Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 907
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Честито и на двете мацки, за страхотните придобивки.  Heart Eyes Hug bouquet
Така да ми харесва шишето на Момиата сълза на Герлен, ама така да не обичам момини сълзи.

Куражче, радвам се, че си открила цели три нови любови. Ох, какъв парфюмен кеф! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

Аз съм днес, заради по-студеното време навън, с един от най-любимите ми парфюми Amber Oud By Kilian. За мен това произведение на Килиън е истински шедьовър и му се наслаждавам сериозно! Heart Eyes Лошото е, че на топло не вирее, не понася и супер големи студове и малко време може да се носи реално.

# 556
  • Варна
Минавам да се похваля, че току що поръчах това!
....
Много се вълнувам, миналата година го изпуснах, но тази сигурно съм първата поръчала го Laughing
Кефиш ме, не знам защо  Mr. Green
Казваш, все едно душиш цвете момина сълза - 1:1 ?

Courage, честито и на теб, сега кой ли ще слагаш по-напред?
 Peace

# 557
  • София
Минавам да се похваля, че току що поръчах това!
....
Много се вълнувам, миналата година го изпуснах, но тази сигурно съм първата поръчала го Laughing
Кефиш ме, не знам защо  Mr. Green
Казваш, все едно душиш цвете момина сълза - 1:1 ?

Началото му сякаш е 1:1, в базата става по-кремест, като дойде и като цъфнат момините сълзи ще сравня.  Simple Smile
Той е лимитирано издание, всяка година го пускат в различна бутилка и се изчерпва много бързо. Миналата година в средата на март вече беше изчерпан в placevendome.be, затова тази година от януари се записах в листата на чакащите Laughing Тогава още не знаех в каква бутилка ще е даже. После като се появи клип в нета, масово коментарите бяха, че това е най-грозната и евтино изглеждаща бутилка в която се е появявал Muguet досега, и че ако някой въобще реши да го купи, ще се смее по целия път до банката Laughing Аз не се смях, хахаха, какво и е толкова на бутилката, в сравнение с другите е най-голямата досега, 125 мл, и е спрей. За какво ми е красиво изглеждаща бутилка, на която съдържанието е със 25 мл по-малко, на същата цена. А и предишните всички бяха сплаш, та колкото и да са красиви, парфюма трябва да се прелива в атомайзър накрая.

# 558
Аз също не мога да нося момина сълза, но бутилката на този Герлен е разкошна Heart Eyes. I walk alone , честит!

Темата живна Heart Eyes Честити новости - Герлен и други bouquet Аз втори ден със Un Jardin En Mediterranee Hermes.

Кажете две думи за Tam Dao Diptyque Praynig Ще потърся проба - стана ми интересен и ми се набива в очите последно време.

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 15:04 от raznejena*

# 559
Кажете две думи за Tam Dao Diptyque Praynig Ще потърся проба - стана ми интересен и ми се набива в очите последно време.
Само хубави неща мога да ти кажа. Дървесен, спокоен, природен, мек, прекрасен. Само малко по- траен да ми беше....

# 560
И друг път съм писала, Tam Dao е от изключително нетрайните парфюми за мен, докато се разбере какъв му е случая и изчезва, говоря за себе си. Иначе си има много почитатели. Пробичка най-добре.

Йоан Владимир, кой е парфюмът, че не виждам от снимката? Смятам, че разходката ти за Mon Guerlain може да се окаже изгубено време.

# 561
  • София
Прилича на Фредерик Мал. Simple Smile
Аз много харесвам Там Дао  Heart Eyes. При мен също не е траен обаче.

Благодаря, някои любови не са нови!
Просто сега ми дойде музата да си ги купя. На първо време ще нося новата любов, а после предвид сезона анорексичната версия на 5 цата.  Grinning

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 15:29 от Courage

# 562
  • Франция
Tam Dao е много красиво, фино и полирано сандалово дърво. Аз нямам оплаквания от трайността му, не е по-нетраен от Philosykos върху мен. Мисля да подновя и двата за лятото  Simple Smile

Честити Герлени на всички дами  bouquet

Zozina, парфюмът е Superstitious  Simple Smile От миналата година го чакам, трябваше уж да излезе през март, но сега го обявяват за през април. Обещали са ми алдехиден шипър, прави го Доминик Ропион и под патронажа на прочут с елегантния си класически вкус френски дизайнер. Толкова много надежди и очаквания съм вложила в този парфюм, че ако ме разочароват, ще зарежа хобито и ще постъпя в манастир  Laughing

# 563
Ясно, първоначално го обърках с този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Outrageous--43456.html
който не знам защо във фрагрантика е с такава бутилка - моя приятелка ми пропищя главата с този Фредерик Мал -  нейната бутилка е с нормален черен етикет с червени надписи. Както и да е, просто за секунди си помислих, че говориш за него, този който чакаш е съвсем в друг жанр. Ще разказваш.

