Професионални серии за коса - тема 112

• 91 375
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Искам да попитам серума за цъфтящи краища на Маракеш ,протеинов или хидратиращ е ? Не мога да се ориентирам още с протеинови и хидритиращи.
Аз го определям като протеинов.

Lombardi, за мен също да ползваш толкова време Абсолют рипеър не е добра идея. Имам подобна на твоята коса и тази серия е хубава, но не за постоянно ползване.
Също термо кремът на Митик ойл с черен кимион ми идва замазващ и не си харесвам косата с него.
Хронолоджист и Витамино колор са ок.
И аз харесвам много маската с кафявата капачка на Мороканойл, много добре хидратира.
Хубави,леки шампоани са и тези на Алтерна за анти-фриз и блясък.

Балансираща серия в момента не се сещам, за да предложа.

# 541
  • Варна
Аз пък искам да попитам серума на Маракеш кога, как и колко често го ползвате?  Simple Smile

След абсолютно всяко миене две три помпички с главата надолу нанасям на краищата,после обръщам и разнасям по краищата на горния пласт/проблемен при мен/. След него слагам термо защита и суша. След сушенето ако се забелязва още някакъв фриз една помпичка серум за приглаждане.
 По моя логика трябва да е хидратиращ продукт  newsm78. Вув всеки случай няма как да е протеин иначе косата ми щеше да обяви стачка след хидратираща маска  Laughing.

# 542
  • София

Линде, не ми създава особени грижи на склапа , но не е идеален вариант. Усещам го по-скоро хидратиращ (ако изобщо може да се вярва на преценката ми, че съм в период на опознаване..). В комбинация с протеинова М не харесах крайния резултат. Не заплита дължините. "Замразила" съм го до набавяне на хидратираща М, за да пробвам как ще се държи с нея.

Ще пробвам тоника на Филип Кингсли и е страхотно, че има малка разфасовка.

lili_78, термо кремът на Митик ойл с черен кимион и при мен има склонност към замазване и много внимавам с количествата. Идея с какво да го заменя?

Момичета, много сте ми полезни, благодаря ви! Бях направила безумен, объркан и разбиващобюджетен списък. Започвам с редакцията му..  Simple Smile

# 543
Благодаря, Lombardi, ще си помисля имам ли нужда от него Simple Smile
А относно разбиващобюджетния списък съвсем няма нужда, от опит казвам и то болезнен. Не се лъжи по темите назад, че се купува всичко на поразия, ще ти се ошашка косата. Имаш хубави неща, вземи само една хидратираща маска и нов финиш, щом Митика не ти понася и си готова. Hug

# 544
  • Пловдив
Lombardi,аз бих препоръчала кремчето от серията Repair Living proof,СС крема на Керастаз. Тези са ми любими финиши,но не знам дали имат термозащита. Хубав термо спрей е и на Sexyhair,но той е мазен като се пръска,въпреки че не утежнява косата и мазното не се задържа след това. Нектар термик на Керастаз също става.
Напоследък се влюбих в сметаната на Милк шейк. Може да погледнеш и нея.

# 545
  • София
 Ще разгледам предложените финиши, lili_78..  Hug

Термозащитата ми е много важна, сушенето при мен е истинско приключение и съм като пребита след него.  Laughing Изгорих 2 сешоара, предпоследния ми и страшно удобен Браун ме докарваше до нервна криза - на едно сушене изключваше по 2-3 пъти и го чаках да охлади. Подарих го на майка ми. Сега си взех про на Ceriotti и пак мъки. Откъсва ми ръката - суша средно по около 30 мин., не мога още да му схвана тънкостите, заплитам си връхчетата по четката. Ако не насоча струята правилно, което често се случва, следва тотално разхвърчаване и оплитане. Ще го мъча още малко. Имаше момент, в който се чудих, дали не си опропастявам косата с него.. Не е като да имам огромна коса, тънка и фина е.

