НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 770
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Фло, не се предавай! Ортанизмът е страшна сила, просто трябва да си постоянно мотивирана и да вярваш, че всичко е обратимо! Мислила ли си за нетрадиционен подход? Пила ли си билки? Има много добри отзиви, специално за възли, с билки може да се стопят след време. Лекарите са и агресевни, там нещата са много комерсиални понякога... Вероятно и ти си подложена на стрес. Освен хормони на ЩЖ друго изследвано ли е? Рязко ли ги качи тези кг или постепенно?

# 496
  • Благоевград
Момичета, вчера си направиш домашен "шоколад" с авокадо и съм направо втрещена колко е вкусно. 1 авокадо, 1 к.л. мед, 3-4 ч.л. какао, 1 с.л. топла вода, малко течен аромат на ром и една ванилия. Направо ми идеше да си изям цялото това нещо. Толкова е вкусно, не съм очаквала. А след като има неподсладено какао, нали е подходящо за нас? Купих някакво 10-12 % и го пазех за кексове, но вчера реших от него да добавя и ми хареса вкуса. Доста наситен вкус на какао и приятен аромат. Не знам това дали се води пълномаслено какао, не разбирам.

И малко да се оплача - напоследък съм станала много тревожна.
Скрит текст:
Не спя добре, сънувам кошмари, през деня мислите ми са заети изцяло с неща, които няма как да променя към настоящия момент и това ме побърква от напрежение. Не знам как да се оттърся от този стрес, методът "просто се отпусни и не го мисли" не помага. Като знаеш, че ще останеш без пари и семейството ти ще изпадне в криза заради това, че ти нямаш работа, не е никак гот. Отделно си мисля, че този стрес ми влияе и затова не мога да забременея. А пък мисля и че хапчетата, които пия също оказват влияние на психиката ми. Имам приятелка, с която се чуваме поне веднъж седмично и тя ми каза наскоро, че изобщо не съм човекът, който познава, че съм се изгубила, че тя ме познава от 13 години и такова чудо не е виждала у мен, да съм толкова стресирана, отчаяна. Съпругът ми ме подкрепя, казва ми да не се тревожа, прави каквото може, спуква се от работа и ми помага страшно много за всичко. Моя приятелка ме посъветва да се обърна към психолог. Как ще ми помогне психолога да се справя с финансовите ни проблеми? Извинете ме, че ви занимавам с глупости, които изобщо не са по темата, но понякога се случва да изпадаме в такива моменти. Омъжена съм от почти 4 месеца и вместо това да са най-хубавите ми моменти с моя съпруг, аз се побърквам от притеснения и стрес и не мога пълноценно да си изживея щастието от тази крачка, която направихме в живота си. Искрено се надявам тези мои притеснения да са породени от хормоналния дисбаланс и скоро да отминат.

# 497
  • София
signora_tina браво за сладоледа, може и с авокадо и половин банан да пробваш и кокосови стърготини...
А за другото:
Скрит текст:
Напълно те разбирам, защото и аз съм в сходна ситуация. Наскоро си смених работата, за по-добра, но и с повече изисквания към мен. Това доведе до стрес, защото непрекъснато мисля, как няма да се справя и все негативни сценарии, които ми парират психиката и вместо да се радвам, че работя за по-висока позиция и повече пари, аз всяка вечер рева  Shocked Непрекъснато се взирам за "улики" че не съм си на мястото и че няма да подпиша постоянен договор. Това, което мога да ти кажа е това, което наскоро прочетох като съвет- представи си най-най-лошия варинта, на това, което те обсебва и заради което не можеш да спиш. След това го приеми в мислите си и си кажи, че то никога няма да се случи, защото не го заслужаваш. За оставането без пари - преди години изпаднах в много тежка ситуация като дете се наложи да робатя, защото нямахме пари, а майка ми беше болна. От позицията на времето това ме направи силна и борбена, но сега осъзнавам, че тогава бях смирена и спокойна, а сега не съм изпаднала в такава ситуация, а рева.. Не мисли за пари. Винаги когато се случи такова нещо, Вселената помага- идва някой, притичва се на помощ и виждаш на кого му пука. Обичай мъжа си и се радвай на всеки ден. Идва пролет. Wink

# 498
  • In transit
Синьора Тина, пари се изкарват! Здравето е много по-важно. Не ги мисли тия неща. Всичко ще си дойде на мястото. За психолог няма смисъл, има един сайт гнездото. Там има много мотивиращи и вдъхновяващи притчи и статии, които мисля, че ще ти помогнат. И ние с ММ сме без работа, но нито за миг не съм си позволила да се стресирам за това. Даже приемам всичко като възможност за ново начало или да се занимавам с нещо което ми доставя удоволствие. Стискам палци да ти се наредят нещата, но стресът е много оо вреден от това да си без работа...особено когато правите опити и за бебе.

# 499
  • София - Варна
Flo, губиш си времето, чакайки помощ от лекари за ЩЖ (изключвам, ако се налага операция, пак казвам - моите възли спаднаха, като си потиснах ТСХ на кръгла 0, но това го правя на своя глава). Почвай да четеш и да се мъчиш сама да си помогнеш.
Blackisback, Честит Рожден ден!
Синьора Тина, всеки има такива "дупки", даже  и аз в момента съм в такава. Дано съумееш по-бързо да излезеш от своята.

# 500
Момичета, стискам палци да решите проблемите и скоро да имате повод за празнуване! Hug

# 501
Блеки, честит рожден ден и от мен  bouquet Здрава, щастлива и сбъдваща мечтите си  Simple Smile

Какво става в темата  Simple Smile И аз с нова работа и в стрес. Дали не се насадих на пачи яйца  Joy Всичко ще се нареди момичета, само търпение и време  Hug

# 502
  • София
..............

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 06:22 от змия

# 503
Малко в кръга на шегата, но да питам като за депресирани Simple Smile Как се отразява пийването на вино на режима?

# 504
Вино може за всички  Heart Eyes
А на режима как се отразява, пробвай и ще видиш на теб лично как се отразява  Hug

Исках да пиша и на Мария, за изследванията. Според ме е добре да се направят поне захар и инсулин на гладно и гликиран хемоглобин.

Змия  bouquet

# 505
И при мен е голямата депресия. Имаше време, в което с лекота спазвах режима, а сега...не мога и не мога. Хапвам режимно, но и добавям и други неща...Налегнаха ме всякави проблеми-финансови, здравословни...Чета ви и знам, че ще дойде време, когато всичко ще се нареди, защото работя затова! Това включва и правилното хранене, затова съм тук.
П.П. закусваме най-редовно от бекончето от Лидъл. Точно това ми липсваше,мммм. Не мога да се включа към винената група, защото все нещо пия като хапчета. Така сме, след като минем трийсетте и се почва.
Блеки, Ч.Р.Д. радвай се на живота.

# 506
За депресията много допринася и липсата на слънце през зимата. Аз съм така всяка година, независимо от житейските обстоятелства. Поздравявам ви с тази "режимна" песничка от канал, който много харесвам и открих покрай режима. Simple Smile

https://youtu.be/B5S6YUDJ9HI

# 507
Напоследък при доста хора е тежък периодът. Имам известни глобални наблюдения.

Честит празник на рождениците и всички депресирани да си пият вит Д и магнезия, както и виното, разбира се! Няма да се излагаме. Laughing

# 508
Ама не ви ли е страх от захарта във виното?
Утре ще се изследвам. Моля за стиснати палци и положителна енергия.!  Praynig
За тези, които се чувстват депресирани- много сили и воля пожелавам!

# 509
  • SA
Честит празник на всички!  Hug
Мила,песничката е велика. Развесели ме рано сутринта.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт