Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 777
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
Неведнъж Ковачева ми е разтупквала сърцето с описанията си. Но аз съм любител на акватиците и тоя път положението е неудържимо.  Laughing  Нямам търпение да го тествам!

# 676
Неведнъж Ковачева ми е разтупквала сърцето с описанията си. Но аз съм любител на акватиците и тоя път положението е неудържимо.  Laughing  Нямам търпение да го тествам!
Да, би било интересно да споделиш Simple Smile
Аз днес сутринта го пробвах и за мен, това е най-трагичния досег с иначе любима моя линия на Ермес.
Не знам, дали с трайността си ме изумяват точно аромати, които не бих имала, но в случая, тя не спасява общото впечатление. Единатвената асоциация с вода, която мога да направя, е на замръзнал студен океан, лишен от динамика и живот.
Но, в замяна на това, от размяна вече имам "Чаят за двама", който ми приляга точно като велурена ръкавица в английски следобед  Wink

# 677
Tsugumi, честит Tea For Two. Много дълго не си го купувах аз, заради чаят в името. Дори разпитвах тук във форума, но пак се спомена чай, а аз установих след
http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html
че не харесвам чай в парфюм. Добре, че рискувах и си го купих без проба. Сега се ядосвам, че си взех само 50 мл., които унищожавам с бясна скорост...
А що се отнася до продавачките в магазините за парфюми, при нас е същият случай, какъвто описа Йоан Владимир. За жалост в България ако попаднеш на любезно момиче е късмет, но според мен, ние, пазаруващите трябва да ги научим да се държат нормално, ние като клиенти трябва да изискваме, разбира се, без да се стига до сцени. Така, че е нормално някой да се напръска с парфюм като преди излизане и да не се чувства тъпо, а продавачката ако иска да пребледнява, да припада, да дърпа шишето и пр. Шишето затова е там и не е нейно.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 00:40 от Zozina

# 678
  • София
Така, че е нормално някой да се напръска с парфюм като преди излизане и да не се чувства тъпо, а продавачката ако иска да пребледнява, да припада, да дърпа шишето и пр. Шишето затова е там и не е нейно.

Много се смях като си представих епичната битка за бутилката  Joy Joy Joy
Но да, повечето п(р)одавачки в парфюмериите се държат точно така, все едно си им отишъл неканен на гости  newsm78 Имала съм случай на летището, пръскам на блотер (дори не на себе си) 3-4 пъти, и една нахакана какa дойде да ми обясни как се пръскало по веднъж. Отговорих й, че явно само на нашето летище има такова правило и пътниците аборигени няма как да знаят, та е най-добре щом е така да сложат изрични табели. Не съм сигурна дали схвана сарказма, но изсумтя и се изнесе. Мега странна случка, защото обикновено момичетата на летището са били изключително любезни и като правило не досаждат на пътниците, но пък помагат ако имаш нужда от нещо..

Тествах вчера и аз Синьото водно чудо, и също като Ковачева много го харесах. Не е тайна, че страстно обичам морета и океани, и тук ароматът на студени такива е пресъздаден много автентично  Heart Eyes Не го усещам чак прекалено студено, но нека да кажем, извън сезона - морето без туристите Wink (Ковачева, какво му е на къпането на 19-20 градуса, идеална температура на водата си е това за плуване  Mr. Green) При мен няма и помен от базата на другите чудеса, съвсем като самостоятелно творение го възприемам.. което не знам добре ли е или не, предвид, че обожавам еликсира и амбрата, но пък водата ми е по-скоро безразлична. Това, което много ме учуди, беше трайността - от вчера следобед напръскан, тази сутрин все още го усещах на китка (вярно, добре маринована китка, но все пак там кожата е сравнително суха и не задържа аромати, поне при мен). Ще го тествам непременно пак на носене както си трябва, но усещам, че при всички положения ще се купува и още как.

