Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 152
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, моля да ми препоръчате нещо пролетно. Харесвам различни неща - зимата изкарах предимно с Poison girl, Elixir des merveilles, Chloe love, Want, Euphoria, Crystal noir и др., та сега ми се иска нещо свежо, може и цветно. Не знам защо, но съм решила, че ще харесам Miracle на Lancome. А всъщност от бранда познавам (и съм носила) само Poeme и Midnighr Tresor. Замислих се и за Versense на Versace, също и за Vanitas, че ги има доста изгодно в момента. Благодаря в аванс!  bouquet
L'Eau Couture Elie Saab бих препоръчала като по-лек вариант. Любимият ми в момента This is Her Zadig & Voltaire Heart Eyes, Jour d'Hermes и Jour d`Hermes Absolu мисля, че също са подходящи. Ma Dame Jean Paul Gaultier също ми е сред  пролетните любимци.

# 361
  • Бургас
Cabochard,от мен предложения за тези двата,неустоими са-http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/L-Eau-de-Chloe-14000.html   http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Rosa-Pop-35553.html  Heart Eyes

# 362
  • София
Успях да се сдобия и с Уоманити, след като известно време не го намирах. Пуснаха го в Енцо, но според мен не е Womanity Mugler, а е The Taste of Fragrance Womanity Mugler - такава пирамида усещам, а и такава са дали в описанието на сайта. Всъщност мен не ме бърка, тъй като и пробата беше от същото и отговаря. Ето разликата:
Скрит текст:
http://www.fragrantica.ru/perfume/Mugler/Womanity-8766.html
http://www.fragrantica.ru/perfume/Mugler/The-Taste-of-Fragrance- … manity-13602.html

А ето и какво поръчах, но определено не е "чисто" Уоманити, а е това от втория линк на фрагрантика:
http://www.enzo.bg/thierry-mugler/womanity-parfjumna-voda-za-zhe … kvach-na-parfjum/
Това което си пробвала,поръчала и носиш е това от първия линк към Фрагрантика Peace Ако са ти изпратили това от посочения към интернет магазина линк. Може да видиш и на кутията,и на дъното на бутилката! "Вкусното" Уоманити е лимитка само в 50 мл има и малка разлика в бутилката със стандартното. То е в 15,30,50 и 80 мл,без да броим лимитираните флакони(не аромати) Но което и да е всъщност важното е да си пръскаш с удоволствие!!!

Да, категорично е класическия Уоманити това в Енцо.
За късмет днес съм точно с The Taste of Fragrance (макар че рядко го нося) и веднагически извадих бутилката за сравнение  Laughing Апропо, разликата между него и оригинала не е драстична, една идея по-сладък е "вкусния, иначе са в една и съща тоналност. При паралелен тест се усеща най-вече. Предполагам човек, който никога не е носил някоя от версиите, едва ли би ги различил  Peace

# 363
  • Франция
Чакам с нетърпение и Богините, и Герлена. Той ще е в България на 1 Март, заедно със световната премиера и това много ме радва.
Тук ще видим и ще се насладим и на новият Есклузив Joyeuse Tubéreuse Guerlain.
Доколкото виждам е махната помпата и това е невероятна радост за мен. Обожавам зелена, хрупква тубероза и тая много надежди за този аромат.
Ще чакам с нетърпение да споделите впечатления за новите Герлени, особено за Joyeuse Tubéreuse  Simple Smile
Вече е наличен в бутиците на Герлен и тук изобщо не го харесват. Определят го като parfum très "quelconque" - някакъв никакъв, с нищо незабележим. Ще ми бъде много интересно да сравня как ще се възприеме от "нашите си" тук дами и господа  Laughing
Впрочем за мен и миналогодишният Néroli Outrenoir беше разочарование.
А по проблема с помпите, а също и цената - чета, че отскоро в парижкия бутик на ru du Faubourg Saint Honoré предлагат 20 мл разфасовки на доста от ароматите на Герлен, включително серията L’art et la Matière  Simple Smile Били в нормални спрей флакончета и на цена от 30 евро. Имайте предвид, ако някой пътува до Париж, аз лично ще се възползвам при първа възможност да си накупя поне 2-3  Simple Smile

# 364
# 365
Много благодаря на всички за предложенията, ще тествам /което мога/ и ще споделя, като си избера и взема нещо.  Hug bouquet

# 366

Цитат
Това което си пробвала,поръчала и носиш е това от първия линк към Фрагрантика Peace Ако са ти изпратили това от посочения към интернет магазина линк. Може да видиш и на кутията,и на дъното на бутилката! "Вкусното" Уоманити е лимитка само в 50 мл има и малка разлика в бутилката със стандартното. То е в 15,30,50 и 80 мл,без да броим лимитираните флакони(не аромати) Но което и да е всъщност важното е да си пръскаш с удоволствие!!!

