Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 179
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви момичета  bouquet Талията е и частта от тялото, която най - много си харесвам и все гледам да я почертая  Laughing На фона на нея бутчетата ми изглежда още по - масивни, но се примирих вече, че структурата ми е дупареста, това обаче не пречи да се пробвам да ги посмъкна  Crazy
О сутринта съм на топла вода с лимон и ябълка, като до мен дреме кафенцето все още  Laughing За обед в нас има гювеч, който обаче няма да пипна Crossing Arms Ще изкарам две три мръвки по - големички телешко от него и ще мисля нещо за гарнитура  Wink
Зизу, не я мисли сега диета  bouquet Понякога има моменти, в който на човек му писва от всичко и се оставя на течението и точно тогава се случват прекрасни неща  Heart Eyes Вярвам, че и при теб така ще стане  Heart Eyes Даже нищо чудно след като не мислиш за отслабването, точно да отслабнеш  Wink Случвала ми се в напрегнати моменти, когато не ми е до спазване на режим, точно тогава да сваля  Peace Всичко ще се нареди стига да мислиш позитивно, както се казва дори и след най - тъмната нощ изгрява слънце Heart Eyes

# 451
Благодаря, момичета  Hug
Аз миналата година около тези проблеми свалих 12-13кг, но заради отказа да се храня ... След като срещнах настоящия си приятел преди няколко месеца лека-полека започнаха да се връщат килцата, та съм в почти изходна позиция Mr. Green
Емоционалното хранене не ми е проблем, защото през деня се храня добре, та една вафла, една бира с мезе или една кола няма да ми се лепне. Само минус няма да има. Ако не друго, то поне ще наваксам с тях и от 20-ти на чисто.

georgieva88, страхотно ти стои роклята Hug Пясъчният часовник е страхотна фигура и хич да не ти пука за бутчетата Peace

# 452
И аз много обичам кроасани, умирам за тях, а тези французи не знам как са така стройни.
Понеже съм върл франкофил    Laughing  и "Нищо френско не ми е чуждо", та доста съм чела за френската "диета" и френския парадокс в храненето-ядат мазнини и тесто, а са фини и слаби.
Донякъде и заради това избрах именно ВМ хранене, доста се доближава до френския модел ....
Та, какви са "правилата" на французойката, за да се храни добре, вкусно и засищащо и въпреки това да е все така стройна, както на 20 години:
1.яде 3 пъти на ден
2.не яде между храненията
3.пие много вода
4.ходи много пеша
5.предпочита стълби пред асансьор
6.не яде права, пред тв, по улицата
7.храни се само на маса, бавно и дълго
8.яде основно прясна храна, в сезон
9.яденето на готова храна/полуфабрикати е изключение
10.готви малки количества
11.никога не си сипва допълнително
12.на всяко хранене-вода на масата
13.всяка вечер пие вода преди лягане
14.никога не носи и не яде "снакс" у себе си
15.сутрин пие голяма чаша чай, следобед и вечер-билкови чайове
16.не "мишкува" в кухнята
17.не опитва ястието, докато готви
18.евентуално при глад извън 3-те основни хранения-малко кисело мляко/плод
19.всеки ден, при нужда, взима малки решения удоволствие-компенсация, за да не се налага да пази диети
20.не е фен ан фитнеса, предпочита походи, каране на колело, разходки, джогинг, ски
21.никога не се тъпче
22.не дъвче нещо през цялия ден
23.мисли за хубавите неща за ядене, другите жени обикновено мислят какво им е забранено да ядат
24.не яде неща "без мазнини", "без захар"....яде истинска храна, но умерено
25.случва се да кривне от "правия път", но винаги се връща на него, защото вярва, че има само отклонения, не задънена улица
26.хранят се и с очите, а това е половината удоволствие от храненето
27.яде за удоволствие, а не като наказание
28.предпочита качеството пред количеството

Има още доста, но това са основните неща, които на мен страшно ми допадат и придържайки се към тях, виждам страхотен резултат.А и е начин на живот, който лесно се следва дългосрочно.
Предпочитам да мисля за "диетата" си като за разкош и удоволствие, а не като ограничение и наказание.

