ОКТОМВРИйчета прекрасни, стават все по-гръмогласни

• 26 371
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Направо не знам какво да кажа...
Следродилната депресия е болестно състояние, от което човек НЕ си избира да страда, съответно да се срамуваш от това е ... дори не знам какво да напиша...
То е все едно да се разболееш от грип и да те е срам, че си се разболял, при положение, че няма как да контролираш това нещо.

И да, аз съм била личност и човек преди да стана майка, след като съм родила 2 броя деца, продължавам да бъда човек и личност, отделен от децата ми. Не съм им придатък, нито обслужващ персонал, нито животът ми е подчинен само и единствено на техните нужди.
Аз не съм само майката на еди кого си. Имам си три имена, мечти, стремежи и желания.
Не виждам, абсолютно нищо лошо в това, да искам да седна да си изпия кафето на тишина и спокойствие, да си почета книгата, да си взема дълъг топъл душ...

Виждала съм жени, които се постилат като килими, за да минават децата им отгоре... И като станат тия деца на 15, 16, 20 години и им кажат: Ае ЧАЛ! И тия жени се чудят вече какво да правят с живота си.
Мерси, ама себе си не виждам  в тази роля, пък ако ще това да ме прави ужасно, ама ужасно лоша майка.

# 676
Пош, благодаря, че облече в думи всички мисли, които се блъскат в главата ми. Баш за това иде реч и това е и моята философия!

# 677
Пош, респект! Много добър пост  bouquet

# 678
  • Варна
Пош браво , и аз така мисля ние не сме робини на децата си.. Все пак ние сме. Примерът които ги изгражда като  хора bouquet Hug

# 679
Честит имен ден Шо  bouquet
Много кофти тема сме захванали.Няма майка ,която да не си обича детето и да седи и да пише по форумите и да се интересува от него.
Всеки има моменти на изтрещяла е и има нужда да изпусне парата.После става по-зле,когато детето порастне и започва да прави бели,да се тръшка и реве за глупости.Имала съм моменти ,в които баткото така ме е ядосвал,че съм се затваряла в другата стая докато ми мине яда само и само да не го напердаша едно хубаво.Обичаме си децата,но наистина има моменти,в които могат да те искарат извън равновесие.
Мерси много Hug

# 680
Пош нищо не си разбрала от това, което написах.
Именно срама е този, който те кара да търсиш помощ в следродилната депресия. Именно съпътстващия срам, заедно с депресивните състояния е това, което те поттиква да се обърнеш към помощ.
Освен това депресията е много сериозно състояние, в което обмисляш самоубийство и то сериозно.
Чусвташ се безпомощен и уплашен в новата си роля и от новата ни голяма отговорност.
Тя не намалява любовта към детето, а напротив - хиперболизира я до абсурдни размери. Свръхгрижовността е също вид следродилна депресия. След като си посещавала психолог и както казваш си от семейство на лекари, това би трябвало да ти е ясно.

Това няма нищо общо с постоянното кифленско мрънкане, където "майката" си мечтае за маникюри, педикюри, да си пие кафето и да си пуши цирагата, да си ходи на работа и други дейности ...Тоест самото майчинство не и носи нито наслада, нито ужас, а само една досада, която трябва да се изтърпи между другото в някакъв период от време.

Това не е следродилна депресия, а чист и прост егоизъм. Има жени, които раждат деца просто защото така трябва, дошло им е времето, или е някаква мода - вижте, не съм стара мома, имам дете. И като се сблъскат в началото със суровата действителност осъзнават, че бленувания рекламен клип е чисто и просто реалност, в която те не се побират. Това не е следродилна депресия. При мъжете е по-ясно изразено и те са много повече критикувани от жените, защото щом една жена има дете, автоматично и се лепва етикета - майка и се счита, че тя е такава априори.
Дали ти искаш или не щом имаш деца твоя живот се съобразява с тях малко или много.

Това е.

# 681
  • София
Бубенцето е със спастичен вирусен бронхит вече и влизаме в Токуда двете.

# 682
Иннер, имаш ли нужда от нещо? Живея до Токуда.

# 683
  • Варна
Бубенцето е със спастичен вирусен бронхит вече и влизаме в Токуда двете.
Олеле милото бързо възстановяване стискам палци скоро да сте си вкъщи здравички Hug

# 684
  • София
Шо, честит имен ден!  bouquet
Пош, харесват ми постовете ти!  bouquet
Чуби, момичетата са ти казали вече - човек има нужда да пусне парата понякога, и е нормално да очаква подкрепа, а не ритник в такъв момент. Бени е споделяла толкова вълнения и полезни неща с нас.  Heart Eyes
Инер, бързо да се оправите!  Praynig

# 685
Иннер, кураж, мила. Да минава бързо лошото.  Hug

# 686
  ooooh! Този пост ме кара да си направя още едно кафе ooooh! Чуби ти нормална ли си?????????????
Горе-долу с това се изчерпва и моето мнение.
Не знам защо винаги се чувстваш длъжна да даваш "съвети" за всичко, на базата на това, което си прочела тук-там. Не го казвам с лоши чувства. Тук сме да си споделяме, не да се упрекваме или да се наставляваме как да си гледаме децата.

# 687
Иннер да се оправяте бързо!

# 688
Инер, бързо възстановяване мила!Стискаме палци!
Ние днес правим 4 месеца.А някои постове изобщо няма да ги коментирам вече защото е безмислено.
Мариша мерси Hug

# 689
Недоумявам как се стигна до такъв безумен разговор, е разсънихте ме, честно!
Бени, кураж и горе главата, свиква се, а по някое време почва и да му харесва на човек, няма страшно! Гледай да те отменят винаги, когато можеш. Цяло село си трябва за отглеждане на дете, казват хората.
Иннер, желая ви бързо да оздравявате!
На всички други хубав ден и не се давайте на провокации, щото почвам да си мисля, че подобни провокативни постове май само разсейват скуката...

Общи условия

Активация на акаунт