За късмет днес съм точно с The Taste of Fragrance (макар че рядко го нося) и веднагически извадих бутилката за сравнение  Laughing Апропо, разликата между него и оригинала не е драстична, една идея по-сладък е "вкусния, иначе са в една и съща тоналност. При паралелен тест се усеща най-вече. Предполагам човек, който никога не е носил някоя от версиите, едва ли би ги различил  Peace

Значи може би във фрагрантика не са дали пълната пирамида на класическото Уоманити. Аз определено чувствам цитруси и морски нотки, както е дадено на сайта на Енцо, също като в пирамидата на The Taste of Fragrance и затова мислех, че са объркани. Но явно във фрагрантика е непълно описанието на класическия, там е само от 4 компонента и няма цитруси и морски нотки. Много е силно се усещат като връхни, няма как да ги сбъркам със смокиня или хайвер - все пак съм морско чадо, а и смокиня ми расте на двора Simple Smile

# 367
  • София

Цитат

Значи може би във фрагрантика не са дали пълната пирамида на класическото Уоманити. Аз определено чувствам цитруси и морски нотки, както е дадено на сайта на Енцо, също като в пирамидата на The Taste of Fragrance и затова мислех, че са объркани. Но явно във фрагрантика е непълно описанието на класическия, там е само от 4 компонента и няма цитруси и морски нотки. Много е силно се усещат като връхни, няма как да ги сбъркам със смокиня или хайвер - все пак съм морско чадо, а и смокиня ми расте на двора Simple Smile

Същото мога да кажа и за себе си.. но в Уоманити нито смокинята, нито хайвера са буквални. И да, вероятно има и много други съставки, както знаем пирамидите, които се публикуват (не само във фрагрантика) са само насока, в никакъв случай дори не целят да ни дадат точната формула.

Уоманити е прекрасен, но ако търсиш смокиня като на двора, по-добре да се насочиш в друга посока. Много сме писали по-назад из темите на тема смокини, ако ти е интересно, преслушай с търсачката. За мен лично най-цялостно смокиновия аромат (листа, сок, дървесина, плод) е Нинфео мио, но в зависимост от това каква смокиня търсиш вярвам ще намериш и много други чудесни предложения  Hug

# 368
Днес най-накрая успях да пробвам новият аромат на Alaia:
http://www.fragrantica.com/perfume/Alaia-Paris/Ala-a-Eau-de-Parf … lanche-41114.html
Доколкото успях да разбера, ароматът е вдъхновен от посещение в Алхамбра - Гранада, Испания, крепост с типична ислямска архитектура..
На мен много ми хареса парфюмът. Както и името му говори, създава мекото усещане на бяла памучна материя върху нагрята от слънцето кожа. Много изискан, луксозен аромат. Представям си го на жена със слънчев загар и бяла памучна ефирна рокля..Пудрен, млечен, мек, нищо крещящо и полепващо по ноздрите, напротив много нежен и тих. Animalic нотките, които са обявени, създават усещането за млечен аромат върху леко изпотена кожа, но не е нещо стряскащо, напротив много приятно усещане за слънце и топлина има в този аромат.
Подозирам, че продажбите му няма да са големи, тъй като не е в розовия тренд, нито има силен сиаж, той си е аромат за лично удоволствие.
Презентацията му по парфюмериите е със специално направени блотери под формата на малко ветрило, което е перфорирано с мотивите от шишето (които са си мотиви от роклите на Alaia). Много са красиви.

Мернах и вечерната рокля на Гутал, но не успях да я пробвам, ще бъде друг път:
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Tenue-de-Soiree-39469.html

Сега попаднах на информация, че през юни ще има нов Шанел, продължение на лининията на Chance.

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 21:50 от Zozina

# 369
  • при морето
Момичета,на някоя от вас случвало ли й се е да й тече парфюма,имам пред вид след второто фъс от пулверизатора.
Наскоро получих Антрацит на Джакомо...

Имам Антрацит от фрагрансЕкс, и моят е така-при пръскането просто пада върху шишето и се омазва цялото, явно са им калпави пулверизаторите.
Ако не е тайна, откъде поръча CALAMITY J.?

