Добре дошли, НОЕМВРИЙКИ 2017!

• 47 992
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
На мен нищо не ми обясниха. Тоест аз на  ЖК съм чак началото на май. Казаха ми до тогава да си помисля за БХС излизало 94-95 лв и малко след това вече ФМ, за която нищо повече не ми казаха.

# 556
Да, това за таксата е точно така.

Момичета, за съжаление за гаденето лек няма. С предната бременност го установих това. За съжаление сега всичко се повтаря. Сега поне съм психически настроена, че следващата половин година поне ще е така.

БХС и ФМ излизат малко над 100лв. и са по едно и също време. Първата фетална се прави най-късно до 13-14г.с, защото това е пределния срок за прекъсване на бременността, ако се окаже, че плодът ивма фатални увреждания не дай си Боже.

# 557
  • Русе
Момичета, питайте за новата декларация която се попълва за БХС. Прегледа се поема от здравната каса тази година и струва само 11лв ако си го правите на частно, а не 60 лв. както досега. Това важи за Майчин дом Варна и Русе.
За другите градове не знам.

Защо трябва да плащаме, като можем да се възползваме от безплатните прегледи. #Crazy
А за потребителската такса, нямам думи. Кожодери.

На мен за гаденето ми помага кола, лимон, солетки, киви. Ям по малко, и често. И вода пия най-малко 30 мин. след хранене.

# 558
Здравейте момичета  Hug
Днес мнооого сърчица са чути  Heart Eyes
Ние също днес бяхме на преглед и не мога да Ви опиша колко се развълнувах когато го чух и видях ❤️ В 6 г.с.+ 5 д. Всичко е ок при нас и се надявам при всички ни така да върви до края 🍀
 Да се оплача и аз с гаденето се справям някак , но кръста ме боли мнооооого  ooooh! Незнам как ще я карам , ако ще е така ...Но ще стискаме зъби и ще изтърпим всичко  Heart Eyes

# 559
Момичета, питайте за новата декларация която се попълва за БХС. Прегледа се поема от здравната каса тази година и струва само 11лв ако си го правите на частно, а не 60 лв. както досега. Това важи за Майчин дом Варна и Русе.
За другите градове не знам.

Защо трябва да плащаме, като можем да се възползваме от безплатните прегледи. #Crazy
А за потребителската такса, нямам думи. Кожодери.

На мен за гаденето ми помага кола, лимон, солетки, киви. Ям по малко, и често. И вода пия най-малко 30 мин. след хранене.

Това е чудесна новина за мен! Аз съм от Русе и се бях отказала да правя БХС и ФМ по финансови причини - като прочетох навсякъде, че двете заедно излизат около 100 лв. и реших, че мога и без тези изследвания да мина, но ако се поема от касата ще е суупееер. Ще поразпитам АГ-то и ще пиша повече инфо като разбера   Hug

# 560
Здравейте всички! И аз се присъединявам към вас с термин 07.11.2017. Понастоящем съм в 9 г.с. - втора бременност / имам дъщеричка на 3 г./ Моля,който отговаря за групичката във фейсбук да ме присъедини и там.Какви данни са необходими от моя страна? Моля,който отговаря за това да ме присъедини. бременността ми засега върви добре, в началото имах леко бледо розово зацапва е,но ми изписаха дуфаатон 3х1т. до 13 г.с. И аз съм със жестока кашлиа цяла свдмица- посетих специалист УНГ - възпаление на гласните връзки.изписаха ми АБ Зинат и Гринтус сироп, защото в начална бременност всяка настинка е опасна, а само с бабини илачи не успях да я овладея. Искам да ви попитам,ще правите ли ранна фетална морфология - в коя г.с. и къде?Питах моя АГ,но той ми каза че на този етап след около 2-3 седми и ще направим БХС и това е достатъчно а чак в 16 -17г.с. вече ФМ. Споделете какво са посъветвали вас по този въпрос. Желая на всички щастлива и успешна бременност и прекрасни ноемврийски бебоци на

финала.

Ваня, съжалявам.А повтори ли кръвния след 48 часа?
Sunrise* ,доколкото знам, ранната фетална обхваща 15-21 седмица.
Аз ще отида на скрининг, живот и здраве в 12 та , след което към 17 седмица на фетална.

