Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 648
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • Манчестър
Ave, ако си подавал за child benefit, но си избрал да не получаваш, как се приема?

МГМ, само в твоя полза е да го научиш (ако ще е Той), че макар и с не толкова деликатни обноски, не сме ужасни грубияни българите.

Това във връзка с НИН плащанията ли?

# 586
Ell ползвали сме и за стоматолог, и за лечение.
Наистина никой не знае какво го чака - аз също не съм си мечтала за диагнозата си. Имам голяма полза от застраховката си и за секунда не съжалявам, че сме я направили.

# 587
  • Манчестър
Те, англичаните, едни ощипани госпожици. Все се обиждат от нещо...Не знам, момичета, може и да ви се стори грубо от моя страна, но така да ми е писнало от тяхната любезност. Не ме разбирайте погрешно, доволна съм от обществените им услуги,дума не може да става за сравнение с тези в БГ, но между хората и колегите е нещо страшно или поне при мен. То зависи и от конкретния човек, ама съм се нагледала на ситуации, пълни с любезност, а пък ти гледат да ти го нахакат 5 ката.

Постоянно се сблъсквам с това, но отдавна съм оперирана от всякакви скрупули и съм много директна със всички......не им цепя басмата изобщо.

на МГМ приятеля е реагирал много първосигнално според мен...съвсем нормален въпрос....
Знам, ама той си е такъв. Обаче това си е техния език и имат право да си реагират както си искат, според мен. Ако те всички използват даден израз по определен начин, който не е буквалния, е редно и ние да го използваме така. Така си мисля Simple Smile

Там е работата, че не виждам абсолютно нищо нередно във въпроса на сестра ти, там чак пък и обиден. Обиден за какво????, че сестра ти има manners??

# 588
Честит празник Девойки!  bouquet
G&B- Георги Петров  се занимава с такива застраховки, ако искаш детайли мога да ти пусна номера на ЛС. Момчето е много разбрано, не ти натрапва нищо .. препоръчвам.

Ще съм много благодарна!!!
Честит празник! bouquet

# 589
  • UK
само да уточня за доброволното плащане на НИН. Има условия при които може и не може.
Целта е да да покрият gaps в working history за да се признае годината за квалифицираща за basic state pension.

Какво означава доброволно плащане на нин? Може ли малко инфо. Благодаря  bouquet

# 590
  • Манчестър
само да уточня за доброволното плащане на НИН. Има условия при които може и не може.
Целта е да да покрият gaps в working history за да се признае годината за квалифицираща за basic state pension.

Какво означава доброволно плащане на нин? Може ли малко инфо. Благодаря  bouquet

Ако си работила в една таксова година, но имаш месеци в който не си работила , може да си платиш НИН за да се признае годината за квалифицирана за базова държавна пенсия.

# 591
  • UK
Там е работата, че не виждам абсолютно нищо нередно във въпроса на сестра ти, там чак пък и обиден. Обиден за какво????, че сестра ти има manners??
Според мен ако даден израз за местните означава нещо различно от буквалния му превод на български, за мен като чужденка тук, говореща техния език в тяхната държава, е очевидно, че трябва да използвам дадения израв в смисъла, в който те го използват, а не в буквалния, очаквайки те да знаят какво имам предвид. По същия начин ако трябва да отида на погребение в Япония, ще нося бели дрехи, а не черни, каквато е нашата традиция и нашето разбиране за траурен цвят. Simple Smile

Иначе го превъзпитавам, той много добре знае, че българите не сме груби. Simple Smile

# 592
  • Оптимист по принуда
.

# 593
[
Ave, ако си подавал за child benefit, но си избрал да не получаваш, как се приема?

Да. Или направо - имам НИН от 2г и 2м, но не съм работила. Преди по-малко от година подадох за детски, но избрах варианта да не ги получавам. Мога ли да внеса за периода, от който имам НИН доброволни НИ за НИ кредит?

Деми, какво се обърка?

# 594
  • След завоя в дясно
G&B писах ЛС

# 595
  • Манчестър
Според мен ако даден израз за местните означава нещо различно от буквалния му превод на български, за мен като чужденка тук, говореща техния език в тяхната държава, е очевидно, че трябва да използвам дадения израв в смисъла, в който те го използват, а не в буквалния, очаквайки те да знаят какво имам предвид. По същия начин ако трябва да отида на погребение в Япония, ще нося бели дрехи, а не черни, каквато е нашата традиция и нашето разбиране за траурен цвят. Simple Smile

Иначе го превъзпитавам, той много добре знае, че българите не сме груби. Simple Smile

Е добре де, според местния младеж как е трябвало да се постави въпроса???

Вярно,че не живея с местен, ама работя с местните 20 г , не помня някой да ме е отвял,че съм го обидила с този въпрос. А в работата ми се налага често да питам подчинените си дали имат нужда от помощ.

# 596
# 597
На мен също никой не ми е правил проблем/забележка/поправка за използването на този израз.
Аз имах/че и сега се замислям/ проблем с показването на двата пръста  hahaha За тях, въпреки че са разбирали как ги използвам - винаги са ме коригирали!

# 598
  • UK
[

Да. Или направо - имам НИН от 2г и 2м, но не съм работила. Преди по-малко от година подадох за детски, но избрах варианта да не ги получавам. Мога ли да внеса за периода, от който имам НИН доброволни НИ за НИ кредит?

Деми, какво се обърка?

И аз имам нин, но не работя? към момента и не сэм наясно, какво му се плаща?
И не съм и селф имплойд и какво newsm78 трябва да се плаща? Къде да проверя?
Аve  bouquet

# 599
Малко да сменя темата. Опитвам се да намеря рецептата за рибицата дето става на филе в хладилника. Дано става ясно коя рецепта търся, засега неуспешно. Беше като, че ли в предната тема, но не я намирам  Confused

Купуваш свинско или телешко филе. Аз купувам свинско филе от Морисън или Алди. Да не е много дебело, около 4-5 см., че да изсъхва по-лесно. Измиваш го добре и го почистваш от ципите. Слагаш в един съд сол, около 1 см. Поставяш филето върху солта и отгоре го покриваш плътно с още сол. Така го поставяш в хладилника за 24 часа. Солта ще изтегли кръвта и водата от месото. След като изтекат тези 24 часа изваждате месото и го изплаквате много добре. Подсушавате го добре и го овалвате в подправки. Аз винаги правя три- четири парчета и им слагам различни подправки: едното го правя със сминдух, черен пипер, чубрица; другото с червен пипер, чесън на прах, риган; третото от всички  подправки по малко. (взимам ги от Бг магазин)
Ако са много дебели филетата, ги притискам между две дъски и отгоре им слагам тежест, например бутилки пълни с вода.
Понякога промушвам пастърма с дебел  конец и я окачвам да съхне, може и в кухнята някъде.
Ако нямате къде да я окачвате можете да я поставите в хладилника за 3 седмици и там ще изсъхне.Поставете пастърмата в съд с решетка в хладилника и всеки ден я обръщате.
 Дали е готова пастърмата ще разберете като я пипате. Месото трябва да е по-леко и стегнато на пипане.

Общи условия

Активация на акаунт