НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 414
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Имам питане Simple Smile Напоследък имам сериозни проблеми и липса на апетит. Свалила съм 5 кг за 2 седмици и половина.... Все някога ще ми се дояде та се чудех какво ще се случи като се върна на режима newsm78
И изобщо, как да се опазя от пълнеене след този глад. Шоколад не съм яла от 12.01   Shocked

# 136

Лъчестлъч
, имай повече търпение и не се тегли поне 2-3 седмици!  Peace

yulinga ще почакам... и без това сама изненадвам себе си и нямам желание да ям хляб и сладко. Даже днес изхвърлих едни бонбони, които донесе свекито(след като си тръгна Wink само ги помирисах  Laughing и в коша) и не и опитах баницата, накарах моите да я изядат  Laughing..
Изненадващо е понеже до скоро сутрин се събуждах с идея какъв сладкиш да забъркам.
Но явно мотивацията ми е по-голяма.
Хубаво е, че и мъжът ми се запали. Всъщност преди няколко години и двамата решихме, че трябва да отслабваме и гледахме филми за това - че човек не трябва да яде месо, че е вредно и трябва да пием смутита и да ядем салати... И какво стана и двамата сме с по 10кг горница   ooooh! вместо да свалим.
В последно време имах голямо желание да ям краве масло и сланина... Човек трябва да слуша тялото си ама НА...  Grinning

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 19:58 от Лъчестлъч

# 137
  • София
Сирене Халуми позволено ли е? Ако някой купува, може ли да препоръча марка? Никога не съм купувала, яла съм по заведения.

# 138
Това е пробиотика: http://apteka.framar.bg/12006223/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE% … B0%D0%BF%D1%81-90
Пообъркала съм малко името, за което се извинявам.   Embarassed

# 139
Имах прегрешения тази седмица и веднага кантара показа + 500 гр и см имам качени.Много ми е странно, не съм прекалявала чак толкова много. Гони ме страшен въглехидратен глад Rolling Eyes чак свят ми се вие.Очаквам цикъл след няколко дни, надявам се това да е причината Rolling Eyes

# 140
  • София
Здравейте момичета,
Yulinga, Шоки и останалите много ви благодаря за включването bouquet
Да уточня, че месо, зеленчуци включва и един път седмично тиква, картоф, ориз т.е. не съм не крайности откъм въглехидрати заради щитовидната.
В събота пуснах кръвни и ето резултатите:
FT3+FT4+TSH   Профил   *   *
FT 3 ( свободен Т3 )   3.69   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )   10.93   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.400   mIU/l   0.300 - 4.200
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )   Профил   *   *
anti Tg ( TAT )   13.94   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   24.03   IU/ml   < 34
Estradiol (Естрадиол)   255.80   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Cortizol (Кортизол )   596   nmol/l   7:00-10:00ч.-124.2-662.4;15:00-19:00ч.- 49.68-179,4
Не ми харесва Т4 нисък е, а Т3 е висок. Подозренията ми се оказаха правилни. Сега трябва да помисля какво още да оправям по храната и най-вече как да преодолея стреса, което всъщност е в основата на всичко. Вероятно ще се консултирам със специалист. Някой да познава добър ендокринолог? Не ми се иска да пия медикаменти.  Sad
Засега спрях Келпа, взех си екстракт от черен орех без алкохол. Преди време го пих и имаше ефект. Започнах да пия и билки заради проблемите със синдрома на раздразненото черво. Чета напоследък за паразитите  и както знаем- че болестите започват в червата. Интересна хипотеза, че стреса отключва размножаването на паразитите, които ги носим в някакви количества, но под стрес те започват да се размножават и дават почва на всякакви слаби места по организма да се влошат, както и хронични болежки да се възпламенят.
Пуснах и теста за хранителна непоносимост най-вече заради проблема с червата, но ме съмнява да е свързан с храната, по-скоро и те се възпаляват от стрес Confused
Ами това е от мен. Утре ще Ви пиша какъв е резултата с храните.
За запек, както и момичетата са казали при мен също действа много вода, сутрин на гладно топла вода с лимон, по-малко кафета през деня, най-добре само до обед, сутрешното наистина по-бавно да се пие в спокойна обстановка Grinning  да не се бърза, трябва си спокойствие за тия неща. И да се включват зеленчуци или тиква, лук червен на мен много ми помага, фибри... Белтъчините запичат и трябва мазнинки и фибри да изчистят червата.
Относно това какво пише на етикета, вие вярвате ли? Аз напоследък съм много скептична по отношение на контрола на храните тук. Гледах един филм края на лятото по БНТ май беше, но късно посред нощите, за химията с която ни заливат, производител на меса, шунки и колбаси сам разказа как се прави паста, течна паста и после тя с различни химикали става на шунка, на луканка на каквото си поискат. Същото и за яйцата- могат да докарат различно наситено жълто на жълтъка.  Tired после се чудим защо сме постоянно клиенти на фармацията...

