Отговори
# 285
  • София
Виждам, че се хващате за сламката... държите на държавните учреждения... а за БМВтата мисля, че обясних добре, че не са ми цел, а беше пример за кофти приоритети ма мои поизнати.

Ще се видя с две приятелки, вече със семейство и ще си сверя часовника.  bowuu

Мерси, темата е за ключ  Peace

# 286
  • София
Семейната кола- да. Но аз говоря за "мамината кола", която идва в комплект с прехвърляне на задължения като: взимане от градина/училище, пазаруване, посещаване на мероприятия. С колата се изкушаваш да поемаш повече ангажименти, без да са ключови.

Контеса, как ще се чувстваш да ти разпределят едно МПС и една част от развозването да се падне на теб?

Аз не съм Контеса, ама ще ти отговоря, защото у нас САМО аз съм шофьорът и само аз развозвам, пазарувам и т.н. Но както вече казах - семействата са различни, начинът им на живот също, поделянето на ангажиментите също.

# 287
Starrydream Ако намериш жена, която те обича, скромна е и нямате голям заем, спокойно може да живеете с 1000лв. на месец. Ако имате деца ще трябва да разчитате на обезщетение за майчинство и ще се наложи след като отгледа бебето тя да работи. Като изключиме заема, който изплащаме и ние живеем с 1000лв. на месец. За втори път тази година ще ходим на почивка. Купуваме си разнообразна храна и нямаме задължения за сметки. Никога не сме се карали за пари и живеем прекрасно без да се лишаваме от нищо. Някои хора живеят с повече от 1000лв. на месец и пак не им стигат парите. Има хора, които имат много скромни доходи и живеят щастливо. Най - важното е какво е сърцето и какъв е характерът на човека до теб.

# 288
  • София
Starrydream Ако намериш жена, която те обича, скромна е и нямате голям заем, спокойно може да живеете с 1000лв. на месец. Ако имате деца ще трябва да разчитате на обезщетение за майчинство и ще се наложи след като отгледа бебето тя да работи. Като изключиме заема, който изплащаме и ние живеем с 1000лв. на месец. За втори път тази година ще ходим на почивка. Купуваме си разнообразна храна и нямаме задължения за сметки. Никога не сме се карали за пари и живеем прекрасно без да се лишаваме от нищо. Някои хора живеят с повече от 1000лв. на месец и пак не им стигат парите. Има хора, които имат много скромни доходи и живеят щастливо. Най - важното е какво е сърцето и какъв е характерът на човека до теб.
За сама двойка, би могло (явно такъв ви е случаят, като прочетох повторно)... но вече дете/ца си е голяма отговорност, не ми се правят експерименти/компромиси.

Не разбрах тези 1000лв - остатък за двамата ли са, с които ще се погасят комунални услуги и др?

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 19:28 от Starrydream

# 289
  • Варна
Аааа не ще ме извинявате,но 1000 лв. са малко,та те сметките,особено зимата са 300 лв.Останалите 700 за храна ли,за кола ли,ами детето носа да му потече и заминават 50 лв за сиропчета.

# 290
Чак ми е жал за хора, които не могат да живеят без автомобилите си и го превръщат в мега драма, че отрочето ще го заведат с рейса до детската градина.  Laughing
Е, и на мен ми е жал за хората, които след като напазаруват се натоварват като камили, готови за девет дена път през пустинята, нанизали по една торба на всеки пръст. И за тези, които няма да изпитат удоволствието от шофирането в топлата кола, докато висят по спирките, ръсейки бисери като лисицата пред гроздето, ми е жал.
Кой каза, че "висим" по спирки? Има си таксита за тази цел. А пазаруването го извършвам от квартално магазинче, което ми е на 100 метра. Лисицата и гроздето, ама друг път  Joy .
За сведение мъжът ми има кола и се придвижва с нея, но аз обичам да ходя пеша.

# 291

Двама с 1000 лв. в София без лишения и остават за почивка? Добреее.  Stop

# 292
Аааа не ще ме извинявате,но 1000 лв. са малко,та те сметките,особено зимата са 300 лв.Останалите 700 за храна ли,за кола ли,ами детето носа да му потече и заминават 50 лв за сиропчета.