Сънчо,привет и добре дошла отново! Peace
Е,благодаря за разяснението за Антрацит,точно-омазва се цялото като за световно,ми така ще е явно,докато свърши.Съдба Laughing
Каламити го поръчах от енцо,читав е!

# 370
  • Germany
KDS, благодаря за коментара ти за Aromatics in Black Clinique Аз го бях пробвала вече, докато ми отговориш, и го почувствах точно като теб. Първите минути бях много озадачена, че точно ти си харесала точно този парфюм, който е доста труден, странен, горчиво-зелен. При мен евкалиптът е много гръмогласен в началото и доста стряскащ. Но като се появи базата, разбрах какво ти е харесало в него. С удоволствие да си го носиш  Hug

От един месец нося периодично Wow! Joop! и мисля, че е крайно време да напиша няколко думи за него.
Бях привлечена от раз от невероятния оранжев цвят на течността на парфюма, както и от снимката на лъскава черна пантера, с невероятни и опасни оранжеви очи. По-късно гледах и рекламния спот. И друг път съм казвала, че следя почти всичко на няколко немски марки, като Joop! влиза в този кръг на интереси. Какво да кажа за парфюма. Нищо не е такова, каквото очаквах да бъде. Асоциирам ароматите на Joop! с класическо, топло и сладко звучене, като ги отнасям към по-зряло поколение мъже, 35+. Не нося нито един от мъжките аромати на марката, макар да нося много по-страшни мъжки неща от други марки. За тези парфюми съм решила, че не стават за мен и че са твърдо мъжки аромати, без дори да са на границата с унисекс. От рекламната кампания очаквах нещо наистина уау, с тази пантера и този мъж си представях нещо уникално, кракопреплитащо, сърцеразтърсващо и умопобъркващо, представях си разкъсана от страст мъжка риза и мъж, готов да откликне на всяко мое желание и то само от едно помирисване на парфюма му Mr. Green Mr. Green Mr. Green Вместо уау, ще кажа ъъъ бау newsm78. Не че е лош парфюмът, напротив даже, обаче вместо онзи първичен самоуверен мъж, който ми обещаваше рекламата, налетях на женения колега с деца, на когото никога няма да ми мине през ума, да му съдера ризата от гърба  Mr. Green Парфюмът няма и онова категорично мъжко звучене на Joop!, нито е чудо на парфюмното изкуство. По-скоро бих го отнесла към модерните фужери, като за мен е близък по звучене с Roberto Cavalli Uomo  и L`Envol de Cartier. Но пък е приятен и е чудесен за офис. Началото му е стипчив бергамот, омекотен от виолетови листа, много дискретни, без да се превръщат в основен тон на парфюма и намачкани листа на гераниум. Усеща се много хубаво дърво, не мога да определя какво е, но усещането за него е като аромата на младо, обелено от кората си дърво. Това дърво е водещото за мен в композицията, омекотено и засладено от категоричен кардамон. Да, именно подправките правят този парфюм. Усещам кардамон и пипер. Всичко това е примесено със землисти и зелени нотки на мек, приглушен ветивер. Тих, спокоен и приятен парфюм е. За мен лично няма голяма трайност и не оставя ароматни следи след себе си, но пък го усещам дълго време върху мен, стоящ близо до кожата, и ако търсите дървесно-ветиверен-виолетков и дискретен аромат, подходящ и за жени, то може да пробвате и Wow.

Парфюмът, който успя да ме изненада от последните тестове беше Horizon Extreme Davidoff Не търсете прилика с класическия Horizon, защото такава прилика просто няма. Очаквах фланкър, но екстрем версията е по-скоро фланкър на цялата бленд серия на Давидоф, която имам и разпознавам безпогрешно в базата на този парфюм. Horizon Extreme Davidoff е много мъжествен, с рязък, категоричен старт на грейпфрутови кори и много прясно настъргано индийско орехче. Признавам, че този старт ми е малко труден и мъчителен, не обичам чак толкова буквални подправки, но след пет минути се появява истинската същност на този парфюм. Кожа. Модерна, ароматна, опушена, подсилена от ароматни зелени подправки и смолисти ноти. Има много зелени, хладни и гористи ноти, но основното в този аромат остава кожата. Не бих я сравнила с кожата от Leather Blend, тук е по-мъжествена, по-груба, по-опушена и по-лютива, но е много шик и секси и с радост бих й се радвала от мъж. Базата е много дървесно-амброва, омайна, балсамова, без излишни сладости. Много харесвам точно такъв мъжествен, сух кедър, омекотен елегантно от смолист амбър Crazy Много прожектиращ, много излъчващ парфюм. Имам чувството, че ароматните следи след него са като диря на самолет в небето  Crazy Много присъствен, много екстравагантен и за мен много шик. С удоволствие бих го придобила, но Бленд серията е по-хубава и ми е напълно достатъчна.

