Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 205
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • София
На мен пък ми се струват много по 5 кг на месец спрямо моя организъм. Никога не съм успявала. Първият месец съм сваляла 5 кг, но то все пак е с изхъврлянето на водата, вторият вече  като няма излишна вода - по 2 кг макс.

# 331
  • София
Обичам жито  Heart Eyes
Кажи как го приготвяш,по колко жито ядеш на ден ? Ще ми е интересно ! Peace
100 грама. Всичко за житния режим-в съседната тема http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=907234
Спазвала съм всички етапи, само кафето не съм спирала. Свалих 1 кг.в подготвителните 10 дни, 4 кг. през същинската част и 1кг. при захранване. Задържах ги, но с внимание какво ям. Само да добавя, че заместих житото с лимец, защото ме боля стомаха първия ден и съм с хипофункция щж.

# 332
  • Има много детски смях.
Понеделнишки да намина да кажа, че продължавам с моята вариация на Зоната и нещата определено се случват повече от добре. Да, трябваше да мине малко повечко време- някъде от есента реално започнах да се храня по този начин и съм повече от доволна.  Peace Спазвала съм режими и на Ипократис, и на Румяна, и на Любо Иванов, хранила съм се ВМ- НВ. При всичките съм имала препъни- камъни, чувствала съм се ощетена и гладна, особено с Любо и ВМ- НВ.  Crossing Arms Успявала съм временно да притъпявам чувството за глад- до момента, в който ми падаше пердето и наваксвах стабилно. След това- чувството за вина и всички други порочни екстри ме завъртаха в омагьосания кръг на неудовлетвореността от самата себе си. Което е доста тежко и неприятно състояние.  Rolling Eyes Rolling Eyes

Здравейте! Последните дни не съм се теглила, че се събраха празници, но ви чета редовно. Днес попаднах на една статийка за забавения метаболизъм - 2 неосъзнати начина, с които забавяме метаболизма си.
Доста ми допадна и отговаря на разбиранията ми, че не трябва да се яде само един вид храна, т.е. всякакви монодиети и режими, изключващи мазнини и въглехидрати, всъщност са вредни в дългосрочен план.  Hug

П.П. не мога да ви дам адреса, нещо не харесва страницата. Ако искате, потърсете я в Гугъл.

Напълно съгласна с написаното от Инес!
Някои диети/ режими/ начини на хранене и всякакви подобни терминологии наистина дават бързи резултати. С един- единствен недостатък- краткотраен и с много голяма вероятност за йо- йо.  Peace Но всичко е в главата и докато човек сам не узрее и не намери своята истина, бая пъти може да си я строши.  Tired

Усмихната седмица!

# 333
  • София
То идеята на бързите диети като монотата примерно е, че се сваля бързо и по-лесно, трудното идва със задържането и постепенно захранване, а не до днес моно и на следващия ден торти и пица. Вероятността така човек да качи повече отколкото е бил в началото  е голяма.

# 334
  • София
Точно това е тънкият момент. Лично аз не разбирам диетата като някакво временно ограничение, отчитайки какво ще покаже кантара ежедневно, че и по-често. За мен първо смяната на режима на хранене трябва да ми харесва, не мога да се изтезавам душевно и физически, защото просто няма никакъв ефект от това, на второ място е редно, дори и с някакви модификации, да се превърне в траен начин на хранене. Стига да сме открили подходящия за нас  Wink

# 335
Здравейте, момичета  bouquet Чета ви редовно, но все не смея да пиша  Blush Вашата тема ми харесва най - много, тъй като всеки сам преценява какъв режим да спазва и намира взаимна подкрепа. Още от дете съм си била дебеланка, но от 15 годишна реших, че не моге да продължава така, тъй като бях станала 120кг., колкото и невероятно да звучи Blush  Blush Blush Както казват хората - по - добре късно отколкото никога  Peace Взех се в ръце и с разделно хранене и кардио тренировки успях да вляза в норма. Сега съм на 28 и съм 64 кг на 168 височина  Laughing До ден днешен спазвам режим на хранене, тъй като се убедих, че промяната в хранителните навици тябва да е за цял живот, а не няколкомесечна диета. Общо взето ям от почти всичко - закусвам плодове и мляко, прясно с лъжичка захар, на обяд вечеря ям редувайки месо, млечни изделия, яйца, зеленчуци и плодове. Избягвам ориз и картофи, тъй като са бич за ханша ми  Joy Също така пет пъти в седмицата по 55 мин въртя кростренажор, като почивам събота и неделя. Общо взето нямам определен режим, просто гледам да не прекалявам с калориите като понякога си позволявам изкушения - малко торта или нещо друго сладичко  Embarassed Черен шокоа и шоколад като цяло похапва по две три квадратчета два - три пъти в седмицата. Имам моменти, в които ми писва и ми идва да се наям като прасе с все вредни неща, но за щастие тези моменти са рядкост  Laughing Продължавам да ви следя и ще се включвам от време на време  bouquet Напоследък се чудя дали не прекалявам с кардиото, но ми се ще още две три килца да смъкна, макар никога да не съм била привърженик на кантара, а по - скоро на сантиметъра, за това ми се иска още два три сантиметра от бедрата да махна  Simple Smile

