Следродилната депресия е болестно състояние, от което човек НЕ си избира да страда, съответно да се срамуваш от това е ... дори не знам какво да напиша...
То е все едно да се разболееш от грип и да те е срам, че си се разболял, при положение, че няма как да контролираш това нещо.
И да, аз съм била личност и човек преди да стана майка, след като съм родила 2 броя деца, продължавам да бъда човек и личност, отделен от децата ми. Не съм им придатък, нито обслужващ персонал, нито животът ми е подчинен само и единствено на техните нужди.
Аз не съм само майката на еди кого си. Имам си три имена, мечти, стремежи и желания.
Не виждам, абсолютно нищо лошо в това, да искам да седна да си изпия кафето на тишина и спокойствие, да си почета книгата, да си взема дълъг топъл душ...
Виждала съм жени, които се постилат като килими, за да минават децата им отгоре... И като станат тия деца на 15, 16, 20 години и им кажат: Ае ЧАЛ! И тия жени се чудят вече какво да правят с живота си.
Мерси, ама себе си не виждам в тази роля, пък ако ще това да ме прави ужасно, ама ужасно лоша майка.

Този пост ме кара да си направя още едно кафе