Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 627
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Чета ви за тия застраховки, а и навсякъде се за тях се говори. Но едно не мога да разбера, те за неработещи и студенти ли са само? Тия които са селф или емплои не трябва да справят нали? Най-вече селф, защото предлагам на емплитата им удържат нещо.
На мен ми дърпат всеки месец и за зъболекарски услуги но незнам какво се прави/къде се ходи ако има нужда. Веднъж бях на зъболекар тук, но тогава бях в майчинство.

# 601
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка само за студенти и неработещи са, ако работиш не е необходимо, освен ако ти самата не желаеш.

# 602
  • Bristol
Не са само термини и много трябва да се внимава. Приятелят ми беше страшно обиден на сестра ми, защото го попитала "can I help you". За нея - буквално си го е попитала дали може да помогне с нещо. За него - го е изпратила на майната му. Аз умрях от смях.
Зависи от контекста Simple Smile Аз също ползвам can I help you за някой, когото искам да разкарам. Например, тегля пари от банкомат и е застанал прекалено близо до мен. Но и интонацията и мимиките са специфични, няма как да го объркаш Simple Smile
Цитат
Can I help you?
You can ask "Can I help you?" if you want to offer someone help.

But this is also the phrase that employees of a store or business use to greet customers or visitors. When a visitor seems lost or confused, the employee asks:

Can I help you?

Sometimes "Can I help you?" can be pretty negative. It can mean "You're not one of us." You can use it when someone is in a place that they don't belong in. For example, if there's a man that you've never seen before walking back and forth in front of your house, you can open your door and ask them:

Excuse me, sir. Can I help you?
http://www.phrasemix.com/phrases/can-i-help-you
В urban dictionary е само с негативното значение
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Can%20I%20help%20you%3F

# 603
# 604
  • Оптимист по принуда

Деми, какво се обърка?
Ох, снощи от Гугъл ми излезна 'новина' за изказване на Мей за българите. Беше ужасно и докато прочета, че е от сайт 'Бъзикилийкс', стоях в ступор известно време. И дойдох да го постна тук най-първосигнално, та трябваше после редактирам.

# 605
  • След завоя в дясно
Ladybird_ bouquet

# 606
  • Bristol
Питах и колегите в офиса за Can I help you, защото се притесних, да не го ползвам грешно въпреки, че те не пестят коментар, като ме хванат в крачка  Laughing И точно негативното значение според тях не се ползва така често и се разбира, тъй като ще го кажеш саркастично. Току що един от колегите ми дойде и попита, "Can you help me" и преди да съм отговорила, ми връчи работата, въпросът му бил риторичен Mr. Green Големи капии са.

# 607
Здравейте на всички HugСлед дъъъълга ваканцийка в Бг,вчера се завърнахме.
Първо,честит ви 8-ми март:)Ваканцията ни беше страхооотна:)Видяхме се с всички приятели и роднини.После заминахме 5 дни на планина.Свършихме и малко работа,малко по лекари.И страаашно много ядохме и пихме хубава домашна храна,с хубава компания.Разбира се,по стара българска традиция,последният ден ни объркаха билети,телефонни разправий,кофти преглед с лекар....,митнически неволи,летящи беемвета отгоре ни Mr. Green Mr. Green Mr. GreenТрябва да има малко и пиперец на гозбата LaughingВажното е,че си починахме качествено,както искахме,където искахме и с който искахме.Доволни,заредени и позитивни почваме наново:)
Успях да ви изчета едва днес.Хубав ден от мен:)

# 608
  • Манчестър
[
Ave, ако си подавал за child benefit, но си избрал да не получаваш, как се приема?

Това във връзка с НИН плащанията ли?
Да. Или направо - имам НИН от 2г и 2м, но не съм работила. Преди по-малко от година подадох за детски, но избрах варианта да не ги получавам. Мога ли да внеса за периода, от който имам НИН доброволни НИ за НИ кредит?

Деми, какво се обърка?

Най-лесното е да провериш онлаин. Ще ти даде дали имаш пълна година, gaps т.н.

https://www.tax.service.gov.uk/government-gateway-registration-f … mp;origin=unknown

Попълваш за personal и следваш стъпките , ще иска да направиш парола, ще ти дадат акаунт ИД, ще трябва документ за идентификация и тн ..Пробвай и пиши ако има има проблем.

# 609
Майката на мм и сестра му вчера са получили положителен отговор за residence permit ( така ли се води?), отне им месец някъде от подаването на документите...

# 610
  • До хладилника, който обичам
Зависи от контекста Simple Smile Аз също ползвам can I help you за някой, когото искам да разкарам. Например, тегля пари от банкомат и е застанал прекалено близо до мен. Но и интонацията и мимиките са специфични, няма как да го объркаш Simple Smile
Абсолютно,  няма как да се обърка по интонацията и лицевото изражение кое от двете неща те питат Grinning Особено от англичанин. Така че единственото обяснение е сестрата на МГМ да го е питала със според него груб тон, защото фразата сама по себе си е напълно нормална Simple Smile

Какво чудесно слънце е пекнало вън. Пролетта наближава.

# 611
Майката на мм и сестра му вчера са получили положителен отговор за residence permit ( така ли се води?), отне им месец някъде от подаването на документите...

Браво!😊

# 612
  • Истински се вижда само със сърцето.
Веджи да им е честито Simple Smile

# 613
Чудесна новина! Да са им честити!

# 614
........
Най-лесното е да провериш онлаин. Ще ти даде дали имаш пълна година, gaps т.н.

https://www.tax.service.gov.uk/government-gateway-registration-f … mp;origin=unknown

Попълваш за personal и следваш стъпките , ще иска да направиш парола, ще ти дадат акаунт ИД, ще трябва документ за идентификация и тн ..Пробвай и пиши ако има има проблем.
Благодаря. Преди да си създам акаунт /много отговорно изглежда Mr. Green/ ще трябва да прочета повече и да осмисля понятията и принципа на системата им. Чужда ми е много подобна материя, освен езика.
Ще питам по-нататък, пък и предполагам и на други ще им интересно.

Veggie, браво, да са им честити!

Общи условия

Активация на акаунт