Стигат, ако мама носи храната.

П.П. От този профил имам чувството, че пишат поне две различни жени. Едната никога не се кара за пари с мъжа си, другата се чувства много ограничена финансово и психически, когато остане без работа, защото мъжът ѝ не обича да ѝ дава пари.

# 293
Абсурд 3 или 4 членно семейство да избутват месеца с 1000 лв. То само едно боледуване е около 70 лв. Ами сметки, храна и т.н.  Outta Joint
Ние за сега сме 2-ма, живеем в самостоятелно жилище, общият ни доход е около 3к. Но абсолютно осъзнавам, че ако се появи дете няма да можем да си позволим някои от нещата, които си позволяваме сега. Като да речем 2-3 пъти годишно екскурзии в чужбина и едно море в Бг. Но и двамата работим с цел повишаване на доходите, както и се опитваме да пестим.
Ако живееш сам, все още нямаш партньор - всичко са въздушни планове.

# 294
  • София
Много пъти се написа, че чувството за комфорт е относително и е различно при всеки.
Има жени с лоша кожа, които хвърлят луди пари за козметика и процедури, а има такива- с нормална и гладка кожа, на които едно кремче " профилактично" е достатъчно.
Има хора, работещи в офиси, в които основното достойнство се измерва с новите и скъпи парцалки, а има и хора с предразположеност към напълняване и диспропорции, които също хвърлят луди пари за фитнеси и еко, био и суперхрани.
Затова едни могат да живеят с 1000 и да се чувстват щастливи, а други и с 3000 все не могат да си покрият дефицитите.

# 295
absurt..е тва е!Много точно казано!

# 296
  • Варна
Има си един минимум под който няма как да паднеш и да ми обясняваш,че всичко е наред.Да ако тати коли прасето,а мама пълни бурканите може би е възможно да се справиш с 1000 лв.,но иначе няма как да стане.Тази сума нито за кремчета стига,нито за фитнес,нито за някакви глезотии.Можеш само да си броиш стотинките и да се чудиш кое първо да покриеш.
И не ме разбирайте погрешно,няма лошо в икономиите,всеки по един или друг начин го прави.Но идеята е добър стандарт и нормално съществуване без да се лишаваш от жизненонеобходими стоки.

# 297
Семейната кола- да. Но аз говоря за "мамината кола", която идва в комплект с прехвърляне на задължения като: взимане от градина/училище, пазаруване, посещаване на мероприятия. С колата се изкушаваш да поемаш повече ангажименти, без да са ключови.

Контеса, как ще се чувстваш да ти разпределят едно МПС и една част от развозването да се падне на теб?
 Simple Smile Няма как да стане.
ММ даже и троен гараж, заради моята кола, ми построи, но това няма да попречи на воденето и вземането на детето. Само ще направи пазаруването на мои си женски неща по-самостоятелно.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 16:52 от Анонимен

# 298
Има си един минимум под който няма как да паднеш и да ми обясняваш,че всичко е наред.Да ако тати коли прасето,а мама пълни бурканите може би е възможно да се справиш с 1000 лв.,но иначе няма как да стане.Тази сума нито за кремчета стига,нито за фитнес,нито за някакви глезотии.Можеш само да си броиш стотинките и да се чудиш кое първо да покриеш.

Peace

Извинете, но двама души в София с 1000 лв., за кое по-напред? Дори с дотации от село ми се струва невъзможно. Че и без лишения, дори за почивки остават...  Outta Joint

# 299
  • София
Това написах и аз- ако нямаш афинитет към тривиалните глезотийки, ако природата те е дарила с добра кожа и стройна фигура, фитнесовите занимания не те вълнуват.
Има хора, които с кросче и каране на колело постигат доста повече от други- пълнещи гушите на частни треньори и диетолози.
Една жена винаги може да си направи маникюра и педикюра сама, освежителна маска, и каквото се сетиш, и пак да изглежда дори по- добре от друга, изръсила се в салона.
Всяко покачване на доходите е добре дошло, но истината е и че много си зависи от уменията на човека да си оптимизира разходите.

Общи условия

Активация на акаунт