Зизy ,    Hug
ДАй си време, сама ще усетиш кога си готова за промяна.    Hug

# 453
  • София
Amour*, те не се ли хранят балансирано, а не ВМНВ? Защото на нас това, което ни харесва са именно кроасаните, а при стриктно спазване на ВМНХ те май не са позволени за всекидневна закуска или бъркам?

Зизу, започни като ти минат нещата, дали сега или след 10 дни няма никаква разлика, просто внимавай да не качиш повече.  Hug

Аз вчера се контузих, ударих си гръбнака в един ръб, добре, че поне си бях направила тичането, но тренировката не бях и днес още ме боли и не отшумява. Надявам се утре вече да е минало и да се върна към тренировките.

# 454
  • София
Зизу  Hug
Закуска овс.ядки30гр,О калмари 150гр В-май ще е омлет със з.салата
Взех си кокосово брашно, от  елда и от овес.Ще бъркам тези дни бонбони и тн,личи ми пмс-то.
Пих зелен чай,не ми е много любим но в името на отслабването.....

# 455
  • някъде
Духи
Скрит текст:
от изброените от теб неща май само мляко верея имаме в наше село Rolling Eyes...и вафли престиж и шоколадите, като тези монделиз не ги знам.
Какво ще кажеш за мляко- Елби, пробиотик на бор чвор, пършевица, боженци, за сирене -давидово и владимирово, за кашкавал- нивего и дубравия, за луканковия салам от Лидл, за немските и български масла в кауфланд?
От кауфланд взимам месо и задължително сина ми си взима едно за мазане с чесън в кръгли кутии (един вид топене сирене  Rolling Eyes)
мислех на лично, но вероятно ще е интересно и на другите момичета Hug

# 456
Amour*, те не се ли хранят балансирано, а не ВМНВ? Защото на нас това, което ни харесва са именно кроасаните, а при стриктно спазване на ВМНХ те май не са позволени за всекидневна закуска или бъркам?
Да, балансирано се хранят.Не са им чужди нито хляба, нито картофите, нито кроасаните....    Laughing
Че и винце порядъчно си пийват.
Аз Засега съм поорязала ориз, картофи, тесто и захар (десерти си хапвам по повод само), но смятам след като достигна прилична форма и визия, да започна именно балансирано "френско" хранене.
Т.е., ще остана на ВМ хранене, като ще включа отново картофки отвреме-навреме (през тази една година откакто съм на ВМХ, съм яла картофи 4-5 пъти), по някой кроасан или кифлички....плодовете така или иначе не съм ги отказвала, нито виното.
Или, най-общо казано, по начина по който се храня сега, отслабвам.После ще вдигна малко въглехидратите, за да поддържам теглото.
По коледно-новогодишните празници ми се получи спонтанно някаква такава "проба".Позволих си повечко бисквитки, баклава, коледни сладкиши, тиквеник, баница...и за около 3 седмици останах на едно и също тегло.За периода ми бяха малко в повече сладкишите, но все пак празници бяха....   Grinning   .Мисля обаче, че след достигане на нормално тегло, по някой кроасан на закуска или 2-3 пъти в месеца десерт няма да ме "съборят".Поне така се надявам...

# 457
  • тук и там
Любов,добре звучи-но май само по книгите е така.. Simple SmileИмам преки наблюдения по въпроса.Хапва се от всичко-и по ред,като започнеш със предястие,минеш през основно,стигнеш до десерта и после и до аперитива  .Но порциите са малки. И да-вино се пие,като и виното е различно за всяко изброено по ред ядене..Това по ресторантите.Иначе редовно виждам да рупат салати и сандвичи за обяд през обедните почивки.Peace
Както и да е,днес кантарът ме наказа заради вчерашният обяд предполагам.Днес  продължавам по план. Закуска -протеин.След тренировка-ябълка.Обяд-свинска пържола със зеленчуци,вечеря кефир..и бадеми предполагам..

