Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 095
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Дези, аз на по себе си преценям newsm78- не вярвам с този заседнал начин на живот да мога да направя една дължина на улицата ни (дълга е 10 къщи Simple Smile- не знам метрите), и вероятно ще си контузя нещо, а да не говоря за земетресението, което ще усетят съседите  Mr. Green). Ти преди да започнеш да тичаш имала ли си някаква физическа активност(преди раждането- гимнастика, упражнения, някакви тренировки)? За лицевите упори и аз не мога и никога не съм могла Embarassed
Нямам с кого да тренирам, имам вело вкъщи и един диск за въртене, бях готова и степер да си купя, ноооо проблема е,че ми липсва во-ля!  ooooh!

Аз не апелирам към всички да тичат, ако не им се иска.  Peace
Просто за себе си открих нещо което не знаех, стана ми страст, а накрая ме доведе до бокса. Спорт, който дори не можех да гледам, толкова страшен ми се струваше. Смая ме това, че се оказа че не се познавам достатъчно, и това ме накара да се замисля какво още тая в себе си без да знам...

На 20г започнах с йога. Аз съм музикантка, и от многото часове свирене права години наред, като много мои колеги имах сериозни проблеми с гърба. Йогата имаше огромен ефект, и то веднага. Естествено, оттогава не пропусках ден, защото ми спасяваше професионалния живот, и въобще бъдещето ми. Мотивацията ми беше доста сериозна.
После година преди раждането тичах, но малко, представа си нямах какво е нормално, а и нямах време. Буквално нямах, бях студентка, свирех и работех в два оркестъра за да се издържам.

След като се роди първия ми син към йогата прибавих степ аеробика 3х седмично със страхотна треньорка, и фитнес с инструктор 2х. Но и този фитнес беше мързелива история по сегашните ми стандарти. Мотаех се по уредите, вместо да се метна на мъртвата тяга и бенч преса. Но пък нямах никаква сила тогава, може би за това...
Така че след 20тата си година винаги съм правила нещо, не съм била съвсем без хич.

Джен, и аз бягам в парка. На 2 км от нас е. Пълно е с хора. Бягането идеално ми изчиства главата. В това време съм сама със себе си, никой не ме прекъсва и не ми иска нищо.

И лицевите от колене са добре, защото постпенно заякваш и ще започнеш да правиш целите.  Peace

# 691
Дези, аз и сега се чудя от къде намираш време  Simple Smile С три деца, евала   bouquet Аз с едно и не мога да се организирам, за нищо не ми стига времето. То и преди си бях неорганизирана де.

Днес прекалих с храната и то сега на вечеря. Нищо боклучаво не съм яла, но ядох доста неща и количествата не бяха малки. Утре ще се опитам да компенсирам.

# 692
  • София
Вяра - Н, не искам да се заяждам, ама ти сравни ли моите три часа седмично танци с твоите 10 часа седмично (или дори 15 часа през последния месец, за който говориш)? Като казвам, че от танци не се отслабва, визирам танците такива, каквито аз практикувам, а и хората масово практикуват- веднъж- два пъти седмично, по час- час и половина. Само с толкова движение не се отслабва! Трябва си режим на хранене, а и всякакво друго движение.  Нагледала съм се на момичета, които очакват като започнат да играят народни танци, да се стопят. Е, ако беше така, за 8 години, на скелет да съм станала.  Mr. Green

Изобщо не го приемам, като заяждане  Hug - моето също не беше такова /извинявам се, ако съм прозвучала по-рязко/. Мислех, че не ходиш само да танцуваш, а ходите да играете по концерти и надигравания - затова реших, че имате периоди на подготовка, когото се играе по-интензивно. Както беше при нас. При два пъти седмично е възможно да се отслабва, но трябва да се спазва сериозен хранителен режим и ще става бавно  Peace Три пъти седмично вече би било доста по-добре  Peace

# 693
  • София
Днес си хапнах и аз, само полезни неща, дори и плодове не съм яла. Тичах 35 минути и ще направя по-късно (след 12) тренировка за горна част на тяло. Според телефона съм тичала 6 км, чудя се дали е достатъчно. Онова момиче от клипчето по колко ли е тичало за такъв ефект.  Thinking

# 694
z.2012, благодаря!

Niya88, 6км са си идеално. Защо да е малко? Откога тичаш? Въпросът е да го правиш 3,4,5 пъти седмично и много постепенно да вдигаш километража, за да не се контузиш. Погледни разни таблички в нета, аз ползвам на чешки, затова няма смисъл да ги пускам.
Една за всеки случай:
http://behame.cz/72/priprava-na-5km-zavod/

# 695
  • Пловдив
Аз бях с колелото навън след работа и карах 20км. Доволна съм. Да се стопля вече и с повече движение нещата ще се наредят.

