УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 20

• 102 004
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Стефи, не знам защо е станало така, но аз лежах три пъти в болницата и не видях такова нещо. Даже тези със секцио им даваха доста обезболяващи и идваше специален рехабилитатор да ги раздвижва ден след секциото. Бебетата ти ги носят и взимат, когато им кажеш. Даже аз малко ги разигравах, защото си го исках да ми го дават за кърмене и да го взимат после за смяна на памперс. Като станах от леглото и ми прилоша една сестра и една санитарка дойдоха да ми помагат. Твоите оплаквания ги отдавам евентуално на липса на персонал по това време. Само това с леглата наистина е много кофти. Имат малка леглова база и много пациенти. Аз два пъти лежах на допълнителните легла под прозорците. Нямах нощно шкафче, нито телевизор, нямаше къде да си оставя телефона и водата. Това ми е забележката и я отправих към ръководството, защото не е честно да плащам същите пари за подобрени условия като останалите, които имат няколко шкафа, нощно шкафче и телевизор /а, и част телевизорите бяха неизправни/

# 331
  • където мечтите се сбъдват
Стефи, не знам защо е станало така, но аз лежах три пъти в болницата и не видях такова нещо. Даже тези със секцио им даваха доста обезболяващи и идваше специален рехабилитатор да ги раздвижва ден след секциото. Бебетата ти ги носят и взимат, когато им кажеш. Даже аз малко ги разигравах, защото си го исках да ми го дават за кърмене и да го взимат после за смяна на памперс. Като станах от леглото и ми прилоша една сестра и една санитарка дойдоха да ми помагат. Твоите оплаквания ги отдавам евентуално на липса на персонал по това време. Само това с леглата наистина е много кофти. Имат малка леглова база и много пациенти. Аз два пъти лежах на допълнителните легла под прозорците. Нямах нощно шкафче, нито телевизор, нямаше къде да си оставя телефона и водата. Това ми е забележката и я отправих към ръководството, защото не е честно да плащам същите пари за подобрени условия като останалите, които имат няколко шкафа, нощно шкафче и телевизор /а, и част телевизорите бяха неизправни/
Да,аз предполагам,че причината е голямата натовареност на отделението по това време.Беше точно след Великден,имаше много планови операции и отделението беше фрашкано.Все пак ми остави горчив спомен престоят там.Даже доста се разстроих след като го написах.Има и още,но поради тази причина спирам дотук.
Иначе съм много доволна от операцията при Татарова.Имам прекрасен спомен от самото раждане-много емоционален и вълнуващ,но не бих препоръчала болницата като цяло.

# 332
  • град-държава
В деня на моето раждане се родиха около 10бебета. Цялото отделение и предродилна бяха пълни, но не е имало неглижиране.
Стефи, съжалявам за преживяванията, които си имала. Но е факт, че и тогава, преди още да родя съм питала няколко пъти дали това е частна или държавна болница и защо по дяволите след като плащам чакам за преглед, който не е по каса 4 часа с корема... И други простотии е имало, но за раждането при д-р Татарова, грижите и вниманието при престоя ми в отделението, не съм имала оплаквания.

# 333
Stefanel, благодаря че сподели.

# 334
Аз мога само да се оплача от чакането преди прием.Бях с контракции,марак и слаби,но бяха на 4-5 мин и си отвисях 1час някъде.

# 335
  • Бургас
Аз родих август миналата година и за мен, въпреки цялата натовареност на отделението тогава, всичко беше перфектно - и отношението, и хигиената в болницата и т.н. Всички от санитарките до лекари бяха много усмихнати, отзивчиви и внимателни. А за това, че трябва да се плаща избор на лекар предварително, за първи път чувам, може би е новост.  Аз си избрах лекаря си докато бях в предродилна зала. По-точно докато бях там му звъннах да дойде, защото не беше на смяна. Ден след това попълних заявлението, едно момиче от администрацията ми го донесе в стаята. Платих като ни изписаха. Wink

# 336
Ренета, при кой доктор родихте? Нормално или секцио?

# 337
  • Бургас
Ренета, при кой доктор родихте? Нормално или секцио?
Нормално родих, при д-р Ирмов и ак. Кръстева.

# 338
Здравейте,
Има ли някого, който да е родил със секцио по метода Щарк?
Наистина ли е по-малко инвазивен от стандартното секцио?
По-бързо ли се възстановихте...

# 339
Пипи, не мога да говоря от мое име, защото не съм раждала по този метод, но имам братовчедка, която роди при д-р Ирмов със секцио по Щарк и беше много доволна. Много бързо се е раздвижила, не е имала проблеми с клякането, със ставането и сядането. Много го похвали. Имаше преди мами тук, които са раждали по този метод, дано се включат и те, ако не - можеш да провериш из старите теми  Peace

# 340
Здравейте!  Има ли някоя от вас,  родила скоро, за да сподели как стои въпросът със свижданията?  Чета в сайта сега,че не се допускат деца newsm78
Това означава, че ако реша да родя там,няма да мога да видя сина си 5 дни  newsm78

# 341
MIG, и аз четох за това и ми звучи абсурдно! Как е възможно изобщо да не се допускат деца? Аз не съм се отделяла от детето си и не стига , че това ще ми е шок, ами и да не я виждам 5 дни!!! Дано не е вярно или поне има някакъв резервен вариант!
Да не говорим, че в Първа изобщо няма свиждане!!!

# 342
Когато раждах аз също не се допускаха, знам и сега, че не се допускат. Но пък вие можете да слезете долу до кафето и да си видите детето. Момичето, с което бяхме в една стая така правеше.

# 343
Това е идея,но аз ще съм секцио  Tired Т.е. няма да го видя,  когато родя, а той няма да види бебето до изписването  Tired

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 13:54 от М_i_G

# 344
  • град-държава
Това е идея,но аз ще съм секцио  Tired Т.е. няма да го видя,  когато родя, а той няма да види бебето до изписването  Tired
Още на следващата сутрин си на крака, а роднините веднага могат да видят бебето през стъклото в неонатологията. Аз бях още в стаята за наблюдение, докато родителите ми са били долу и имат един куп снимки на дъщеря ми в неонатологията.
Не е чак толкова драматично.  Peace
А ако раждаш със спинална упойка ще си в съзнание през цялото време и ще си свидетел на всички събития.

Общи условия

Активация на акаунт