ОКТОМВРИйчета прекрасни, стават все по-гръмогласни

• 26 421
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Лина в какъв смисъл ТМ не дава да реве?  newsm78

# 451
Чуби бе задала много хубав въпрос- как се справяме със стреса и....много се замислих. То си е до характера и манталитета на индивида. Аз примерно съм голям сприхавел и нервак и единствено може, но не всеки път ми помага пълнтата тишина, ей така никой да не ми говори и бучи. Не може да се кара все на автопилот, видиш ли след време се срупаваш, и ако сам на себе си не си подадеш ръка, няма измъкване.... Така мисля аз поне.

# 452
В такъв, че като попнеше да реве и той изпадаше в някаква криза, само се притесняваше да не и имало нещо.. Е и това мина, ама няма да ви казвам каквл ми беше,  бебе ли да успокоявам,  мъж ли Grinning

# 453
За стреса - гледам филми, слушам музика, чета на глас...

# 454
Шоши не си лоша майка. Щом казваш, че не спи през деня може би се изтощава и затова реве. Опитай се да не я оставяш дълго време будна. Заспиват трудно когато не са "изморени" достатъчно. Разходките ги изморяват най-добре. Нови звуци, миризми, движението. На теб също ще ти се отрази добре. Баткото имаше период, в който много трудно заспиваше. Тогава го слагах в колата и карах по 2-3 часа, за да може да спи.

# 455
За превод на Schreibaby и аз не знам. Синдром на плачещото, крещящо подлудяващо майката бебе?  Това, че съм лоша майка, си го мисля честичко. Вече тези думи са позагубили сила при мен, все пак съм единствената майка, та каквото такова Simple Smile старая се да овладявам ситуациите една по една, да решавам механично проблеми, да не мисля в мащаб и да не се давам емоционално. Това след първата трудна година с първото бебче, честно казано ми се губи вече, изтрила съм някои моменти от паметта си.

# 456
Шоши не си лоша майка. Щом казваш, че не спи през деня може би се изтощава и затова реве. Опитай се да не я оставяш дълго време будна. Заспиват трудно когато не са "изморени" достатъчно. Разходките ги изморяват най-добре. Нови звуци, миризми, движението. На теб също ще ти се отрази добре. Баткото имаше период, в който много трудно заспиваше. Тогава го слагах в колата и карах по 2-3 часа, за да може да спи.

Точно.
Пробвай да промените режима, ние имахме същия проблем, ами оказа се режима.
Пишеш, че има едно свеки там, да не се помайва, а да поема колкото може домакинска работа и да те отменя докато си почиваш/къпеш/разходиш.
Вземи си някакви витамини, Б комплекс и магнезий, не разбрах дали кърмиш, ако да, питай педиатъра за всеки случай.Винаги се храни редовно и пий вода, първите месеци е мега стрес за майката и психически, и физически.
Вибриращ стол пробвай, никога не се знае може да помогне.
Ще се справиш, изобщо не си лоша майка! Peace Peace Peace Peace

# 457
Момичета дадох на малката Нан да не беше го яла скоро и се оригна и повърна всичко на фоннтан идея от какво ? Може ли да е развила непоносимост към тоя вид храна ?Шоши намери някоя приятелка да дойде за малко да си играе с бебето ти да оправиш вкъщи спокойно да се изкъпеш ,гримираш изправи си косата като нов човек ще се почувстваш .  Опитай да и пуснеш музика не бебешка да е нещо на английски  ,но бърза мойта много обича.Дай и да си играе с играчки. Мен ми беше трудно в началото като имаше колики и не искаше да спи и плачеше до 4 .

# 458
Ани при мен повръщаше така, когато започна да се разболява от вируса. Обади се на педиатъра си.

Като ви чета такъв клуб на Отчаяните съпруги сме   Joy Joy Joy

Да бъдеш родител е невероятно, уникално пътешествие. Приказка. А какво е приказка без дракон за убиване?  Heart Eyes

# 459
Chuby след всяко хранене ли повръщаше? Какво друго и имаше разтройство ,плач ?

# 460
Имаше разстройство, което стана диария, не плачеше, но беше страшно унесена и неадекватна.
Разбира се при вас може да се дължи и на друго нещо. Повръщала е така, когато яде много лакомо и поглъща много въздух, също. Само веднъж се е случвало обаче. Но нямаше нито разстройство, нито плач, беше си като обикновенно, съвсем адекватна. Но ти го обсъди с педиатъра си.