Имам лека мускулна, но това е защото едва преди два дни го изкарах наново след тая дълга зима.  Simple Smile

# 696
Вяра- Н, основно си тропаме за тонус и настроение. Играем по концерти, но само малка част от групата. 
Момичета, къде ги карате тия колелета? Искам и аз!!! При нас още е сняг и лед.  ooooh! Вчера мярнах един екстремист с колело, така шареше по леда, че ми идеше да сляза от колата, и да му светна един зад врата- ще се тръшне на земята, и ще се потроши, че и някой автомобил може да го прегази...
 И малко по темата- след повече от две седмици без сладко, хапнах един мъничък триъгълник от тортата на ММ за рождения ден. Не питайте как съм готвила между ходенията на зъболекар, офиса, транспортирането на Варварин № 2 до залата за спортни танци, родителската среща и моите танци. С помощ от Варварин № 1, който лека- полека се учи да готви и да оцелява извън семейна среда, на излизане за родителската среща бях метнала всичко да се пече. При прибирането ми в къщи 3 часа по- късно ММ ми каза, че той опекъл пилешките пържоли- видял ги във фурната в плик за печене, и решил, че съм ги подготвила, а той трябва да ги опече. Е, опекъл ги! Двойно препечени станаха!  Mr. Green Хапнахме ги, чудни бяха!  Hug

# 697
  • София
Niya88, 6км са си идеално. Защо да е малко? Откога тичаш? Въпросът е да го правиш 3,4,5 пъти седмично и много постепенно да вдигаш километража, за да не се контузиш. Погледни разни таблички в нета, аз ползвам на чешки, затова няма смисъл да ги пускам.
Една за всеки случай:
http://behame.cz/72/priprava-na-5km-zavod/

Дези, разликата е, че аз тичам вкъщи, а вкъщи е много по-лесно, затова и правя лесно повече км. Рекордът ми е 12 км, ама само един път съм го постигала. Обикновено ми писва, иначе започнах да тичам редовно пак от малко над 1 месец - три пъти седмично и два пъти седмично правя други тренировки. Иска ми се да увелича всичките тренировки, че съм много зле в тялото, отвсякъде вися.  ooooh!

# 698
elia_gg, до човек си е. Личната ми лекарка за месец свали размер и половина от дрехите си с по 2 часа и малко на седмица народни танци и никакво друго движение през останалото време и без промяна в хранителните навици. А не беше едра - 1,70см. на 70кг. плюс-минус един-два Peace
Въпроса е, колко точно ще са интензивни хората и каква ще е активността през останалото време. Разбира се, зависи и от метаболизъм, и от години (макар, че джипи-то е на почти 50), и от много други фактори.

Ех, изпуснах реалните снимки. Относно симулатора от първия линк - аз на 70 и на 80кг. си бях почти същата (и реално, и при симулатора), хихи, но това е заради фигурата ми и липсата на тренировки. При пясъчният часовник е така - сваля се равномерно и не личи толкова, колкото ако се свалят 10 килца от една или две области.

Аз днес бях подложена на поредната стресова ситуация - снощи писаната ни избягала от апартамента на приятеля ми (явно се е шмугнала докато сме излизали от апартамента).
Скрит текст:
Намерил я малко по-късно с разкървавен нос пред входната врата (за щастие отвътре) ooooh! Снощи почти не съм спала, днес цял ден бях нервна докато се освободя за да отида да я видя ... Не беше яла, навсякъде имаше пръски кръв, да не говорим, че за първи път влизам в апартамента без да дойде да види кой е и какво й носи ooooh! За щастие всичко вече е наред - занимавах я час и нещо, успокои се и като изключим запушеното носле, си беше същото коте. Отърва се от ветеринаря Peace
Ей, честно ви казвам, не ми се мисли каква истерия ще съм един ден, когато имам дете ... Винаги реагирам страшно стресово при подобни проблеми с домашни любимци, а какво ли ще е с човече ooooh!
И така, както не бях яла нищо цял ден от нерви, така вечерта се "нахраних" с изключително вредни неща в стил "Лекарство за депресия" - сладко, солено, газирано, от всичко!
За щастие още 3 дни и ми минава "лошият период", който сама си поставих. От понеделник се почва с леката храна и липсата на газирано - нямам търпение вече! Хубавото е, че поне не съм мръднала и грам нагоре, а от 10-ти до днес съм изяла толкова вредни неща, колкото не бях яла през последните 6 месеца от миналата година  Mr. Green

# 699
  • София
Зизу, не е ли по-лесно просто да не купувате газирани напитки, за да не се изкушаваш. Ако нямаш под ръка, няма да се сещаш така за тях. По-добре да ядеш шоколад отколкото тези химии.