# 336
георгиева, поздравления за успеха и най-вече за задържането на резултата!

Ама таз закуска вместо лъжица захар, бих си хапнала няколко блокчета шоколад от време на време Simple SmileSimple Smile

# 337
георгиева, поздравления за успеха и най-вече за задържането на резултата!

Ама таз закуска вместо лъжица захар, бих си хапнала няколко блокчета шоколад от време на време Simple SmileSimple Smile

Благодаря  bouquet Гледам да не прекалявам със захарта, че именно тя ме доведе до катастрофални килца, но все не мога да я откажа напълно Laughing Лъжичката е малка и гледам да е без връхче  Laughing А, шоколадче си похапвам понякога, че особено преди цикъл става страшно положението - все за сладко си мисля  Joy

# 338
Здравейте, момичета! Приемате ли ново попълнение?
Винаги съм се чувствала по- стимулирана при отслабването, ако имам с кого да споделя успехите и неудачите си в тоя нелек процес. Пък и си е друго да си споделиш прегрешенията, и да има кой дружески да те смъмри. Mr. Green
Никога не съм била вейка, но пък през последните 5 години тотално се освиних. Срам ме е да пиша колко килограма съм.  Embarassed
Ако има нещо хубаво във физиката ми, то е че равномерно трупам килограмите по цялата снага, тъй че никой не може да ми даде реалните килограми.
Работя зад бюро, и от това допълнително се омързеливям и ошишкавям. Играя народни танци два пъти седмично,така че не съм съвсем обездвижена.
Истината е, че килограмите ми тежат, и то много.
От всички строги режими съм се отказвала максимум на 10- я ден, и като се почне едно плюскане... ooooh!
От около седмица се придържам към моята си измислица, която преди ме е спасявала- без тестено, сладко и газирано. В неделя оттървах козите и ядох тестено, но днес пак съм в редиците. Така и не записах  в началото стартовите мерки и теглилки, но от вчера ги имам черно на бяло. Цели не съм си поставила, важното е по- продължителен период да се придържам към самоналожените ограничения, резултатите няма да закъснеят. Ще ме радва всеки отишъл си  сантиметър и килограм.  Спорна и отслабваща седмица на всички!

# 339
  • На топло
Здравейте Елиа и Георгиева, и всички момичета!
Така...тази седмица реших да се стегна и да бъда по-изпълнителна с режима.
Закуска - филия черен хляб, капучино
Обяд -
Скрит текст:
Следобед - 1 ябълка
Вечеря - (ще имаме пиле с картофи), вечерите смятам да ям моно цялата седмица, значи - малко пиле.
3 чаши кефир - разпределени за деня, между яденетата, особено ако изпитвам глад.
Ще се опитам да си снимам обяда от време на време, за идеи. Обсобено тази седмица, защото имам време  Grinning
Нещо спорта ми се изплъзва, но стане ли по-топло и особено по-слънчево знам, че само ще ми дойде желание.
Дано да съм по-сериозна !!!  Praynig

# 340
Вчера провал, днес провал-положението е зле при мен.Оплаках се. Embarassed

# 341
  • На топло
Спокойно, всички имаме такива дни  Simple Smile от утре продължаваш напред.
Ааа къде е Сиска? Тя нали пише рано рано сутрин  newsm78

# 342
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не си сама.

# 343

Георгиева, според мен кардиото ти е много. Аз бих заменила 2 от тях със силови тренировки - 4-6 повторения с голяма тежест, почти на границата на възможностите ти. Например 3 серии клекове по 4-6 повторения, аз например клякам с около 45-50кг (давам го ориентировъчно, в смисъл, че не клякам с 1-килограмови гирички в ръка). Резултатите откъм горене на мазнини и оформяне на тялото са повече от впечатляващи. Не се притеснявай, че ще натрупаш мускул, не е толкова лесно Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 18:58 от Марена

# 344
  • София
Спокойно, всички имаме такива дни  Simple Smile от утре продължаваш напред.
Ааа къде е Сиска? Тя нали пише рано рано сутрин  newsm78

Беше написала, че една седмица няма да се отчита.

Аз продължавам с моното, ама малко през просото. Не е позволено зехтин, сол и подправки, че и зеленчуците сурови, но аз си спретнах едни тиквички  с копър и чесън и един печен патладжан.

Общи условия

Активация на акаунт