УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 20

• 102 107
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Моето секцио също беше безплатно. Избрах си лекар за операцията и платих само за него. Никой не ме е карал насила.

# 481
  • град-държава
Най-добре да го обсъди с АГ, защото при едни е било по един начин, при други по друг.
Моето секцио не беше спо желание, но го пратих, предполагам заради избора на екип, но и аз раждах преди много време.

# 482
Аз казвам при мен как е било,макар че и от други момичета знам,че те обеждават за екип.Не го казвам с идея да злословя,а по-скоро да изкажа опит .И понеже и аз питах,ако ми бяха изтекли водите преди датата,ми казаха,че тогава щяло да е който доктор е на смяна.Странното е,че само моята докторка беше на смяна и със и без избор щеше да е тя.

# 483
  • Сливен
Благодаря ви!Аз екип не искам но за избор на лекар ще си платя защото държа да си ми е доктора при който си водя ЖК.Другата или по другата седмица трябва да отида да попълня някакво заявление за секциото и ще ги попитам.Все пак си мисля че имам доста медицински причини от който ясно е че нормално няма как да стане,но все пак това е частна болница и те си определят!Важното е всичко да мине нормално!

# 484
  • град-държава
Избора на екип е избора на АГ, това имах предвид.
Всичко ще мине нормално, няма от какво да се притесняваш.

# 485
Да ви следя Flowers Hibiscus

# 486
Политиката на болницата е да агитират бременните да правят избор на лекар, особено когато е секцио. Казаха ми, че е желателно. А иначе ще ти разгледат набързо документите и ще те оперират.
Докато с избор нямало да е така - това от пиарът на болницата.
 Всячески се стремят да те убедят и манипулират, възползвайки се от този важен за теб момент. Все пак всяка жена иска за себе си и бебето си най-доброто.
Завеждащият отделението също ме изкара от кабинета си и ме отпрати при пиара, за да ми обясни за избора. Също назначи скъпо изследване, което е безмислено в самия край на бременността. Аз се отказах от него, след консултации с още двама гинеколози.
И в крайна сметка НЕ направих избор, а и повечето жени със НЕ правят такъв. Удържах на натиска след много колебания и не съжалявам. Пък и следящия ме лекар не беше от тази болница.

Доволна останах от всичко. Работещите в неонатологията са много внимателни, повечето сестри също.

# 487
Добре де , в крайна сметка - каква е тезата ти?
"Ако не направиш избор - неглижират те".
Явно с теб, която няма избор, доколкото разбирам, не са постъпили така - получила си внимание и отлична медицинска грижа. Тогава това, което намекваш е неоснователно - базирам се на собствените ти описания за престоя в ДМ.😁
Следователно излиза, че и с избор, и без - всичко е супер.

Доста от другите дами, пишещи тук, също не са имали избор на екип - останали са доволни.😁

Работата на ПР- ите е именно такава - да обяснят подробно на всички бъдещи майки какви опции имат, не да "натискат" който и да е за каквото и да е. Разбира се - изборът накрая е личен. Точно както при теб.

😚🤗

# 488
Добре де , в крайна сметка - каква е тезата ти?
"Ако не направиш избор - неглижират те".
Явно с теб, която няма избор, доколкото разбирам, не са постъпили така - получила си внимание и отлична медицинска грижа. Тогава това, което намекваш е неоснователно - базирам се на собствените ти описания за престоя в ДМ.😁
Следователно излиза, че и с избор, и без - всичко е супер.

Доста от другите дами, пишещи тук, също не са имали избор на екип - останали са доволни.😁

Работата на ПР- ите е именно такава - да обяснят подробно на всички бъдещи майки какви опции имат, не да "натискат" който и да е за каквото и да е. Разбира се - изборът накрая е личен. Точно както при теб.

😚🤗

Бързо включване от Дева Мария, браво на sylia...
И да поясня, ако съм останала недоразбрана...в изказването си не намеквам, а направо си казвам - че не е нужно да плащаш за избор на лекар, колкото и да се опитват да те убедят, мен поне всеки път, ходейки в болницата.
И не е много приятно да отидеш в края на бременността си за определяне на дата за секцио, а вместо това да те изкарат от кабинета, за да ти обяснява пиара отново и отново за въпросния избор...и в крайна сметка да не ти назначат дата, защото искат да направиш при тях скъпо струващо изследване/ненужно, както отбелязах/.
"Ако не направиш избор - неглижират те". - не ми вкарвай думи в устата sylia, знам, че работата ти е да поддържаш имиджа на Дева Мария, чела съм всички теми за болницата, в които присъстват и твоите изказвания.
Това, което ми направи впечатление е че ако платиш 500 лв за избор - получаваш персонално отношение от въпросния лекар/по време на операцията и след това - например като идва в стаята да те види - само теб, не и останалите жени/.
А иначе, като не си платил, ти си поредния пациент на операционната им маса, което не прави работата на лекарите по малко качествена.
Пак казвам, като цяло съм много доволна от престоя си, очарована съм от някои от служителите там, проявили високо професионално и в същото време човешко отношение.
Препоръчвам болницата на всички бъдещи родилки, които все още не са взели решение в кое точно болнично заведение да родят.