За съжаление, по други причини, не мога да си позволя да оставам дори с леко влажна коса. От Митика съм доволна откъм защита, но пък както коментирахме, има други минуси.

# 546
  • Пловдив
Аз ползвам сешоар Parlux и съм много доволна. Имам го от около 5 години. При мен сушенето също е доста дълго и не понасям влажна коса. Не пропускам и четката,иначе не си понасям косата  Simple Smile Тук момичетата са давали отзиви и за други марки сешоари,но не ги помня.

# 547
А бе това, със сушенето е странна работа.....
Когато след маска слагам един термо-финиш няма изсушаване косата. Когато, обаче, се омажа с олио. спрей и 1-2 крема изсъхва без сушене и духвам само леко корени. Нямам представа на какво се дължи това....
Много любимо протеиново кремче ми е Лореал Липидиум като термо Peace
За хидратиращо термо ползвам на Чи.

Момичетата, които ползват ш-ни за чувствителен скалп, с какви балсами и маски са съвместими тези ш-ни - с протеинови или хидратиращи?

Последна редакция: нд, 26 фев 2017, 21:39 от Did-ko

# 548
  • Бургас
Момичета, дали бихте могли да ми препоръчате нещо за "начупване" на косата?
Моята си е чуплива, доста гъста, дебел косъм и суха.  Laughing Но, искам да получа някакви небрежни начупвания (не къдрици), да не стоят твърди... Моята коса като цяло е доста твъда и винаги искам да я омекотявам.  Laughing
Та, търся си нещо, с което да си начупвам косата и да си остава мека.  Peace Какво бихте ми предложили?

# 549
  • Седмото небе
За такъв ефект или поне аз така го усещам ползвам:
- първо това https://www.arlen.bg/product/4090/smetana-za-kosa-s-mlechen-prot … -cream-200ml.html за да е много подхранена, омекотена и уханна Heart Eyes
- а после това https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/hollywood-waves … iral-queen-200-ml
Просто мачкам докато суша,даже без дифузер. Получава се чудесно,особенно ако преди това съм измила и обгрижила със серия за чупливи/къдрави коси Wink

# 550
Сметаната за коса или плодовото мляко с 12 ефекта на Милк Шейк е по-добро? Използвала съм само млякото и бях много доволна, косата ми ставаше една такава мекичка и мирише на сладолед мммм  Heart Eyes та се чудя сега дали да не разнообразя малко...

# 551
  • Бургас
И плодовото мляко и сметаната ми харесват много,но все пак фаворит ми е сметаната.

# 552
Момичета, като компетентни се обръщам за съвет - този крем е явно с измиване, за брюнетки, но какъв нюанс ще докарва, в серията има и за руса коса, там е ясно, но този за брюнетки?

http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-vitamino-co … -za-kafjava-kosa/

# 553
минавам да се оплача от Хронолоджист ш-н
не, че ми прави нещо лошо, но и нищо хубаво не усещам да е направил за косата ми - на тази цена и след всички хвалби, имах някакви по-големи очаквания
ползвала съм го и при последователни измивания, и през няколко
би трябвало косата ми да е подходяща за него - редовно боядисвана и слабичка, лесно "изгаряща" от боя, в последно време и сравнително често сушена със сешоар

# 554
Момичета,аз нещо направих или по-скоро не направих,при последното измиване използвах Ш и М Absolut repair lipidium,косата ми стана страхотна,мека и подредена,изсъхна за нула време (т.к. не я подлагам на никаква топлинна обработка)...Днес измих и резултата е оплетена коса,която няма изсъхване повече от 2 часа,а е до раменете...С какво ще е подходящо да сменя?
Имам и още един въпрос,косата ми не понася никакви финиши тип олио,просто седи и не попива,мазнее и задължително трябва да мия повторно...С какъв финиш е уместно да работя?

Общи условия

Активация на акаунт