# 461
Момичета, благодаря искрено за подкрепата и съветите! Добре е да разбера, че има и други мами, които от време на време си "мразят" бебчетата по същия начин! Хубаво е, че съм оптимист и преспиването и споделянето с вас ме поизлекуваха и ме поизмъкнаха от дупката, в която бях.
Като цяло мисля, че проблема се корени в режима - спане през нощта по 12 часа, а през деня дълго и изтощително будуване. Буквално има две дрямки измъчени по 30 минути, което мисля е крайно недостатъчно. Освен това ще идем на лекар, да потърсим физиологичен проблем.
Иначе за помощ съм малко чепата - от онези породи тъпи, дето си мислят, че всичко могат САМИ и го могат най добре. Почвам обаче да се пречупвам в това отношение.
Относно свекито съм в деликатно положение, майка ми не я изтрайва, а тя е тук, че трябва да се грижа за нея и аз да лавирам между чуждите нужди, се прецаквам самата аз.
Иначе да, вероятно е период, но в такава атмосфера дори минутите се точат като години, а месеците са вечност.
Освен това размишлявам за храненето. На АМ сме. Беба е на почти три месеца и в момента и давам по 130 грама. Според указанията на млякото, трябва за този период да е на 170. Яде на 3 часа, като през нощта прави поне 10 часова пауза. Притеснявам се да и увелича дозата, че тя е като швейцарски часовник и на 3 часа точно почва гладен рев. Върви добре - 60 см на 6300 грама. Даже доста върви. Но нещо с храненето и дозите ме мъчи, дали е достатъчно.
На разходка тя отново реве, но поне аз не полудявам. Обаче чакам да мине арктическия период на нашите улици, че е стъкло.
Тая сутрин стана, 10 минути усмивки, сложих я да си играем, след 10 минути и писна, сложих я в шезлонга, отново 10 минути и мрън, в столчето за кола, което люлам, 10 минути, сега е в кенгуру и пак почва да мрънка. Аз вече почнах да клякам...

# 462
И аз в клуба Mr. Green Истината е ,че е много тежко... Снощи (моя явно пак има скокове в растежа)и реве,яде,реве,яде и така,като казах на ММ че ще го хвърля ме гледаше като умопобъркана Sad
Лошото че и майка ми е много болна,не мога да и помагам мъжа ми ходи,тя се сърди и така.
Изкарвам си го на другото дете,и така...Добре,че то милото е разбрано.
Поне времето да се оправи,че да излизам с количката повече,Намрънках се Cry

# 463
Шоши, всичко ще се нареди, търпение му е майката Simple Smile.Нашия синковец също не спи през деня, само два три пъти по 20 мин. през другото време мрънка....

# 464
Шоши ние сме колкото вас и ядем 5 пъти по 160 мл, само на АМ сме.
Даже и това и е малко и за последните 24 ч яде 7 пъти по 160 мл.

Sho_82 - успех и на теб, явно и вие сте в скок. Този период е тежък, а освен това скока на 19 седмица е най-дълъг и трае до 5 седмици. Но това е времето, когато бебето започва да усвоява най-ценното умение, да се върти. Първото, което му позволява да се движи самостоятелно. Движенията стават по плавни, усеща тялото си и започва да разбира частите му за какво служат. В момента мозъка ми изгражда милиони нервни връзки.
Замислете се какво е да си бебе - напълно безпомощтно и зависимо от мама. Нито можеш да се движиш, нито да се нахраниш, нито нищо. Мама е всичко. Започват да поумняват все повече и да осъзнават безпомощността си, да изпитват за пръв път страх. Изобщо не са лесни бебешките неволи  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт