НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 777
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Донесена, чела съм доста истории, включително съвсем наскоро една, за хора, при които режимът е повлиял много благотворно на такива състояния.

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 13:52 от yulinga

# 301
Донесена от вихъра,можеш да погледнеш в тази насока Гапс на д-р Наташа Кембъл.
Шоки,Кам,гъбата камбуча и морските алги съвместими ли са с АИП?Съжалявам,че ви досаждам тук,но в онази фейс група след влизането на основателя на групата за сухия глад,не се диша там..
Хубав и усмихнат уикенд на всички!

# 302
  • SA
Съни, пробиотиците са даже много важни в АИП. Проблемни биха могли да са само тези, които се приготвят с мляко. Комбучата се прави с чай, нали?
Аз от известно време си приготвям кефир и добре ми се отразява. Дълго време не бях яла млечни и напоследък включих ГХИ и кефир. Добре м понасят засега.

# 303
  • В центъра на мръсотията
Благодаря ви, момичета!  Hug

# 304
Кам,благодаря ти! bouquet bouquet bouquetКомбучата е с чай,алгите са с вода.Последните вече ги пия от 3 дни и ми е добре с тях.Комбучата я чакам,че там е по-дълго времето за ферментация.Като ми се размножат,с удоволствие ще ти дам,ако имаш желание.

# 305
sun sea, алгите (Сара посочва като примери спирулина и хлорела) се изключват, защото могат да стимулират имунната система.

# 306
  • In transit
Момичета, какви зеленчуци ядете по това време? На мен всичко ми се вижда ужасно скъпо... Crossing Arms

Май основно съм на замразени грах, спанак и микс от моркови, броколи и карфиол. Ядат ми се тиквички, салатки, нещо прясно, нямам търпение да почнат да им падат цените, тоя период от годината ми е най-тегав. Добре, че свеки ми е направила тиквички с доматен сос и домашна лютеница.

Кам, как си правиш кефира? Аз си купувам готов от румънско, ама не знам дали е същия. Вкусът му е като на леко по-резливо кисело мляко. И като гъстота и консистенция е на кисело мляко.

# 307
много модерен стана кефира, в три теми чета за него и айде и аз да не пропусна  Laughing
каква е разликата с нашия айрян?
малко странно мирише и е по- гъст, ама да питам какво му е вълшебното

# 308
Преди години си правех кефир от гъба комбуча, но не усетих благотворен ефект върху себе си и не ми се експериментира отново.

В момента почти не ям зеленчуци, само печени чушки, малко кисело зеле, замразен спанак. Домашната лютеница съм я отстъпила на децата. По-рано обичах, а сега ми става неприятно само от миризмата й. 

# 309
 Мики, има едни салати с рукола, бейби спанас и тн странни имина, които приличат повече на трева, но са много вкусни
изглеждат като от снимките в инстаграм, аз така ги проядох
в кауфланд са в плик с въздух вътре, на стената до зеленчуците, в лидл са в тарелки
около 2.50-3лв са

тези и подобни - лоло верде, лоло россо, рукола..  омг
https://shop24.bg/14832-large_default/italianska-salata-160g.jpg Laughing

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 16:33 от Herzen

# 310
Мики...и на мен са ми скъпи зел. Ако знаеш от кога гледам тиквичките и патладжаните..но пусто те по 5 лв килото,колкота кило месо бре #Cussing out Ама оня ден грабнах 3 патладжана за една мусакица,че да разнообразя малко и аз... Rolling Eyes

# 311
Докато не паднаха студовете и снеговете хапвах салата, репички, карфиол. Сега съм на моркови, цвекло, бейби спанак и зелениите в пликчета. От замразените- броколи, спанак, някой зеленчуков микс. Сега готвя зеле с бульон от патешки фенер, а утре ще му добавя и някоя свинска пържола или бекон. С другата част от бульона и месото от фенера ще направя по- гъста супа- с гъби, пащърнак, тиквичка, зелена и червена чушка.

# 312
Мики, аз замразявам и тиквички настъргани. Е, вярно не са като пресните, но стават, особено пържени с кисело мляко и чесън са чудни. Може да се добавят и към супи и други ястия, за сгъстяване.
И бамя съм замразила, и за пръв път правих домашна лютеница, много върви със сирене за салата.

# 313
  • In transit
Мики, има едни салати с рукола, бейби спанас и тн странни имина, които приличат повече на трева, но са много вкусни
изглеждат като от снимките в инстаграм, аз така ги проядох
в кауфланд са в плик с въздух вътре, на стената до зеленчуците, в лидл са в тарелки
около 2.50-3лв са

тези и подобни - лоло верде, лоло россо, рукола..  омг
https://shop24.bg/14832-large_default/italianska-salata-160g.jpg Laughing
до Нова година ядях такива или ги редувах с бг салатки, ама нещо изчезнаха мистериозно в лидл и те, другата седмица ще ходя до Кауфланд и ще погледна там.

Тета, днес гледах едни патладжаниЩА..ми те не стига, че 5лв килото, ами единия тежеше 0.500г. Патладжан имам печен аз и хапвам често, ама защото все чета, че ядете карфиол...ама гледам и него са го позлатили, че и с външните зелени листа го продават  Crossing Arms

Леми имам буркани с печен патладжан с домати, само пасирам с малко чесън, зехтин и магданоз и добавям сирене. Тиквички съм пробвала да правя както казваш ама не ме очарова резултата. Ще постискам още малко.  Grinning

Успокоих се, че не съм сама в мъката си. Това време януари-март ми е най-депресивно откъм зеленчуци. Ама и цените са надути до пръсване  Crossing Arms

# 314
Аз вземам домати..не че са стока много, ама гледам да имам поне от тях. По един домат си резвам като добавка към месцето или яйцата. А патладжаните в Лидл ме съблазниха-едни такива изпънати, блестящи, гладички...муци Heart Eyes
Кисело зеле ми се яде, но все не успяваме да купим някое бидонче. Гледам в Кауфланд има кофичка, но ММ все не стига до там, а аз не мога да го нося без кола. И прясно бих наготвила, но зелките са едни стегнати такива...трябва да търся от онова българското, как се казваше, все забравям...по-рехавото.

Абе мъка си е...предимно на месо, яйца, по някоя скумрия карам с добавка домат Grinning
Оня ден си правих и пица от кайма, хареса ми...

Отивам да си налея от пинотажа, че да не вкисне Rolling Eyes Пък и нещо засолих с патладжанената мусака, та ме избива на жажда Whistling

Общи условия

Активация на акаунт