Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 192
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Диди, пиша малко по темата в скрит текст - че да не е спам, за който не го вълнува Simple Smile
Мога да говоря от личен опит - все пак ако на някой му е интересно..

Скрит текст:
Продавам суровини за да не кажа 70-80% от производителите на храни в България... във всички сектори - но аз отговарям за сладкарските най-вече  Whistling затова ми е и доста трудно сред цялото море от шоколад, понякога да оцелявам.. особено като правим инвентаризация на склада  Mr. Green

Относно "истинските" неща - е трудно да се намери баланс между нещо достатъчно истинско и в същото време да не е на безумна цена.. или да изисква много време за приготвяне. С това много се спекулира. Еко-Био-Мио НЕ купувам. Тази система не я подкрепям. Мога да кажа примерно какво взимам за вкъщи...
От Кауфланд и Била не пазарувам. Лидъл да - за някои сирена, понякога и месо, но не като правило.
Не купувам продукти, които съдържат глюкозо-фруктозен сироп - в каквото и да е, както и мононатриев глутамат.
Кисело/прясно мляко - Верея или Домлян най-често - децата не харесват квасено мляко, аз нямам крава нито време да квася Simple Smile - редовно дегустирам и други марки, но не съм фенка. Млякото с "каймак" отгоре - тц, не харесам - най-вече защото се добавя изкуствено отгоре... ииии ... абе не ми е ОК.
Сирене - Съединение само от години
Кашкавал - Родопчанка, Жълтуша, Равногор
Месо - от Попов - не знам дали има навсякъде, но поне кайма със сигурно съм виждала в разфасовки по веригите. Пак от там пушени гърди, салам или нещо такова.. Имаме и малко домашно от свекитата, но не става за нон-стоп Simple Smile
Салам и в Лидъл има един със зелен етикет - като му хвана промоцията е ок като цена - без добавки със сигурност. Луканка - Маджаров или Къртеви понякога..
Лятото зарзавати от околните села.. зимата - за съжаление, каквото има в магазина. Доматите ги избягвам, наблягаме на зелении, зеле, моркови... Лятото пътуваме и много из страната и винаги от селата, особено родопските, взимаме мляко, кашкавал, боб.. чудни са!

Предполагам има и други варианти и разни ферми и подобни, но както казах нямам особено времето разучавам и потребявам Simple Smile

Сладките неща за хлапетата гледам да ги права доколкото мога, но те освен шоколад, друго много не харесват. Понякога Фафла ако се наложи или подобно - Престиж или ЗИВ (но избрано, не всичко) .. Нестле и Монделиз (милки, свогета, нивгаш!)
Газирано вкъщи не се купува, нито бира или алкохол - не сме почитатели с ММ - той пие само газирана вода Simple Smile Тъй като има много горчив опит от колата - за 2 години качи 30 кг.. с които се бори, ама няма отърване  Rolling Eyes

Като цяло доста малко видове и асортимент продукти купувам, понякога (но все по-рядко и избрано експериментирам) и в повечето случаи съм разочарована.

Питайте конкретно, ако мога ще помагам Simple Smile

# 406
  • София
Кайсия точно това питах.

# 407
Духи,благодаря за споделеното! bouquet

# 408
  • тук и там
Днес ако намеря време ще ходя до Алди.Не знам  във Бг и останалите държави от ЕС дали седмичните промоции и предложения са еднакви,но тук видях във книжката фитнес топки,подувки и притеини тази седмица.Та ако успея,мисля да се обзаведа със още някоя подувка.Имам една 12 кг-обаче ми е тежка,та ще се пробвам със по-лека.

# 409
  • София
То в България май няма Алди?

След ден трети от моното съм - 2 кг, като към 800 грама бяха задържани от японската вечер, това си е стимул. Още само 6 дни гладуване остават!

# 410
  • тук и там
Може,не знам. Peace
Днес кантарът отчете 75,7 кг.Когато отчете под 74кг,тогава ще го смятам за отслабване,защото при мен 2 килограма не са показателни, ако са повече вече-значи не чистя само вода.Дано се случи скоро!

# 411
Може,не знам. Peace
Днес кантарът отчете 75,7 кг.Когато отчете под 74кг,тогава ще го смятам за отслабване,защото при мен 2 килограма не са показателни, ако са повече вече-значи не чистя само вода.Дано се случи скоро!
Ей тука се изравнихме вече на кг Hug Тамън 75,3 видях сутринта, което ми дава оптимизъм до 14ти да съм махнала цели 10 кг от началото на годината.. А дано!

# 412
Закусах една вкусна патешка супичка с краче Blush Определено мазна ,но не се плаша толкова вече ,за цикъла си трябват и мазнинки Wink
Не съм се теглила ,забравих да си купя батерия ,но определено съм свалила дънките ми падат и вече не ги пръскам по шева Simple Smile
Пия мноого течности и ще плодължа с плодове ,довечера не знам...

# 413
Лав,аз те питах за книгата.Много хубаво обясняваш и логично звучи.
Peace

По повод незакусването:
В книгата "Французойките не пълнеят", авторката пише така: (по памет)
"Много грешат тези, които мислят, че като пропуснат/само маркират  закуската, ще ядат по-малко и ще отслабнат по-бързо.Всъщност, получава се точно обратното, в ранния следобед и вечерта ще са почти озверели от глад, дори да са обядвали и вечеряли.И са способни да "изядат света".Искаш или не, тялото има нужда от енергията и си я търси, по един или друг начин."

За това вече мога да гарантирам и от личен опит.    Laughing   Случвало се е сутрин да не съм гладна и да не ям, или да хапна нещо малко, например 1 варено яйце.И да, след това и на обяд, и на вечеря ям много....и все ми се дъвче нещо.Закуся ли стабилно, като днес например (1 яйце, 1 резен руло Стефани, парче печено месо, 1/2 краставица), после и на обяд , и на вечеря ям нормални количества храна.
Апропо, след тази закуска към 8.30, още не съм гладна.

# 414
Аз като закусвам (което рядко ми се случва - най-често е напитка под една или друга форма) - едвам изкарвам до обяда  Laughing Не ме спасява изобщо ама хич  Rolling Eyes

# 415
Напитката не е закуска.   Grinning  А само маркировка на закуската....
Аз говоря за стабилна закуска.
И аз съм пила шейкове/смутита вместо закуска...да, към 11 часа вече едва удържам глада.    Laughing

# 416
При мен обратно, това казвам.
Като закуся с ядене и след 2 часа пак съм гладна. Затуй нищо обикновено или капучино/сок..

# 417
При мен обратно, това казвам.
Като закуся с ядене и след 2 часа пак съм гладна. Затуй нищо обикновено или капучино/сок..
Сори, не съм разбрала.    Peace

# 418
  • Има много детски смях.
А какво разбирате под закуска? Тъп въпрос, ще обясня какво имам предвид- да се закуси в рамките на 30- 40 минути след ставане, или се допускат "отклонения" от час- час и половина? Аз се научих да закусвам до половин- един час след ставането, но понякога, ако не съм гладна просто се отплесвам и го докарвам и до 2 часа. Все по- рядко се случва де.

# 419
От режима на Ипократис се научих веднага след ставане да закусвам и установих, че така издържам много дълго без да огладнея, защото преди, затуткам ли се, изгладнявам и накрая ям нещо, което не е съвсем ок, сега дори миризмата на гевреци в трамвая не ме трогва, защото съм сита  Mr. Green Голям дразнител ми бяха гевреците.

Общи условия

Активация на акаунт