Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 788
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • Чукарландия
Тези дни мога да пусна и снимки, ако на някой му е интересно. В къщата на орхидеите съм се запознала с хора, които си носят стол от дома си, и прекарват всяка свободна минута от времето си, в съзерцаване на орхидеите. Тази информация, която написах, съм я научила от един мъж, който е всеки божи ден там, докато трае цъфтежът, като ме е карал да усетя цялото многообразие от багри и аромати на хилядите видове, представени там. Предпочитам истинският, реален аромат на цветята, в парфюм ми е трудно да го възприема.

Много ще ми е интересно! Hug

# 661
Аз днес пробвах Mon Guerlain и много ми хареса Heart Eyes Първоначално седеше много сладко на ръката ми, а даже и леко задушаващо, но след час става много мек и приятен. Обаче не загледах цената, защото бързах да си хвана рейса. ooooh!
Някой има ли идея на каква цена е голямата разфасовка?

# 662
  • София
Много се харесахме с  Mon Guerlain. Френски шик, много мек и изискан аромат.  След лавандулата и сладостта, която не ми е в повече и мога да понеса на финала остава една уникално фина  ирисово пудрена ванилия. Много пипнат аромат. Ще се купува.

# 663
  • Бургас
Мон Герлен 100-ца мисля е 254лв,ако не се лъжа,моят е 50-ка.Този парфюм за мен е самото съвършенство,не спирам да го пръскам. newsm76

# 664
Мон Герлен 100-ца мисля е 254лв,ако не се лъжа,моят е 50-ка.Този парфюм за мен е самото съвършенство,не спирам да го пръскам. newsm76
Благодаря ти bouquet

# 665
Тъкмо и аз да споделя, че се влюбих в Mon Guerlain - много красив и "луксозен" аромат  Heart Eyes

# 666
Веднъж да харесам парфюм и ще е или лимитка или ще е изчерпан навсякъде.Бях ви споделяла,че съфорумка ми прати мостра с Thierry Mugler Rose Angel.Влюбена съм  Heart Eyes Намирам го само в ибей,но не смея да поръчам Sad Искам да попитам по-запознатите,има ли общо с оригиналния Ейнджъл,да се утеша с него  Praynig

# 667
  • София
Нищо общо няма. Евентуално можеш да го замениш с Pivoine Angel, който е от същата серия и също е лимитка и изчерпан, но току-виж изскочи отнякъде.

# 668
BoMarina, правилно са те посъветвали момичетата. Аз тествах на блотер, на кожа все още не съм,
 не го стреляй на сляпо Wink
 Пробвах го в Sephora в The Mall. Ще дам отзив веднага щом мине тест върху моята кожа - много суха, изпива
 всичко сладко и тежко за секунди, та нищо чудно да не остане и помен от белият шоколад Laughing Hug

Smartie bouquet.С нетърпение ще чакам отзивите ти след проба на кожа bouquet

# 669
Атти,жалко.Благодаря ти  bouquet

# 670
  • Germany
Ходих днес да пробвам новия парфюм на Анджелина Джоли  Simple Smile
Бутилката е много красива  Mr. Green
Напръсках се обилно на едната ръка, парфюмът започна интересно с лавандулата, но докато се завъртя по щанда, тя също се врътна, помаха ми за сбогом и изчезна. На нейно място дойде карамел, и то не какъв да е, ами карамел му, единствената съставка, която не ми носи удоволствие нито в храна, нито в парфюм. Сега, час и нещо по-късно, си душа ръката и се опитвам отчаяно да помириша жасмин, ириси или нещо друго, което обичам, но карамелените нюанси просто удавят всичко и ми бутат носа към другата ръка.
Нея съм напръскала обилно с новото синьо чудо на Ермес. Не харесвам акватици и не съм фен на Чудесата, но този ме интригува. В началото долових нюанси на мастикова дъвка, които направо ме наостриха цялата, но после си утихна в познатата база на Водата. Много съм любопитна да прочета мненията на kovacheva, goddess и други дами, които са почитателки на линията, как възприемат това ново чудесо Simple Smile
Дами, а защо мълчите за другите два нови Герлена - новата Алегория и новия Ексклузив, те не са ли ви интересни?  Simple Smile Разчитам на вас да ме (раз)убедите да си купя Веселата Тубероза, моля ви, много ми е спешно  Crazy  Hug
Йоан Владимир, и за мон Герлен не успяхме да се скараме  Mr. Green Hug Очаквах, че няма да ти хареса, но все пак имаше едни десет процента вероятност да ти хареса, точно заради лавандулата и тонката, но явно при теб не са основните играчи. Между другото, много съм изненадана от положителните реакции в немския форум към този парфюм, защото немците ако не друго, умеят да са обективни и да критикуват. Много висока обща оценка, и то от хора, които ползват предимно нишови и ексклузивни аромати. Разбира се, не липсва и критика, но като цяло се потвърждават думите ми, че е лесен за харесване и носене аромат. На всеки му прилича на нещо, което познава, и въпреки това в него има нещо, което не те оставя равнодушен и просто го искаш. Точно затова днес сутринта тръгнах да го купя.

Прочетох и питането ти за Eau des Merveilles Bleue Hermes, при нас не е зареден в Дъглас, затова се наложи да мина през бутика на Hermes, където ходя само при крайна необходимост като днешната  Mr. Green. Последното ми посещение там беше с братовчед ми, който е висок брадат татуист и ходеща реклама на Memento mori  Mr. Green, да пробваме и двамата Галоп Crazy Whistling Гледаха ни, все едно, че ще грабнем парфюма и ще хукнем в галоп по улицата  Mr. Green Добре, че купих един сет мъничета, та ни изпратиха с фалшива усмивка Wink. Пристигам днес наточена в магазина рано рано, събудих консултантката и тя стреснато ми подаде синята бутилка. Честно да призная, акватици хич, ама хич не обичам, от някои ми става направо лошо. На въпрос на мой парфюмен приятел, как мога да нося такива мрачни дървета и тамяни, от които да ти настръхне косата, а да не мога да понеса един прост и лесен акватик, не можах да измисля смислен отговор. Това обаче не е прост акватик, а парфюм от линията на чудесата. За пореден път доказах, че имам страхотна химия с тези парфюми и този, въпреки акватичните нотки в пирамидата, също не е изключение. Не знам дали съм споделяла тук, ако съм, моля за извинение за повторението, че в бившата ми работа съм отнасяла най-най много комплименти за Eau des Merveilles . Носила съм парфюма на колегите ми за проба. И повечето от тях са споделяли, че на мен ми стои страхотно, и няма нищо общо с това, което излиза на тяхната кожа. Така че, признавам, че съм от късметлиите и обожавам всичките парфюми на чудесата, с едно изключение. Мастикс аз не усещам, и по-добре, защото след челният ми сблъсък с Eau d'Ikar Sisley, хич не искам да чувам даже за мастикс, а до този момент си мислех, че обичам тази нотка. При мен Eau des Merveilles Bleue Hermes започва много цитрусово, със сладки лимони и бергамот, и със силна минерална и скалиста нотка. Напомни ми на Крайбрежната алея на Ещорил през пролетта, когато Атлантическият океан е сърдит и бучащ, хвърлящ студени солени пръски по всеки, дръзнал да го приближи, а слънцето свети измамно, но не топли. Усещам и студения мокър пясък под нозете си, и онзи безкрайно чист и въздух, смесен с влагата на океана. Ако сте се къпали при 19-20 градуса на морската вода, и сте зъзнали на пясъка като мен, спомнете си как мирише мокрото треперещо тяло. Много точно е уловено в този парфюм. Долавям и нежни флорални нотки, и белите нежни цветчета на кориандъра, известен още като силантро или колендро по нашенски, с онази озонова нотка, която се разпознава след буря. Усещам го хладен, солен, ароматен и много мой. Абсолютно разпознаваем е оригиналът в този парфюм, но е допълнен наистина чудесно с въздух, скали и студено море. На мен лично много ми напомня на Костарела на Carner Barcelona, на който се чудих цяло лято и така и не купих, както и на  Sea Fennel Panier des Sens, за който съм писала преди и който също много харесвам, но това, с което ме спечели този парфюм е именно познатата вода на чудесата, в нова интерпретация. Тих и грациозен парфюм е, днес при мен е дъждовно и пролетно, а той се вееше като знаме от шала ми и напомняше нежно за себе си. Изненадах девойката, като посегнах за втори път за тест и се напръсках както аз си се пръскам. Имаше въпрос от Lilly78, как се пръскаме по парфюмериите. Аз избягвам парфюмерии с консултанти, но ако се налага, както днес, искаш си тестера уверено, казваш, че имаш двеста парфюма и за да купиш нещо ново, ти трябва сигурен тест, а той е, като се напръскаш така, както се пръскаш в ежедневието и без да чакаш отговор просто взимаш бутилката и пръскаш. Няма какво да ти кажат на това и работи безотказно  Peace
Не бях планирала да купя този парфюм, но направих компромис с мон Герлен, взех само 30 мл., вместо плануваните 50 и отнесох и единствените 50 мл. от синята бутилка. Доволна съм много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

