Искам да кажа ... (106)_23.01-29.01

• 71 402
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Захир, ако позволиш един съвет за тренажора: Постави си за задача да правиш упражнения у вас толкова често, колкото планираш да караш тренажора - ако например мислиш да го ползваш през ден, значи си постави за цел през ден да правиш по 1/2 час упражнения. Ако в рамките на месец успееш да си последователна и сериозна, купи си тренажор. Ако не успееш - общо взето така ще е и с тренажора.
(съвет от купила, неизползвала и продала своя:)).

Реално проблемът не е в уреда, имаш ли го, нямаш ли го, а в постоянството на това да се отделя време за него. Айде, даже да не е половин час, по 10-15 минути на ден за упражнения виж дали ще отделяш последователно в рамките на месец. Домашните уреди са за хора с много силна воля и приоритет да отделят време за това.

# 181
На мен пък толкова да ми се спи от вчера, като ударена съм с мокър парцал, а от сутринта са ме хванали за канарче да му се не знае.
Довечера ще пера и ще търкалям дивана, тъкмо мъжа ми е на футбол. Вчера щяхме да ходим да гледаме малко мебели, плочки, така да се ориентираме, дрънци - право вкъщи да дремя, толкова ми беше зле. Абе, я кажете пуешки гърди как да ги направя, да не станат много сухи?

# 182
  • някъде ... тук ...
Досега рових из нета и се опетлах.
Дреб иска електрическа четка за заби. Отделно се опитвам да го накарам да мие по-дълго зъбите, не само трък-трък и готово. На почти 12 е и съм в чуденка дали да купувам детска или направо за възрастни. Модели и цени - разни ooooh!
Някой ползва ли или пък да е купувал наскоро?

# 183
Аз ползвам такава. Даже е детска- със замръзналото кралство Wink много е хубава на Oral B. Ако си миеш 2 Мин зъбите сама се изключва.

# 184
Зъболекарката ми твърди, че електрическите четки са само загуба на пари - за да се мие както трябва, то трябва да се поставя на всеки зъб, а това е едно бая дълго миене. При неправилна употреба дори вкарва още по-навътре неща под венеца. Т.е. мии си се с обикновената четка 2-3 минути, под правилен ъгъл и жабурене поне два пъти дневно - дори с чиста вода (даже с вода за уста ми е казвала да не прекалявам, че потъмняват зъбите). Заслужава си ултразвуковата четка, бяхме я обсъждали с нея, но те са скъпи. Аз уж да си купя и така си остана. Пък и не съм ходила последните месеци до нея, а трябва така като хванахме разговора.

# 185
  • някъде ... тук ...
Точно, че четох и такива мнения в нета, съм резервирана и не ми се дават повече пари - най-вероятно ще я ползва малко време и ще се върнем към нормалната четка.
Не сме го водили скоро на зъболекар, защото не е имал оплаквания. Последно беше на профилактичен през лятото.

Карола, видях, че има и с колите и с междузвездни войни Crazy

# 186

Захир, ела на отчет, кака! Сега наготвих пържени свински мръвки с гъби и заквасена сметана.
Kака,  Hug Да си кажа: за закуска, вече втори ден бъркам следната гняс: малко маскарпоне, около 1 с.л с извара и съвсем малко мед. Не е приятно ама се яде. За обяд вчера, таратор и малко печени ядки ( не повече от 50гр ама мисля, че не трябваше да ги ям). За вечеря беконче на тигана и наденичка с малко сладко чили сосче. Решила съм да съм стриктна!!! Само не знам малко червено винце може ли?!  Crazy
Скрит текст:
Такаааа, махни изварата от маскарпонето, за да ти е по- вкусно. Или малко мед и лешников тахан. Обяда ти е май по друга диета. Нe виждам нищо мазно в него- яйца, риба, мръФка, масло. А за краставицата в таратора- тя колко грамчета беше? Направи си голяма салата със зехтин. Тука, моме, си треба солидно ядене. Вечерята- сладкото чили сосче е нережимно, но като нямаш здравословни проблеми не е от голямо значение. И пак си добави салата, пюре от карфиол, печени чушки, броколи със сирена, гъби пълнени със сирена.... Червеното вино замени с бяло сухо! То е по- малко сладко, но не означава, че е режимно.

Правя пилешка мусака у дома(ако има желаещи за обяд, де). После ще добавя рецептата. Много вкусна е!

