Парфюмни размисли и страсти - 207

• 117 981
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  • СОФИЯ
Днес пробвах Мон Герленooooh!
Единственото нещо което ми хареса в цялата тази "истерия" е Раул Бова, който е в клипа заедно с Анджелина  Laughing
Моля да ме извините почитателите на този парфюм, но при мен не се разви добре. Започна прекрасно свежо първите пет минути, но после премина в нещо, което ме задуши. Наложи се да се мия. Може би съм алергична към някоя съставка. Този аромат винаги съм го избягвала.
Бях любопитна и пробвах също пера гранита. Мисля да и' дам втори шанс, защото така преобладаваше задушливо Мон Герлен, че нищо не усетих от алегорията.

# 691
Много благодаря за вниманието,ще го поръчам.Приятен ден на всички ви!!!

# 692
Zozina, Tsugumi след споделеното от вас искам да пробвам чая за двама. Възбудихте любопитството ми.

Относно обслужването - попадала съм и на много добро, но и на много некомпетентно. По-лошото е, че има доста високомерни и с мен определено си намират майстора. В този ред на мисли, споделям казаното от Tsugumi - клиентът трябва да изисква и да бъде глезен, включително като получава достатъчно компетентна и достоверна информация за продукта и да бъде критичен, ако се налага. А за обща култура просто не ми се говори..

Единственото нещо което ми хареса в цялата тази "истерия" е Раул Бова..
И аз така  hahaha

Днес дадох втори шанс на това и учудващо ми лепна на кожата - пудрено, много уютно, с нежен мирис на кожа и ирис. Първата проба беше при много студено време - стори ми се остър аромат, ретро и ми избиха белите цветя, та едвам го понесох. Днес усещането ми е съвсем различно, явно и настроението ми. Траен е.
Преди малко обаче пристигна Eau des Baux L`Occitane за ММ, не се сдържах и го пръснах на китката си и магията на Диора избяга.

# 693
Скочубра, пробичка най-добре, за да не те вкарам в излишни разходи, без да искам Peace. За мен е уникален, не в смисъл "жесток, як", а като вид аромат, който задава тренд за други аромати. Голяма грешка, че така го прескачах. Но имам кофти опит и с други чайове, като например:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tokyo-Milk-Parfumarie-Curiosi … -Chong-10042.html
ужас, който така си седи в гардероба ми, по-лошо е от непоносим за мен...

shushi7777, учудвам се някоя дама като сподели, че сладостта в Мон Герлен е "балансирана", "добре блендирана", "едва загатната", при мен напарво кърти, болят ме зъбите и ми се пие вода.
Но така е по-пъстро.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 15:10 от Zozina

# 694
Да, пробичка задължително! Без проба вече не се лъжа.

Да допълня и аз за Мон Герлена, след допълнението на Зозина - сладостта му наистина е накъртваща и задушава всичко останало. Много исках да усетя лавандулата, но не би.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 15:15 от Скочубра

# 695
  • СОФИЯ
shushi7777, учудвам се някоя дама като сподели, че сладостта в Мон Герлен е "балансирана", "добре блендирана", "едва загатната", при мен напарво кърти, болят ме зъбите и ми се пие вода.
Но така е по-пъстро.

Не мисля, че сладостта ме задуши. Опитвала съм далеч по сладки парфюми. Харесвам ванилия, даже и мед, когато е добре балансиран. В Мон има нещо друго, което предизвика този ефект. Не съм добра като вас да различавам съставките, но определено тази ме кара да бягам като дявол от тамян. Пък може този ефект да се провокира и от прекалена сладост както казвате..... не зная.  newsm78

# 696
  • Велико Търново
Аз днес разносвам Монталското кафе...Още се чудя дали ще се сработим - усещам кафето, но има една химична нотка, която ме дразни като поотлежи Thinking

# 697
  • До сърцето...
... А в Debenhams в България Мол охранителят стоеше отстрани и се движеше в синхрон с мен - ако аз направя една крачка, той също прави една...

При тях това явно е практика.
Реших, че е персонално към мен, почувствах се като мангалка кандидат-крадла. Много неприятно.

# 698
Но така е по-пъстро.

Не мисля, че сладостта ме задуши. Опитвала съм далеч по сладки парфюми. Харесвам ванилия, даже и мед, когато е добре балансиран. В Мон има нещо друго, което предизвика този ефект. Не съм добра като вас да различавам съставките, но определено тази ме кара да бягам като дявол от тамян. Пък може този ефект да се провокира и от прекалена сладост както казвате..... не зная.  newsm78
Мисля, че е търсен този ефект, който за някои е дефект: при мен шлейфът стоеше като плътен лепкав облак, който задушаваше базата. Забелязвам и общи впечатления с някои, които са го пробвали, че след не особено дълъг период, се развива много неприятно.

Скочубра, обичам да пия чай, но не ми допада в парфюмите, когато не е умело "пипнат", затова и в предишния пост писах, че се усеща като "опушен", но много приятно и майсторски е вмъкнат в композицията.

Шуши, няма нужда да се притесняваш, че не разливаш съставките - един парфюм е много повече от химия, още повече, че всеки отчита различни акценти.

# 699
  • СОФИЯ
Шуши, няма нужда да се притесняваш, че не разливаш съставките - един парфюм е много повече от химия, още повече, че всеки отчита различни акценти.

Да и когато някой ме попита какви парфюми харесвам, аз отговарям красивите  Joy
Благодаря за търпението и разбирането.  Hug

# 700

Благодаря за търпението и разбирането.  Hug
Brava  Party

# 701
Айдее, хвърли бомба в темата  Mr. Green  Crazy

# 702
Днес си купих това. Чакам го с нетърпение, дано е хубаво. Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/news/Scent-Of-The-Day-Diary-8913.html

# 703
  • Sofia
Синьото Мерве много ми харесва с акватичното начало, на моята кожа обаче завива в мъжкарска посока.

Какво им обръщате внимание на охранителите? Те са там да си свършат работата и няма нищо лично. А някои даже са много учтиви. Аз гледам парфюмите и въобще не ме интересува кой ме наблюдава и следва. Досадните консултантки отказвам с въпрос на който не могат да отговорят.  Grinning

# 704
Като стана дума за Tea for Two, много го харесвах първоначално, но тютюнът започна много силно да избива при мен и го махнах. СЪщото се получи с Intense Cafe. Там няма тютюн, но химичната нотка която споменава Бисквитка много ме дразни, и така приключих с тези двата. Размених ги много успешно, така че останах много доволна.

Mon Guerlain също не е мой. Никаква лавандула, а много карамел и муск. Имам доста карамелени неща, при моите количества е излишен. Ходих да го пробвам 3 пъти.  Laughing
Видях и новия Angel Eau Sucree, но пробвах само на блотер. Стори ми се по-кисел в началото, но чак като го пробвам на кожа ще преценя.

Днес много ме изненада Shalimar Souffle, и точно затова влязох да споделя- днес имаше издръжливост над 10 часа, а го мислех за нетраен! Shocked Явно в хладното време издържа повече. Вярно, стои близо до тялото, но това често е плюс, особено в офис контекст.

Общи условия

Активация на акаунт