# 700
  • Пловдив
...
Момичета, къде ги карате тия колелета? Искам и аз!!! При нас още е сняг и лед.  ooooh! Вчера мярнах един екстремист с колело, така шареше по леда, че ми идеше да сляза от колата, и да му светна един зад врата- ще се тръшне на земята, и ще се потроши, че и някой автомобил може да го прегази...
...

Аз карам предимно по велоалеите из града - тук имаме доста и са удобни. Сняг няма, само дето някой пешеходец или майка с количка решава, че е много добра идея да се разхожда точно по велоалеята, а не по широкия тротоар отстрани!  Mr. Green
Често карам и около Гребния канал, също има велоалеи, ама и доста пешеходци. Wink

# 701
  • тук и там
И на мен ми идва да се гръмна след снощното ядене.Защото не минах само със кефир и бадеми.Както и да е..Аз мисля че тичането навън би ми се отразило на фигурата,обаче  ще е голям зор-тялото ми не харесва тичането,и би било нещо ново за него-та за това,ще има добър ефект си мисля...Бях пробвала два пъти във парка,обаче то моето темпо е все е едно си вървя-не мога да поддържам по-бързо,да не говорим че на баирите едва дишах.Като се затопли мога да пробвам пак събота и неделя,ММ и децата ще се разхождат във парка,аз ще тичам.
За танците и т.н-според мен най-важно за теглото е храната.Аз съм жив пример също-тренирам и аз ,сега по-малко,преди-повече-но от доста време и редовно..А напредък нямам почти никакъв..Няма и как да имам-колко мислите се изгаря със една тренировка,300 калории ги смятам-това са три бинбона..Ако е по-тежка-500 калории да речем(но за тях,предполагам че половин ден трябва да изкараш във фитнеса поне),това е  един шоколад.Ако се храния разумно-се получава,(разбирай да има калориен дефицит)обаче иначе-и да се скъсам от спорт,няма как да отслабна.От личен опит.. Peace

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 07:16 от Kaisia

# 702
И на мен ми идва да се гръмна след снощното ядене.Защото не минах само със кефир и бадеми.Както и да е..Аз мисля че тичането навън би ми се отразило на фигурата,обаче  ще е голям зор-тялото ми не харесва тичането,и би било нещо ново за него-та за това,ще има добър ефект си мисля...Бях пробвала два пъти във парка,обаче то моето темпо е все е едно си вървя-не мога да поддържам по-бързо,да не говорим че на баирите едва дишах.Като се затопли мога да пробвам пак събота и неделя,ММ и децата ще се разхождат във парка,аз ще тичам.
За танците и т.н-според мен най-важно за теглото е храната.Аз съм жив пример също-тренирам и аз ,сега по-малко,преди-повече-но от доста време и редовно..А напредък нямам почти никакъв..Няма и как да имам-колко мислите се изгаря със една тренировка,300 калории ги смятам-това са три бинбона..Ако е по-тежка-500 калории да речем(но за тях,предполагам че половин ден трябва да изкараш във фитнеса поне),това е  един шоколад.Ако се храния разумно-се получава,(разбирай да има калориен дефицит)обаче иначе-и да се скъсам от спорт,няма как да отслабна.От личен опит.. Peace

Напълно подкрепям написаното от Кайсия! От спорт не се отслабва, ако човек не промени хранителните си навици! Една приятелка преди ми обясняваше, че трябва да отслабне, но не с диета, а със спорт само като си яде както си знае  Whistling Аз само я слушах и клатих умно глава  Laughing Ами, уж ходеше на фитнес момичето, но си ядеше всичко и по много и вместо да отслабне качи два килограма, а се бъхтеше във фитнеса hahaha Та не я разбрах защо се мъчи с упражнения, тъй като не им е фен и си яде тесто и сладко...За мен това е чиста загуба на време и енергия, но тя не го разбира честно казано Simple Smile

# 703
  • София
В залата около мен 80% са така,скачат като луди с по 10 и нагоре кг които им тежат на ставите и си ядъттттт.Чудя се защо дават пари за тренировка а не вземат по още един тутманик. newsm78
Венците ми се възпалиха и сега принудителен кефирен ден ще е.

# 704
  • Пловдив
Не знам, момичета...Може би е индивидуално - аз отслабвам със спорт, всъщност, успявам да си поддържам едни и същи кг без проблем. Но зимата, когато нямам движение, качвам. Но, може би има значение какво и къде ти е движението... newsm78 А и сигурно има значение колко кг трябва да се свалят...

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 09:36 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт