НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 413
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Аз също, поне за момента, не съм забелязала напълняване, нито увеличаване на апетита, от Б-витамини, но определено пъпки (тогава аз на своя глава пих дълго време Милгама, сега го отчитам като грешка, но причината явно беше точно продължителният прием и вероятно точно цианокобаламинът заради цианида в него).
Колко дълго, Шоки, аз съм пила най-много 40 дни, като досега 3 пъти ми е предписвана, за по около месец. Не съм усетила странични реакции, дори и да е имало, не съм разбрала.

# 121
Вив, друг път направо почвай с проблема, за който ти трябва лек  Wink
Интересно, на мен от В-50 на Нау ми излязоха пъпки за отрицателно време, а от тримесечен прием на Милгама-не  Thinking
Даже скоро ще я почвам пак.

# 122
Друга често допускана грешка, когато се мине на НВ-ВМХ, е да се ядат много млечни, особено твърдите сирена. Те също имат затягащ ефект.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 10:12 от Cioccolata

# 123
Шоки, по-дълго от три месеца ли?
На ме неврохирурга ми каза, след този тримесечен прием да направя един месец почивка, и мога да я почвам пак. Но аз малко съм притеснена, от този дълъг прием, то и за това го питах де  Thinking

# 124
  • На брега на реката
Вив,
И на мен миналата седмица ми вземаха кръв за профилактичен преглед и същото нещо се получи с ръката ми. Боли ме доста и не отшумява, а като, че ли се засилва. То не стига, че рамото ме боли и сякаш хрупа нещо и са ми ограничени движенията, ми сега и това нещо, дето и аз смятам, че е нерв, не ми дава мира. Болката с всеки ден като, че ли продължава към китката. Sad

# 125
Как правите това кафе с масло? Спрях млечните и увеличих мазнините и за сега има ефект със стомаха. Иначе да не се броят въглехидратите от зеленчуците е нещо, което много ме радва. А иначе пия много вода, минимум 3 литра. Винаги съм пила много вода, явно и за това не съм имала никога запек.

# 126
  • София
Буболина, да, болката е точно засилваща се и при мен. С всеки ден е по-силна, към китката, в определени движения на ръката се проявява. Залагам много на Б витамините, ще помогнат, помагали са ми при буквално парализиран лицев нерв Hug
За толкова години взимане на кръв, за първи път ми се случва такова нещо, много е болезнено.

# 127
  • На брега на реката
На мой колега, преди години му бяха вземали кръв, преди операция. Бяха му увредили нерв и ръката го болеше дълго време след това. То остави болката, но ръката му не функционираше добре /не можеше да вдига нищо с нея, изтръпваше постоянно, понякога и вилица не можеше да държи с нея, винаги беше студена и видими беше по-слаба от дясната/. Ходи доста време на физиотерапия, значително се подобри, но така и не се оправи на 100%. Та затова взех да се притеснявам и аз. ММ е на пазар и му поръчах да вземе Милгама, та да видим.

# 128
Аз получих някакво възпаление на нерв на ръката миналата пролет, но явно не беше толкова тежко - беше един много влажен, но и много ветровит ден, а аз бях навън с едно якенце, което не можеше да ме опази, особено при силното изпотяване... И явно от силния вятър ми се възпали нерв на ръката, една нощ дори не можах да спя добре от болка, после няколко дни ми беше трудно да се обличам (при движения над главата) - просто нямах сила да натисна с тази ръка, за да избутам блузата нагоре. ooooh! И при писането на клавиатурата ми се отразяваше. Но мина постепенно от само себе си за десетина дни. Нищо не пих тогава, въобще не се сетих за Б-витамини. Embarassed Но вероятно Милгама ще подейства добре. Бързо оправяне, Вивче! bouquet