Не съм правила втори кръвен. Аз се отчаях

# 561
Аз все още се чудя, дали да правя БХС, а времето напредва - 10+2. В понеделник съм с таткото на преглед и на място ще решим. На мен за първи път взе да ми прилошава - тъкмо се бях зарадвала, че ще ме подмине Sad

# 562
Днес и на мен ми е лошо. Чак краката трудно ме държат. Ама трябва да щъкам след детето. Чак кафе си направих, а по принцип не пия. Ама май няма полза.

Това за БХС-то е много полезно инфо.
А къде ще ходите на ФМ , момичета? Аз днес звънях за час за май, ама се оказа, че лекарката я няма за неопределено време на работа. И сега трябва бързо да избера при кого ще я правя, че тия часове се записват поне с месец по-рано, а то толкова има. Ще се радвам да споделите за София , момичета.

# 563
[quote author=Zimaaa link=topic=96

А къде ще ходите на ФМ , момичета? Аз днес звънях за час за май, ама се оказа, че лекарката я няма за неопределено време на работа. И сега трябва бързо да избера при кого ще я правя, че тия часове се записват поне с месец по-рано, а то толкова има. Ще се радвам да споделите за София , момичета.
[/quote]

Аз не бях мислила, но си ходя в Щерев и предполагам , че там докторката ще ми каже и там ще го правя newsm78

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 12:09 от sildi88

# 564
  • София
Днес и на мен ми е лошо. Чак краката трудно ме държат. Ама трябва да щъкам след детето. Чак кафе си направих, а по принцип не пия. Ама май няма полза.

в София съм била и мисля с тази бременност пак да ходя в МЦ Фемина. Има услуга направо със прегледа и снимката вземат кръв и пускат и БХС, така че не се налага да ходиш до Майчин Дом.Другият вариант е Марков. За мен това са специалистите по ФМ.

# 565

[/quote
Аз не бях мислила, но си ходя в Щерев и предполагам , че там докторката ще ми каже и там ще го правя newsm78

В Щерев при кой лекар ще се следиш и знаеш ли в коя седмица те записват на ЖК?
Иначе Стратиева е много добър специалист на ФМ .

# 566
Ваня, потърси ли второ мнение? 175 чхг в коя седмица?
Иначе, аз ще правя фетална доктор Цолова във Фемина.
От няколко дни коремът ми е твърд и не се чувствам изобщо добре.Чувствителността в гърдите ми намалява и малко се притеснявам.
Имам две седмици д преглед и от последния минаха повече от две.
Някак не се чувствам спокойна без да виждам бебо как е.  Confused

# 567

[/quote
Аз не бях мислила, но си ходя в Щерев и предполагам , че там докторката ще ми каже и там ще го правя newsm78

В Щерев при кой лекар ще се следиш и знаеш ли в коя седмица те записват на ЖК?
Иначе Стратиева е много добър специалист на ФМ .

И аз ходя в Щерев и всички изследвания там ще правя. Даже обмислям да си взема пакет за цялата бременност, че да не мисля за пари всеки път.

sildi88 при кой лекар ходиш там?

# 568
ФМ правих при доц. Марков. Изключително доволна съм. Бяха ми препоръчани той и д-р Павлова.
И на мен днес пак ми е лошо, пия вода с лимон и джинджифил. А как не мога да понасям пастата за зъби..... Sick Не ми се яде нищо, ама нищо, просто като ми прималее, влизам в кухнята и вземам каквото ми попадне.

# 569
Хей, здравейте Simple Smile

Аз също съм избрала Щерев. Днес бях при доктор Милчева. Още не мога да изразя мнение, но гледах едно интервю с Йоана Буковска, тя е раждала при Милчева, каза добри думи за нея.

Що се отнася до самата клиника, да ви кажа честно очаквах да са по-организирани. Когато вязох и отидох на регистратура, обясних им, че за първи път идвам при тях и имам записан час, помолих ги да ми разяснят процедурата, къде да се регистрирам, кой е кабинета, къде се плаща и т.н, а в отговор получих "Не при нас, качете се на 2-ри етаж". Казах им, ми то хубаво де и като се кача какво ...? С чингел трябваше да им измъкна думите. Да ви кажа честно леко се замислих дали да не си харесам друга клиника. Хубавото е, че пакетът им за проследяване е доста добър включва 3 фетални, едната от които е на сърцето. Та ... отново съм пред дилема.

Общи условия

Активация на акаунт