дебилен.
Прави си някакво проучване или анкетка.
Просто провокира. Не от днес тук има няколко човека, които обичат да дразнят форумците на тема пари. И в отговор получават всеки път раздразнение. Явно и двете страни се забавляват, няма лошо.

# 265
  • Пловдив/София
Нападнахте автора, че планира и че има критерии като този за частната градина. Аз пък го разбирам и подкрепям напълно. Пише, че иска ориентир и знае, че няма с вълшебна пръчка да го достигне веднага.

На мнението "за" частните градини съм, но не е в това акцентът на темата. За мен също не е нормално чисто ново БМВ и подкуп, за да влезе детето в държавна градина, като можеш просто да си плащаш официлано таксата в частната и най-малкото да е в по-малка група с повече внимание, да не говоря за езици и занимания.

Според мен среден доход около 2000 лв на родител (при едно дете) може да бъде ок за София за добър стандарт. Разбира се и повече, зависи от много неща.

За мен 2 коли наистина са задължителни, иначе майката и детето увисват на врата на мъжа. Хич не е удобно да го чакаш за всеки голям пазар или водене и взимане на детето от градина/лекар/каквото и да е. Казвам го от опита и с 1, и с 2 коли, не бих се лишила точно от това. Бюджетна, разбира се, поне едната кола.
Почивките също са важни за мен, не само веднъж годишно.
Храната е важна, в смисъл да не е кренвирши, но не залитам по био скъпотии.
Дрехи и джаджи- не, мерси, почти никакъв бюджет не отделям за това. Чак като се скъса нещо, го подновявам. Имала съм женска нужда да си купя нови дрехи без повод, но е рядкост. Телефон се сменя, като се счупи и ако ремонтът излиза по-скъп от нов телефон.
Детето също е приоритет, частна градина и качествени продукти и образователни играчки/книжки, както и всякакви занимания.

Не казвам, че не може да се живее без половината от тези неща. Има семейства без нито една кола и които си правят сами играчките (примерно), с нищо не са по-лоши, много от тях са и доста интелигентни. Но не виждам защо авторът да не се стреми към по-висок стандарт според неговите разбирания.

# 266
На мен пък ми е отлично без кола, дори с малки деца. Спестявам си голямо количество стрес, защото няма чак такава необходимост да бръмча из града. Да не говорим, че го смятам за неоправдан риск.

# 267
  • София
На мен пък ми е отлично без кола, дори с малки деца. Спестявам си голямо количество стрес, защото няма чак такава необходимост да бръмча из града. Да не говорим, че го смятам за неоправдан риск.

Това принципно е тезата на всички жени - пишман шофьорки с книжка, взета преди 10 години и без нито час шофиране в града  Mr. Green Нищо лично де, по-добре без такива по улиците.

В София обаче, с професии на съпрузите, които не са от 9 до 18 ч. на бюро, да се гледа дете без кола е живо самоубийство.

# 268
Без кола е ОК само ако си в голям и развит град като Лондон/Амстердам примерно където имането на кола е затруднено максимално. Иначе с деца, багажи и т.н. не бих казала, че е по-удобен градския транспорт в Б-я.

Нана77, аз пиша от позиция на жена пишман шофьор, без книжка и мерази за такава.

# 269

Това принципно е тезата на всички жени - пишман шофьорки с книжка, взета преди 10 години и без нито час шофиране в града  Mr. Green Нищо лично де, по-добре без такива по улиците.

Била съм активен шофьор достатъчно години, и в градски условия, не съм бедствие зад волана.

Просто така си устройвам деня, че нямам нужда от кола в момента. Иначе с първото дете бръмчах с колата и точно затова сега искам да си го спестя.

Пазаруването въобще не е моя задача.

Общи условия

Активация на акаунт