И един изненадващ за мен аромат, който придобих съвсем спонтанно, който въобще не би трябвало да ми харесва, въобще не би трябвало да споменавам за него тук, но пък ми носи толкова добро настроение и изненадващи комплименти, че реших все пак да пиша и за него тук. Zara Zen Garden
Ако бях видяла пирамидата на този аромат предварително, не бих посегнала въобще към него. Тубероза и бръшлян на едно място не звучат добре за мен. Но за радост, аз пробвам най-често импулсивно, без да съм чела пирамиди и критики, нямам притеснения, че пробвам аромати от по-нисък ароматен клас, нямам никакви очаквания, и затова радостта ми е толкова по-голяма, когато успея да попадна на нещо, което ми харесва и нося с удоволствие. Името на парфюма казва всичко за него. Зелен, успокояващ, прозрачен и ароматен. Сякаш топъл мартенски ден е затворен в бутилка. Усеща се изненадващото слънце в него, светещо, но не сгряващо, усеща се онова далечно синьо и хладно небе, с бели ефирни облачета, усеща се много зеленина, прохладна, млада, напъпили млади цветя, мускус и чистота. Усеща се природата, готова за живот. Не мога да говоря за ноти в този парфюм. Основно зелен, с идеално балансирани цитруси, с нежни, женствени пролетни цветя, с чист и искрящ мускус, с една хладна красота и сдържаност. Мирише ми на здрава, чиста и хубава жена. Много лесен за носене, много женствен, много удобен, прост и усмихващ. Няма нещо в него, което да ме дразни. Изненадващото при него са комплиментите. За два дни носене имам поне пет комплимента за този парфюм, при това съвсем неочаквани, и то от хора, с които имам постоянен контакт, и които никога досега не са коментирали мой парфюм  Shocked Shocked И сега неочаквано, при традиционните поздрави изненадващо получавам коментари, че мириша много хубаво  Shocked Crazy Та ако сте зажаднели за пролет и зелено, зен гардън е наличен в момента, и на цена от 13 евро, можете да получите неочаквано и изненадващо удоволствие. Удивителни трайност и проекция! Препоръчвам  Peace

# 371
Благодаря на всички, които се включиха с отзиви за Euphoria. Не съм имала време да го тествам, но го поръчах онлайн на доста изгодна цена и до събота го чакам. сега kovatcheva ме запали с тази Зара и ще трябва да я пробвам. може ли да я сравниш с някои познати парфюми, моля те !

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 02:31 от shokoladena_bg

# 372
Здравейте парфюмни ценители!Днес на сутрешната кафе-оперативка,аз и моите колеги пробвахме два представителя на Булгари-съответно за мъжката част Булгари Аква Амара и за дамите-Аква Divina.За пореден път се убедих,че това е много мой бранд,харесвам бижутата им,харесвам и парфюмите им-мнооого.Дискутирано е много-кои са модерните аромати и въобще има ли мода в парфюмите,или всичко е субективно и въпрос на лични възприятия.Пречупено през моята призма,моя опит и вкус,това е марката,за която смело казвам-да,нейните аромати са модерни и авангардни.Рядко е да пробвам някой техен аромат и да си кажа ..."напомня ми на....".Имат си свой стил,свое звучене-модерно,"гъзарско",шик.Като заключение-цялата компания много харесахме и двата аромата-мъжкия върви в една линия като първообраза Aqua.Дамския ни зашемети с тия дюли,джинджифили и омайна амбра.Дружно се смяхме,когато един чул-недочул колега попита какво готвим 😆😋Много вкусно му звучеше пирамидата.

# 373
Успях да пробвам и новият аромат на Shay&Blue London:
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Dandelion-Fig-42396.html
абсолютно "не" от мен. Напомня ми на Caligna и Noble Fig, няма шанс при мен.

# 374
  • Варна/Лондон
Момичета, само тук се сетих да питам, имате ли представа дали това може да е фейк:

Аз знам, че в Оман се произвежда, но гледам и в Амазон с такива етикети. Какво да проверя преди да се наканя за покупка?(клик на снимката за увеличение) Laughing
Хубаво, че никой не е писал, то май по-правилно да питам е какво пише на вашите кутии, знам, че повечето от момичетата и момчетата тук имат Амуажи? bouquet

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 19:30 от Джеронимо

Общи условия

Активация на акаунт