Отговори
# 435
Въпросът е защо обаче:) то и аз не искам и все по-ясно осъзнавам защо. Но има някакъв натиск, че трябва да искаш, защото ако не искаш- значи явно не можеш...което с три деца не е далеч от истината, но както казах- може да не е въпрос на способности, а по-скоро на невъзможност да си пренастроиш живота.
Ама ти и с едно дете нито си искала, нито си го правила. Или си предвиждала тогава, че ще имаш три?

Имаме такава потребителка. Твърди, че след като е родила, на следващия ден е била на работа. И никой от колегите ѝ не разбрал, че е родила, а тя месеци след това през обедната почивка притичвала до болницата, за да кърми недоносеното си бебе  Outta Joint
Мисля, че се досещам кого имаш предвид- "дамата", която вдъхнови Sharky да зададе култовия и нелишен от основания въпрос дали Pollux идва от полюция. Laughing

# 436
Aма ти си превърна темата в монолог май?!!? Сирената срещу всеки?!  ooooh!На всеки пост, мерудията, дет'се вика... кой ти гледа децата, дето не можеш да ги оставиш, за да работиш, докато по цял ден ръсиш акъл безплатно по форумите???? кога ти остава време да четеш 100-те страници академичен английски?! Брех и организация

# 437
  • София

За всеки влак си има пътници.
Но аз тук говоря от името на децата в момента. Никое дете не заслужава да бъде обречено на мизерия в сегашния ни век и демография. Ако възможностите не достигат, не е грешно да се постараеш да подобриш положението преди да имаш деца. Мое мнение.  Peace
Права си, но пак стигаме до представата на различните хора за заможност и мизерия.
От друга страна- ако имаш възможност да покачваш доходите си, наличието на деца няма да е спирачка, а вдъхновение.

# 438
Не коментирам избора, а всеизвестния факт, че едно дете не ти взривява кариерата така, както повече от едно. И ако ти е приоритет да бачкаш, решението е да намалиш децата.
Животът не е винаги само алтернатива между деца и кариера, дори и да ти е невъзможно да си го представиш и не си ти тази да дава оценки за изборите най-малкото на непознати (повтарям)! Звучиш толкова фрустрирана, че можеш да откажеш някоя решила да има поне три деца да се откаже от избора си. Да не връщаме и цялата ти биография, която си споделяла, за да дискутираме, колко от твоите "избори" са реално такива и твои такива!

В края на краищата, какво се реши, три хиляди стигат или не?

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 19:11 от Tsugumi

# 439

В края на краощата, какво се реши, три хиляди стигат или не?

Само за санитарния ръб над мизерията и сомалийския глад.  hahaha

# 440
  • София
Аз мисля, че цитираните от мен 570 лв на човек са съвсем адекватни. Каквото е отгоре - чудесно.

# 441
  • София
Аз мисля, че цитираните от мен 570 лв на човек са съвсем адекватни. Каквото е отгоре - чудесно.
570 на човек, като това включва и 570 на дете, да?

# 442
Всъщност философията  е безперспективна,   както каза Боряна шеговито ...като професия може би, обаче като надиплено  познание, може да е добра основа за почти всички други професии. Щото си имаш вече гъвкъвостта и в абстракцията и в логиката, за да постигаш нещата с лекота и с лекота да си намираш нужните инструменти. Мамасита сигурно дразни, защото  навира лекотата си като онези лузърно израстанли деца, дето  все са били в края /според тях/ на опашката и искат да се покажат колко  всъщност  не са точно там...вече. Мен не ме дразни, радвам ѝ се и ако спре  с  натякването на собствената си неувереност, сигурно може да бъде много по-полезна. Щеше и да е полезна и   в случая с автора, който си е избрал съвсем нелогично  да се хване с трудността на  математическо врачуване за евентуалното му бъдеще, вместо да си постави  по-краткосрочни цели, практични и логични. Вместо това  се изсипа  безмислена и  непомагаща  полемика.

# 443
  • София
Естествено - майка, баща, дете - 570+570+570 и така нататък.

# 444
  • София
Естествено - майка, баща, дете - 570+570+570 и така нататък.
Така е приемливо да. Може да мисли в тая насока. Без особени излишъци.

# 445
Не коментирам избора, а всеизвестния факт, че едно дете не ти взривява кариерата така, както повече от едно. И ако ти е приоритет да бачкаш, решението е да намалиш децата.

това не е вярно

живееш в някакъв измислен свой свят....

# 446
[/b]
това не е вярно

Или ако искаш по-спокоен живот Simple Smile
Никога не ми е било приоритет да 'бачкам', а само да мога да се издържам сама и да не търпя лишения от порядъка на основни неща и така до върха на пирамидата.  Wink

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 21:36 от Анонимен

# 447
  • София
Никога не ми е било приоритет да 'бачкам', а само да мога да се издържам сама и да се търпя лишения от порядъка на основни неща и така до върха на пирамидата.  Wink
Ами, впечатлението, което оставяш, е различно.
Фактът, че не си си позволила второ дете, при описания начин на живот, навежда на тази мисъл. Peace

# 448
[/b]
това не е вярно

Никога не ми е било приоритет да 'бачкам', а само да мога да се издържам сама и да се търпя лишения от порядъка на основни неща и така до върха на пирамидата.  Wink

Говори се за кариера и деца
Къде намеси спокойния живот??

Бачкам е дума лекинко натоварена с негативен смисъл, да работиш нещо което обичаш е прекрасно, но мързеланките, които искат спокоен живот няма как да го проумеят  Wink

# 449
Никога не ми е било приоритет да 'бачкам', а само да мога да се издържам сама и да не търпя лишения от порядъка на основни неща и така до върха на пирамидата.  Wink
Ами, впечатлението, което оставяш, е различно.
Фактът, че не си си позволила второ дете, при описания начин на живот, навежда на тази мисъл. Peace
Да бе, да. Точно такова впечатление на работохолик никога не съм оставяла.
Който ме чете от 10ина години все така си мисля.

Но изказването, че децата нямали нужда от много и освен още един черпак вода в супата, износващи дрехите на по-голямото и ваканция веднъж на високосна година друго не им трябвало ме оставят безмълвна.

Общи условия

Активация на акаунт