На всички с нови ароматни придобивки, честито.
Zozina, радвам се, че все пак си попаднала на нещо, което те е зарадвало, така че честито и на теб  Peace

# 671
Много ефектна реклама на новото цвете на Кензо:
https://www.youtube.com/watch?v=KZuu7l5g2Xg
За съжаление, от голям почитател на Кеnzo, когато дизайнер беше А. Маррас, постепенно започвам да се дистанцирам от стила им.
Може би, последни от парфюмите на марката, ме заинтригуваха различните Тотем-и:
http://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Totem-Blue-31208.html
и т.н.  Оранжевият и жълтият - също.
Бяха обявени за лимитирани и са практически неоткриваеми за тест. Момичето в "Сефора" днес не беше чувало за тях  Whistling
Мой фаворит за лице на Flower си остава Qi Shu
https://m.youtube.com/watch?v=JmbdQ_xZVWA

# 672
  • Пловдив
Kovatcheva, благодаря за насоките за пръскането в магазините. Ще пробвам следващия път. Понякога като вляза в Дъглас се чувствам като крадец и гледам да пръсна възможно най-малко на китката,защото отвсякъде ме дебнат консултантки и вървят подире ми. А така не мога да придобия добра представа за парфюмите.

# 673
  • София
Здравейте, имате ли впечатления от Waterlily Sun Aerin Lauder ? Никога не съм имала аромат на Aerin, днес пръснах този аромат на китката, но 15 минути след това се наложи да се измия и отмих аромата. Не успях да се запозная с него, а името звучи интригуващо. bouquet

# 674
  • Франция
kovatcheva, знаех си, че Синьото чудо ще ти хареса Simple Smile За него вече има шанс да се скараме, но ще го тествам пак, при 25+ градуса, защото го виждам за себе си като парфюм за вечерите край морето. ЛМ също много го хареса, изобщо забелязала съм, че с него имате доста сходен вкус и клоните към еднакъв тип парфюми.

Честити нови придобивки на всички дами  bouquet Пролет е, време за подновяване на гардероба Simple Smile

lili_78, продавачките се стискат главно в България, може би поради слабо обучение. Тук се държат точно обратното - преследват те, за да те пръскат. Това също е досадно, защото неведнъж съм излизала от парфюмерия обилно полята с не точно парфюмите, които съм отишла да тествам  Rolling Eyes
Когато пазарувам у нас, обикновено си казвам направо - "сега ще се напръскам много хубаво, ако има някакви дразнещи нотки, да ги усетя добре" и действам смело, преди да са успели да ми възразят, че парфюмите им са само за гледане, едва ли не...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт