НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 434
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София - Варна
Моля ви да помогнете. При НВ-ВМХ тези резултати много ли са зле?

Холестерол - общ      7.63   mmol/l   до 5.0
    HDL-Cholesterol   2.67   mmol/l   над 1.2
    LDL-Cholesterol   4.54   mmol/l   до 3.0
    VLDL-Cholesterol   0.42   mmol/l   ---
Триглицериди      0.93   mmol/l   до 1.70
Vit. B12                454.80   pmol/l   141 - 489
25-OH Vitamin D     82.12   nmol/l   50 - 120

За първи път виждам човек с толкова хубави резултати на Б12 и Д!
Приемала ли си добавки за тях?

# 196
  • София
Само селен 3 месеца за антителата, че са трицифрени. За тях поне не ми помогна. А Б12 не знам какво му се е случило, набавям го само от риба ежедневно, не ям друго месо.

# 197
  • In transit
В Била от утре ще има ребра с кост на 6,29лв и крема сирене Campus (което е същото като това в Лидл) на 1,69лв.

# 198
Грета, значи нямаш проблеми с усвояването на Б12, което е супер. Simple Smile Ако например имаш гастрит или язва, или понижена стомашна киселинност, тогава Б12 няма да може да се усвоява и е напълно възможно да настъпи дефицит. И други причини може да има, разбира се, но при теб вероятно няма.

# 199
  • София - Варна
Леле, Грета, я кажи каква риба ядеш? Mr. Green
Браво за резултатите!

# 200
Момичета, възможно ли е леко покачване на телесната температура вследстие от горенето на мазнини?... newsm78

# 201
  • Mediterraneo
Такааа. Здравейте!
След дълго умуване, четене и пак умуване, реших да пробвам НВ-ВМХ.
Започнах днес. Не закусвам по принцип, пия кафе с мляко. В тази връзка- изцяло ли трябва да изключа прясното мляко? 100 мл сутрин са ми направо жизнено важни  Crazy
Днес за обяд ядох рибена супа и кебап. Към 16 часа мушнах две парченца твърдо сирене( тук всичко се казва сирене, да му се не види) и няколко кръгчета краставица. За вечеря- пилешка супа.
Добре ли, зле ли е?
Ще разчитам за насоки  Hug

# 202
Пилешката супа по принцип съдържа картофи, а и ако не е домашна - олио. Сиренето е твърде много калории. Прясното мляко, щом е само 100 мл/4-5 гр. въглехидрат/ не е проблем. Включи и зеленчуци, сурови. Peace

# 203
  • SA
Мики, благодаря за информацията.  Heart Eyes
Капитан Морган , не мисля, че горенето на мазнини може да е причина за повишена температура. Някакъв вирус може да си хванала.
А на Тарталета - добре дошла при нас. Иска ми се да кажа на всички нови момичета, поемащи по този път - подгответе се за дълго пътуване, имайте търпение, не изпадайте в крайности, без да има нужда от това. С това хранене тялото получава възможност да достигне добро здраве, а това е нещо непознато за много хора в днешно време.
За менюто - 100 мл прясно мляко в никакъв случай не са проблем, освен ако не се цели автоимунен подход. Доста супи са предвидени, което не е лошо, стига да не се набляга на водната съставка.  Simple Smile Но като за начало не е зле. Вероятно е малко като количество, но ако досега храненето е било ниско откъм калории, е добре да се увеличават постепенно. Включи повечко месо, субпродукти.

# 204
  • Mediterraneo
Пилешката супа по принцип съдържа картофи, а и ако не е домашна - олио. Сиренето е твърде много калории. Прясното мляко, щом е само 100 мл/4-5 гр. въглехидрат/ не е проблем. Включи и зеленчуци, сурови. Peace

Пилешката супа е домашна, никога не слагам картофи в нея, сега още по- малко  Simple Smile Имам преимуществото да разполагам с домашен екстра върджин зехтин, така че го ползвам доволно.
А сиренето? Гледам всички ядат сирене  Confused

За менюто - 100 мл прясно мляко в никакъв случай не са проблем, освен ако не се цели автоимунен подход. Доста супи са предвидени, което не е лошо, стига да не се набляга на водната съставка.  Simple Smile Но като за начало не е зле. Вероятно е малко като количество, но ако досега храненето е било ниско откъм калории, е добре да се увеличават постепенно. Включи повечко месо, субпродукти.

какво ще рече да не се набляга на водната съставка  newsm78 Една паничка супа с доволно месце вътре, застроена с яйце, без фиде, картофи и ориз...

# 205
Какво ще рече автоимунен подход? 
Тарталета, яж си сирене, но внимавай с количеството, подвежда много...

# 206
  • София
Каква може да е причината за белене на кожата по стъпалата?

# 207
  • SA
 Simple Smile Не, имах предвид супата да не е основно вода с оскъдни количества месце. Но щом е домашна, супер.
А под автоимунен подход, исках да кажа, ако човек иска да съчетае ВМ-НВХ с хранене, което да помага при автоимунни заболявания, т.нар. автоимунен протокол, при който се избягват напълно млечни храни за известен период от време.

# 208
Момичета, трябва да обединим тази тема и темата за Лидъл. От понеделник има био седмица и ще има:
- био кокосово масло - 200 мл./6 лв.
- лешников тахан (пак био) - 250 гр. / 14 лв.
- лешниково-какаов тахан - същата цена и грамаж

Мен ми се виждат скъпички, но да знаете...

# 209
Цената на кокосовото масло е ок, но лешниковия тахан е скъп. От производител бурканче от 300 грама струва 9 лв.
Тарти, не остана ли гладна след вечерята?

Общи условия

Активация на акаунт