Продължих да разучавам и ексклузивите на Boucheron (след като аудът определено ми/ме хареса и съм го маркирала да го следя, при все че шишетата пък са ужасни.. и огромни). Та вчера пробвах неролито и туберозата. За моя изненада туберозата изобщо не ме впечатли на кожа - на блотер беше въздушна и много приятно пролетна, докато на кожа първо седеше измита, а после се заслади и стана нещо като нищо - нито въздушна, нито задушлива, а някакво междинно положение, което точно на нищо не приличаше. За сметка на това пък, неролито направо ме отвя - ужким едно такова обикновено, приличащо на поне 10 други парфюма (мъжки такива), но явно (ал)химията с кожата се беше получила, защото не спрях да се душа. Както и Синьото мерве, на кожа ми хареса много повече отколкото на блотер. Трайност обаче и от двата Boucheron-а много слаба. Бяха пръснати в сгъвките на лактите (пак с доза а ла Маринската) и се оттеглиха безславно след макс 3-4 часа.
Остават ириса, ванилията и амбрата, които на блотер не бяха уау, но пък на кожа може и да се проявят другояче.

# 679
Странно,не съм забелязала да ме преследват консултантките по нашите магазини newsm78 Винаги си пръскам от което искам-на блотер или на себе си. Изобщо не е вярно това че не са обучени PraynigМоже някои да не са донаучени, може да не са в час , но че са обучавани това е сигурно. Може би и аз не изисквам от тях геройства ,затова и нямам като цяло разочарования Grinning Достатъчно е да ме оставят на мира и да дойдат ако ги повикам.

# 680
Благодаря, Zozina!
По същата причина го избягвах и аз, но днес съм с него и се чувствам невероятно комфортно. Усещам днес по-отчетливо "опушената част", в която мисля, че има чай (и оттам, името).
Не искам да измествам темата за квалификацията и любезността на българските продавачки, гласът ми почти винаги е оставал в пустиня по този въпрос и минавам за "вземаща се твърде насериозно". Наблюденията ми са, че има неестествени опити да се държат любезно, но в голямата си част нямат и елементарна обща култура за бранша, в който работят.
По мои наблюдения, българският среден купувач не е критичен и позволява лошо и неквалифицирано отношение.

# 681
  • София
Хареса ми и на мен Синьото водно чудо на Ермес.  Heart Eyes Днес пък съм се напръскала с Водата на чудесата и много ме радва!  Wink

Тествах и аз Мон Герлен (най-после), хубав парфюм за есен - зима (най-вече заради мекотата на тонката). Евентуално тогава ще го мисля. За пролет - лято ми идва сладък и няма да го купувам сега.  Peace

# 682
Здравейте дами?Бихте ли коментирали C.Dior-Blooming bouquet(Miss Dior)?Как е като аромат и издръжливост?Благодаря и извинявайте за нахълтването.Хубав ден.

# 683
Имам една изключително унизителна случка в мола на Стамболийски. Дано четат и собственици на магазини. Не си спомням там как се казваше парфюмерийният магазин. Влизам към 10ч., още няма никой и се насочвам да си пробвам нещо, при което изведнъж се появява охраната, аз не съм го видяла, защото той ме дебне все едно сме на война. След това рязко издрънква с връзка ключове, от което аз подскачам, защото той се е промъкнал тихо, за малко не изпускам шишето. Тогава на бегом от вратата се появява продавачка с пълна уста, явно закусва жената. Започва да ме препитва какво искам, още дъвчейки. Може би салфетка трябваше да й подам. И после вдявам, че те си правят разни нишани, като има някой в магазина, но аз се почувствах, като крадла. Разбирам, че от магазините се краде и после дъвчещата дама трябва да го плати. Така, че трябват усилия и от двете страни. Виждала съм супер надменна и нагримосана клиентка (беше си сложила всичкият грим, с който разполага вкъщи) да отпраща продавачка по унизителен и груб начин, а тя се пробваше да й каже, че "гъбката" на шишето на Прада Кенди, не е капачка, а самият пулверизатор и съответно силно гримираната жена, успя да го изтръгне и да счупи тестера...Така, че е двустранно. Няма на кой да се сърдим, а трябва да подхождаме с разбиране, но и да изискваме.
Новият ми аромат Ambre Pamplemousse Rose, ме радва ужасно, завършва с мека и сладка амбра и за 6 часа преминава през какви ли не фази, шизофрения пълна, но съм в настроение за такива неща. Отделно има много "природно" и натурално звучене, нищо химично и потискащо, все едно съм си натрила корите от грейпфрутите по ръцете Joy.

# 684
Tsugumi , едва ли на някой е проблем твоята гледна точка. Проблем е начина по който я поднасяш -заядлив почти винаги. Това обаче е само и единствено твой проблем Peace За да се отличиш от всички останали постоянно демонстрираш високо ниво по твоите критерии. Натрапваш го целенасочено, обаче ако човек трябва постоянно да го демонстрира и натрапва това нали се сещаш колко фаща дикиш hahahaНищо лично.
Аз не защитавам бг продавачки, купувам от сайтове предимно, но не мога да си изкривя душата и да ги наплюя просто така, за да покажа колко съм над нещата. А не е като да нямам претенции по магазините Laughing Ама едно е претенции, друго е да влезеш заядлив както също се наблюдава. Те нещата винаги са двустранни.

# 685
  • Бургас
Miss Dior Blooming Bouquet Christian Dior for women-много красив парфюм,мек,нежен,елегантен,ненатрапващ се. Цветно-плодов аромат е за мен,много удобен за носене и мисля,че е лесен за харесване.Страхотен за ежедневен,но трайността му поне на моята кожа не е никак задоволителна още повече за тази цена. Много ясно се отличават при мен мускус и божур. Heart Eyes Влез в някой мол и се напръскай,поне в Бургас никога не са ме дебнали,нито притеснявали.Пробвам каквото желая,вече ме познават момичетата и нямам никакви проблеми,много са учтиви. Peace

# 686
  • Варна/Лондон
Тамън се чудех да пиша ли и аз за трайността на Miss Dior Blooming Bouquet Christian Dior, много лек и приятен, но нетраен и при мен. Confused

# 687
Да, не е със супер трайност, но е красив, пролет парфюм.

# 688
Аз до този момент не съм имал неприятна случка с консултантки в парфюмериите в България (Бюти Зоун, Дъглас, Сефора). Обикновено идват при мен и ме питат дали могат да помогнат с нещо, при което отговарям с усмивка "Не, благодаря" и ме оставят на мира.
С неприятно впечатление съм оставал от охраната в някои магазини. В Сефора например ме гледаха накриво, докато пробвах някакви Шанели. А в Debenhams в България Мол охранителят стоеше отстрани и се движеше в синхрон с мен - ако аз направя една крачка, той също прави една. Повече не съм стъпвал в този магазин. Това отношение е доста дразнещо и дори унизително и се надявам собствениците на магазини наистина да четат тук и да инструктират персонала си да не третира клиентите като низши твари.

# 689
Никога няма да забравя случая с откраднатите парфюми на Том Форд в Сефора. Влизат двама високи младежи с нахлупени шапки и за една секунда просто срутват рафта на Том Форд. Бая парфюми са отнесли.
Последно им откраднаха тестера на Прасковения руж. Confused Там охраната дебне здраво, защото са явно желани за кражби. Също така много хора изпускат и чупят тестерите, това е ежедневие почти. Изпитвам ужас от такова нещо и не разрешавам на децата ми въобще да докосват нещо в парфюмерии, внимавам и с чантата да не закача нещо, защото съм виждала големи срамове.
С продавачките съм имала чутовни сблъсъци, но вече поради денонощното ми висене по парфюмерии ме познават и нямам проблеми.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 13:43 от densi

Общи условия

Активация на акаунт