# 564
  • Франция
Ясно, първоначално го обърках с този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Outrageous--43456.html
който не знам защо във фрагрантика е с такава бутилка - моя приятелка ми пропищя главата с този Фредерик Мал -  нейната бутилка е с нормален черен етикет с червени надписи. Както и да е, просто за секунди си помислих, че говориш за него, този който чакаш е съвсем в друг жанр. Ще разказваш.
Outrageous също ми е в списъка за проба, но там нямам големи очаквания. Той е правен специално за американския пазар и не е нов, от 10 години го има вече, но ексклузивно се предлага само там. От тази година го пускат и на европейския пазар. Французойките из форумите звучат много разочаровани и го описват като ароматизатор за пране с дъх на зелена ябълка. Безобиден, свеж, тих, "като за американци". Аз нямам нищо против свежото пране и ябълките, така че ще му дам шанс, а и не вярвам София Гройсман да успее да направи нещо чак толкова безлично.  Simple Smile
Ти какво мислиш за него?

# 565
Аз не съм го пробвала, при нас го няма. Моя приятелка, живееща в Лондон си го купи и много го харесва и хвали. Аз се съмнявам тази пирамида - ябълка, мента, лайм+канела - да предложи нещо "outrageous", по-скоро нещо свежо, но от друга страна харесвам парфюмите на Sophia Grojsman, които познавам. Да, сега видях, че има и стара версия. Ако го пробваш и ти, ще ми е интересно да разкажеш.
И на мен не ми се вярва да е нещо от типа на зелената ябълка на DKNY Be Delicious, предполагам, че канелата, ще го направи интересен, но ще се разбере.

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 16:15 от Zozina

# 566

Zozina, парфюмът е Superstitious  Simple Smile От миналата година го чакам, трябваше уж да излезе през март, но сега го обявяват за през април. Обещали са ми алдехиден шипър, прави го Доминик Ропион и под патронажа на прочут с елегантния си класически вкус френски дизайнер. Толкова много надежди и очаквания съм вложила в този парфюм, че ако ме разочароват, ще зарежа хобито и ще постъпя в манастир  Laughing

Йоан Владимир,много интересен изглежда този нов Frederic Malle. Ще чакам с нетърпение отзиви bouquet

По темата за Mon Guerlain-  след всички тези коментари , с нетърпение чакам да се запозная с него. По принцип и аз съм от недолюбващите лавандула, много ми е трудна в парфюм и все нещо ме дразни. Единственото изключение от това правило, което не само харесах , но и в което се влюбих, за съжаление нещастно, се оказа Background на Jil Sander , с който имах удоволствието да се запозная съвсем наскоро благодарение на една приказна вълшебна фея Hug Как и на кой можа да му хрумне глупостта да го спрат този уникален парфюм незнам Rolling Eyes

# 567
Дами, благодаря за Там Дао bouquet Нетрайността я подозирам, дървесността в него ме привлича , но да- проба. Наизуст отдавна спрях да купувам макар, че с малки изключения съм улучвала. Вече първо пробвам-после вземам  Laughing 

# 568
  • София
Пробвах и аз Мон Гарлен.
Пръснах директно на кожа, в началото ми се стори в духа на Ла ви е бел, но сега след 3-4 часа тази ми асоциация отшумя и взе доста да ми харесва( всящност аз и Ла ви е бел харесвах като излезе, но с времето ми стана досаден заради масовостта). При мен има мноооого, много лавандула, която съчетана с бобовата тонка звучи страхотно. Много женствен, гальовен и романтичен парфюм. Ако не започна да го усещам от всяка 2-ра жена ще го купя Mr. Green

Много ми доападна една от Алегориите в Дъглас Парадайс, но сега не съм сигурна коя беше Joy
Имаше 5 на рафта, запомнила съм другите 4, но не и тази която харесах, не беше Limon Verde,  Pamplelune, Mandarine Basilic, нито Herba Fresca... някой случайно да се сеща коя е петата, която има там за тест Blush

И да се оплача...Вчера следобяда като поднових с две фъс Целувката на дракона, една колежка ми каза, че и мириша на мастика Shocked Shocked Crazy Crazy алкохол има, ама баш пък мастика Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 569
  • София
~Étoile~ , струва ми се, че другата алегория е Lys Soleia. Peace

Общи условия

Активация на акаунт