Професионални серии за коса - тема 112

• 91 341
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
А как си миете косата с толкова малко шампоан newsm78 На мен на всяко миене ми отиват около 10мл Rolling Eyes

# 586
Е, това е нормално. При мен единствено шампоаните на Керастаз и Алтерна са икономични. Особено на Алтерна- 7 мл за 3,4 пъти спокойно ми стигат Mr. Green

# 587
  • Бургас
И аз това се чудя,дори над 10мл ми отиват на миене.

# 588
  • Бургас/Пз
Аз си мия косата с изключително малко шампоан - и без това повечето са супер силни и агресивни, предпочитам да сложа мъничко и да доразпеня с вода. Но пък винаги слагам по два пъти. Понякога 1москра ми стига за два пъти. Но това се отнася само за шампоана. Балсамите и маските винаги ми отиват повече, съответно ми свършват и по-бързо от шампоаните.

# 589
  • Пловдив
И при мен поне 10мл. Мострите на Лореал и Керастаз изобщо не ми стигат, да не говорим за тези на Алтерна. Аз обичам хубаво да си насапунисам косата и не мия само корените, а цялата дължина, иначе си остава мръсна косата.

# 590
  • Berlin
Аз ползвам по 2 лешника шампоан, стига ми, вече косата ми е до средата на гърба май някъде.

# 591
  • Варна
 И аз съм от тия с двата лешника  Laughing. Никога не нанасям концентриран шампоан на скалпа и косата. Имам си една стъклена чашка в банята и предварително разреждам. Не сапунисвам дължините и не мия косата под душа. Керастаз са ми супер икономични,а косата ми е под средата на гъба и не е от най-рехавите.

# 592
Аз хубаво мокря косата и след нанасяне на малко шампоан добавям още вода и става страхотна пяна.

# 593
  • Пловдив
prinzesata , а как миеш косата, ако не е под душа? И какво означава концентриран шампоан? Имаш предвид, че винаги разреждаш, така ли?

# 594
  • Варна
 Мия си косата на мивката в банята  Laughing. Може и да ми се смеете,но това ми е навик от дете. В ония години имах дълга до кръста доста къдрава коса,която си се нуждаеше буквално от пране  Joy и ако се пробвах да я мия под душа и два бойлера нямаше да ми стигнат. В момента косата ми е доста по къса,но тъй като задължително стоя с маска поне 20-30 мин предпочитам да съм облечена и да не клеча в банята в това време.
   Относно разреждането на шампоана-да предварително сипвам в чашката и разреждам с вода. Така керастаз примерно не ми дразни скалпа. Става и без чашка в шепата де Laughing идеята е да не попада съвсем концентриран продукт на скалпа.

# 595
  • Пловдив
Не, не, няма да се смеем, просто ми стана интересно.

И аз ще пробвам да разреждам предварително, макар че нямам проблеми със скалпа. Аз обикновено слагам шампоан в шепата, разнасям по косата и с душа слагам вода, за да се разпени добре. Предполагам, че и това е един вид разреждане.

# 596
И аз от години я мия така на мивката  Grinning , даже после пак там я изплаквам и после под душа мия само тялото  Joy

# 597
  • Варна
  lili_78 аз също нямам проблем със скалпа по принцип,но ми се е случвало примерно след месец миене само с архитект да напипвам по кратуната си някакви неща като пъпчици. Нито ме сърби нито някакъв друг дискомфорт причинява,но аз знам,че ги има. Когато разреждам това го няма. Не го правя с цел икономия  Laughing чак такава скръндза не съм. Мокря косата,навеждам се над мивката и изливам чашката на тила. То облива цялата глава и после само масажирам скалпа. Попада си доволно количество шампоан по дължините/тях ги разпенвам леко само втория път ако съм слагала някакъв преуош особено маслен/.

# 598
  • Karlovo
Честита баба Марта  bouquet ,
искам да попитам тази маска на Тиги хидратираща ли е  - http://www.enzo.bg/tigi/bed-head-colour-goddess-maska-za-bojadisana-kosa/ .Оказа се ,че маските в къщи са ми все протеинови и ми правят косата по твърда , а аз искам да е мекичка .

# 599
  • Пловдив
Аз под душа я мия само когато много бързам Laughing Че почна ли да се мия с тялото, много време отива.
Шампоан нанасям в шепата и разпенвам между дланите. След това нанасям само по скалпа и с водата се измива и косата надолу.

Общи условия

Активация на акаунт