А за въглехидратите, броенето и количеството им наистина има различни мнения. Има основно 2 лагера - единият е на по-традиционното НВ-ВМХ, другият е на палеото (което също има различни разновидности, включително от гледна точка на количество въглехидрати). Но с течение на времето стана ясно, колкото и иначе да се отрича това, че за много хора класическото НВ-ВМХ с голяма въглехидратна рестрикция не е оптимално, поне не за дълго време. От тези хора повечето са жени, така се оказва. Peace Симптомите са най-общо тези на хипофункцията - невъзможност за отслабване или дори връщане на килограми, суха кожа, сухота на очите, запек, понижена енергия. Много характерно е и нарушението на съня - като цяло продължителността се скъсява, но и много хора започват да се будят по няколко пъти на нощ, което е много изтощително. Тогава решението е точно да се увеличат въглехидратите, но не от хляб и сладкиши, а плодовете, кореноплодните, оризът, тиквата. Увеличава се толкова, колкото е необходимо и оптимално за организма. При всички положения храненето пак е нисковъглехидратно, но вече не е много нисковъглехидратно. Но разбира се, ако човек тръгва от позицията на сериозно затлъстяване, силна ИР или направо диабет, тогава наистина е по-добре, поне първоначално, да се храни по-стриктно.

Разбира се, ако освен сериозната въглехидратна рестрикция, ограничавате силно и калориите и/или тренирате много, тогава трябва да се увеличат и калориите, а да се намалят тренировките.

# 129
  • София - Варна
Като заговорихте за въглехирати, аз се усетих последните дни, че не ям повече от 50 гр на ден, и не чувствам разлика. Не се ограничавам нарочно, просто не ми се яде. И като се замислих, аз много често съм ядяла по толкова на ден (или да кажем под 100 гр със сигурност), просто е имало дни всеки месец, в които съм се оливала с много въглехидрат и сладко.

# 130
  • In transit
На мой колега, преди години му бяха вземали кръв, преди операция. Бяха му увредили нерв и ръката го болеше дълго време след това. То остави болката, но ръката му не функционираше добре /не можеше да вдига нищо с нея, изтръпваше постоянно, понякога и вилица не можеше да държи с нея, винаги беше студена и видими беше по-слаба от дясната/. Ходи доста време на физиотерапия, значително се подобри, но така и не се оправи на 100%. Та затова взех да се притеснявам и аз. ММ е на пазар и му поръчах да вземе Милгама, та да видим.
точно същото писах и аз малко по-напред. За около година му мина на ММ без да пие вит.Б, мажеше се с разни неща само.

Аз от няколко дни не закусвам сутрин, не знам какво ми стана, просто не съм гладна и реших да не се мъча. Ям към 13 и към 19 часа. Сутрин пия само мазно кафе. Чувствам се много добре, имам енергия. Да видим ако продължа по дълго дали ще има резултат.

# 131
Момичета, пиша от телефона и ми е трудно да чета назад. В случай, че не е коментирано вече, беконът ще бъде на промоция в Лидл през следващата седмица /-42%/ Simple Smile
Харесах си още телешки джолан и какво ли още не. Дано намеря време да прескоча и да си напазарувам на спокойствие. Да похваля и едни лесни фъстъчени бисквити - около 200гр фъстъчено масло, 1 яйце и 1 ванилия. Разбърква се добре и се оформят кръгли плоски бисквити. Пече се върху хартия за печене на 200 градуса до готовност. На мен ми отне около 20 минути. А тази сутрин закуската ми беше три варени яйца, разрязани на две и изпържени в масло, след това ги залях със сос от майонеза, кис. мляко, горчица, черен пипер и малко чесън на прах, мммм...
Относно количеството въглехидрати, за себе си забелязах, че когато ги държа на минимума не мога да спя добре. Сега не ги смятам, но гледам да поддържам златната среда.
Вчера направих 6 месеца на режима и резултата е следния:
кг -2
талия -6см
ханш -6см
бедро -4см
Очаквах повече, но и на това съм доволна.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 16:30 от *Вани*

# 132
  • SA
Ехеее, Вени, резултатите са ти много добри. По - 6 см от талия и ханш е супер даже. Килограмите хич не ги гледай.

# 133
  • София
днес за пореден път си купих бекон от Лидълския и реших да рискувам с гърдите. Изненадата е, че беконът е прекалено солен, а гърдите са перфектни.

аз лично не харесвам мазно кафе, но пък кубчета масло, оваляни в шарена сол, са ми като бонбони Wink

# 134
Ехеее, Вани, прекрасни резултати! Та това са -6 см, не е шега работа Wink
Гърдите и на мен са ми перфектни, само не са ми перфектни добавките, които чета на етикета.Бекона е по-изчистен в това отношение, поне така пише на етикета.

Общи условия

Активация на акаунт