# 458
Днес съм пак на супичка .
Сутринта зеленчукова ,довечера пилешка -мммм с бяло месце и лимонче.
Правих и сухарчета ,ох страхотно допълнение са ... Hug
Сложих шепа в супичката . Embarassed но пък през останалото време троха не близвам.
Купих си два вида мюсли на Изи.
Ми не съм очарована ,има вътре едни гааадни стафиди Sick .
Мисля да си сделам с печени лешници ,стафиди ,защо не и кокос-обожавам и мнооого овес и пак едва ли ще мина 400ккал за 100грама...
Но ще знам какво има вътре...
Проблем ли е подслаждането с лъжица мед ? newsm78

# 459
Таня, супена лъжица мед ти е 50гр, или около 170 калории. Ти си прецени нужни ли са ти  Hug

# 460
  • София
На мен не ми действа меда,слагам сутрин в овесените/30гр/ една ч.л мед.Когато го слагам са чисти с канела.
Другата ми вариация е овесени орехи канела и кокосово масло.
Утре ще правя овесеното хлебче за обед,към него риба тон с 2 лъжици к.мляко и горчица.

# 461
Таня, супена лъжица мед ти е 50гр, или около 170 калории. Ти си прецени нужни ли са ти  Hug
Ааа,Марена имам мерителни лъжички и няма да му изтърва края !  Rolling Eyes Става въпрос за 10-15грама.

# 462
Духи
Скрит текст:
от изброените от теб неща май само мляко верея имаме в наше село Rolling Eyes...и вафли престиж и шоколадите, като тези монделиз не ги знам.
Какво ще кажеш за мляко- Елби, пробиотик на бор чвор, пършевица, боженци, за сирене -давидово и владимирово, за кашкавал- нивего и дубравия, за луканковия салам от Лидл, за немските и български масла в кауфланд?
От кауфланд взимам месо и задължително сина ми си взима едно за мазане с чесън в кръгли кутии (един вид топене сирене  Rolling Eyes)
мислех на лично, но вероятно ще е интересно и на другите момичета Hug

Скрит текст:
Елби биват, на мен лично не ми харесват на вкус (но това е индивидуално).. останалите млека не бих... Всички са каращисани до едно.  Сирената не съм ги чувала и кашкавалите ... имената не ми говорят.. - ако са от малки мадри, ок, Ако са брандове на нещо голямо.. не нам Simple Smile  Лидълски колбаси не съм фенка. Кауфландски стоки вече казах ич Simple Smile .. от лидъл взимам за мазане, ама много рядко

Искам днес да свършваааааааа или аз ще се свърша.. егати филма  ooooh!

# 463
  • София
duhi_puhi не разбирам какво става? Rolling Eyes Embarassed

# 464
  • Козлодуй
Момичета мен дълго ме нямаше защото имах работа и сега не мога да ви изчета Simple Smile Много ми липсва Вяра-Н защото заради нея обикнах тази тема Simple Smile Освен това открих тема за тренировки в домашни условия и там има любимата ми треньорка но нямам време да я изчета Simple Smile Последната седмица задържах килограмите си точно на една и съща цифра дори до грамче (меря се само сутрин) сякаш тялото ми се колебае дали да не тръгне нагоре вместо надолу и днес се случи събудих се с +1 кг Simple Smile Два дена не се бях хранила добре малко ядох но въглехидрати и си казаха думата. Добрата новина е че имах работа по София и се заредих с кефир и сега съм от вашия кефирения отбор Simple Smile Е дано да се преборя днес до сега съм на кафета и чай с мляко нискомаслено и много малко мед аз слагам меда на върха на чаена лъжичка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт