Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 934
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Доста сладък компот е Coach, типичен. С нищо не се откроява от повечето на рафта. Аз и като го пробвах писах, че тази красива бутилка, заслужава по-добро съдържание, но такъв е тренда и те са го спазили.

# 226
  • София
Ехххх.  Cry Имах подобни подозрения. Дано ми попадне някъде, искам поне бутилката да видя наживо, колесницата...  Crazy

Мисля тази седмица да поръчам няколко пробички на Милър Харис. Поне от 2 години въздишам точно по флаконите им и това, което си представям като съдържание в подобен флакон, и поне 2 години бях на един клик от поръчване насляпо на Coeur de Fleur, но не го направих. А сега като видях и хубавите мнения за La Pluie тук, се обнадеждих, че може да намеря нова пролетна прелест сред предложенията на бранда. Благодаря, че споделяте, дами!  Hug Имам една вече остаряла проба на Le Petit Grain, който буквално ме стресна, толкова е остър, горчив, суров и лекарствен при мен, но се надявам от някоя друга бутилка да изскочи нещо като за мен.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 18:25 от Klodilia

# 227
  • Варна
Zozina, Klodilia,
Благодаря за споделеното! Hug
Аз не мисля че Coach e компотено сладък. Има сладост, но е по-скоро в духа на тези трите:
Midnight Rose Lancome, Valentino Donna, Modern Muse Le Rouge Estée Lauder. За мен компотено е нещо като Amethyst Lalique , нищо че има и компот от круши - Petite Cherie Annick Goutal Simple Smile)))))))))) .
Не съм пробвала всичко от Милър Харис, но сякаш не е моят човек (да не кажете сега,че и той е жена Simple Smile). Нищо не ме грабна сериозно.
 Peace

И ако чуете за промоции в бутиците на Ести, драснете някой ред. Сега за влюбените или 8 март няма ли да отпуснат няколко десетки процента надолу?!  Grinning

# 228
Zozina, Klodilia,
Благодаря за споделеното! Hug
Аз не мисля че Coach e компотено сладък. Има сладост, но е по-скоро в духа на тези трите:
Midnight Rose Lancome, Valentino Donna, Modern Muse Le Rouge Estée Lauder. За мен компотено е нещо като Amethyst Lalique , нищо че има и компот от круши - Petite Cherie Annick Goutal Simple Smile)))))))))) .
Не съм пробвала всичко от Милър Харис, но сякаш не е моят човек (да не кажете сега,че и той е жена Simple Smile). Нищо не ме грабна сериозно.
 Peace

И ако чуете за промоции в бутиците на Ести, драснете някой ред. Сега за влюбените или 8 март няма ли да отпуснат няколко десетки процента надолу?!  Grinning
25% в бутиците от днес до 14 февруари.

# 229
  • София
Karie, жена е, да  Laughing, руса и приятно изглежда - Лин Харис.  Hug
Хмм, замисли ме със сравненията доста, ще го пробвам, стига да го намеря нейде, най-малкото за да видя какво са налели в тази чудесна бутилка.  Wink
Относно промоции - да, аз получих съобщение, обаче намаленията ще са в следния формат:

Скрит текст:
-25% намаление на всички видове комплекти и всички аромати по 50 мл. в бутици Estee Lauder/Clinique от 10ти до 14ти февруари. Т.е. за Черешовия Ароматикс може би няма да свърши работа, освен ако не го пуснат в комплект с нещо.

# 230
Да, karie, Miller Harris е жена и тези, които си изброила са ужасно сладки за мен, до степен, че да не ги различавам. Просто са отвъд сладостта, към която съм толерантна. Peace Стори ми се също, че е доста траен на картонче. Права си, че дамите, харесващи изброените 3, ще харесат и Coach.
Аз много харесах от сладко-плодово-цветните, ето този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Charlotte-Tilbury/Scent-of-a-Dream-40118.html
Беше с уникална трайност на блотера, сладостта му е поносима за мен, кичарее, но много закачливо и като, че ли нарочно е направен така:))) Ако го мернеш, го пробвай, забавен е:))))

Клодилия, такъв е стилът й, билков, натурален, горчив на моменти. Има нещо от колоните на Ермес при нея, като усещане.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 16:23 от Zozina

# 231
  • Варна
Karie, жена е, да  Laughing, руса и приятно изглежда - Лин Харис.  Hug
Хмм, замисли ме със сравненията доста, ще го пробвам, стига да го намеря нейде, най-малкото за да видя какво са налели в тази чудесна бутилка.  Wink
Относно промоции - да, аз получих съобщение, обаче намаленията ще са в следния формат:
Скрит текст:
-25% намаление на всички видове комплекти и всички аромати по 50 мл. в бутици Estee Lauder/Clinique от 10ти до 14ти февруари. Т.е. за Черешовия Ароматикс може би няма да свърши работа, освен ако не го пуснат в комплект с нещо.
Знаех си, пак съм неподготвена  Mr. Green
Ще ги видим тези намаления ...

Да, karie, Miller Harris е жена и тези, които си изброила са ужасно сладки за мен, до степен, че да не ги различавам. Просто са отвъд сладостта, към която съм толерантна. Peace Стори ми се също, че е доста траен на картонче.
Мен ме хваща диабет от Локумите на Кейко и другарчето му на Монтале, е там вече - няма такава сладост! Доста е траен, да!
А иначе имах предвид, че правя разлика между сладък парфюм и компотено сладко, сладък може да е и ако има например какао, сметана, захар ...  Peace

# 232
Ясно, да. Права си, karie. Аз не мога да ги отличавам тия новите сладости, които са в момента на пазара и затова така обобщаващо се изразих. Наистина не мога да кажа като какво е сладък, просто мен ме отказва сладост от този тип и ми е еднотипна Sunglasses. Различавам им само бутилките, ако ми ги дават на картончета, едва ли ще се ориентирам кой кой е. Може би Дона бих го познала защото ми е свръх накъртващ.
Но пък този на Charlotte Tilbury ми е приятен, явно заради цветята и дървесата в него, които до някаква степен тушират сладостта. Него винаги бих го разпознала сред ароматите на рафта, има нещо особено, което го отличава. Бих носила такава сладост, макар и много рядко.
Клодилия, забравих да ти кажа, че Лин Харис напусна Miller Harris (бях писала лятото за този случай). Сега има нова компания за по-хай енд парфюми, с ръчно правени бутилки и пр. екстри. Нищо не съм пробвала от тях, все се надявам, като минавам през Лондон да имам време да отида до магазина, но не знам кога ще стане:
http://perfumerh.com/

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 16:48 от Zozina

# 233
  • София
Със сигурност съм те прочела за напускането, но съм забравила явно след това.  Confused Сега виждам, че има видео с нея на сайта на новия бранд, към който си дала линк, ще го изгледам.  Hug Дано скоро стигнеш до магазина!  Wink Иначе билките и горчивината не ми пречат в парфюм, стига да има нещо, което да го омекотява или да дава въздушност на композицията, кожата ми не е благодатна никак и много често интензифицира точно дадена съставка, която не искам да доминира над останалите.

# 234
  • София
Непременно да разкажеш като пробваш ароматите, влюбих се в бутилките. bouquet

# 235
  • СОФИЯ
Привет,
къде точно пробвахте Aromatics Black Cherry Clinique и кой беше писал впечатления за него (не ми излиза с търсачката)? Вчера минах на разузнаване в Дъглас, но го няма. Ако е зареден някъде, знаете ли цената?

В магазина на Клиник на бул. Витоша /София/
Струва 210лв., но сега върви реклама, че от 10 до 14.02 имат 25% намаление.
А дали този парфюм ще е в това намаление , нямам идея  Peace

# 236
Непременно да разкажеш като пробваш ароматите, влюбих се в бутилките. bouquet
Да, наистина са много хубави, вижда се на снимките как ги правят. Моя приятелка е ходила и каза, че цените на ароматите са от ужасните, нещо от сорта 200 паунда за бутилка 100 мл., заедно с 2 травел спрейчета по 7 мл.  Дано сколасам някога да отида да пробвам:)))

А случаят с вишневия Ароматикс е много интересен, където и да го потърся, действително е само 100 мл., а черният Ароматикс го намирам в разфасовки 30, 50 и 100 мл. newsm78

Някой пробвал ли е новият Baiser Fou:
http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Baiser-Fou-42431.html

# 237
Черешовият Ароматикс е само 100 мл. в България и не важи намалението за него.
Пробвах новият парфюм на Сисли никак не ме грабна.
Пробвах и новата колекция екслузиви на Бушрон там има попадения за вкуса ми, но не и на тази цена.
Не харесах Coach, нито пък някога ми е допаднало нещо на Miller Harris.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 21:40 от densi

# 238
  • Варна
Шуши, Денси,  благодаря  Hug

# 239
Момичета, някоя от вас има ли впечатления от http://www.fragrantica.com/perfume/Jessica-Simpson/Fancy-Nights-8925.html? Не познавам Прадата, с която го сравняват, а и нямам идея как точно мирише папирусът Rolling Eyes, а ми е любопитен с цялото това пачули.

Общи условия

Активация на акаунт