# 141
Леа, къде видя високо Т3? Напротив, ниско е. То трябва да е значително по-високо, за да се чувстваш добре. А Т4 наистина е ниско. И не вярвам келпът да е причината, честно казано. Peace Не знам дали трябва чак да се консултираш с ендокринолог, може би няма да навреди. Но аз бих увеличила въглехидратите - да са поне 60-70 грама на ден, но не от зеленчуци, а от плодове, картофи, ориз, тиква. В 100 грама варен ориз има към 20 грама въглехидрати, в 100 грама тиква цигулка има 10 грама, в 1 голям банан има към 30 грама - прецени си как да стане, но увеличи въглехидратите.

Разбира се, може също да си ограничила много храната, калориите, да тренираш прекалено много, да си намалила процента на телесните мазнини много.

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 19:06 от Cioccolata

# 142
"прегрешение"  е форумното клише, което мен пък много ме дразни. Няма някой отгоре, който да ни размахва пръст, ако сме изяли картоф повече, нито пък трябва да седнем да се самобичуваме за всяка троха. Все се говори, че това не е диета /въпреки, че е в този форум/, а  осмисляне на храненето. Кой по-рано, кой лесно, кой по-трудно ще стигне до това, си зависи от характер, начин на живот, здравословни проблеми и какво ли още не. Не е номера да се търсят бързи резултати, тъй като акцентът тук е здравословното и правилното.
 Peace

За ФТ3 и ФТ4 знам, че трябва да са в горната 1/3 .

# 143
Влизам да похваля един салам, който купих вчера. В състава си има само месо /свинско и телешко/ и консервант - нитритна сол, никакви други добавки, Е-та и т.н. То сигурно затова и цената му е такава, 6, 50лв за парче от 310гр.
http://fermamag.com/Popov-salam-bourgas

Благодаря на всички за похвалите към резултатите ми Hug

Вчера пробвах да направя таханов хляб със слънчогледов тахан...мии със сусамовия ми харесва повече засега. Ще продължавам с експериментите.

Говорейки за прегрешения, онзи ден поръчвахме за в къщи пици Доминос, еми хапнах две парчета и изобщо не ми беше гузно, после си продължих режимно  Embarassed Април месец заминаваме за пет дни в Рим и хич и не мисля да се ограничавам от техния сладолед и да пробвам пица и паста  Heart Eyes

Имам едно притеснение аз, от другата седмица започвам нова работа и там няма да има стол, където да обядвам. Закуската си нося всеки ден така или иначе, но за обяда специално този стол ми беше голямо улеснение. Сега ще трябва да нося и за обяд и не съм сигурна как ще се справям и дали ще имам време всяка вечер да си приготвям по нещо  Thinking

По темата с хормоните не мога да се включа, тъй като не съм запозната.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 09:01 от *Вани*

# 144
  • Благоевград
Влизам да похваля един салам, който купих вчера. В състава си има само месо /свинско и телешко/ и консервант - нитритна сол, никакви други добавки, Е-та и т.н. То сигурно затова и цената му е такава, 6, 50лв за парче от 310гр.

Благодаря на всички за похвалите към резултатите ми Hug

Вчера пробвах да направя таханов хляб със слънчогледов тахан...мии със сусамовия ми харесва повече засега. Ще продължавам с експериментите.

Говорейки за прегрешения, онзи ден поръчвахме за в къщи пици Доминос, еми хапнах две парчета и изобщо не ми беше гузно, после си продължих режимно  Embarassed Април месец заминаваме за пет дни в Рим и хич и не мисля да се ограничавам от техния сладолед и да пробвам пица и паста  Heart Eyes

Имам едно притеснение аз, от другата седмица започвам нова работа и там няма да има стол, където да обядвам. Закуската си нося всеки ден така или иначе, но за обяда специално този стол ми беше голямо улеснение. Сега ще трябва да нося и за обяд и не съм сигурна как ще се справям и дали ще имам време всяка вечер да си приготвям по нещо  Thinking

По темата с хормоните не мога да се включа, тъй като не съм запозната.