# 187
Добър ден  Simple Smile

Захир, Бърди много добър съвет ти е дала  Simple Smile
а аз ще отида още по-далеч  Laughing вместо да си купуваш кростренажор и да се чудиш де да ти стои в къщата може да ходиш на фитнес, или на улицата да тичаш може

HighSpeed,
и аз обичам големи коли  Grinning
но дизела не ми е на сърце

# 188
Захир, за уредите вкъщи, да кажа как е при нас.
Скрит текст:
Вкъщи имаме кростренажор, велоергометър, лежанка, отскоро и лост на стената.
Лостът е за голямата, трябва да прави едни упражнения на него и на една йога топка. Прави ги от дъжд на вятър, а е важно  Tired
Лежанката, даже нямам идея за какво се използва, ама мъж ми прави нещо на нея.
Обаче кростренажора се използва ежедневно. От всички - децата с променлив ентусиазъм, аз съм почти стриктна, но мъжът ми всеки ден  Peace
Велоергометъра ще го продавам - той е най-стария ни уред, а сборна я е използван няколко дена, я не  Laughing

За съжаление всички упражнения, които се правят вкъщи са по предписания, а не за красота.
Освен моите, но пък кростренажора го използвам с удоволствие  Peace
Всичко това е добре, но заема много място. При нас цяла стая е отделена само за това

За колите, обожавам да шофирам. Само ръчни скорости, дизел основно и да е повечко коне.
Сегашния ми Тончо е цвят джин с тоник (оттам и името)  Laughing
Лошото е, че ще трябва да го сменям скоро, навъртя годинки. Това е и колата, която най-дълго съм карала - почва пета година.
Обичам да си сменям колите, обаче сега момента не е подходящ от финансова гледна точка  Mr. Green

# 189
  • В Космоса
Ние сме с кросоувър - Митсубиши аутлендер, заради пътуванията, удобна е, голяма, става на спалня, (ползваме си я понякога, вместо да опъваме палатка, например и на унгарската граница поспахме един път с тираджиите. Аз си измих зъбките в кенефа, облякох си нощницата и най-спокойно си легнах. Laughing). ММ иска истински джип, но за града не е удачно, макар че той избягва да шофира, не му понася трафика. Аз не шофирам, малко ме е страх, но все пак ми се ще някой ден да се науча.

# 190
За коли сте си говорили, най- голямото нерзабирателство у дома, за мен да се инвестират пати в ламарини е неудачно, мъжът ми е на съвсем друго мнение и сме имали много търкания по въпроса. Само като се сетя и се ядосвам! Има куп други начини да се похарчат парите за коли, къде къде по- приятни. Не съм шофьор, не ме влече и не се интересувам, не ми е позната тази тръпка. Все немски са били нашите със споменатата марка най- много ядове имахме, не стига че не вървеше на сняг, ами и се развали някава скъпа част и то два пъти и голямо изваждане беше. Знаете ли вица- От БМВ първи измисли подгряването на задното стъкло- за да може зимата, като ги бутат собствениците да им е топло на ръцете Joy
Сегашната ми харесва, голяма и върви на всякъде и във всякакво време, дано я кара дълго:)

# 191
Повече от 8 ч. сън ми трябват на мене. Много ми е трудно ставането сутрин, при все, се не ставам особено рано (към 8 без нещо) и винаги ми трябват 15-20 мин. минимум, за да се разсъня. Гледам веднъж седмично да се наспивам, обикновено в неделя. Детето е голямо, става си, занимава се.

С електрически четки за зъби сме и двамата с детето. Изобщо не мога да си представя да минем пак на нормални - нито аз, нито той. Него доста го мързи да търка като хората и доста често се разправяме по повода. Ако беше с нормална четка, резултатът щеше да е плачевен.

Аз се възхищавам на всички, които могат да се организират да спортуват в домашни условия. На мен изобщо не ми се получава. Аз съм по организираните занимания. Доволна съм, че напоследък успявам горе-долу да се върна към редовното спортуване (имаше период, в който едва успявах по веднъж седмично).  

Жаки, за главоболието щях да те питам и аз - не мислиш ли, че е свързано с мигрената? Аз съм с мигрена от 10 годишна, напоследък по време на МЦ ме боли зверски глава, цялата дясна половина, задължително втория ден от МЦ. Аз го приех като разновидност на мигрената.

# 192
JACKLIN*,
вица за бмв-то ще го разкажа на наш приятел, за него колата е кола само като е бмв  Laughing
много го бъзикаме, че сега в снега му трябват здрави баварки да бутат

# 193
  • Варна
Акаша, колата ви е идеална за градско каране. За паркиране не точно, но то вече е такъв проблем с паркирането дори и за малки коли, че там размерът няма значение, все е мъка и тормоз да си намериш място.

rummi_pl, знам си аз, че си от моята порода Simple Smile Ако и на две гуми се качиш, цена няма да имаш Wink

# 194
  • В Космоса
Акаша, колата ви е идеална за градско каране. За паркиране не точно, но то вече е такъв проблем с паркирането дори и за малки коли, че там размерът няма значение, все е мъка и тормоз да си намериш място.

Да, тази става, аз казвам за джип, ако вземем, какъвто иска той за офроуди, че няма да става. Иначе той не обича да шофира в града просто, не е заради колата. Той е много внимателен, но постоянно се изнервя и нарежда в колата, направо ми е неприятно вече като тръгнем из града в по-натоварено време. За паркирането дума не отварям. Sick

Общи условия

Активация на акаунт