# 489
  • град-държава
Не мога да се съглася за персоналното отношение. Но да, изборът на АГ е за тези, които държат да родят при точно определен АГ. Не мисля, че това обаче влияе на отношението на другите лекари, поне аз не съм останала с такова впечатление. ✌

# 490
Пипи, отново не разбрах какво имаш предвид.

Намекваш, че си била "притисната" да платиш избор. Не си го направила. Въпреки това си била обгрижена чудесно.😁

Честно, не разбирам какъв е проблемът. 🤔

Това, което аз разбрах е, че не си платила избор на лекар и си имала леко, безпроблемно раждане и отлично отношение от персонала.

ПР-ите не са се държали според вкуса ти? Притискали са те?
Защо да го правят - реално, помисли,  ако наистина има някаква "схема" - след отказа ти да заявиш избор на екип нямаше ли да има някакви "последици"?
Сама казваш - всичко беше ок. Значи  - просто са ти представени опциите.
И още нещо - това, че за теб е било без значение кой ще прави секциото, не значи, че за друга не е по друг начин... колкото хора, толкова и мнения, нали знаеш - казано с най-добри чувства...😚

п.п. защо секцио, ако позволиш този въпрос?

# 491
Пипи, отново не разбрах какво имаш предвид.

Намекваш, че си била "притисната" да платиш избор. Не си го направила. Въпреки това си била обгрижена чудесно.😁

Честно, не разбирам какъв е проблемът. 🤔

Това, което аз разбрах е, че не си платила избор на лекар и си имала леко, безпроблемно раждане и отлично отношение от персонала.

ПР-ите не са се държали според вкуса ти? Притискали са те?
Защо да го правят - реално, помисли,  ако наистина има някаква "схема" - след отказа ти да заявиш избор на екип нямаше ли да има някакви "последици"?
Сама казваш - всичко беше ок. Значи  - просто са ти представени опциите.
И още нещо - това, че за теб е било без значение кой ще прави секциото, не значи, че за друга не е по друг начин... колкото хора, толкова и мнения, нали знаеш - казано с най-добри чувства...😚

п.п. защо секцио, ако позволиш този въпрос?
Като не съумяваш да разбереш какво точно имам в предвид в моето изказване, защо го коментираш...явно ти съзираш "проблем" и се чувстваш длъжна да отреагираш.
Аз съм споделила мнение, с което не задължавам никого да се съгласява и не изисквам обяснения от когото и да е...както в случая ти подхождаш към мен.
Думите "схема и "последици" не съм споменавала отново никъде, ти се вкарваш във филми.
Освен пиарите имаше и лекар, който настоятелно държеше за избор/писала съм по горе, няма да се повтарям/.
Вярно е че са ми били представени възможните опции, но малко се минаха границите като ти казват - избирай и те връщат без насрочена дата...а ти трябва да бъдеш подложена на секцио по медицински причини.

# 492
😁
От всичко гореописано разбирам, че всъщност проблем няма! Напротив, само положителни моменти и емоции - по твоите думи.

Което всъщност и аз исках да кажа - така че - чудесно е, че сме единодушни!🤗

Хубава вечер ти пожелавам и да ти е честиго бебенцето - това в крайна сметка е най-важното!!!😚

# 493
  • Бургас
И аз не мога да се съглася за персоналното отношение. Винаги когато д-р Ирмов идваше да ме види в стаята, питаше и момичетата на съседните легла как са, дали имат нужда от нещо и т.н. Wink

# 494
😁
От всичко гореописано разбирам, че всъщност проблем няма! Напротив, само положителни моменти и емоции - по твоите думи.

Което всъщност и аз исках да кажа - така че - чудесно е, че сме единодушни!🤗

Хубава вечер ти пожелавам и да ти е честиго бебенцето - това в крайна сметка е най-важното!!!😚

Не смятам за необходимо да пиша обобщения и заключения относно свои и чужди изказвания... от рода "какво е искал да каже автора..."

Всеки може да чете, да мисли и да си направи съответните изводи, всеки има право на Своята истина.

Спокойна вечер, успешна и лека работа за ДМ.

Общи условия

Активация на акаунт