Аз също си нося закуска, нося си и обяд, защото имам само студентски стол наблизо, а там много мирише и не е гот да върша работа по институциите миришеща на запръжки. Имам една гумена калинка пълна с гел вътре, която държи студено. Слагам я между двете кутии за закуската и обяда, за да не ми се развали обяда, защото нямам и хладилник в офиса и е топло. Уморяващо е доста всяка вечер да готвиш за другия ден, понякога ми писва и ям нещо навън и тогава дълбоко съжалявам, защото ме боли стомаха. 4 пъти вече взимам от топлата витрина на Била различни неща, еми после ме болят червата и стомаха. Затова по-добре да си легна в 12 вечерта, но да съм си направила прясна храна, която ми понася.
Ще свикнеш по този начин, първоначално е много досадно да мъкнеш по 2-3 кутии с ядене в торба, но се свиква.
Аз вчера прекалих с един сладкиш, който бях правила и от сладкото пак ми се подуха червата. Забелязвам се, че тези дни не съм яла други въглени, нито хляб, нито ориз, нито зърнени, не съм яла ядки, абе нищо от тези неща, които не са препоръчителни и честно казано не ми се и ядат. В събота с моя мъж закусихме към 11 с по две яйца, бекон и зеленчуци и после бяхме навън цял ден. Еми вечерях чак в 8 като преди това усетих малко глад и ме беше страх да не ми прималее та мушнах набързо един залък кекс и излязохме да пазаруваме, че ставаше късно. За първи път имам толкова дълъг период на неядене без да ми прималее и да получа хипоглекимия. 9 часа чисти, което е перфектно. Мисля началото на март да пусна един инсулин на гладно заедно с другите показатели и да видя как се движат нещата.

И последно - имам едно предложение. Дали е възможно в следващата тема на първа страница да се добави информация за изследванията, които се правят преди да започне режима и които след това е хубаво да се следят? Мисля, че ще бъде от полза както за нас, които сме на режима и правим контролни, така и за новите момичета, които четат, защото ми прави впечатление, че през известен период от време някой пита за кръвни изследвания и показатели и пак наново се обяснява кое, защо, как.

Хубав ден и прекрасна седмица ви пожелавам  Hug

# 145
Аз откакто съм на тази работа предимно си нося. Работя на неудобно място с малко предлагане, високи цени и много навалица. Не е най-удобното нещо на света, но хем знам, че няма да ме боли корем, хем знам какво ям, хем по-евтино излиза. Вариант е, като готвите вечер, да готвите една порция повече, когато яденето позволява, разбира се. Освен това, Вани, може да се окаже, че и около новата работа има прилични места за хапване  Simple Smile

От днес в Лидъл има протеинова паста. Някакви раковинки са, не знам точно как се води. 50 гр. В на 100 гр. И 20 гр П. Това информативно, за мен е доста В. и не бих взела.  Rolling Eyes

# 146
  • гр.София
здравейте и от мен  Hug
*Вани* , аз процедирам така, работя на място което е отдалечено и винаги съм си носила храна.
В неделя си пазарувам за през седмицата, и си приготвям, пека на грил тигана-пил. пържоли, кюфтета и задължително пълня един гювеч с месо, всичко  прибирам в кутии, и храната за през седмицата е готова! Вечер слагам от готовото месо в малка кутийка. Като всеки понеделник си нося зеленчуци за през седмицата за да не мъкна всеки ден( това вече зависи имаш ли къде да ги съхраняваш в работата). Винаги варя и яйца.
После в работата объркавам всичко в една купа салата и месо и действам  Mr. Green
Та така съм се организирала  Grinning
На мен ми вадиха мъдрец и само дето не съм умряла от болка през ноща  Tired

# 147
  • Пловдив

Този салам го купувам и аз от доста време,както и други неща на същия производител.Надявам се,че това,което пише на етикета е вярно,а и тук в П-в марката е с добро име.Преди време бях забравила в хладилника парче от този салам  и преди да го изхвърля го отворих и установих,че се е размирисал страхотно на развалено месо.Това не ми се е случвало никога с друг шпек,обикновено се втърдяват,стават на камък,но не и да миришат на развалено,което ме навежда на мисълта,че действително в него има месо и няма консерванти освен нитритната сол.Докато например,имам в момента в хладилника,заквасена сметана на Мегле,отворена е още миналата година и в началото на тази реших,че сигурно вече е развалена.Преди да я изхвърля я отворих и познайте,нищо и няма.Срокът и на годност е бил до 29.12.16 и днес все още не е развалена.Решила съм да я изхвърля чак когато мухляса и да видя кога точно ще се случи това.На Пилос например ми се развалят сметаните,но тази не иска,а Меглето я мислех за добра марка.

# 148
  • n/a
Мегле не е добра марка, по никакъв начин. Прилагам същия тест -
внимавам с марките, дали се развалят. Ако да - значи бива  Laughing

# 149
  • Пловдив
Била съм в тотална заблуда,даже и не знам поради каква причина съм останала с такова впечатление,може би поради високите цени.

Общи условия

Активация на акаунт